20. juni: Vi ønsker å gjøre forumet mer attraktivt for våre brukere. Vennligst kom med innspill til hvordan vi kan forbedre det! Se i forumkategorien Tilbakemeldinger / info for å gi din mening.

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Alan

Sider: [1] 2 3 ... 6
1
Generelt / Sv: "Project Big picture"
« på: 15. Okt. 2020, 10:07 »
Hvorfor er dere så positive til å skrote ligacupen?
Er jo realistisk sett den eneste muligheten vi har til å vinne noe under Ashley.

Jeg har ikke reflektert så mye over det, men umiddelbart tenkte jeg at det kunne hatt noe for seg at lagene som deltar i Europa-turneringer kunne vært fritatt for deltakelse for å redusere noe av den totale belastningen som deltagelse i alle turneringer fører med seg. Det kunne bidratt til at engelske klubber hadde klart å hevde seg bedre i Europa (selv om jeg egentlig ikke ønsker at engelske klubber skal gjøre det bra i Europa). På den andre siden kan man argumentere for at dette ville ført til at det ikke er mye prestisje igjen i ligacupen. Ellers kan det også nevnes at de store lagene ofte benytter reservene i disse kampene likevel, slik at den reelle reduksjonen i belastningen ikke er så stor.

Som du ser har jeg ikke reflektert nok over dette til å helt klart støtte forslaget. Det kan jo også tenkes at dette er det første steget for å redusere antall kamper i hjemlig serie/cup, som igjen i fremtiden baner vei for en superliga e.l. Hvis dette bidrar til at utviklingen går i den retningen, er jeg i så fall negativ.

2
Generelt / Sv: "Project Big picture"
« på: 14. Okt. 2020, 13:40 »
Hvordan skal de få gjennom Project Big Picture?

"FA chairman Greg Clarke was involved in initial talks about Project Big Picture but withdrew after he said the main aim of the proposals "became concentration of power and wealth in the hands of a few clubs".

Mr Clarke said that a breakaway league was mooted as a possible threat to gain support for the plans, which have been driven by Manchester United and Liverpool, alongside the chairman of the football league, Rick Parry."


https://news.sky.com/story/top-premier-league-clubs-threaten-to-break-away-unless-radical-changes-to-english-football-are-backed-12103649

Det er visstnok et møte i dag hvor representanter for alle klubbene i PL deltar. I EFL er man mer positivt innstilt.

Og en liten avsporing:
Det har vært påstander om at opp til flere klubber har hatt innvendinger mot oppkjøpet av Newcastle, med Liverpool og Tottenham blant dem. Richard Master har kategorisk avfeid disse påstandene/at det har påvirket prosessen, men med de siste dagers avsløringer er jeg ikke overrasket om det kan være en sammenheng. Det er jo åpenbart at toppklubbene ikke uten videre ønsker økt konkurranse velkommen. Men her ser vi tydelig at de aktivt jobber for å befeste sin egen posisjon og hvilke midler de er villige til å ta i bruk for å forhindre økt konkurranse.

3
Generelt / Sv: "Project Big picture"
« på: 13. Okt. 2020, 13:30 »
Jeg synes dette er usmakelig (med unntak av noen punkter, som Geordie påpeker). Det har vært jobbet med dette siden 2017 og nå ser man plutselig sitt snitt til å utnytte hele corona-situasjonen for å få dette gjennom, i det man prøver å fremstille det som at hele ligasystemet er avhengig av dette og at disse klubbene gjør alle en tjeneste. Men det skinner vel ganske greit gjennom at intensjonen er å styrke egen makt og kontroll, mer enn veldedighet.

4
Generelt / Sv: Newcastle til salgs
« på: 25. Juli 2020, 07:31 »
En liten stråmann der? Det er da vel ingen som har argumentert for at enken sitt brev isolert sett danner grunnlag for avgjørelsen. Dette billige argumentet brukes for å underbygge at moral ikke har noe å si, og ergo er vi andre naiv.

Det som for meg fremstår naivt, er å si at det eneste potensielle problemet med overtagelsen er hvordan PL kan godta uten å miste ansikt, og samtidig mene at moral ikke har noen verdens ting å si.

Vi så jo hvilket voldsomt spetakkel det ble da dette ble offentlig kjent. Og her føyer enken sitt brev seg inn i rekken av mange som har ytret sin mening, uten at jeg med det mener at dette er godt nok grunnlag for å avslå oppkjøpet.

