Newutd.no

Newcastle United => Generelt => Emne startet av: lefsen på 21. April 2020, 13:07

Tittel: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen21. April 2020, 13:07
Flere ville ha diskusjonen om de nye eierne bort fra salgstråden. Den er god.

Først til whataboutism: ser mange tekster og innlegg som skrives rundt om på nettet, starter med: jeg støtter ikke whataboutism, MEN. Så kommer det masse whataboutism. Faktum er at det egentlig er ganske uinteressant. Jeg mener som Kristoffer skrev i den andre tråden, at det er en vesensforskjell på investeringer som Saudiene gjør i ymse selskaper og det faktum at klubben vår nå skal bli fronten i Bin Salmans pr-jippo i vesten. De skal vaske ryktet sitt, nettopp for å gjøre seg mer spiselige for selskaper/investorer i vesten. Og ja, verden er generelt grumsete, alle rike folk i verden har dritt på seg osv osv, men nå handler dette om Newcastle. Ikke om Man City eller kineserne i Wolves. Problemet med whataboutism er at alt kan forsvares med et sånt retorisk grep.

Interessant tankeeksperiment i denne tråden av en fyr som har meget god kjennskap til regionen. Hva skjer om MBS bestemmer seg for å døpe om St. James' til MBS Arena? Sports Direct-skiltene skiftes ut med "Visit Saudi-Arabia"-bannere. Det er jo ikke nødvendigvis et helt usannsynlig scenario.
https://twitter.com/ReierMoll/status/1252329806613676032

Jeg er, som sikkert mange andre, delt. Har ikke noe behov for å sitte på en høy, moralsk hest. Vil ikke kategorisk bryte med klubben, det er ganske dramatisk. Og mange gode betraktninger er gjort om at man tross alt har valgt klubben. Ikke eierne. Så mener jeg også det er en forskjell på oss her oppe på bjerget og folk fra Newcastle. Alle vi som har vært der vet at livet er knallhardt for mange. Det handler om å få den neste lønnslippen sånn at alt kan handle om lørdag kl.16. Synes det er veldig forståelig at man ikke kan kreve at alle supportere skal sette seg inn i de moralske kvalene med saudiene. Men vi, som tross alt er utenforstående i det store bildet, burde gjøre det.

Noen linker:
Kommentator i BT: https://www.bt.no/btmeninger/kommentar/i/Xg7V5x/sjoelv-ekte-kjaerleik-kan-ta-slutt
Kasper Wikestad og NRK-journalist Patrick Rowlands med en interessant diskusjon: https://podtail.com/no/podcast/tv-2-premier-league-podcast/oppkjopet-av-newcastle/
HRW sin årsrapport om Saudi. Her er det så mye mørkt: https://www.hrw.org/world-report/2020/country-chapters/saudi-arabia

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Kristoffer21. April 2020, 13:42
Jeg er veldig på linje med deg, lefsen - og det drives veldig mye whataboutism uansett hvor mye en prøver påpeke at det ikke er det. Veldig godt innlegg du kommer med

Jeg klarer ikke bryte helt med klubben, jeg har vært fan av Newcastle for lenge til det og brukt så mye tid og energi på klubben i oppturer og hovedsaklig nedturer siden årtusenskiftet.
Jeg er garantert ikke et menneske av høyere moral enn noen andre her inne, og det er ikke poenget her. Men det må være på sin plass å reflektere rundt hva som faktisk skjer. Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare være noe annet enn flau dersom jeg må forsvare våre eiere for andre fans fremover.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Alan21. April 2020, 15:16
Jeg så ikke denne nye tråden før jeg postet i salgstråden. Derfor legger jeg inn innlegget mitt her også. Dette er ikke et direkte svar til dere, men jeg ser at dere poengterer noe av det samme. Mitt hovedanliggende er: kall det gjerne dobbeltmoral/hyklersk, men jeg kommer til å glede meg over sportslig satsing, samtidig som jeg vil kritisere eierne.

Sitat
Det er nok ingen som betviler den etiske problemstillingen, vil jeg tro. Ja, det er en bismak ved de (potensielle) nye eierne. Men hvordan skal jeg forholde meg til dette? Jeg kan gjerne være kritisk, sitte på min høye hest og snakke om mitt moralske kompass som er så mye bedre innstilt enn hos dem som virker å ikke ha noen betenkeligheter med nye eiere. Men når alt kommer til alt, så kan jeg ikke garantere at jeg vil slutte å følge med og holde med Newcastle (sannsynligvis vil jeg fortsette å følge Newcastle som før, da følelsene overstyrer).

Ja, det er en forskjell på Saudi PIF sitt eierskap/investering i diverse selskaper (Apple, Tesla eller hva det måtte være) og om de står som hovedeier av Newcastle. Men når man argumenter for at alle har "blod på hendene" våre, så er ikke det bare whataboutism, men det vitner i bunn og grunn om at ingen av oss har en ufeilbarlig moral. Og så lenge jeg kommer til å fortsette å holde med Newcastle, til tross for mine betenkeligheter med eierne, så er jeg til syvende og sist en del av problemet som muliggjør sportswashing. Derfor kan jeg ikke sitte på min høye hest og vifte med mitt moralske fininnstilte kompass, slik enkelte kritikere gjør. Jeg erkjenner at jeg, som alle andre, dessverre er en del av problemet som gjør dette mulig, enten det gjelder sportswashing, barnearbeid osv. 

(og ikke les av dette at jeg mener at man bare skal se mellom fingrene for det som skjer bare fordi "alle andre" gjør det).
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: navimer21. April 2020, 16:04
Egentlig en diskusjon uten noe formål ettersom alle her er enige i at MBS er et møkkamenneske som absolutt ikke burde vært involvert i klubben vår..

Så diskusjonen er vel egentlig om man skal få lov til å være glad for at klubben får økonomiske muskler eller ikke.

Jeg velger å lukke øynene og være glad for at vi endelig får muligheten til å glede oss til en sesong igjen.

Betyr det at jeg er dobbeltmoralsk og er med på å stille godta at toppfotballen er så korrupt som den er? Ja, sannsynligvis..
Men jeg ser ikke hvordan jeg skal klare å slutte å følge en klubb som jeg har fulgt i 25år.. for det er det som er alternativet slik jeg ser det
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare22. April 2020, 00:34
Spørsmålet kritikere stiller når styrtrike eiere tar over en klubb er ofte HVOR pengene kommer i fra — er de tjent på uetisk vis? Svaret er ofte ja.

Det er ikke saken her. Spørsmålet er HVORFOR Saudi Arabia tar over Newcastle.

Er det fordi de ser på oss som en god investering der de tror de kan tjene penger på sikt? Det kan jeg faktisk leve med som fan. Det blir sammenlignbart med at de kjøper seg inn i Equinor eller Uber.

Men hva om det ikke er en økonomisk investering? Hva om Saudi Arabia kun er ute etter innflytelse og myk makt slik at de kan fortsette å partere journalister, spre en grusom variant av Islam og slakte sivile i Yemen? Da er vi ikke lengre supportere, men brikker i et spill. Eller verre, nyttige idioter.

Da ser de ikke på oss som små sparegriser de kan riste mynter ut av, men vi blir ufrivillige ambassadører for regimet.

Jeg har reist mye for å se Newcastle. Noen av mine beste øyeblikk har vært med supportere på tribune og bortepub rundt omkring i England. En av mine store drømmer er å få følge Newcastle spille bortekamp i Europa. Og etter å ha sett oss rote bort seriegullet og tape to FA-cupfinaler ville det vært helt enormt å vinne noe.

Men akkurat nå vet jeg ikke hvordan jeg kommer til å forholde meg til at Saudi Arabia tar over Newcastle. Det er en reell fare for at jeg ikke klarer å bry meg lengre. Jeg håper ikke det.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Benson22. April 2020, 10:32
Altså ein har hadt ein eigar i 14 år no som står for alt som er feil med fotball. Pisset på absoloutt alt og alle..  men når ein får inn ein sjeik med (blod)penger så skal ein liksom boikotte klubben. Altså om ein bryr seg så mykje om kven eigarane av klubben er og gjør så sku ein ha vert ferdig som nufc supporer allerede i forrige tiår..

