Hughton forklarer Tiote-kjøpet

Oppdatert: 23. August 2010

Chris Hughton er veldig glad for å ha kapret den ivorianske landslagsspilleren Cheick Tiote, og mener han vil krydre kampen om Newcastles sentrale midtbane. Hughton mener det er viktig med konkurranse om plassene, og påpeker det faktum at Alan Smith er klubbens eneste defensive midtbanespiller

Offisielt lar Tiote vente på seg, da han først må få godkjent søknaden om arbeidstillatelse. Men det er ventet å gå i orden i løpet av uken. Dermed vil Cheick Tiote, som spilte for Elfenbenskysten i VM i Sør-Afrika bli Newcastles tredje nye tilvekst i dette overgangsvindu, og vil gå inn på en allerede overbefolket sentral midtbane i Newcastle.

Man kan kanskje derfor lure på hva Newcastle skal med Tiote. Chris Hughton hadde følgende å si om denne overgangen til The Chronicle: – Han er en defensiv midtbanespiller, og kan tilføre denne klubben en hel del. Riktignok har vi Alan Smith, som har vært glimrende i de to siste kampene, men han er den eneste vi har i den posisjonen. I denne divisjonen er det viktig å ha en sterk sentral midtbane, og Tiotes ankomst gir oss enda et alternativ.

– Jeg har sett han en del ganger. Disse avtalene er aldri i boks før de faktisk er i boks, og dette har pågått en stund. Men vi er storfornøyd med å ha ham her, sier Hughton til lokalavisen.

Forster til Celtic
Det var ikke bare på transfer inn-fronten at det var aktivitet for Newcastle i går. Keepertalentet Fraser Forster skal lånes ut til Celtic, ifølge han selv for å få spille. – Har du først fått smaken på førstelagsfotball, så vil du ha mer av det, sier unggutten. Celtic-boss Neil Lennon skryter av ungutten, og mener han har alt en keeper skal ha, men at alderen er det eneste som taler imot ham.

You must be logged in to post a comment Login