11 datoer du må merke deg

Oppdatert: 26. May 2016

Benitez blir værende, og det er på tide å rette blikket framover. Her er 11 datoer du som Newcastle-supporter nå bør merke av i kalenderen.

En knapp måned gjenstår til 22. juni, som er den første datoen som bør noteres for deg som følger Newcastles ferd i Championship. Da slippes nemlig terminlista for årets sesong, og det er på tide å planlegge hvilke kamper man skal dra over for å se. Har du planer om å følge med på Premier League, som tross alt ikke er særlig interessant denne sesongen, kan du legge merke til at kampoppsettet for den øverste divisjonen slippes uka før.

Benton treningsanlegg blir sentralt, når kalenderen viser 28. juni. Rafa har allerede gitt beskjed om at spillerne, med unntak av de få som skal til EM, skal innfinne seg på klubbens trening denne datoen, for å starte oppkjøring til kommende sesong. De som skal representere sine landslag i europamesterskapet, vil få ekstra hviletid. Det er også forventet at Irland vil bli base for deler av oppkjøringen til sesongen.

LES OGSÅ: Benitez klar for tre nye år

To dager senere, den 30. juni, er datoen for å sikre videre kontrakt med spillere som ikke har forlenget sine avtaler med klubben. Dette innebærer blant annet at Steven Taylor og Kevin Mbabu har en drøy måned på seg til å eventuelt få fornyet tillit eller takke ja til klubbens tilbud. Dersom spillerne forblir kontraktløse og ikke går inn avtale med en annen klubb, vil selvsagt muligheten være til stede for å signere spillerne på et senere tidspunkt.

1. juli åpner så overgangsvinduet, der det er forventet at manageren vil gjøre store grep. Etter at Graham Carr forlot Newcastle onsdag, samme dag som Benitez skrev under sin nye kontrakt, hviler ansvaret for kjøp og salg av spillere på spanjolens skuldre. Overgangsvinduet ser foreløpig ut til å strekke seg til 31. august, men denne datoen er så langt ikke fastsatt.

LES OGSÅ: Dette er Rafa Benitez

6. august blir en av årets viktigste datoer så langt. Da sparkes sesongen i gang i Championship, og sannsynligvis vil et ganske annet Newcastle entre banen sammenlignet med det man avsluttet sesongen med.

Ligacupen vil i år starte i enten første eller andre runde for Newcastle. Dette er så langt ikke avgjort, derfor bør du foreløpig merke deg både 8. og 21. august, som er datoene for de respektive rundene. I tillegg kommer FA cupen, der championshiplag i likhet med lag på øverste nivå, entrer cupen i tredje runde. Denne spilles i januar neste år.

Januar inneholder også som kjent et overgangsvindu. Det er forventet at dette vil vare fra 2. til 30. januar.

Newcastle har en sesong med mange kamper foran seg. Starten er viktig og alltid verdt å få med seg, men det samme er også slutten. 6. mai spilles siste runde på andre nivå i det engelske ligasystemet.

Skulle det ikke bli direkte opprykk, men kvalifisering og påfølgende finale for Newcastles del, er også 29. mai en sentral dato. Da spilles play-off-finalen i Championship.

You must be logged in to post a comment Login