20. juni: Vi ønsker å gjøre forumet mer attraktivt for våre brukere. Vennligst kom med innspill til hvordan vi kan forbedre det! Se i forumkategorien Tilbakemeldinger / info for å gi din mening.

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Andymag

Sider: [1] 2
1
Kamper / Newcastle United - Leicester City, 22.05.23. 21:00
« på: 22. Mai 2023, 10:39 »
Da er dagen her hvor vi kan sikre CL-spill neste år. Kun ett poeng kreves, men bør jo tross alt avslutte med litt stil og sikre alle 3 (greit å ende over Man U også liksom).

Vanligvis hadde jeg advart mot lag som sliter desperat i bånn, men slik som Leicester ser ut defensivt så må jeg si at jeg har en meget god følelse her. Sluppet inn 10 mål på de siste tre, og ser ingen grunn til at vi ikke kan sette minst tre til i kveld. Så hadde det også vært hyggelig med en smultring for forsvaret vårt igjen.

Tipper 4-0.

Ønsket lag: Samme som sist.

2
Kamper / Newcastle United - Brighton, 18.05.23. 20:30
« på: 15. Mai 2023, 15:03 »
Nå har vi rundet svingen og er inne på oppløpet. Første hinder er Brighton og det kan bli en formidabel utfordring. Nedsablet Arsenal 3-0 og er i mine øyne det eneste laget sammen med Villa som har totalt utspilt oss denne sesongen (vi var heldige som kom unna med et poeng i høst).

Om Liverpool slår Leicester i kveld er de helt oppe i nakken på oss og det blir spennende å se om gutta klarer å håndtere dette her. Bør få enorm støtte på hjemmebane og der ligger nok vår største styrke. Med vårt forsvarsspill den siste tiden klarer jeg ikke helt å se oss holde nullen her så vi er nødt til å score minst to mål.

Tipper dette ender 2-2.

Håper Longstaff er tilbake og ønsker følgende lag:

Pope
Trippier - Schar - Botman - Burn
Longstaff - Bruno - Willock
Murphy - Isak/Wilson - Joe

Umulig å skille mellom mellom Isak og Wilson for tiden så overlater den til Eddie  ;)

3
Generelt / Premier League 22/23
« på: 03. April 2023, 12:52 »
Blir en helt sinnsyk sesonginnspurt i begge ender av tabellen. Kan ikke huske sist 9 lag sto i reell nedrykkskamp på dette stadiet. Flere managerbytter i det siste også.

Tipper Bournemouth, Soton og Forest går ned, men er jo umulig å tippe.

Når det kommer til CL står det vel mellom oss, Spurs og Man U. Man U ser ut til å ha det enkleste kampprogrammet, men er fortsatt i Europa. Spurs skal møte både oss og Man U.

Holder fortsatt litt igjen og tipper Man og Spurs, men det vi viste mot Man U i går gjør meg skremmende positiv. Det var CL-sving over oss i den kampen.

Tror Spurs blir den avgjørende faktoren her. De er ett poeng bak oss uten å ha imponert i en eneste kamp denne sesongen. Får de litt energi i form av et managerbytte nå blir det tøft.

I toppen holder jeg fortsatt en finger på City, men begynner å bli vanskelig å forsvare det ståstedet. Arsenal har knalltøffe kamper igjen med Liverpool, City, Chelsea, oss og Brighton. City har en mye enklere sluttspurt, men har jo CL.

4
Spillere og ledere / Dan Burn
« på: 13. Jan. 2023, 20:38 »
Hadde ingen egen tråd fra før (kriminelt).

Ikke den beste spilleren første halvdelen av sesongen, men har i mine øyne stått for den utvilsomt største prestasjonen. Måten han har håndtert venstrebacken på er rett og slett ufattelig. Undervurdert teknikk og en helt ekstrem evne til å skjule svakhetene sine.

Skulle utvilsomt vært et svakt ledd i forsvaret vårt, men selv mot de beste og raskeste vingene i ligaen har han vist seg solid (og fått nok drahjelp fra Joelinton ved behov). At han er en lokalgutt og virker som en gjennomgående trivelig kar er jo heller ikke dumt.

5
Kamper / Brighton - Newcastle United, 13.08.22 - 16.00
« på: 11. Aug. 2022, 10:45 »
Etter suksess i åpningshelgen starter jeg neste kamptråd også.

Meget interessant møte mellom to lag som begge spilte godt i første runde. Når det er sagt så sto vel Man U og Forest også for de to svakeste prestasjonene, så veldig vanskelig å si hvor mange svar vi egentlig fikk.

Det får vi utvilsomt nå. Brighton er blitt et meget stabilt og godt fotballag under Potter som må være høyt på listen over undervurderte managere.

Hjemmeformen til Brighton var ikke spesielt sterk i fjor, så absolutt lov å håpe på tre poeng her.

Vil overraske stort om ikke begge lag stiller med samme 11 som forrige helg. Mulig Potter ønsker en mer mobil Maupay over Welbeck. Fra vår side er det vanskelig å se Botman få sin debut fra start etter prestasjonene forrige uke, men det er isåfall det eneste spørsmålstegnet jeg kan se rundt vår ellever.

