Newutd.no > Chit chat

Filmtråden!

(1/985) > >>

Moods:
Hvilke filmer vil dere velge til en topp 10 liste? Også nye filmer kan diskuteres her...

Min TOPP 10 (tilfeldig rekkefølge):
LOTR 1-2-3
Bulletproof
Bourne Identity
Bourne Supremacy
Starsky and Hutch
American Pie 3: The Wedding
Enemy at the Gates
Behind enemy lines
Patrioten
Platoon

Disse anbefales i DVD samlingen!!

Kristoffer:

--- Sitat fra: "geordie-olav" ---American Pie er noe dritt.
--- Slutt sitat ---


Jeg syns American Pie er genialt. En av få filmer av Teen-movie-typen som faktisk holder nivået. Jeg digger de.

Nordin:
Bra initiativ. Ettersom jeg er en krigselsker og er ganske så historie-interessert, blir listen min preget av filmer fra WW2. Her er min liste:

1. Frihetens Regn (The Shawshank Redemption). Rett og slett en kanonfilm med Morgan Freeman i spissen. Fengselsfilm om en kar som blir uskyldigdømt og sendt til et beinhardt fengsel hvor det foregår korrupsjon på høyt plan. MÅ SES!

2. Das Boot (Ubåten). Tysk film om en germansk ubåt i fiendlig farvann i WW2. Her får vi oppleve tyskernes kamp mot de allierte undervann, og deres kamp mot seg selv.

3. Pianisten. Krigsfilm om en polsk jøde under krigen. Tyskerne kommer til polen, og familien hans må flytte og blir etter hvert tvunget til en ghetto og en konsentrasjonsleir. "Pianisten" kommer av at hovedpersonen selv overlever okkuperingen/utryddingen på grunn av at han er pianist. Sterk film.

Andre gode filmer er American History X, Se7en, Saving Private Ryan, The Green Mile, Memento. Hotel Rwanda og The Great Escape.

Kristoffer:
Amen, Nordin, du har glimrende filmsmak :P
Frihetens Regn, Den Grønne Mil, American History X, Se7en og Saving Private Ryan er alle blant mine favorittfilmer.
Das Boot, Memento. Hotel Rwanda og The Great Escape har jeg enda ikke fått sett.
Syns det blir ganske vanskelig å finne ei topp 10-liste over filmer, da der fins så utrolig mange jeg liker. Men sammens med de filmene jeg har sett som Nordin nevnte må LOTR-trilogien, Forrest Gump, Fahrenheit 9/11 og Bowling For Coloumbine nevnes som jeg kommer på akkurat nå.

Nordin:
Hehe, artig å høre at vi liker de samme filmene. Hvis du enda ikke har sett Das Boot, Memento. Hotel Rwanda og The Great Escape har du virkelig mye å glede deg til. Spesielt filmen Hotel Rwanda er veldig bra og fortjener vel egentlig en 2. eller 3.plass her. Sterk film om borgerkrigen mellom hutuer og tutsier i Rwanda på midten av 90-tallet som viser hvor udugelige FN egentlig var og er.

Bowling for Columbine er også en annen bra film ja. Glemte den. Farenheit 9/11 har jeg enda ikke sett, men jeg har den på pcen og skal brenne den så snart jeg får kjøpt meg ny DVD-spiller.

Når det gjelder LOTR... Er det bare jeg som synes at toern (FOTR?) var den beste? Jeg holdt på å sovne flere ganger under ROTK, bare lydeffektene holdt meg våken, og det er ikke kødd en gang. Men de fleste andre rangerer episodene i  triologien slik: 3,1,2. Jeg rangerer den omvendt.

Egentlig er ikke orker, trær som går, dyr som snakker etc. tingen for meg, men LOTR er meget bra laget da. Det samme gjelder egentlig serien Lost.

Navigering

[0] Oversikt

[#] Neste side

Skift til full visning