 Jaja for min del blir det ialfall ikkje værre men om det blir bedre er for tidlig og sei.. men skal bli deilig med Shearer, Keegan og andre legender tilbake på st james!
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Kristian T22. April 2020, 10:33
Jeg har ikke vært spesielt aktiv på forumet de siste årene, og det har mye med at Ashley gradvis har gjort meg mer og mer apatisk. Kjærligheten til klubben har fortsatt vært der, jeg har sett stort sett alle kamper, men jeg har blitt mer og mer likegyldig til resultatene.
At det nå (forhåpentligvis) kommer inn nye eiere har gjort at interessen har våknet for fullt igjen. Det er lenge siden jeg har trykket på oppdater så ofte som jeg har gjort de siste ukene.
Jeg er veldig glad for at Ashley endelig forsvinner og at vi kan få en klubb som faktisk har ambisjoner. Akkurat nå feirer jeg først og fremst at Ashley forsvinner.

Når det er sagt, det er vanskelig å feire at vi skal bli et pr-verktøy for staten Saudi Arabia. At MBS er en ond mann er det ikke noe vits å diskutere, det tror jeg alle er enige om at er fakta. At hensikten med oppkjøpet fra saudi-siden er å renvaske sitt rykte er det også liten tvil om. Og er det noe vi har lyst til å bidra til? Det har iallefall ikke jeg.

Det er nærliggende å sammenlikne dette oppkjøpet med oppkjøpet av manchester city, og det man så da var at city-supportere faktisk begynte å ta regimet i forsvar i ulike situasjoner. Ikke klubben, eller at de var eid av regimet, de forsvarte regimets handlinger, og det begynner jeg allerede å se tendenser til bla nufc-supportere.
Vi som supportere kan ikke bestemme hvem vi er eid av, men vi trenger ikke å glemme all moral kun fordi vi får en pengesterk klubb. Jeg kommer til å fortsette å støtte klubben, og dagen oppkjøpet blir annonsert kommer jeg til å feire at Ashley er borte fra klubben, men jeg skal ikke hjelpe MBS i å lykkes med å bruke Newcastle til å renvaske sitt rykte.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare22. April 2020, 12:05
Det er nærliggende å sammenlikne dette oppkjøpet med oppkjøpet av manchester city, og det man så da var at city-supportere faktisk begynte å ta regimet i forsvar i ulike situasjoner. Ikke klubben, eller at de var eid av regimet, de forsvarte regimets handlinger, og det begynner jeg allerede å se tendenser til bla nufc-supportere.
Vi som supportere kan ikke bestemme hvem vi er eid av, men vi trenger ikke å glemme all moral kun fordi vi får en pengesterk klubb. Jeg kommer til å fortsette å støtte klubben, og dagen oppkjøpet blir annonsert kommer jeg til å feire at Ashley er borte fra klubben, men jeg skal ikke hjelpe MBS i å lykkes med å bruke Newcastle til å renvaske sitt rykte.
Bra skrevet. Det er skremmende å se hvordan enkelte supportere går i krigen for Saudi Arabia på Twitter, nyttige idioter!
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare22. April 2020, 12:13
Jeg mener, se på dette! En profilert Newcastle-supporter går ut og angriper Amnesty fordi de våget å kritisere oppkjøpet. Tenk så langt ute du er når du tar Saudi Arabias side mot Amnesty! Det får alle fans til å se ut som klovner og rævsleikere.
https://twitter.com/stevewraith/status/1252640764833734657
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen22. April 2020, 12:39
Håpløst. I denne farten kommer vi til å gå ganske fort fra mange folks favorittklubb nummer. 2, til hatobjekt-pallen. Mye rart i alle retninger der ute nå, f.eks denne fordømmelsen fra Richard Keys. Som bor og jobber i Qatar. Akkurat han bør vel sitte stille i båten.
https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/richard-keys-questions-morality-proposed-21905507

Men i lys av denne piratsaken, som Qatar nå kjører hardt på (med Keys som nyttig idiot), er dette en veldig interessant sak fra 2018. Dette går rett inn i den nå årelange konflikten mellom Qatar og Saudi. Qatar gikk all-inn for å promotere seg gjennom sport med fotball-VM etc. Nå er de svært lite interessert i at Saudiene skal utfordre dem i Europa.

Ganske sjukt hvordan saudiene har kunne holde på med dette da. Tror riktignok aldri i verden at det kommer til å stoppe oppkjøpet. PL har ikke råd til å takke nei.
https://www.nytimes.com/2018/05/09/sports/bein-sports-qatar-beoutq.html
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN22. April 2020, 17:05
Ja vi alle er enige om at saudi Arabia er negativt, men å snakke om å boikotte klubben pga en eier syns jeg man skal se seg for god til. Elsker klubben uansett tenker jeg. Og beviset er  13 år med Ashley. vært supporter siden 92 og kommer ikke til å forandre mitt syn på klubben. Det betyr på ingen måte at jeg støtter det som foregår i Saudi-Arabia Og deres handlinger. Men...

Dette oppkjøpet vil spre en del positive følger i Newcastle også.Det vil bli flere arbeidsplasser osv osv, og vil berike Newcastle som by. Så kommer endel positive ting ut av dette også.
At disse statene/landene investerer i vesten kan vi ikke hindre. Og vi vesten hadde ikke klart opprettholde alt uten investering derfra.

Det som ikke nevnes i media er blant annet våpenavtalen Storbritannia har med saudi Arabia. En meget stor avtale som drar inn voldsomt med penger til Storbritannia . Om de nå skulle velte dette oppkjøpet, da kan man snakke om dobbeltmoral! Og ikke minst et vanvittig problem for Storbritannia om Saudi Arabia plutselig trekker seg ut av slike avtaler. Skjer aldri i verden!!Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Anders22. April 2020, 19:14
Ja vi alle er enige om at saudi Arabia er negativt, men å snakke om å boikotte klubben pga en eier syns jeg man skal se seg for god til.

Litt uenig faktisk. Jeg velger å respektere beslutningen til de som gjør dette, som Morten Myksvoll (han som det ble en sak rundt på NRK - TV og nettside). Jeg deler ikke oppfatningen hans, og jeg kommer til å fortsette å støtte klubben. Både med å reise på turer til Newcastle igjen, og å fortsette å bidra i supporterklubben her hjemme.

Men jeg kommer aldri til å snakke varmt om SA. Sterkt i mot det de bedriver nedi der, og det endrer ikke dette oppkjøpet. Ser flere Newcastle-fans setter inn flagget til SA i brukernavnet på Twitter.
Ved å gjøre det, gir man Myksvoll & co rett i sin kritikk til fansen.
Jeg har et klart skille mellom Newcastle og Saudi-Arabia. Om det er "riktig" vet jeg ikke, men jeg føler det absolutt er det. PIF er en del av en gruppe som kjøper oss opp, det får jeg ikke styrt.

Samtidig velger jeg å se på dette som en "rett sak" å hoppe av for, for de som gjør det (uten at de bryr seg om hva jeg mener selvsagt). Hvis folk bytter lag, mister jeg respekten for de. Men hvis de "sier opp" som Myksvoll formulerte seg, skal de få lov til det uten at jeg skal arrestere noen for det.
Jeg velger å fortsette å heie på, med god samvittighet.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lgrinde22. April 2020, 20:23
Denne testen tek vel ikkje omsyn til politikk😆

Alt dette her er ting som kunn kan skje oss. Hadde det vore ein annan PL-klubb, hadde det vore gjennomført før noken fekk vita noko som helst og nesten ingen skriveri om da.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Kristoffer22. April 2020, 21:09
Jeg mener, se på dette! En profilert Newcastle-supporter går ut og angriper Amnesty fordi de våget å kritisere oppkjøpet. Tenk så langt ute du er når du tar Saudi Arabias side mot Amnesty! Det får alle fans til å se ut som klovner og rævsleikere.
https://twitter.com/stevewraith/status/1252640764833734657

Det der er direkte patetisk. Herregud.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN22. April 2020, 22:03
Ja vi alle er enige om at saudi Arabia er negativt, men å snakke om å boikotte klubben pga en eier syns jeg man skal se seg for god til.