Tipper en 2-1 seier til oss.

6
Overtenningen er et faktum og jeg starter sesongens første kamptråd!

Et gledelig PL-gjensyn med Forest blir vår første test for sesongen. Forest har mistet alle hemninger i sommer, kjøpt i vilden sky (Fulham 2.0 noen?) og har absolutt spillere som på papiret vil kunne skape trøbbel for oss. Vi får dog håpe at kjemien ikke sitter helt enda. Lingard er vel den man hovedsaklig skal se opp for her.

På vår side må vi vel tilbake til 2012 for å finne like stor optimisme før en sesong, om det er et bra eller dårlig tegn får vi nå se. Ikke blitt helt den store overgangsbonanzaen man kanskje så for seg, men så har vi heller ikke mistet noen nøkkelspillere.
Kun Shelvey virker å være tvilsom til kampen.

Stort spørsmålstegn for meg blir om vi starter med Pope eller Dubravka i mål. Ellers skal vel Botman etter alle solemerker få sin debut. Hadde også vært morsomt om Anderson får noen minutter.

Tipper følgende lag:

Pope
Trippier - Burn - Botman - Targett
Joelinton - Bruno - Longstaff
Almiron - Wilson - ASM

Bør uvtilsomt bli 3 poeng her, noe annet er en skuffende sesongstart. Tipper 3-0 med to mål fra Wilson og ett fra Big Joe.

7
Woodman; Murphy, Schar, Lascelles, Fernandez, Ritchie; Almiron, Willock, Hayden, ASM; Wilson.

Godt fornøyd med lagguttaket. Dette er vår sterkeste XI slik jeg ser det. Om vi viser samme angrepsvilje som vi til tider viste mot West Ham, og Schar og Lascelles kan bidra til mer defensiv trygghet, kan dette fort bli bra!

8
Ny sesong og starter relativt tøft mot fjorårets store overraskelse.

Bruce har bekreftet at lovende Woodman får sin PL-debut. Utenom Dubravka og Darlow er Dummett den eneste på skadelisten, så Bruce har en bred tropp å velge fra. Måtte det vare...

Ønsket XI: Woodman; Murphy, Lascelles, Fernandez, Schaer, Ritchie; Almiron, Longstaff 1, Longstaff 2, ASM; Wilson

Gått utifra at vi starter med 5 bak, hvis ikke ser jeg gjerne Fraser inn. To blad Longstaff er vel ønsketenkning, men merker at gleden over sesongstart ville kjølnet om jeg må se Hendrick spille fotball.

Mitt tips: 1-2 :/

9
Kamper / Brighton - Newcastle United, 22/03/21 21:00.
« på: 20. Mars 2021, 16:36 »
Nok en kamp som må kunne beskrives som Bruce sin største test hittil. Mislyktes in sin første mot WBA hvor vi ikke tok de tre poengene vi trengte, men etter Leeds sin seier i går har vi fått nok en gyllen mulighet. KUN tre poeng holder i denne kampen. Vinner Brighton er de i praksis 5 poeng foran oss (målforskjellen) og blir nok vanskelige å ta igjen.

Om vi ser på kampprogrammet vårt har vi kun fire reelle seiersjanser etter denne matchen, og der tar jeg med West Ham mer ut av håp enn tro. Slik jeg ser Fulham sitt program ser jeg fem hos dem. Brighton på sin side har muligens et enda vanskeligere kampprogram enn oss og tre poeng i kveld kan derfor bety mye.
Naturligvis vil nok alle disse tre ta noen overraskende poeng noen steder, men evnen til å gjøre det ser jeg på som sterkere hos både Fulham og Brighton enn oss pdd.

Håper og ber om at Almiron kommer tilbake og tilbyr litt sårt nødvendig bevegelighet fremover på banen.

JESUS DETTE BLIR SPENNENDE, HOWAY!

10
Dette kan fort bli en kamp vi ser tilbake på som avgjørende etter sesongen. Kun tre poeng er godt nok og det kan fort gjelde for Steve Bruce sin fremtid også etter rapporter om misnøye innad i troppen. Fulham er i siget bak oss og det siste vi trenger er at WBA også begynner å lukte på en mulighet. WBA står med ett tap på sine siste fire.

Store spørsmålstegn til hvordan vi løser vårt offensive skademareritt og kanskje Bruce sin største test hittil. Den gode nyheten bør da være at han har hatt en hel uke på å forberede laget (selv om rapportene tilsier at dette ikke har gått knirkefritt).

Jeg er så gæren at jeg ønsker Carroll og Gayle fra start i et tospann på topp. Tror ikke vi har playmakerne som kan gi Gayle de største sjansene fra midtbanen og da er nok en mer direkte stil løsningen. Høyt opp på Carroll, la han krige og skape kaos i 90 min og så får vi håpe på noe fin nedfallsfrukt som Gayle kan snappe opp. I tillegg vil Carroll være gull verdt på dødballer mot et fysisk WBA-lag. Jeg regner med at ingen ønsker seg Joelinton fra start.

