Nok et tap for Newcastle

Oppdatert: 02. October 2013

Newcastle tok turen til Goodison Park for å møte et hittil ubeseiret Everton-lag.

Etter et nokså flaut tap hjemme mot Hull sist, var det absolutt ingen enkel oppgave som stod for tur i Liverpool.

Katastrofal første omgang

Everton satte en skikkelig støkk i bortelaget allerede fra avspark. Etter snaut 2 minutter lå den ballen i nettet i favør Everton etter at Lukaku var blitt spilt fri av Barkley og rundet Krul. Jubelen steg på Goodison Park, men det stilnet raskt da linjedommeren vinket med flagget. Korrekt avgjørelse å annulere målet for offside og Newcastle unngikk en marerittstart på kampen. Newcastle virket for meg litt rystet av åpningsminuttene til Everton. Everton fortsatte å male på og fikk lønn for innsatsen etter snaut 5 minutter på kampuret. Mirallas mottok ballen på sin høyrekant, rundet bort Santon og løpet fra han på vei mot dørlinjen. Inne i feltet lusket en helt fri Lukaku som skulle få den ære av å bredside ballen i mål etter et spot-on innlegg fra Mirallas. Krul var på ballen men kunne ikke hindre at den gikk inn. 1-0 til Everton, fortjent. Her kan man spørre seg om hva forsvaret foretok seg. Verken Yanga-Mbiwa eller Coloccini plukket opp Lukaku og vi ble vitne til hva som skjer når man slipper til en sulten spiss av Lukakus kaliber til alene i boksen. Hjemmelaget presset på videre mot et bortelag som virket å være nærmest fraværende. Enkle feil ble gjort og sånt straffer seg hvis man ikke har litt flaks med seg.

Rett før 25 minutter var spilt mottar Lukaku ballen fra Mirallas midt inne på Newcastles banehalvdel. Helt upresset fikk han føre ballen noen meter før han serverte Barkley med en herlig stikker mellom Yanga-Mbiwa og Coloccini. 19-åringen gjorde ingen feil og sendte Everton opp i 2-0. Fullt fortjent. Newcastle fortsatte å skape svært lite framover. Manager Martinez hadde gjort leksa si og tok ut vår antatt beste spiller i Ben Arfa. Og dermed hadde vi ingen på banen som kunne ta ansvar i det offensive spillet vårt.

36 minutter spilt og Anita prøvde seg på innlegg som gikk rett i klypene på Howard i Everton-målet. Howard smalt så ballen i retning mot Lukaku og med en usedvanlig seig forsvarsfirer hos bortelaget fikk Lukaku gjøre omtrent som han ville. Ingen av midtstopperne våre angrep ballen og den fikk sprette inn i boksen. Krul kom ut, men bommet på ballen i duell med Lukaku som dermed snappet til seg kula, fintet bort Coloccini og kunne dermed sette sitt andre for dagen i et tomt bur.

Et tv-bilde av en liten gutt i Newcastle-drakt som gråter beskriver vel denne forestillingen til bortelaget godt.

 

Nytt lag kom ut til andre omgangen

Etter en helt forferdelig første omgang så tok Pardew affære. Alan Pardew gjorde to grep i pausen. Ut gikk både Yanga-Mbiwa og Ben Arfa og inn kom Williamson og Cabaye.

Plutselig har Gouffran kommet gjennom etter en god pasning av Anita. Howard ruset ut og Gouffran lobbet ballen over han, dessverre så gikk ballen i stolpen og Everton-forsvarer er først på returen. Litt etter, ut av ingenting så reduserer innbytter Cabaye på en utsøkt måte. Cabaye fikk ballen på 20 meter, og dunket ballen knallhardt i lengste kryss. En skuddteknikk få forut, og en herlig scoring. Dette tente et lite håp for oss. Men vi slet offensivt denne kampen mot en solid forsvarsfirer hos hjemmelaget. Cabayes mål var det første målet Everton slapp inn hjemme siden mars. Everton hadde som sagt tidlgere Lukaku på topp og han skulle få nok en sjanse til å gjøre mål. 68 minutter spilt og han mottok ballen inne i boksen til Newcastle og gikk for skudd. Tiote gjorde så en kjempejobb i det han kommer akkurat tidsnok til å forstyrre Lukaku i skuddøyeblikket og ballen fyker langt over målet til Krul. Rett etter gjorde Pardew nok en grep og nå skulle det satses offensivt. Anita gikk av og inn kom Cisse, som nylig puttet i ligacupen mot Leeds. Everton så for meg ut som de hadde full kontroll på kampen etter reduseringen. Newcastle så ikke ut til å ha noen plan for hvordan de skulle bryte ned forsvaret til hjemmelaget.

Med ett minutt igjen av kampen slo Cabaye inn mot Debuchy i Everton-boksen. Han gikk seirende ut av den duellen og headet ned mot Remy i kamp mot to forsvarere. Remy klarte å krige til seg ballen og tuppet den forbi en utrusende Howard. Nok en redusering og dermed var det kamp, selv med lite tid igjen. Skuffende nok så klarte ikke Newcastle å skape mer på overtid enn et skudd fra Remy som suste like over tverrliggeren på. Everton tok nok en seier på hjemmebane og er fortsatt det eneste laget som hittil er ubeseiret i Premier League.

Newcastle taper nok en kamp i serien og presset øker på Pardew. Jeg ble overrasket da jeg så at Ben Arfa ble byttet ut ved pause. Etter min mening ville jeg beholdt han på banen og flyttet han over på høyrekant. Gouffran da på venstrekant og heller tatt ut Anita, Sissoko eller Tiote for Cabaye. Jeg savner med Pardew at han gjør grep underveis i kampene når vi ser at ting ikke fungerer optimalt. Hvorfor ikke satte han ikke Ben Arfa opp mot Baines, en back som har sine styrker framover på banen. Samtidig som vi vet at Ben Arfa oftest drar seg innover og da kunne fått prøvd seg mot Distin og Jagielka. Bare noen tanker fra mitt hode. Har sett litt på terminlisten videre og jeg frykter det blir svært liten poengfangt framover. Bare for å nevne de neste 5 seriekampene, så har vi Cardiff (B), Liverpool (H), Sunderland (B), Chelsea (H) og Tottenham (B)

Newcastle stilte med følgende lag:

Krul – Debuchy, Yanga-Mbiwa, Coloccini, Santon – Tiote, Anita, Sissoko – Gouffran, Ben Arfa, Remy 

Benken: Elliot, Williamson, Dummett, Cabaye, Obertan, Sammy Ameobi, Cisse

You must be logged in to post a comment Login