Litt uenig faktisk. Jeg velger å respektere beslutningen til de som gjør dette, som Morten Myksvoll (han som det ble en sak rundt på NRK - TV og nettside). Jeg deler ikke oppfatningen hans, og jeg kommer til å fortsette å støtte klubben. Både med å reise på turer til Newcastle igjen, og å fortsette å bidra i supporterklubben her hjemme.

Det er fullstendig lov å være uenig og å hoppe av som du sier. Men jeg tenker mitt om det. Jeg ville aldri lagt bort Newcastle fotballklubb. Og blir snevrere og snevrere liv for de som «hopper av». Saudi Arabia investerer jo i masse. Alt fra Tesla til Snapchat. Kutter man klubben i sitt hjerte kutter man vel alt det andre også.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: steppe22. April 2020, 22:09
Man støtter ikke eierne, men klubben. Selv om de som nå evt tar over klubben ikke er av de snille gutta så styrer dessverre ikke vi supportere dette.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen22. April 2020, 22:26
Man støtter klubben, og man kan kritisere eierne. Det håper jeg skjer. Se på hvordan fansen opptrer i Tyskland, de går virkelig foran.

Fin tråd fra en fyr som både jobber for Amnesty og er Newcastle-supporter:
https://twitter.com/stevecockburn/status/1252994922623500288
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare22. April 2020, 22:35
Man støtter klubben, og man kan kritisere eierne. Det håper jeg skjer. Se på hvordan fansen opptrer i Tyskland, de går virkelig foran.

Fin tråd fra en fyr som både jobber for Amnesty og er Newcastle-supporter:
https://twitter.com/stevecockburn/status/1252994922623500288
Det er dette vi trenger! En ryggmarksrefleks som går ut på å vise hvem som egentlig er sjela til klubben. Vise at vi ikke lar oss kjøpe for prisen av en ny spiss.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN22. April 2020, 23:58
Man støtter klubben, og man kan kritisere eierne. Det håper jeg skjer. Se på hvordan fansen opptrer i Tyskland, de går virkelig foran.

Fin tråd fra en fyr som både jobber for Amnesty og er Newcastle-supporter:
https://twitter.com/stevecockburn/status/1252994922623500288
Det er dette vi trenger! En ryggmarksrefleks som går ut på å vise hvem som egentlig er sjela til klubben. Vise at vi ikke lar oss kjøpe for prisen av en ny spiss.

Trenger vi det? Er dere så opptatt av hva som skjer i saudi Arabia? Misforstå meg rett, tar av meg hatten for dere.
Jeg syns det er fælt men Tanken på at store stjerner kan komme inn porten overgår det negative rabalderet for min del.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare23. April 2020, 11:46
Trenger vi det? Er dere så opptatt av hva som skjer i saudi Arabia? Misforstå meg rett, tar av meg hatten for dere.
Jeg syns det er fælt men Tanken på at store stjerner kan komme inn porten overgår det negative rabalderet for min del.
Du trenger ingenting. Du kan gi faen i hvorfor Saudi Arabia kjøper oss en ny venstreback, så lenge han slår gode innlegg. Om du ikke vil la politikk ødelegge fotball for deg så er det greit. Det skjønner jeg godt.

Men lov meg i det minste en ting — ikke bli en nyttig idiot. Ikke bli en av tullingene som på refleks forsvarer Saudi Arabia mot kritikk. La de som bryr seg få kritisere eierne våre. Ikke legg inn et Saudi Arabisk flagg i profilen din. Ikke la deg kjøpe.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN23. April 2020, 12:16
Trenger vi det? Er dere så opptatt av hva som skjer i saudi Arabia? Misforstå meg rett, tar av meg hatten for dere.
Jeg syns det er fælt men Tanken på at store stjerner kan komme inn porten overgår det negative rabalderet for min del.
Du trenger ingenting. Du kan gi faen i hvorfor Saudi Arabia kjøper oss en ny venstreback, så lenge han slår gode innlegg. Om du ikke vil la politikk ødelegge fotball for deg så er det greit. Det skjønner jeg godt.

Men lov meg i det minste en ting — ikke bli en nyttig idiot. Ikke bli en av tullingene som på refleks forsvarer Saudi Arabia mot kritikk. La de som bryr seg få kritisere eierne våre. Ikke legg inn et Saudi Arabisk flagg i profilen din. Ikke la deg kjøpe.
Det kan du ta helt med ro😎 Jeg vil nok ikke engasjere meg noen av veiene.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: jonni_e23. April 2020, 14:28
Alle kommentarer legger jo til grunn at Newcastle og fansen vil kun bli brukt av regimet som nyttige idioter. Vi har alle fått med oss hvilke forhold som styrer i Saudi Arabia og de fleste er nok enige i at forholdene burde vært vesentlig bedre enn de er på mange områder.

Skal de dog klage i vei om et mulig oppkjøp av en fotballklubb må en også kunne kreve at samtlige nasjoner i verden kutter alle bånd til landet. Nytter ikke å kjøpe / selge varer med landet og samtidig gå i protest mot kjøp av en fotballklubb.

Hvor mange er det egentlig i det daglige som bryr seg om hvordan ståa er i andre land? Hvor legger man sitt moralske kompass? Kan vi da støtte nasjoner som vet om humanitære kriser i verden, men som allikevel kvier seg for å ta tak i dem? Kan vi kjøpe kinesiske varer når vi vet at det er integreringsleire som undertrykker minoriteter?

Det jeg lurer på er om man heller kan snu problemstillingen. Hva hvis 52000 tilskuere på St. James' ikke lar seg være nyttige idioter for regimet, men heller synliggjøre de utfordringene som ligger i landet hver kamp eller noe i den duren? Da vil en få konstante påminnelser om situasjonen. Selv i en opplyst tid hvor informasjon flyter fritt og raskt som nå glemmes ting fort så snart det kommer noe nytt på banen.

Jeg tror ikke forholdene i Saudi Arabia blir bedre eller verre kun med dette mulige oppkjøpet, og en nasjon som har så mye penger kan fint leve med kritikk utenfra. Samtidig når en leser kommentarer knyttet til drap her hjemme og hva enkelte mener bør skje med den skyldige er ikke en halshugging det verste jeg har lest.

Så min konklusjon er at hvis flere står sammen og snur situasjonen kan kanskje kjøpet av Newcastle legge mer press på Saudi Arabia for da blir en synlig hver dag og ikke kun de gangene mediene mener det er verdt å rapportere noe derifra.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM23. April 2020, 21:09
Vært supporter siden 2001/2002-sesongen, som åpenlyst ble etterfulgt av en lang periode med nedgang.

Vi har sett Sir Bobby Robsons fall og bortgang, Alan Shearers magiske testimonialkveld, Shay Givens avskjed etter Liverpool-ydmykelsen, Gary Speeds selvmord, managere jeg ikke lenger husker navnet på, spillere av kaliberet til Ben Arfa, Cabaye og Cisse, men også til Luque og Joselu, to nedrykk, en håpefull Keagan-retur som endte i skuffelse, en håpefull Benitez-æra som også endte i skuffelse, og Mike Ashleys langvarige, miserable regime.

Vi er så langt nede, at Matt Ritchies volley som sikret uavgjort mot Bournemouth sist sesong er noe av det nærmeste man i disse tider kommer et høydepunkt!

Jeg har hatt mange tanker flyvende rundt i hodet etter oppkjøpet, men har enda ikke riktig klart å organisere dem, å legge dem på vektskålen for å veie begge sidene opp mot hverandre. Jeg registrerer at noen supportere har valgt å ta sitt endelige farvel med klubben, noe jeg har full forståelse og respekt for, mens presset øker for at vi andre skal følge etter.

Tanken har ærlig talt streifet meg. For å vinne under et slikt eierskap gir ikke bare bismak i munnen, det gir blodsmak. Hver seier vil  være en propagandaseier for Saudi-Arabia, et terrorregime som regelrett henretter egne borgere for den forbrytelsen å holde meninger som deg eller meg. Hvordan kan Newcastle-fans, som er snare med å klage over Ashleys bruk av zero hour-contracts eller reklameplakater, plutselig opptre så likegyldige til en eier som bokstavelig talt beordrer partering av diplomater?

Jeg kom over en poll der kun to prosent av Newcastle-fans foretrakk Ashley over saudierne, med hva som lignet en lynsjestemning mot de to prosentene i kommentarfeltet. En kan si at man støtter klubben og ikke eierskapet, men hvor mye troverdighet er det egentlig i en slik påstand om man samtidig flagger så klare preferanser for Saudi-Arabia over Ashley?

