Fra full kontroll til full kollaps

Oppdatert: 22. January 2012

I en vanskelig bortekamp tok vi ledelsen mot Fulham, men etter en feilaktig dømt straffe ble vi bekymringsverdig åpne bak. Noe en amerikaner utnytta.

Endelig fikk vi Hatem Ben Arfa fra start, noe vi har etterlyst i lang tid. Litt tragikomisk at vi da også går på tap.

DANNY-KANON
Newcastle starter kampen best da de har mye ballinnehav, men det virker som det er bare Hatem som kan gjøre det lille ekstra for å bryte ned et godt organisert Fulham. Eneste ankerpunktet var at Ben Arfa ikke slapp ballen i riktige tidspunkt, men det skulle bedre seg. Første mulighet kommer til nevnte Ben Arfa, han får ballen i mellomrommet og skyter fra 20 meter, men Stockdale redder greit.
Newcastle fortsetter dominansen, og 34 minutter får Coloccini en stor mulighet. En corner spretter til en umarkert Colo, men får litt for rent treff på ballen og den fyker opp i fanget på Stockdale. Åtte minutter senere er det Ameobi som skyter fra samme distanse, men nok en gang er Stockdale med på notene, det er han ikke tre minutter senere.
Ben Arfa drar seg fint innover i banen og slipper den i perfekt tid til Guhrie som fra 25 meter lader med venstrebeinet. Ballen fyker knallhardt opp i hjørnet, utagbart for Stockdale. Dette gjør at Newcastle går til pause med en fortjent ledelse.

KOLLAPS
Fulham bytter ut tidligere Newcastle-aktuelle Bryan Ruiz til fordel for Chris Baird. Dette gir Fulham mer tyngde sentralt, noe som virker litt for bra.
Allerede etter 6-7 minutter får Fulham straffe da Duff går MEGET lett ned i straffefeltet. For det første var det så vidt kontakt og for det andre var den eventuelle dytten utenfor, altså en horribel avgjørelse av en svak Mason. Murphy scorer sikkert på straffesparket og Fulham har utligna.
Fra her og ut går det fort i svingene, da målene kommer på løpende ball.
60 minutt: Fulham kontrer. Johnson til Zamora som skyter. Krul redder, men ballen spretter i Dempsey og inn i mål
– 65 minutt: Zamora igjennom til Dempsey som kommer på innsiden av Simpson, alene igjennom er han sikker.
– 68 minutt: Johnson runder Krul og blir klippet av sistnevnte. Straffen tar Zamora. 4-1.

Som et godt eksempel på Mason sin dårlige dømming. Jonas sklir før Riise tryner over han, frispark til Riise……

Newcastle prøver, men naturlig nok så er selvtilliten borte, men etter 85 minutt får vi et lite trøstemål. Ben Arfa havner endelig èn mot èn mot Riise, og som vanlig rygger, og rygger, og rygger, og rygger han. En kjapp retningsforandring og Ben Arfa har fått den over på venstre, da banken han ballen i nærmeste. Men lykken varer ikke lenge da Zamora løfter ballen i bakrom og Dempsey lett løper ifra Williamson, han scorer sitt tredje og får med seg ballen hjem.

Med tap 5-2 blir lørdagen en stusslig dag. Litt å ta med seg er at Stoke, Liverpool og Arsenal ikke fikk med seg noen poeng. Dette er de lagene rundt oss. Nå venter en liten treningsleir på Tenerife før Brighton venter i FA-cupen førstkommende lørdag.