20. juni: Vi ønsker å gjøre forumet mer attraktivt for våre brukere. Vennligst kom med innspill til hvordan vi kan forbedre det! Se i forumkategorien Tilbakemeldinger / info for å gi din mening.

Skrevet av Emne: Reise  (Lest 19872 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Simmi

 • Gjest
Sv: Reise
« Svar #60 på: 08. Feb. 2011, 20:18 »
Fikk nettopp vite at vi skal til Frankrike å se på Tdf i sommer!  I tillegg er det noen fantastiske etapper som står for tur, blant annet Alpe d' Huez og Champs Elysees ;D

Gleder meg voldsomt. Alpene er fantastisk.

kø1

 • NewUtd-teamet
 • Kaptein
 • *****
 • Innlegg: 5551
  • Vis profil
Sv: Reise
« Svar #61 på: 08. Feb. 2011, 20:26 »
Hva skal dere bruke som transport mellom etappene? Høres herlig ut med tdf!
BOOM BOOM CHEICK CHEICK THE ROOM

Simmi

 • Gjest
Sv: Reise
« Svar #62 på: 08. Feb. 2011, 20:49 »
Hva skal dere bruke som transport mellom etappene? Høres herlig ut med tdf!

Kommer til å bruke leiebil som transport :) Veldig praktisk.

Herlighet så fett det blir med Alpe d'Huez! ;Dlgrinde

 • Kaptein
 • *****
 • Innlegg: 8853
  • Vis profil
Sv: Reise
« Svar #63 på: 01. Sep. 2014, 17:33 »
Bles liv i denne eg.

Nokon som har vore i Indonesia? Erfaringar? Aldri vore i Asia før.

Evt vore på roadtrip i USA? (Her har eg kunn køyrt Hana Highway på Maui)

Bresken

 • Supersub
 • ***
 • Innlegg: 396
  • Vis profil
Sv: Reise
« Svar #64 på: 02. Sep. 2014, 14:40 »
Jeg har vært i Indonesia lgrinde. Hvor hen tenker du deg?

Var ikke så altfor mange steder, mye grunnet at jeg reiste rundt i hele Asia, og ofte er det mye likt i de forskjellige landene (jeg var i Singapore, Indonesia, Malaysia, Thailand, Laos, Kambodsja og Vietnam), så vi kunne oppleve de forskjellige tingene flere ganger.

Personlig var jeg selvsagt innom Bali, hvor jeg primært oppholdt meg lengre inn på øya for å slippe slitsomme Australske 18-åringer på fyllatur, og fordi Bali er en dritfet øy dersom du ikke sitter i Kuta beach og bare drikker Bintang (selv om Bintang går ned på høykant!). Anbefaler definitivt en tur til Ubud, hvor man kan leie scooter og kjøre rundt til vulkaner, fete små landsbyer, innsjøer, jungeområder og templer.

Det råeste jeg opplevde i Indonesia var derimot en tur til Gili-øyene. Dette er 3 knøttsmå øyer som ligger mellom Bali og Lombok. Sinnsykt chill atmosfære, masse stilige barer, noen bra restauranter (med mye god sjømat om man digger det!), og best av alt: verdens beste dykkeparadis. Jeg tok dykkerlappen her, og dykka med mindre haier, digre havskilpadder, fisker av alle mulige sorter og i skipsvrak. Krystallklart vann, hvor du har 50+ meter med sikt, og ekstremt rolig sjø, så det forandrer seg nesten aldri. Flere titalls dykkeoperatører hvor du kan ta lappen, med instruktører fra hele verden. Hvis du allerede har dykkerlappen er jo det digg, og du kan lett bli med på relativt billige dykketurer hele dagen med alle de forskjellige selskapene, før du bruker resten av dagen på å chille på stranda og hyle nedpå pils og god mat. Dette er en av 3 steder jeg 100% sikkert skal reise tilbake til.

Ellers har jeg hørt at Java (der hovedstaden ligger), egentlig bare er et slitsomt område med ekstremt mye folk. Sumatra derimot, som ble hardt rammet av tsunamien, er visstnok ekstremt fint, og en av de få stedene du kan se ville orangutanger. Siden vi så dette et annet sted valgte vi å droppe turen, men alle vi møtte på sa at det var vel verdt det, til tross for kronglete reisemuligheter. Det er ikke akkurat autobahn-veier der nede ;)

Har bøttevis med tips ellers (også Mellom og Sør-Amerika), så bare spør hvis det er noe!