( Kilde: https://www.themag.co.uk/2020/04/we-asked-fans-do-you-welcome-the-saudi-arabia-pif-newcastle-united-takeover-overwhelming-response/ )

Nå kan også klubben ende opp med å representere alt som er galt med moderne fotball. Et Manchester City ganget med 100. Var det derfor vi begynte å holde med laget, eller var det fordi de var en underdog med sterk lokal identitet som utfordret de pengesterke?

På den andre siden er det noe veldig fornærmende over dem som insinuerer at trofaste Newcastle-supportere har blod på hendene. Er det noe Newcastle-fans vet etter over 10 år med Mike Ashley, så er det at det faktisk går an å holde med en klubb uten å holde med eierskapet. Og det er nok også default-posisjonen min, inntil videre.

Jeg forblir altså en Newcastle-supporter, fordi det er der kjærligheten min ligger i fotballen. For er det noe klubben ikke er tjent med nå, så er det en fanbase som velvillig opptrer som nyttige idioter for et brutalt, totalitært regime.

Men om øyeblikket kommer der en Neymar-type ruller rundt på St. James Park, med «Visit Saudi Arabia» på drakten og Saudi-Arabias kronprins på tribunen, og jeg sitter med litt blandede følelser når vi scorer vårt femte mot Burnley... kommer det nok til å gå opp for meg at magien er borte, og at Newcastle United ikke lenger er den klubben jeg en gang forelsket meg i - Sir Bobbys Newcastle - men noe ganske annet. 
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Kristoffer23. April 2020, 22:07
Hei Olav! Du er en gammel forumlegende. Her viser du hvorfor.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok23. April 2020, 22:14
Selv om jeg nevnte jeg ikke ønsket å delta i politikk på ett fotball forum, skal jeg likevel slenge ut hodet mitt til av hogging her ja for folk er ikke mye mer nådig en araberne,pg dere som er totalt uenige, spar dere for ufinheter selv om dere er anonyme, det er bare dårlig stil.

Jeg ønsker araberne velkommen, klubb etter klubb har blitt overtatt av rikinger og i senere tid tvilsomme nasjoner, ref City. samtidig har Newcastle hatt en eier som ikke ønsker annet enn det å være en reklame plakat uten sportslige ambisjoner. Jeg velger å takke ja til araberne pga. de kommer til å pumpe inn olje penger.
Desverre så har fotballen blitt sånn i dag, at den med mest penger dominerer, og etter x antall år så går man drit lei og ønsker det samme. Jeg mener fotballen generelt har ett problem, og vi er alle skyldige i å delta i galskapen, vi støtter med tv penger, drakter og turer. Skal man ta ett standpunkt mot kapitalismen i fotballen så må alle supportere stå sammen.. Ikke bare ett og ett lag det vil ikke fungere.

Så er det den humane biten av suadi Arabia, og det de gjør er forkastelig, de er ikke alene og vis man ser seg rundt i verden er det mange med blod på hendene. Vi kan diskutere i evigheten ulike nasjoner og deres strategier, personlig syns jeg både Afghanistan og Syria er to forkastelige kriger av den vestlige verden som i bunnen handler om kontroll over oljefeltene. (Sammenligningen legges til grunn pga. At disse to krigene er i skala 100x mer destruktivt for mennesker enn det araberne holder på med og Norge er en del av dette.) Ja nå har det vært mye debatter osv rundt disse krigene, men Norge har valgt å være en del av det og ikke kom å fortell meg at disse krigene handler om fred på jord, og ikke diskuter disse krigene nå da, dette er bare mine personlig synspunkter og ikke våres. Men jeg har fortsatt valgt å være en del av Norge og problemet, selv om jeg personlig misslikete det sterkt. Og ikke kom her med #whatabout perspektiv kalles det, og dette er bare ett personlig eksempel på hvordan jeg er fortsatt er en del av noe jeg samtidig missliker, jeg velge å lukke øynene og fokusere på det som er bra. Har større hjertesaker en dette på godt og vondt.

Tilbake til araberne, de er store handelspartnere for mange stater og deres kjøpe kraft er velkommen i nesten samtlige land i verden. Storbritannia tjener gode penger på å handle våpen med araberne, grunnen til at jeg trekker inn araberne og England er at jeg mener at det araberne holder på med er en sak som ligger langt over hodet til premier league, Newcastle eller den enkelte supporter. Det burde for lengst vært håndtere på øverste politiske nivå, men ingen ønsker å takke nei til kapitalen de bidrar med.
Så hvorfor skal Newcastle og supporterne bli det symbolske bilde på hva vi missliker med de, hvorfor skal alle på død å liv gå rett på denne saken, mens alle vestlige land fortsetter å handle med de i stor skala.
Er det noen vi skal angripe med våres meninger så er det politikerne, som lar dette pågå, ikke Newcastle.
Dette er og blir symbolpolitikk. Skal araberne stå til ansvar for det de holder med så må dette løftes laaaangt over fotball, men jeg lever i ett samfunn der disse faktisk er godtatt som en handelspartner, så jeg ser da ingen betenkeligheter med at de også involverer seg i Newcastle siden verden tydeligvis godtar dem som handelspartner.

Jeg er for at de overtar Newcastle, så lenge de er godtatt som handelspartnere med resten av verden på alle andre områder, ser jeg ingen grunn til at de ikke også kan delta aktivt i fotball verden sammen med resten av den kriminelle gjengen.

Saudi Arabia and the United Kingdom are strategic allies. There are more than 200 joint ventures between British and Saudi Companies, worth $17.5 billion, and some 30,000 British nationals are living and working in Saudi Arabia as well as nearly 100,000 Saudi nationals living in the UK.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen23. April 2020, 22:35
Veldig fint skrevet, Olav!
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok23. April 2020, 23:11
https://www.themag.co.uk/2020/04/newcastle-united-used-in-publicity-stunt-by-amnesty-international-with-zero-chance-of-influencing-premier-league/

Fin artikkel som belyser noe rundt Amnesty og Newcastle.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare24. April 2020, 00:19
WHATABOUT!!!
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare24. April 2020, 00:30
Flott innlegg Olav, denne setningen kan rammes inn og henges på veggen:
For å vinne under et slikt eierskap gir ikke bare bismak i munnen, det gir blodsmak.

Jeg var for øvrig på Vitality Stadium da Ritchie dunket inn den utlingningen  :-* Vet ikke om det er verdt Saudi Arabia som eier om slike øyeblikk blir på San Siro i framtiden.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM24. April 2020, 12:44
Takk, folkens!

Opprettet nå en underskriftskampanje mot overtagelsen, rettet mot Premier League, FA og det britiske parlamentet:

http://chng.it/jFkpW82z

Ville satt pris på om noen ville bidra til å spre linken til andre Newcastle-forum, og selvsagt undertegne. Kommer til å opprette ulike profiler senere for å se om man får med seg noen i den engelske fanbasen, men er litt bundet ned av jobben akkurat nå.

Noterer meg at saudiske profiler driver usjenert reklame for regimet på Twitter under hashtaggen Newcastle United. Har også sett en del saudivennlige profiler, opprettet i april 2020,  som er litt vel opptatt av å meddele at de er engelske Newcastle-fans som elsker Saudi-Arabia...

Cyberkrigen er tydeligvis i gang for fullt. Dessverre er det også mange genuine Newcastle-supportere som allerede opptrer som fullskalas apologeter, poster Saudi-Arabias flagg på profilnavnene sine og lignende.

Det hele begynner å bli litt vel rart. Dette føles ikke like mye ut som et oppkjøp som en fremmed makts okkupasjon av klubben som ledd i en propagandakrig. Vi vil selvsagt at klubben skal lykkes, men er ingen pris høy nok?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN24. April 2020, 13:10
Takk, folkens!

Opprettet nå en underskriftskampanje mot overtagelsen, rettet mot Premier League, FA og det britiske parlamentet:

http://chng.it/jFkpW82z

Ville satt pris på om noen ville bidra til å spre linken til andre Newcastle-forum, og selvsagt undertegne. Kommer til å opprette ulike profiler senere for å se om man får med seg noen i den engelske fanbasen, men er litt bundet ned av jobben akkurat nå.

