8 mulige Pardew-erstattere

Oppdatert: 22. September 2014

I Newcastle ropes det om Alan Pardews avgang. Vi har tatt en titt på managerens potensielle erstattere.

Den siste uka har spekulasjoner rundt Alan Pardews Newcastle-fremtid florert i engelske medier. Blant annet har talsmenn fra både MagZine og Newcastle United Supporters’ Trust uttalt at majoriteten av deres medlemmer ønsker 53-åringen sparket. Før søndagens kamp mot Hull ble mer enn 20 000 A4-ark med påskriften “sackpardew.com” utdelt av en nyoppstartet gruppe.

Pardew skrev i september 2012 under på en kontrakt som binder han til klubben ut 2020. Dette fulgte av den knallsterke femteplassen han oppnådde sesongen i forveien. Resultatene har imidlertid ikke vært som håpet, og i kalenderåret 2014 står Newcastle med bare fem seire og tre uavgjorte på 24 kamper. Hjemmemøtet med Hull ble av mange ansett som en siste sjanse for engelskmannen til å snu den dårlige trenden. Det gjorde han ikke.

Uavhengig av om Pardew får fortsette eller ikke, har vi i Toon Army Norway tillatt oss å se på noen mulige erstattere.

Fabricio Coloccini

Å se for seg den langhårede argentineren på sidelinjen ikledd dress er ikke lett. Coloccini har selvfølgelig ingen erfaring som manager, og han har spilt alle kampene denne sesongen. Dessuten virker det lite gjennomtenkt å miste enda en midtstopper i en allerede tynn forsvarsrekke.

Flere aviser, deriblant Metro News, melder likevel om Coloccini som et aktuelt alternativ. Det er verdt å nevne at argentineren hadde mye av treneransvaret under Pardews sju kamper lange karantene. Ansvaret hadde han til tross for at John Carver ledet laget fra sidelinja. Dersom Newcastle går for denne interne løsningen, er det sannsynligvis en kortsiktig plan frem til en mer erfaren manager kommer på plass.

Roberto Di Matteo

Svært få Newcastle-fans ville nok takket nei til Roberto Di Matteo. På sitt ene år i Chelsea (2012) vant italieneren både Champions League og FA-cupen. Manageren var i sommer knyttet til Leeds-jobben, men bør være et hett navn også i Premier League.

Med unntak av den Newcastle-baserte avisen Chronicle Live, har ingen betydelige aviser knyttet Di Matteo til jobben.

Michael Laudrup

Etter en svak periode i fjor vinter mistet Laudrup jobben som Swansea-manager. Dansken innførte en offensiv og underholdende spillestil under sin tid i den walisiske klubben, og sparkingen ble derfor kritisert av mange.

Laudrup trener for tiden den qatarske klubben Lekhwiya SC, men et tilbud fra Newcastle skal kunne lokke han tilbake til Premier League. The Huffington Post er blant avisene som har skrevet om dansken.

Michael Laudrup skal være interessert i en retur til Premier League.

Michael Laudrup skal være interessert i en retur til Premier League.

Neil Lennon

Det er umulig å ikke la seg imponere av Lennons resultater med Celtic. Motstanden har riktignok ikke vært enorm i den skotske serien de siste årene, men tre ligaseire på rad er likevel sterkt. Seieren over Barcelona i Champions League er det heller ingen som kan ta fra han.

Nord-iren har tidligere uttalt at han ønsker å prøve seg utenfor Skottland, og Newcastle kan derfor vært midt i blinken. Grunnen til at han forlot Celtic skal imidlertid ha vært at han ønsket mer ambisiøse klubbeiere. Det vilkåret er det ikke sikkert han får innfridd i Nordøst-England.

Tim Sherwood

Den tidligere Tottenham-sjefen er blant de mest aktuelle mennene til å ta over for Alan Pardew. Sherwood har selv ytret et ønske om å returnere som Premier League-manager, og var blant annet tett koblet til West Bromwich-jobben tidlig i sommer.

En av faktorene som taler for 45-åringen er at han antageligvis ville fått med seg Les Ferdinand som assistent. Ferdinand er, med sine 41 mål og to andreplasser for Newcastle i Premier League, en svært populær mann i byens gater.

Steve Bruce

Før søndagens kamp ble det snakket om hvordan Bruce kunne overta Pardews jobb ved å slå Newcastle på St. James’ Park. Flere bettingselskaper ga scenarioet en odds helt ned mot 2,50. Manageren selv mener det er respektløst å koble han til en jobb som ikke engang er ledig.

– Jeg synes det er respektløst at jeg blir knyttet til noen andres jobb mens den jobben fortsatt er besatt. Når jeg ser en annen manager under enormt press sånn som Alan – og det er bare noen få år siden jeg var i samme situasjon – synes jeg det er kjipt, sa Bruce til BBC.

Steve Bruce synes mediene går respektløst til verks i behandlingen av Alan Pardew.

Steve Bruce synes mediene går respektløst til verks i behandlingen av Alan Pardew.

Etter 2-2-kampen er det likevel flere som mener at den tidligere Manchester United-spilleren flørtet med Newcastle-fansen. Han skrøt nemlig stort av publikumet på St. James’ Park, hvilket er stikk i strid med det Pardew har gjort den siste tiden.

Tony Pulis

Den tidligere Stoke- og Crystal Palace-manageren er kanskje ikke det mest populære navnet på denne lista. 56-åringens spillestil beskrives sjelden som publikumsvennlig og passer seg ikke i de største klubbene. For eksempel ville en spiller som Mike Williamson raskt blitt Pulis’ favoritt på St. James’ Park.

Uansett hva man mener om waliserens måte å spille fotball på, kan man ikke benekte hans statistikk med bunnlag. Sammenliknet med jobben han gjorde for å redde Crystal Palace fra nedrykk, er Newcastles situasjon en enkel oppgave.

David Moyes

Moyes har vært uten jobb siden han fikk sparken i Manchester United i april. Skotten skal, i følge blant annet Metro News, være favoritt til å ta over som Newcastle-manager. Den britiske sportsjournalisten Dan Walker skrev dessuten dette på sin Twitter-konto lørdag:

I følge Neil Cameron, journalist i Chronicle Live, virker imidlertid ansettelsen usannsynlig. Fra noen som står Moyes nært skal Cameron ha fått vite at skotten allerede har takket nei til mer attraktive tilbud enn Newcastle-jobben.

David Moyes er kanskje den aller største favoritten til å ta over dersom Alan Pardew får sparken.

David Moyes er kanskje den aller største favoritten til å ta over dersom Alan Pardew får sparken.

You must be logged in to post a comment Login