Gary Speed er død

Oppdatert: 27. November 2011

Litt før klokken 14.00 Søndag ettermiddag sprakk sjokknyheten om at Gary Speed var funnet død i sitt eget hjem.


Personlig tragedie

Politiet har bekreftet at det ikke er snakk om noe kriminelt bak dødsfallet, og det dreier seg dermed om en personlig tragedie hvor den 42 år gamle waliseren tok sitt eget liv søndag morgen. Gary Speed var Walisisk landslagssjef inntil sin død, og ledet sin siste kamp for 14 dager siden mot Norge. Gary Speed etterlater seg kone og to barn

En stor karriere

Gary Speed begynte sin profesjonelle karriere i Leeds United hvor han blant annet ble seriemester i 1992. Ferden gikk videre til Everton før han endte opp på Tyneside. Gjennom sine sju sesonger i Newcastle ble han en av de store publikumsfavorittene. Gary Speed var en gentleman, en hardtarbeidene spiller, sympatisk person og en lederfigur som det finnes svært få av. Hans gode prestasjoner sentralt på midtbanen var en stor årsak til de gyldne årene vi hadde tidlig på 2000-tallet under Sir Bobby Robson. I 2004 fortsatte han karrieren i Bolton Wanderers hvor han ble den første spilleren til å nå 500 Premier League kamper. Det siste kapitlet i hans spillerkarriere var med Sheffield United, og han spilte sin siste profesjonelle kamp i 2009 før han gikk inn i en trenerrolle i klubben. Senere ble han manager i Sheffield United, men Speed fikk kun måneder senere tilbudet om å bli Walisisk landslagsjef og tok dermed avgjørelsen om å forlate Sheffield.

Som spiller er Gary Speed en av Wales´ absolutt største spillere gjennom alle tider. Med 85 landskamper troner han nest-øverst på listen over spillere med flest kamper.

I 2010 fikk han hedersbetegnelsen “Member of the Order of the British Empire”  (MBE)

Hele fotballfamilen hyller Speed

Fra det sekundet sjokknyheten sprakk har utallige fotballpersonligheter i hele England vist sin medfølelse og sin sorg over bortgangen til Gary Speed. Tidligere lagkamerater som Aaron Hughes, Warren Barton og Robbie Savage er blant de som har twitret om sin gode venn.

Før kampstart på Liberty Stadium i Swansea mellom Swansea og Aston Villa ble et minutts stillhet forvandlet til applaus og sang om Gary Speed. Vår tidligere keeper Shay Given spilte nesten 10 år sammen med Speed på Tyneside, og Villa-keeperen var oppløst i tårer rett før dommeren blåste igang kampen. Det var også snakk om før kampen at James Collins ville trekke seg fra dagens kamp, men Villa stopperen startet kampen.

Hvil i fred Gary Speed.

You must be logged in to post a comment Login