Noterer meg at saudiske profiler driver usjenert reklame for regimet på Twitter under hashtaggen Newcastle United. Har også sett en del saudivennlige profiler, opprettet i april 2020,  som er litt vel opptatt av å meddele at de er engelske Newcastle-fans som elsker Saudi-Arabia...

Cyberkrigen er tydeligvis i gang for fullt. Dessverre er det også mange genuine Newcastle-supportere som allerede opptrer som fullskalas apologeter, poster Saudi-Arabias flagg på profilnavnene sine og lignende.

Det hele begynner å bli litt vel rart. Dette føles ikke like mye ut som et oppkjøp som en fremmed makts okkupasjon av klubben som ledd i en propagandakrig. Vi vil selvsagt at klubben skal lykkes, men er ingen pris høy nok?

Tuller du? Går du mot at klubben skal bli kvitt Ashley og nye rike eiere skal komme for å gi oss sportslig suksess?
Skjer a folkens? Ondskap i verden forblir uansett om vi får sportslig suksess eller ikke. Bruk gjerne moralen og fredspris motivasjonen til å slå ned mot disse statene/landene ,men vær så snill og Finn en annen arena enn klubben i vårt hjerte.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM24. April 2020, 13:22
Ja, jeg foretrekker Mike Ashley over Saudi-Arabia. Dem som ikke gjør det, kan ikke med hånden på hjertet si at de er mot de nye eierne.

Det er andre hensyn enn sportslig suksess her, men respekterer dem som føler annerledes.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lgrinde24. April 2020, 13:32
kommer det nok til å gå opp for meg at magien er borte, og at Newcastle United ikke lenger er den klubben jeg en gang forelsket meg i - Sir Bobbys Newcastle - men noe ganske annet.

Godt innlegg OlavDM, men stussar veldig på siste setning. Magien og klubben vi forelska oss i er vekke for lengst! Den forsvant ganske so fort etter at Ashley tok øve. Det går ikkje an å kome lengre vekk frå den klubben eg forelska meg i enn slik det er no per dags dato. Det var eit lite glimmer av gammal magi medan Rafa var her(Det var berre å sjå ein heimekamp på tven og ein fekk gåsehud av stemninga før og under kamp).

Vil du heller at klubben skal "dø ut" enn at me får 80% eigarskap frå Saudi-Arabia?
Som mange heldigvis skriver, ein må få lov til å vera supportar utan å verte stilt ansvarleg for Saudi-Arabisk politikk. Det må ein og respektera.


Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM24. April 2020, 13:42
Er det én ting jeg har lært av å lese litt rundt den siste uken, så er det dette: «Det går an å støtte laget samtidig som man er kritisk til eierskapet»-etosen strekker seg ikke særlig lengre enn at man irriterer seg litt over supportere som motsetter seg overtagelsen.

Å skille fotball og politikk ville være til det beste, helt enig. Det er ikke jeg som slår dem sammen her. Det er det Saudi-Arabia som gjør. Man ser allerede på sosiale medier hvordan de bruker dette for alt det er verdt.

Betyr det at Newcastle-fans bør holdes moralsk ansvarlig for hva regimet måtte foreta seg? Nei, det blir å gå altfor langt, og jeg finner som sagt slike insinuasjoner fornærmende.

Har også full respekt for at folk reagerer forskjellig. Det er helt forståelig at mange fans ser det positive i dette, men de har en tendens til å se utviklingen nesten utelukkende fra et sportslig perspektiv. Det klarer ikke jeg.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen24. April 2020, 14:51
Bruk gjerne moralen og fredspris motivasjonen til å slå ned mot disse statene/landene ,men vær så snill og Finn en annen arena enn klubben i vårt hjerte.

Hvis det plager deg sånn, er det bare å seile videre! Ganske grei tendens til at mange nå blir irritert på de som tar et standpunkt, fordi de selv er uenig. Man er ikke noe mindre glad i Newcastle, bare fordi man synes oppkjøpet lukter drit. Og det er alles forbanna rett å få si fra om.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok24. April 2020, 15:16
Takk, folkens!

Opprettet nå en underskriftskampanje mot overtagelsen, rettet mot Premier League, FA og det britiske parlamentet:

http://chng.it/jFkpW82z


Feil arena, dette må du finne ett annet sted å drive med, dette er ett fotball forum, ikke en arena for å spre politisk budskap. Alle brenner ikke for samme politiske sak som deg, vi er her for fotballen.. Meld deg inn i Amnesty eller noe..
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy24. April 2020, 15:24
kommer det nok til å gå opp for meg at magien er borte, og at Newcastle United ikke lenger er den klubben jeg en gang forelsket meg i - Sir Bobbys Newcastle - men noe ganske annet.

Godt innlegg OlavDM, men stussar veldig på siste setning. Magien og klubben vi forelska oss i er vekke for lengst! Den forsvant ganske so fort etter at Ashley tok øve. Det går ikkje an å kome lengre vekk frå den klubben eg forelska meg i enn slik det er no per dags dato. Det var eit lite glimmer av gammal magi medan Rafa var her(Det var berre å sjå ein heimekamp på tven og ein fekk gåsehud av stemninga før og under kamp).

Vil du heller at klubben skal "dø ut" enn at me får 80% eigarskap frå Saudi-Arabia?
Som mange heldigvis skriver, ein må få lov til å vera supportar utan å verte stilt ansvarleg for Saudi-Arabisk politikk. Det må ein og respektera.
Må si meg enig. Støtter selvfølgelig ikke Bin Salman, men er det noen som har drept sjelen i klubben så er det Ashley. Kan si det ganske sikkert nå at om klubben ikke blir solgt så gir jeg opp. Da melder jeg meg ut av klubben. Gidder ikke mer. Da forsvinner luften ut av ballongen. Mulig det er egoistisk, men slik er det. Blir ikke klubben solgt denne gangen så ser det bekmørkt ut. Dette regimet er faktisk vår eneste mulighet på en god stund fram i tid tror jeg.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN24. April 2020, 15:35
Bruk gjerne moralen og fredspris motivasjonen til å slå ned mot disse statene/landene ,men vær så snill og Finn en annen arena enn klubben i vårt hjerte.

Hvis det plager deg sånn, er det bare å seile videre! Ganske grei tendens til at mange nå blir irritert på de som tar et standpunkt, fordi de selv er uenig. Man er ikke noe mindre glad i Newcastle, bare fordi man synes oppkjøpet lukter drit. Og det er alles forbanna rett å få si fra om.

Er det ikke bedre at dere som plages så enormt seiler videre. Syns det er fint at dere gjerne vil nedkjempe ondskapen i verden ,men syns det blir feil på et fotballforum.
Ja jeg syns det er rart om nye eiere gjør at enkelte kutter Newcastle. Men meg om det. Jeg ville aldri kuttet med Newcastle eller mine andre 3 barn. Uansett hva de 4 hadde gjort.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM24. April 2020, 15:45
Fansen hamret løs på Mike Ashley for bare et par uker siden over korona-responsen hans, fråtsende ved munnen i sinne. Men kritikk av det nye eierskapet, som moralsk sett er uendelig mye verre, ønsker de ikke velkommen? At saudierne oversvømmer sosiale medier med trollkontoer - som utgir seg for å være Newcastle-fans mens de hyller Saudi-Arabias regime og latterliggjør Qatar - har overhodet ingen relevans for klubben?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Romance24. April 2020, 16:00
Folk fråtser fordi det omhandler klubben direkte. De som er ansatt i klubben.

