Heitin(ga) oss hjelp – Vår tolvte mann gjorde resten

Oppdatert: 05. November 2011

For første gang i år var over 50.000 tilskuere tilstede på St.James Park. De heiet Newcastle frem til nok en seier.

 

Tiote ble ikke klar til kampen, dermed fikk Guthrie fornyet tillit. Obertan også ute med skade, og franskmannen Marveaux fikk sin første kamp fra start.
Hos Everton startet Cahill og Distin på benk, i tillegg manglet de belgieren Fellaini. Men startplass fikk Drenthe, den utlånte Real Madrid-spilleren var et faremoment før kampen.

HJELP
Med to hardtarbeidende lag ble de første minuttene av det rolige slaget, det var Guthrie som skulle skape litt uro i Everton sine bakre rekker. I midtbaneleddet drar han seg lekent forbi leddet, og finner deretter Simpson på høyrekanten. Han slår en farlig ball inn i feltet, kommunikasjonen mellom Heitinga og Howard er ikke tilstede og førstnevnte tupper ballen i eget mål etter 13 minutter.
Cirka ti minutter senere får Everton sin største sjanse, Cabaye mister markering på Rodwell i boksen og han får uhindret gå opp å heade Drenthe sitt innlegg, heldigvis er Krul med på notene og gjør en komfortabel redning. Like etter prøver Steven Taylor uten hell å sette Saha i offside, men alene med Krul greier han ikke annet enn å skyte håpløst langt over.
Det er på dette tidspunktet Newcastle trenger et mål, og det får de også. Et innkast fra Ryan Taylor ender hos Rodwell som header ballen tilbake til førstnevnte på kanten av 16-meteren. Ballen spretter gunstig for Taylor som klemmer til fra cirka 20 meter, i bue går ballen via tverrliggeren og i kassa, bak en sjanseløs Tim Howard. Nok en kremscoring av vår fremadstormende venstreback.

Newcastle legger seg etter målet en anelse lavere, noe som gjør at Everton skaper et lite press. Dette fører blant annet til at Saha skyter i stolpen, og at Everton like før slutt vinner en corner. Drenthe bruker sin brukbare venstrefot til å finne Rodwell i boksen som har dratt seg vekk fra Simpson, et mål Everton trengte like før pause.
Bør også nevnes at Cabaye blir byttet ut like før pause med skade, inn kommer tidligere Everton-spiller Dan Gosling.

SKADER SKAPER URO
I tillegg til Cabaye må Marveaux byttes ut like etter pause, inn kommer yngre bror Ameobi. Like før dette byttet før Saha en sjanse da et skudd er på vei mot mål, men en liggende Gosling redder skuddet med hånda, kunne med letthet blitt blåst straffespark der.
Resten av kampen fortsetter med et visst Everton-trykk, men uten at de skaper de største sjansene. Det er tydelig at Newcastle-spillerne blir slitne, særlig sentralt med Guthrie og Gosling uten den store kamptreninga, men Everton sin taktikk med å slå langt på innbytter Cahill og Saha fungerer minimalt.
Til slutt drar vi i land seieren, en meget viktig seier basert på våre tre neste kamper mot Manchester City, United og Chelsea.

KAMPFAKTA:
1-0 Heitinga (Selvmål) 13 min
2-0 R. Taylor 29 min
2-1 Rodwell 47 min

LAGOPPSTILLING:
NEWCASTLE: Krul, Simpson, Coloccini, Steven Taylor, Ryan Taylor, Marveaux (S.Ameobi), Cabaye (Gosling), Guthrie, Gutierrez, Best (Ben Arfa), Ba
EVERTON: Howard, Hibbert (McFadden), Heitinga (Cahill), Jagielka, Baines, Coleman, Neville (Distin), Rodwell, Drenthe, Osman, Saha

Diskuter kampen i vårt forum!

You must be logged in to post a comment Login