Discuss!

11
Generelt / VAR
« på: 22. Feb. 2021, 16:56 »
Interressant å høre hva folk synes om VAR her inne. Selv mener jeg det har vært en katastrofe og har tatt bort noe av gleden med sporten. Kontroversielle situasjoner har ikke blitt ungått, men snarere eksplodert, samtidig som jeg mener at dommernes autoritet er blitt svekket. En fiasko fra ende til annen med andre ord.
De få gangene systemet gjør det det skal veier ikke på noe måte opp for tiden som brukes, gledesøyeblikkene som frarøves og hele tvilen som er blitt skapt rundt regelverket. Det er rett og slett for mange skjønnssituasjoner i en kamp som ikke løses ved at 2-3 personer skal se på samme situasjon.

Personlig ser jeg helst at hele forsøket aborteres, men det er vel urealistisk. Hva kunne vært gjort for å forbedre det, eller trenger det kun mer tid til å få satt seg?

Jeg har lekt med tanken om et "challenge-system" hvor hvert lag kan utfordre to situasjoner (med andre ord be dommeren gå til VAR). Da tror jeg man får bort klaging på at dommeren ikke ser ting. Hvis en spiller mener han skal ha straffe så ber han manageren utforde situasjonen. Om ikke kan man ikke klage i etterkant liksom. Man må selvsagt utfordre et konkret lovbrudd så man unngår å bruke tid på finkjemme hver scoring etter feil.

12
Transfers / Transfersommeren 2021
« på: 19. Feb. 2021, 09:23 »
Er vel på tide å se fremover til sommerens overgangsvindu og diskutere posisjoner som må forsterkes. Jeg anser backplassene, den sentrale midtbanen og spissplassen som de posisjonene med det mest prekære behovet for forsterkninger. På spissplass gjelder dette selvfølgelig å styrke bredden vår. Som vanlig må vi vel se til free agents, Championship eller kontinentet etter spillere. Har ikke klart å finne en oversikt over PL-spillere på utgående kontrakter noe sted så gjerne supplementer det om noen skulle finne det.

Om vi skulle holde oss oppe klarer jeg ikke helt å se at vi skulle måtte miste noen av våre beste eller mest spennende spillere. Verken ASM eller Almiron har vel hatt noen kanonsesonger, selv om en god sluttspurt selvfølgelig kan endre dette.

Et stort spørsmål blir vel om vi klarer å beholde Matty Longstaff eller om han ser seg om etter bedre spilletid et annet sted. Mener han har tilbragt midtbanen vår noe den har manglet hver gang han har fått sjansen, og jeg ser for meg en ny Armstrong/Toney situasjon om vi lar han gå.

Ellers er jo listen over daukjøtt vi må bli kvitt som alltid lang...

Hva er drømmesigneringen i sommer?

13
Kamper / Manchester City - Newcastle United 26.12.20 kl 21:00
« på: 26. Des. 2020, 07:17 »
For en gangs skyld sier vel formasjon og taktikk seg selv når vi gjester Etihad. Må ligge lavt og kompakt, og håpe på noen kontringer og godt hell. Tror verken Lascelles eller ASM er tilgjengelige enda, men Bruce sa han håpet å kunne starte med Fernandez

Ønsket lagoppstilling:

Darlow
Yedlin - Hayden - Fernandez - Clark - Ritchie
Almiron - Hendrick - Shelvey - Fraser
Wilson

Nok av fart i det laget til å ta kontringer. Om Shelvey helt har løpsskapasiteten som for kan kreves i denne kampen er vel tvilsomt, men han har jo noen potensielt avgjørender pasninger i seg. Blir vel fort Longstaff som tar den plassen om Brus ønsker mer arbeidskraft.

Bare å ønske lykke til og ta med seg det lille håpet at City ikke helt har fått det til å stemme i det siste (men det løsner da sikkert i dag...  :-\)

14
Kamper / Newcastle United - Fulham 19.12.20 Kl 21.00
« på: 19. Des. 2020, 06:56 »
Viktig hjemmekamp som fort kan avgjøre hvilken vei vi kan se på tabellen for resten av sesongen. Spesielt ettersom våre neste 3-4 kamper kommer mot sterke lag.

Fulham har fått opp dampen og selvtilliten litt i de seneste ukene og virker spesielt å ha forbedret seg defensivt.

Ønsket lagoppstilling (med forventning om 5 bak dessverre):

Darlow
Murphy - Hayden - Fernandez - Clark - Ritchie
Almiron - Shelvey - Matty Longstaff - Fraser
Wilson

Garantert noen ønsketenkninger der, men særlig Lewis og Longstaff sr. kunne nok trengt en uke eller to på benken etter deres seneste oppvisninger.

La oss få opp dampen litt i forumet igjen nå! Discuss!

15
Kamper / Leeds - Newcastle
« på: 16. Des. 2020, 20:45 »
Dette er noe av det verre... Brus ut.

Sider: [1] 2