Bare for å stille et spørsmål? Det er greit med underskriftskampanje, mens man blir oppfordret til å ikke ha saudi-flagg på profilen? Ikke at jeg har tenkt til å bytte profilbilde, eller skrive under på noe som helst, men det er lett å sitte i båter og peke på hverandre. Synes egentlig ikke det burde vært to tråder, for i denne tråden blir man stemplet som amnesty leder, mens man blir stemplet som terrorist i den andre. Synd å måtte bytte tråder for å få nyansene. Men, meg om det.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Romance24. April 2020, 16:15
Men, for å være litt personlig så har jeg i 7 år jobbet med seksuelle overgrep hos mindreårige, jeg ser nok elendighet hver dag. Det siste jeg trengte var en ny arena med svartmalt moral og alvor, og det er vel kanskje den "faen" som går i meg når jeg helt ærlig kjenner på positive tanker rundt av newcastle endelig skal vinne igjen. "Fristedet mitt" er i ferd med å bli tabubelagt og etisk dratt ned i møkka. Synes det er vanskelig
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM24. April 2020, 16:22
Kan skjønne dem som trekker en linje mellom fotball og politikk, men når man sidestiller kritikk av Saudi-Arabia med flagging av støtte for dem, og samtidig prøver avvæpne kritikk ved å si at bedriftene til Newcastle Uniteds nye eiere ikke har relevans for Newcastle United, og at kritikerne dermed helst bør tie, så går man forbi nøytralitet.

Selvfølgelig er det en paradoksal situasjon. Paradokset løses ved at Newcastle-fansen tydelig sier at de støtter klubben og ikke eierne, men det er de tydeligvis ikke villige til å gjøre.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok24. April 2020, 16:25
Folk fråtser fordi det omhandler klubben direkte. De som er ansatt i klubben.

Bare for å stille et spørsmål? Det er greit med underskriftskampanje, mens man blir oppfordret til å ikke ha saudi-flagg på profilen? Ikke at jeg har tenkt til å bytte profilbilde, eller skrive under på noe som helst, men det er lett å sitte i båter og peke på hverandre. Synes egentlig ikke det burde vært to tråder, for i denne tråden blir man stemplet som amnesty leder, mens man blir stemplet som terrorist i den andre. Synd å måtte bytte tråder for å få nyansene. Men, meg om det.

Hehe spott on, politikk og fotball går generelt veldig dårlig sammen, og takk gud for det! Dæven da hadde det blitt kjedelig fotball;)
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Romance24. April 2020, 16:36
Olav, kritikken mot Mike Ashley har gått på at han ikke er villig til å satse sportslig. Alt annen kritikk er jo bare ammunisjon for å presse han ut, for å fremheve hvor jævlig han er.

Om disse nye folka ikke satser sportslig skal du ikke se bort i fra at Amnesty får seg noen hundre tusen nye medlemmer også.
Tror du overtenker logikken til fotballsupportere 
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM24. April 2020, 16:42
Selvfølgelig er det derfor, men det gjør det ikke mindre hyklersk.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Romance24. April 2020, 16:53
Den ene eieren vil gi sportslig suksess, den andre ikke. Da må han ut.

Alt annet er støy. Du kan gjerne kalle det hyklersk. Men det spørs helt hvordan  man definerer konteksten. Rent politisk selvfølgelig, absolutt! Sportslig vil jo disse nye være bedre. Da snakker man paradigmeskifte og revulosjon. Så er fotballen hyklersk eller politikken? Det kommer an på hva du vektlegger. Man diskuterer forskjellige temaer her, og derav skyttergravskrigen.

(Nå snakker jeg ikke ut i fra hva jeg mener personlig her altså)
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie25. April 2020, 12:08
Som alle andre gjør jeg meg noen tanker rundt at klubben potensielt eies av et terrorvelde som Saudi-Arabia. Jeg tror de færreste av våre medsupportere synes det lukter godt av regimet, og jeg synes man skal holde seg god for å plassere merkelapper på de som ikke synes absolutt boikott er det eneste riktige. Er det eneste rette at vi setter oss selv på moraliserende kjepphester og holder oss for nesen hver gang de viser seg? Når det gjelder "sportwashing" er jeg ikke overbevist om det.

Det forundrer meg at man tror man kun kan effektuere endring til det bedre i slike regimer ved isolasjon og hytting med never. Slik jeg ser det er dette en gyllen mulighet for supportere og media til å sette fokus på problemene i landet på ukentlig basis. Det håper jeg, og tror jeg at vi kommer til å gjøre dersom Newcastle blir solgt. Må "sportwashing" ha effekten at folk blir vennlig innstilte til drakonisk rettspraksis og menneskerettighetsbrudd på alle nivå? Forlenger det regimets levetid? Er det i tilfelle vitenskapelig hold i dette?

Det kan virke som om enkelte mener at en total revolusjon over natten er den eneste motoren for endring som virker. Historisk sett så er assimilering effektivt for å viske ut ekstreme holdninger, gjerne gjennom at man visker bort økonomiske grenser. Jeg tror det på sikt også vil fungere slik for land som Saudi-Arabia, og at trollet sprekker mer i lyset enn i mørket.

Forhåpentligvis blir det flere slike nyhetsartikler:
https://www.dagbladet.no/nyheter/saudi-arabia-avskaffer-pisking/72399602

En ting er i alle fall sikkert. Jeg personlig kommer iallefall til å være mer fokusert på Saudi-Arabia om de kjøper Newcastle enn om de ikke gjør det. Det tror jeg også gjelder de 5-600 millioner husholdninger som har tilgang på PL. Narrativet er det supportere og pressen som styrer, ikke klubbeieren.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Jonas9925. April 2020, 16:46
Som alle andre gjør jeg meg noen tanker rundt at klubben potensielt eies av et terrorvelde som Saudi-Arabia. Jeg tror de færreste av våre medsupportere synes det lukter godt av regimet, og jeg synes man skal holde seg god for å plassere merkelapper på de som ikke synes absolutt boikott er det eneste riktige. Er det eneste rette at vi setter oss selv på moraliserende kjepphester og holder oss for nesen hver gang de viser seg? Når det gjelder "sportwashing" er jeg ikke overbevist om det.

Det forundrer meg at man tror man kun kan effektuere endring til det bedre i slike regimer ved isolasjon og hytting med never. Slik jeg ser det er dette en gyllen mulighet for supportere og media til å sette fokus på problemene i landet på ukentlig basis. Det håper jeg, og tror jeg at vi kommer til å gjøre dersom Newcastle blir solgt. Må "sportwashing" ha effekten at folk blir vennlig innstilte til drakonisk rettspraksis og menneskerettighetsbrudd på alle nivå? Forlenger det regimets levetid? Er det i tilfelle vitenskapelig hold i dette?

Det kan virke som om enkelte mener at en total revolusjon over natten er den eneste motoren for endring som virker. Historisk sett så er assimilering effektivt for å viske ut ekstreme holdninger, gjerne gjennom at man visker bort økonomiske grenser. Jeg tror det på sikt også vil fungere slik for land som Saudi-Arabia, og at trollet sprekker mer i lyset enn i mørket.

Forhåpentligvis blir det flere slike nyhetsartikler:
https://www.dagbladet.no/nyheter/saudi-arabia-avskaffer-pisking/72399602

En ting er i alle fall sikkert. Jeg personlig kommer iallefall til å være mer fokusert på Saudi-Arabia om de kjøper Newcastle enn om de ikke gjør det. Det tror jeg også gjelder de 5-600 millioner husholdninger som har tilgang på PL. Narrativet er det supportere og pressen som styrer, ikke klubbeieren.

Bra skrevet, Hughie. Tror også at dette kan snus til noe positivt ifa. at mange som ellers ikke ville brydd seg/ikke vet nok om dette nå får øynene opp for Saudi-Arabia, og at dette kan være med på å tvinge frem endringer i landet.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare25. April 2020, 19:06
Som alle andre gjør jeg meg noen tanker rundt at klubben potensielt eies av et terrorvelde som Saudi-Arabia. Jeg tror de færreste av våre medsupportere synes det lukter godt av regimet, og jeg synes man skal holde seg god for å plassere merkelapper på de som ikke synes absolutt boikott er det eneste riktige. Er det eneste rette at vi setter oss selv på moraliserende kjepphester og holder oss for nesen hver gang de viser seg? Når det gjelder "sportwashing" er jeg ikke overbevist om det.

Det forundrer meg at man tror man kun kan effektuere endring til det bedre i slike regimer ved isolasjon og hytting med never. Slik jeg ser det er dette en gyllen mulighet for supportere og media til å sette fokus på problemene i landet på ukentlig basis. Det håper jeg, og tror jeg at vi kommer til å gjøre dersom Newcastle blir solgt. Må "sportwashing" ha effekten at folk blir vennlig innstilte til drakonisk rettspraksis og menneskerettighetsbrudd på alle nivå? Forlenger det regimets levetid? Er det i tilfelle vitenskapelig hold i dette?