Det vi vet er at det er en kompleks sak og at det har tatt mye lenger tid enn normert. Kanskje det jobbes med å få avklart noen ting som står i veien for at oppkjøpet kan godkjennes?Eller kanskje det jobbes med at det juridiske skal være helt vanntett ved et avslag? Vi vet ingenting, men jeg vil jo tro det første. Men jeg tror i hvert fall ikke det er noen automatikk i at det går gjennom, slik du nærmest fremstiller det, Toon.

5
Generelt / Sv: Newcastle til salgs
« på: 24. Juli 2020, 20:02 »
For meg gir det ikke mening at Telecom-avtalen med Manchester U. skal stå i veien for offentliggjøring av oppkjøpet (med mindre det er juridiske årsaker til at det ikke er mulig, men det pleier ikke å være slik i andre sammenhenger. F.eks med spillerkjøp, da kan avtaler offentliggjøres lenge før de trer i kraft). Hvis det er tilfellet at oppkjøpet egentlig er klart, hvorfor kan man ikke offentliggjøre at oppkjøpet vil gå gjennom, men med virkning fra 1. august? Bruce, med flere, har gått ut og bedt om fortgang i prosessen fordi klubben står i limbo nå. Hvis dette egentlig skal gå gjennom og man bare venter på at Telecom-avtalen skal avsluttes, mener jeg det er urimelig at klubben ikke får noen indikasjoner på dette før etter at overgangsmarkedet åpner.

6
Kamper / Sv: Bournemouth vs Newcastle 1 -4
« på: 02. Juli 2020, 00:21 »
Det ASM gjør i forkant av mål nr. 2 er klasse. Han har to mann på seg og én i sikring. Og det ser så enkelt ut. Det er lenge siden vi har hatt en spiller som kan gjøre slikt.

7
Transfers / Sv: Overgangsvinduet sommeren 2020
« på: 03. Juni 2020, 08:03 »
Matty Longstaff ryktes å forlate Newcastle tilnærmet gratis til fordel for Udinese, som kan tilby det dobbelte i lønn enn hva Newcastle sitt siste tilbud var. Dette blir for dumt. Korona og overtakelse eller ikke, her må de bare få fornyet den kontrakten.

https://www.skysports.com/football/news/11678/11999361/matty-longstaff-newcastle-midfielder-offered-udinese-contract

8
Generelt / Sv: Hvor er de nå?
« på: 18. Mai 2020, 06:21 »
Intervju med Demba Ba. Det er noen interessante detaljer knyttet til kontrakten han ble tilbudt da han forlot Newcastle. Og at det ikke ble bygget videre på det momentumet som var etter 5. plassen er ganske beskrivende for hva som er galt med Ashley.

11/12-sesongen var et eventyr (i hvert fall i nyere tid, under Ashley) og jeg kjenner litt på gleden og hva som kunne blitt bare av å lese det lille som står. Newcastle-supportere blir ofte beskyldt for å være kravstore. Så klart har man lyst til å vinne noe, men det er egentlig så enkelt som at jeg vil ha tilbake den gleden, de øyeblikkene og følelsen av at vi kjemper for noe (her teller ikke å kjempe for å unngå nedrykk).

https://www.chroniclelive.co.uk/sport/football/football-news/demba-ba-newcastle-united-takeover-18263432

9
Generelt / Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
« på: 21. April 2020, 15:16 »
Jeg så ikke denne nye tråden før jeg postet i salgstråden. Derfor legger jeg inn innlegget mitt her også. Dette er ikke et direkte svar til dere, men jeg ser at dere poengterer noe av det samme. Mitt hovedanliggende er: kall det gjerne dobbeltmoral/hyklersk, men jeg kommer til å glede meg over sportslig satsing, samtidig som jeg vil kritisere eierne.

Sitat
Det er nok ingen som betviler den etiske problemstillingen, vil jeg tro. Ja, det er en bismak ved de (potensielle) nye eierne. Men hvordan skal jeg forholde meg til dette? Jeg kan gjerne være kritisk, sitte på min høye hest og snakke om mitt moralske kompass som er så mye bedre innstilt enn hos dem som virker å ikke ha noen betenkeligheter med nye eiere. Men når alt kommer til alt, så kan jeg ikke garantere at jeg vil slutte å følge med og holde med Newcastle (sannsynligvis vil jeg fortsette å følge Newcastle som før, da følelsene overstyrer).