PS: Zip-lining i Laos mellom enorme trehytter på jakt etter Gibbon-aper er noe av det feteste jeg har gjort ved siden av dykking på Gili.

lgrinde

 • Kaptein
 • *****
 • Innlegg: 8853
  • Vis profil
Sv: Reise
« Svar #65 på: 04. Sep. 2014, 07:48 »
Takk for svar og veldig gode tips. Det er ikkje noko som er bestemt. Er ikkje sikkert det verte tur i det heile teke. Har faktisk lese om Gili-øyane. Er ikkje interessert i dykking, men snorkling. Hekta på det etter tur til Hawaii. Litt av grunnen til at denne ferien mest sannsynleg verte litt annleis enn strand-snorkling-paradis...
Akkurat no so er både eg og kona meir lysten på ein USA-tur. Roadtrip i California, Utah +++. Få med oss mange nasjonalparkar og små stadar som har den ekte amerikanske kulturen for akkurat den staden. Men som sagt, dette er kunn på "viss me skal slå til med ein skikkeleg ferie neste sommar"-stadiet ;)
Indonesia og Gili øyane er uansett notert på blokka.


Bresken

 • Supersub
 • ***
 • Innlegg: 396
  • Vis profil
Sv: Reise
« Svar #66 på: 04. Sep. 2014, 12:01 »
Glemte faktisk å nevne en annen kul ting. I samme området (lenger øst for Bali), ligger Komodo-øya, det eneste stedet i verden du kan se Komodo-dragons. Kan kun nås via en dødskul båttur, og du føler virkelig at du er på ville veier. Anbefales også.

Ellers vil jeg jo si at om dere vil unngå dette "strandparadis"-kjøret, så ville jeg sett litt på Laos, Kambodsja og Vietnam. Alle 3 kan enkelt reises mellom, og det er ekstremt mye spennende å få med seg. Både naturopplevelser, og en historie som alle i den vestlige verden burde kunne mye mer om. Sitter igjen med et par opplevelser og inntrykk jeg aldri kommer til å glemme, deriblandt:

1. Nevnte zip-lining i Laos. Helt sinnsyk opplevelse som jeg vil anbefale alle. Originalt opprettet fordi de måtte bevare bestanden av Gibbon-apene, som ble snikjaktet på i mange år. Selskapet bak fikk derfor krypskytterne selv til å bli guider, og det var en braksuksess som virkelig har gjort susen.

2. Angkor Wat og tilhørende templer i Siem Reap, Kambodsja. Utrolige ruiner som får deg til å føle at du er med i jungelboken. Byen Siem Reap er veldig turistifisert, så det er et stopp kun for templene. Anbefales varmt å leie sykkel for en hel dag (føler 1 dag holder), stå opp tidlig og sykle mellom de hundrevis av forskjellige templene i jungelen.

3. Alt som omhandler Røde Khmer i Pnom Penh. Pol Pot var en helt sinnsykt gal mann, og det ser og hører man i hovedstaden. Tuol Sleng fengselet (en gammel skole), har noen sprøe syn, og Killing Fields viser noen syke handlinger. Det sies at nesten hele befolkningen i Kambodsja har vært direkte involvert i folkemordet på en eller annen måte. En historie vi alle bør kunne mer om, da det er minst like sjukt som Nazi-Tyskland.

4. Hele kysten av Vietnam fra sør til nord. Stilige store og små byer, ekstremt mye god mat (beste i hele Asia etter min mening), og natur som blåser deg av banen. Utenfor Saigon kan man oppleve tunnelene som Vietcong brukte i krigen mot amerikanerne. Sykt spennende, lærerikt og viktig å se, i likhet med alt annet som omhandler Vietnam-krigen. Er populært å kjøpe motorsykkel og kjøre hele landet på langs. Anbefaler virkelig Hoi An, en gammel by med drøssevis av skreddere som fikser råbra dresser, skjorter, kjoler, jakker, sko og alt du kan tenke deg for en meget billig penge. Hovedstaden Hanoi er for meg langt mer interessant enn eksempelvis Kuala Lumpur og Bangkok, og har noe som heter Bia Hoi corner - et gatekryss hvor du får kjøpt øl til så lite som 0,50 kr. Et sted du kan bli snydens for 10 kroner er jo helt konge ;) Halong Bay er også et must, i havet utenfor Hanoi.


Vet du ikke spurte om dette, men følte at siden du snakket om noe annet enn strand-snorkling-paradis, måtte jeg nevne dette som et meget godt alternativ =) Laos har ikke strender, Kambdosja har ett potensielt strandmål, og i Vietnam har du så mye annet å gjøre, at på tross av lang kystlinje, tenker du sjeldent på stranda som et reisemål.

Martin

 • Kaptein
 • *****
 • Innlegg: 3253
  • Vis profil
Sv: Reise
« Svar #67 på: 10. Sep. 2014, 00:10 »
Var så håpløst leiemarked i Tromsø at jeg heller studerer fra Roma dette semesteret. Hvis noen har noe innspill om ting jeg bør få med meg og andre triks i ludo, takker jeg for det