Det kan virke som om enkelte mener at en total revolusjon over natten er den eneste motoren for endring som virker. Historisk sett så er assimilering effektivt for å viske ut ekstreme holdninger, gjerne gjennom at man visker bort økonomiske grenser. Jeg tror det på sikt også vil fungere slik for land som Saudi-Arabia, og at trollet sprekker mer i lyset enn i mørket.

Forhåpentligvis blir det flere slike nyhetsartikler:
https://www.dagbladet.no/nyheter/saudi-arabia-avskaffer-pisking/72399602

En ting er i alle fall sikkert. Jeg personlig kommer iallefall til å være mer fokusert på Saudi-Arabia om de kjøper Newcastle enn om de ikke gjør det. Det tror jeg også gjelder de 5-600 millioner husholdninger som har tilgang på PL. Narrativet er det supportere og pressen som styrer, ikke klubbeieren.
Men du skjønner jo hvor håpløst det blir bare ved å se på tråden her. Det finnes nok av fans som på refleks ikke vil ha noe negativt fokus på Saudi Arabia fordi klubben kanskje kan kjøpe noen dyre spillere.

Edit: Litt mer utdypende så er hovedproblemet at Saudi Arabia kjøper seg "soft power" og innflytelse. Du har sett hvordan alle verdens land har vært nødt å forholde seg til Kina etter at de ble en økonomisk superpower på 2000-tallet? Ikke mye mas om Tibet lengre, og det er lenge til en kinesisk dissident vinner Nobels fredspris igjen for å si det mildt :) Saudi Arabia er så rike at de kan kjøpe seg immunitet i fra kritikk og press utenifra.

De gir faen i god "pr" — de vil ha makt. Så for å svare på ditt spørsmål: Forlenger det regimets levetid? Ja, dessverre kan det gjøre det.

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare25. April 2020, 19:08
Folk fråtser fordi det omhandler klubben direkte. De som er ansatt i klubben.

Bare for å stille et spørsmål? Det er greit med underskriftskampanje, mens man blir oppfordret til å ikke ha saudi-flagg på profilen? Ikke at jeg har tenkt til å bytte profilbilde, eller skrive under på noe som helst, men det er lett å sitte i båter og peke på hverandre. Synes egentlig ikke det burde vært to tråder, for i denne tråden blir man stemplet som amnesty leder, mens man blir stemplet som terrorist i den andre. Synd å måtte bytte tråder for å få nyansene. Men, meg om det.

Hehe spott on, politikk og fotball går generelt veldig dårlig sammen, og takk gud for det! Dæven da hadde det blitt kjedelig fotball;)

Politikk passer ikke inn i fotball, der er vi faktisk 100% enige!

Jeg har et veldig enkelt JA/NEI spørmål til deg.

Tror du det er sannsynlig at det ligger politiske motiver bak at Saudi Arabia kjøper Newcastle? Bare svar ja eller nei.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie25. April 2020, 19:41
Men du skjønner jo hvor håpløst det blir bare ved å se på tråden her. Det finnes nok av fans som på refleks ikke vil ha noe negativt fokus på Saudi Arabia fordi klubben kanskje kan kjøpe noen dyre spillere.

Edit: Litt mer utdypende så er hovedproblemet at Saudi Arabia kjøper seg "soft power" og innflytelse. Du har sett hvordan alle verdens land har vært nødt å forholde seg til Kina etter at de ble en økonomisk superpower på 2000-tallet? Ikke mye mas om Tibet lengre, og det er lenge til en kinesisk dissident vinner Nobels fredspris igjen for å si det mildt :) Saudi Arabia er så rike at de kan kjøpe seg immunitet i fra kritikk og press utenifra.

De gir faen i god "pr" — de vil ha makt. Så for å svare på ditt spørsmål: Forlenger det regimets levetid? Ja, dessverre kan det gjøre det.

Vi må ikke blande kortene her. Har sportwashing noe med Kinas vekst å gjøre? Det er forskjell på å kjøpe seg galleonsfigurer og på passiv/massiv eierskap i sentraløkonomiske og infrastrukturelle strukturer. Det kan virke som om du tror at jeg og andre ikke synes det er problematisk, det kan jeg berolige deg med at jeg synes det er. Men boikotter og å hoppe over bord er ikke løsningen slik eg ser det.

Total isolasjon og boikott er det som skal til for å forkorte levetiden til et regime, dette vet du. Sovjet falt etterhvert som de åpnet seg opp for utenlandsk økonomi. Nord-Korea klorer seg stadig fast i den økonomiske ørkenen de befinner seg i. Jeg kan iallefall finne eksempel på det motsatte, at isolasjon/boikott kan galvanisere et regime og at åpenhet/handel kan akselerere endeliktet. Kina 2020 er vesentlig bedre enn Kina 1980 menneskerettighetsmessig tror jeg, eller tar jeg feil?

Jeg mener bare at det finnes en glidende overgang og at denne kategoriske kunnskapen om at boikott er det eneste som virker ikke nødvendigvis er den eneste veien til Rom.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie25. April 2020, 19:52
Jeg har et veldig enkelt JA/NEI spørmål til deg.

Tror du det er sannsynlig at det ligger politiske motiver bak at Saudi Arabia kjøper Newcastle? Bare svar ja eller nei.

Svaret gir seg selv. Kan du nevne noen eksempler på økonomiske disponeringer Saudi-Arabia (eller Norge for den del) foretar seg som land som ikke er politisk motivert?

Et annet spørsmål er: Fungerer sportwashing utelukkende positivt for disse landene?

Tror du at vi hadde vært voldsomt informert om tilstanden i Qatar om det ikke var for VM? Hadde tilstanden i Saudi-Arabia fått like mye spalteplass i England den siste tiden om de istedet brukte pengene sine på en ny yacht?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Romance25. April 2020, 19:58
Synes Hughie svarte godt på den jeg.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie25. April 2020, 20:09
Uansett, det som er viktig mener jeg er at man fortsetter å rette fokuset på problemet. Det kommer vi i en god posisjon til nå dersom dette blir noe av. Ideelt sett hadde fansen markert seg hver kamp, men dessverre blir det sikkert noen sjeiker på tribunene.

Jeg er enig i er at det ikke er bra med disse gjøkene som begynner med flagg på profilene sine eller som skal være apologeter for menneskerettighetsbrudd. Disse bør være fritt vilt. I sluttsum så tror jeg likevel at disse blir i mindretall. Håper jeg. Tror jeg.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare25. April 2020, 20:49
Uansett, det som er viktig mener jeg er at man fortsetter å rette fokuset på problemet. Det kommer vi i en god posisjon til nå dersom dette blir noe av. Ideelt sett hadde fansen markert seg hver kamp, men dessverre blir det sikkert noen sjeiker på tribunene.

Jeg er enig i er at det ikke er bra med disse gjøkene som begynner med flagg på profilene sine eller som skal være apologeter for menneskerettighetsbrudd. Disse bør være fritt vilt. I sluttsum så tror jeg likevel at disse blir i mindretall. Håper jeg. Tror jeg.
Jeg er mer enig med deg enn uenig, selv om jeg synes du rasjonaliserer en del for å få oppkjøpet til å bli mer spiselig moralskt. Men det er egentlig en mindre viktig diskusjon. Det viktigste er uansett det du peker på her, at vi som fans faktisk er bevisst på hvem som har tatt over klubben. Ellers blir vi veldig fort brikker i spillet.

Og jeg synes faktisk Tommyok er den god illustrasjon på det problemet og oppfører seg som en nyttig idiot. Det var hans egne ord at han ikke vil blande politikk og fotball, så da vil jeg høre om han mener Saudi Arabias oppkjøp fører til mer eller mindre politikk i fotballen. Eller gjelder regelen bare fans, og ikke eiere?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: steppe25. April 2020, 22:05
https://www.nufcblog.co.uk/2020/04/25/news-of-second-takeover-bid-to-buy-nufc-set-to-break-deal-verbally-agreed-luke-edwards/
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie25. April 2020, 22:52
Aner ikke hvordan denne prosessen er og hvor rettidig dette er. Om det er hold i det og det lar seg gjøre så skal jeg alltids gjøre meg noen tanker. Inntil dess så tenker jeg at dette ikke betyr så mye, Edwards virker jo litt forvirret selv.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Anders25. April 2020, 23:01
Uten å vite noe som helst, vil jeg tippe dette er en slags backup hvis det skulle skjære seg med PIF. Alt ligger på bordet for kjøper (uavhengig av hvem), så en ny gruppe kan bare komme inn og ta over.