Ja, det er en forskjell på Saudi PIF sitt eierskap/investering i diverse selskaper (Apple, Tesla eller hva det måtte være) og om de står som hovedeier av Newcastle. Men når man argumenter for at alle har "blod på hendene" våre, så er ikke det bare whataboutism, men det vitner i bunn og grunn om at ingen av oss har en ufeilbarlig moral. Og så lenge jeg kommer til å fortsette å holde med Newcastle, til tross for mine betenkeligheter med eierne, så er jeg til syvende og sist en del av problemet som muliggjør sportswashing. Derfor kan jeg ikke sitte på min høye hest og vifte med mitt moralske fininnstilte kompass, slik enkelte kritikere gjør. Jeg erkjenner at jeg, som alle andre, dessverre er en del av problemet som gjør dette mulig, enten det gjelder sportswashing, barnearbeid osv. 

(og ikke les av dette at jeg mener at man bare skal se mellom fingrene for det som skjer bare fordi "alle andre" gjør det).

10
Generelt / Sv: Newcastle til salgs
« på: 21. April 2020, 14:50 »
Det er nok ingen som betviler den etiske problemstillingen, vil jeg tro. Ja, det er en bismak ved de (potensielle) nye eierne. Men hvordan skal jeg forholde meg til dette? Jeg kan gjerne være kritisk, sitte på min høye hest og snakke om mitt moralske kompass som er så mye bedre innstilt enn hos dem som virker å ikke ha noen betenkeligheter med nye eiere. Men når alt kommer til alt, så kan jeg ikke garantere at jeg vil slutte å følge med og holde med Newcastle (sannsynligvis vil jeg fortsette å følge Newcastle som før, da følelsene overstyrer).

Ja, det er en forskjell på Saudi PIF sitt eierskap/investering i diverse selskaper (Apple, Tesla eller hva det måtte være) og om de står som hovedeier av Newcastle. Men når man argumenter for at alle har "blod på hendene" våre, så er ikke det bare whataboutism, men det vitner i bunn og grunn om at ingen av oss har en ufeilbarlig moral. Og så lenge jeg kommer til å fortsette å holde med Newcastle, til tross for mine betenkeligheter med eierne, så er jeg til syvende og sist en del av problemet som muliggjør sportswashing. Derfor kan jeg ikke sitte på min høye hest og vifte med mitt moralske fininnstilte kompass, slik enkelte kritikere gjør. Jeg erkjenner at jeg, som alle andre, dessverre er en del av problemet som gjør dette mulig, enten det gjelder sportswashing, barnearbeid osv. 

(og ikke les av dette at jeg mener at man bare skal se mellom fingrene for det som skjer bare fordi "alle andre" gjør det).

11
Spillere og ledere / Sv: Steve Bruce
« på: 01. Jan. 2020, 22:06 »
Hadde alle på listen hatt eks Liverpool så kunne listen vært fair. De i toppen er jo managere som har styrt topplagene. Om du kjører Nr 4 på lista Rafa opp mot Bruce. Og kun kjører statistikk over når de styrte Newcastle så blir det fair. Hvordan er statistikken da?

Det blir for enkelt. Det er nok mer sammensatt enn at man bare kan trekke ut akkurat de tallene man vil fra statistikken og deretter sammenligne. Det er nok av eksempler på trenere som har over-/underprestert i en klubb/periode, sett i forhold til resten av karrieren samlet sett. Jevnt over er i hvert fall jeg av den oppfatning av at en samlet statistikk gir et mer riktig helhetlig bilde. Det er jo ikke helt uten grunn at noen av navnene på listen nettopp har trent toppklubber, mens andre ikke er i nærheten av å bli vurdert for en toppklubb.

12
Generelt / Sv: Premier League 19/20
« på: 17. Des. 2019, 16:17 »
Ancelotti er jo en nobody i forhold til Steve Bruce.... Hva har Ancelotti vunnet lizzom......?????

Word! Hvordan kan noen mene at Steve Bruce ikke er rett man og akkurat hva vi trenger når vi ser hva han har fått til?

https://understat.com/league/EPL

Litt ned på siden er en oversikt over expected table for 19/20. Vi ligger jo på respektable 11. plass, men ut ifra expected table skulle vi vært desidert sist, med bare 12.47 poeng. Bak Liverpool er vi det laget som har overprestert mest! Snakk om å få mye ut av lite for Bruceren. Og hva har City fått til, med en manager flere mener er verdens beste manager? De har underprestert og skulle egentlig ha ledet PL. Jeg tør ikke tenke på hvor vi hadde vært med en manager som Guardiola i stedet for Bruce...

