Angrepstrioen rev WBA i filler

Oppdatert: 26. March 2012

Anført av Demba Ba, Demba Cissè og Hatem Ben Arfa tok Newcastle en overbevisende seier borte mot WBA.


Tiotè ble ikke klar til kampen, noe som gjorde at Guthrie fortsatte sentralt. Perch gikk inn på venstrebacken istedenfor Santon. Hos WBA valgte de å sette farlige Long på benken, mens offside-glade Fortunê startet alene på topp.

RETT I STRUPEN
I strålende vårsol skinte Newcastle allerede fra starten borte mot WBA. Demba Ba var den første som testet innleide Ben Foster i mål, men ble tippet over til corner. Et par cornere på rad førte til slutt til at Ben Arfa ble tredd nydelig igjennom av Jonas på venstresiden, han skøyt ballen inn foran mål og der ventet Demba x 2 for å sette ballen i nota. Det var vår nye nummer 9 som fikk tåen på ballen og Newcastle fikk en drømmestart på kampen.
Bare seks minutter senere setter Ben Arfa nok en gang fart. WBA er i angrep, men Coloccini header et innlegg unna. Ben Arfa plukker opp ballen og spiller vegg med Cabaye og løper ifra Ridgewell som bommer med en takling. Papiss Cissè plukker opp ballen fra Ben Arfa og spiller den tilbake igjen til franskmannen. Han utfordrer Olsson inn i 16-meteren, og svensken tør ikke annet enn å rygge, dette utnytter Hatem som er nådeløs og banker inn ballen til høyre for Foster.

De neste tjue minuttene tar WBA over, og har mye ballinnehav, men de har ikke noe sting i angrepet slik som Newcastle har, dermed ender de ikke opp med de store sjansene som kan utfordre Krul.  Stinget i angrepet får vi igjen se etter 34 minutter. Ben Arfa vinner ballen på egen halvdel og spiller vegg med Ba for å komme seg fri. Franskmannen fører mot 16-meteren før han sender en halvdårlig ball til venstre mot Ba, Demba holder på ballen før Ben Arfa går rundt han på en overlap. Ba utfører et utsøkt hælspark som sender Hatem igjennom før han igjen sender den ut 45. Der venter den siste angrepsstjernen vår, nemlig Papiss Cissè, som umarkert kan sette inn 0-3!

WBA skaper ikke noe mer inn til pause, og Newcastle går inn i garderoben med en komfortabel ledelse.

SHAKY UTEN KAPTEINEN
Da lagene kommer ut igjen fra garderoben så blir vår kaptein Colo igjen med noe som viser seg å være en strekkskade. Inn kommer Santon, og Perch går fra venstreback og inn som midtstopper. Colo sitt fravær merkes fra starten av.WBA presser høyt og forsvaret sliter med å sette seg, som fører til noen farlige skuddforsøk fra hjemmelaget. På tross av dette er det Newcastle som får den største store sjansen i andre omgang. Ben Arfa vinner ballen lavt i banen og sender igjennom Cabaye som lager en to mot en situasjon for en WBA-forsvarer. Han prikker igjennom Cissè som alene mot keeper ikke klarer å sette inn sitt tredje mål, han skyter rett på Foster. Fra denne muligheten får WBA sin redusering.
Mulumbu sender en lang ball i bakrom i retning Odemwingie, en ball Williamson bør ha kontroll på. Han får derimot ikke bestemt seg for hva han skal gjøre med ballen og ender til slutt med å heade ballen forbi en utrusende Krul. Der venter Shane Long som gir hjemmelaget et lite håp om poeng.

Dette gir WBA en ny giv, men Ben Arfa er livsfarlig på kontra. Han får nok en gang ballen lavt og setter fart mot mål. Til slutt får han løsnet skudd som tvinger frem en meget god redning av Foster (som blir kåret til hjemmelagets beste spiller).

For å være ærlig er resten av kampen et stort gjesp. WBA greier aldri å fortsette presset mot vårt vaklende forsvar, og Newcastle holder ballen mye i laget. Vi tar en sterk seier og står nå med 50 poeng, like mye som Chelsea. Coloccini mister sannsynligvis neste kamp mot Liverpool, noe som kan bli skjebnesvangert, men vi får håpe at vår angrepstrio allikevel kan gi Liverpool problemer.

KAMPFAKTA:
0-1 Cissè 6 min
0-2 Ben Arfa 12 min
0-3 Cissè 34 min
1-3 Long 52 min

LAGOPPSTILLINGER:
WBA:  Foster, Jones, McAuley, Olsson, Ridgewell, Morrison (Scharner), Andrews (Long), Mulumbu, Thomas (Brunt), Odemwingie, Fortune

NEWCASTLE:  Krul, Simpson, Williamson, Coloccini (Santon), Perch, Ben Arfa (Ameobi Sr), Guthrie, Cabaye, Gutierrez, Cisse (Ferguson), Ba

MIN MAN OF THE MATCH: Hatem Ben Arfa

You must be logged in to post a comment Login