13
Transfers / Sv: Transfersommeren 2019
« på: 09. Aug. 2019, 10:35 »
Jeg er fornøyd med vinduet. Endelig fikk vi fylt opp to hull som har vært store de siste sesongene. Nemlig backene. Vi beholdt våre diamanter på midten og i mål. Syns også vi virker forsterket fremover. Tror dette kan bli en oki sesong.

For ordens skyld, det er det britiske overgangsmarkedet som er stengt. Vi kan fremdeles selge spiller, men da uten mulighet for å hente en erstatter.

14
Generelt / Sv: Newcastle til salgs
« på: 13. Juni 2019, 17:34 »
Akkurat det med cuper er mye marginer. Kan garantere det ikke er 4 engelske lag i finalene i Europa neste år.
Når det er sagt så var city omtrent der Newcastle er nå da de ble kjøpt opp. Vi har vel bedre enkeltspillere og manager enn de hadde ved oppkjøp. Det å si man ikke kommer langt med penger blir for meg bare svada.
Toppspillere som Eks Neymar spiller iFransk serie. En serie som må sies å være på utsiden av topp 3 serie i verden. Penger spiller mest inn av alt.

Akkurat nå er Liverpool og city et hestehode foran de andre topplagene i England. Men ser ikke på det som en umulig oppgave å konkurrere med de andre 4 ila en 2-3 år periode med en glad sheik ved roret.

Syns dere er litt naive ved å påstå at penger ikke spiller større rolle enn noe annet.
Men finnes ingen fasit så vi får bare se hva som skjer. Om kjøpet av klubben snart går i boks 🤩

Det er vel ingen som har sagt at man ikke kommer langt med penger eller at penger ikke er en viktig ressurs i moderne fotball. Poenget, som flere her prøver å få frem, er at en styrtrik eier er ikke ensbetydende med at klubben er styrtrik og kan kjøpe hva de vil, til enhver tid (og ei heller sportslig suksess). Dette sørger bl.a. FFP (selv om det ikke fungerer optimalt i dag), økte priser, hvor attraktiv Newcastle er som by og klubb osv. for. Man kan gjerne trekke frem klubber som PSG og City som eksempler på rike klubber, men i motsatt ende er det også eksempler på klubber som burde klare seg greit mtp eiers økonomi, men som ikke fungerer. Forståelse for sportslig utvikling over tid er et nøkkelord i så måte.

Ellers påstår du at det er naivt å mene at penger ikke er det som spiller størst rolle. For det første, det er ingen som har antydet at penger ikke spiller stor eller størst rolle (med det sier jeg ikke at ingen er uenig i det), men at penger ikke betyr alt. For det andre, siden du så fint trekker frem PSG som et eksempel for å vise at penger betyr mer enn noe annet, la meg da spørre: med alle pengene de har, hvor har det ført dem? Det store målet er å vinne CL, noe de ikke har vært i nærheten av å klare på flåre års forsøk, og det til tross for alle pengene de har. Kanskje det kan bety at det ikke bare er pengene som betyr noe og at det ikke er gitt at penger gir suksess.

Men med det sagt, ja, en rik eier som er villig til å satse og som har en plan gjør ting lettere og øker sannsynligheten for suksess.

15
Kamper / Sv: Newcastle United - Liverpool. 4.mai - 20:45.
« på: 08. Mai 2019, 10:36 »
Ja, på mange måter en merkelig regel. Som de er inne på, gitt at Newcastle hadde scoret på tildelt straffe, så var det gunstig for Liverpool at Newcastle scorte i den situasjonen. Jeg skjønner jo hvorfor det ikke blir gitt rødt kort mtp at regelen er slik, men jeg synes det er rart. Ja, man kan argumentere for at Alexander-Arnold aldri hindret en åpenbar målsjanse ettersom handsen aldri var nok til at Newcastle ikke scorte. Men da kan man også argumentere for at tilsynelatende farefullt spill ikke er farefullt likevel hvis det ikke er nok til å skade en motspiller (satt veldig på spissen).

Den eneste logiske forklaringen jeg kan se her i farten
på hvorfor disse situasjonene skal være ulik, er at regelen om farefullt spill er for å beskytte spillerne, og derav strengere regelverk. I tillegg beror konsekvensene av en situasjon med farefullt spill (mtp skader, ikke videre spill) på situasjonen alene og utfallet kan ikke påvirkes av det som skjer etterpå.

Sider: [1] 2 3 ... 6