Tar da for gitt at en ny gruppe har gjennomført due dilligence, og aksepterer betingelsene.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie25. April 2020, 23:57
Jeg er mer enig med deg enn uenig, selv om jeg synes du rasjonaliserer en del for å få oppkjøpet til å bli mer spiselig moralskt.

Det er ikke intensjonen min å gjøre Saudi-arabia til et moralsk spiselig regime, så beklager om det er slik det fremstår. Jeg er bare ikke overbevist om at boikott/eksklusjon er den mest effektive motoren for bedring i Saudi-arabia, og jeg mener det er behov for å nyansere den absolutte årsakssammenhengen mellom menneskerettighetsbrudd og det å være newcastlesupporter dersom dette går gjennom. Da må man i tilfelle regne dette helt hjem på flere arenaer.

Samtidig er det viktig at vi ikke får blår i øynene av PR-forsøket og opprettholder kritikken, derfor ønsker jeg debatten velkommen. Det er også dette Amnesty International ser når de rasler med sablene. Her er det en mulighet til å rette fokuset på det som foregår og den griper de. Det er jeg udelt positiv til. Samtidig så tror jeg at selv om dette er en åskam noen er villige til å dø på, så må den ikke være det for alle.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie25. April 2020, 23:58
Uten å vite noe som helst, vil jeg tippe dette er en slags backup hvis det skulle skjære seg med PIF. Alt ligger på bordet for kjøper (uavhengig av hvem), så en ny gruppe kan bare komme inn og ta over.

Tar da for gitt at en ny gruppe har gjennomført due dilligence, og aksepterer betingelsene.

Det er en interessant teori.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Anders26. April 2020, 01:02
Det er en interessant teori.

Og litt drøy, kanskje.

Tviler sterkt på at det er noe i den saken om et nytt konsortium har blitt enig om en avtale, av den enkle grunnen av at dealen med Staveley har kommet så langt som den har.
Kanskje er denne nyheten "gammel", at de var enige om en avtale før Staveley & Co ble sendt inn til PL. At Ashley foretrakk PIF/Staveley foran amerikanerne, av ukjente årsaker.
En ting er å bli enige om en pris, men er en annen ting å bli enige om å selge til en gitt kjøper.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Romance26. April 2020, 01:33
https://www.nufcblog.co.uk/2020/04/25/news-of-second-takeover-bid-to-buy-nufc-set-to-break-deal-verbally-agreed-luke-edwards/

Total avsporing, men burde ikke denne vært i den andre tråden? My point. Gleder meg til 1mai, skal gå i tog med plakat "slå trådene sammen! Det er der nyansene ligger!

Flåsete kommentar, i know. Men fortsatt.... har jo til nå vært vevelig tydelig hvem som kan "seile videre". No offence til deg Steppe :)
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM26. April 2020, 02:21
Etter 19 år takker jeg for meg som Newcastle United-supporter.

Det nye eierskapet var ikke tilstrekkelig for den vemodige beslutningen. Dersom fansen hadde hatt et minimum av prinsippfasthet, og var villige til å gi uttrykk for motstand selv på et symbolsk nivå, ville et skille mellom klubb og eierskap fortsatt være mulig. Det er dessverre ikke tilfellet.

I stedet har jeg blitt møtt med ekstrem fiendtlighet og personhets av engelske Newcastle-supportere for å kommunisere motstand mot eierskapet. På sosiale medier er Newcastle-tilhengerne opptatt med å rose regimet for at de gir så mye til WHO og andre vidunderlige ting, og om hvordan vestlige stater ikke er det spor bedre.

Om det er noen utstrakt vilje til å ta et standpunkt mot de nye eierne, har jeg ikke sett det. Newcastle-fansen fremstår allerede som nyttige idioter.

Det går ikke an å holde med en slik klubb, og å være del av en slik fanbase. Karma ville vært om dette gikk samme vei som med QPR.

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Roblee26. April 2020, 07:33
https://www.adressa.no/100Sport/fotball/Sluhet-som-en-diplomat-og-hjernen-til-en-atomfysiker-Slik-beskrives-kvinnen-bak-det-omstridte-Newcastle-kjopet-289888b.html
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind26. April 2020, 09:25
Dere som nå skal slutte å heie på klubben, dere om det. Jeg kommer til å heie på denne klubben uansett. Noen går fra kjæreste til kjæreste igjennom livet, noen holder seg til en.

Det får være opp til en hver hva man ønsker å gjøre.

Er dette starten på flere avskaffelser: (?)

https://www.nrk.no/urix/saudi-arabia-avskaffer-pisking-1.14995340
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok26. April 2020, 12:26
Uansett, det som er viktig mener jeg er at man fortsetter å rette fokuset på problemet. Det kommer vi i en god posisjon til nå dersom dette blir noe av. Ideelt sett hadde fansen markert seg hver kamp, men dessverre blir det sikkert noen sjeiker på tribunene.

Jeg er enig i er at det ikke er bra med disse gjøkene som begynner med flagg på profilene sine eller som skal være apologeter for menneskerettighetsbrudd. Disse bør være fritt vilt. I sluttsum så tror jeg likevel at disse blir i mindretall. Håper jeg. Tror jeg.
Jeg er mer enig med deg enn uenig, selv om jeg synes du rasjonaliserer en del for å få oppkjøpet til å bli mer spiselig moralskt. Men det er egentlig en mindre viktig diskusjon. Det viktigste er uansett det du peker på her, at vi som fans faktisk er bevisst på hvem som har tatt over klubben. Ellers blir vi veldig fort brikker i spillet.

Og jeg synes faktisk Tommyok er den god illustrasjon på det problemet og oppfører seg som en nyttig idiot. Det var hans egne ord at han ikke vil blande politikk og fotball, så da vil jeg høre om han mener Saudi Arabias oppkjøp fører til mer eller mindre politikk i fotballen. Eller gjelder regelen bare fans, og ikke eiere?

Blir små flau over forkastelige mennesker som rakker ned på andre for å snakke seg selv opp.. Tenk å synke så lavt, sier mye om dine verdier.. Hva du mener om suadi nå blir totalt uinteressant for meg når du ikke klarer å oppførte deg som folk på ett nett forum.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: navimer26. April 2020, 12:29
Dere som nå skal slutte å heie på klubben, dere om det. Jeg kommer til å heie på denne klubben uansett. Noen går fra kjæreste til kjæreste igjennom livet, noen holder seg til en.

Det får være opp til en hver hva man ønsker å gjøre.

Er dette starten på flere avskaffelser: (?)

https://www.nrk.no/urix/saudi-arabia-avskaffer-pisking-1.14995340

Avskaffelse av pisking er nok et hjelpemiddel i MBS sitt frieri til vesten. Han har tidligere gjort det lovlig for kvinner å kjøre bil, opphevet forbud mot Kinosaler og lignende endringer.

Mange her i vesten tenker nok at dette er en positiv endring, og såklart er disse enkelttilfellene i seg selv positive, men i realiteten har han også skaffet seg full kontroll med massiv overvåking og fengsling, tortur og kidnapping av motstandere.
Mannen sementerer sin makt på en måte vi sjelden har sett før, og er fullstendig skruppelløs i måten det gjøres på(ref Kashoggi).

Så ikke la deg lure av tiltak som "avskaffelse av pisking". Denne avskaffelsen betyr ingenting for bloggere og lignende som sitter innesperret for "terrorisme".
De blir utsatt for verre ting enn pisking...

MBS skaper et Saudi i sitt eget bilde, og driver en voldsom PRkampanje for å få aksept av andre verdensledere.
Fremtiden ser derimot mørk ut ettersom Wahabistene neppe vil godta dette i lengden og Saudi derfor står ovenfor en fare for borgerkrig om MBS ikke klarer å opprettholde kontrollen.

Jeg kommer ikke til å slutte å følge Newcastle, som er klubben i mitt hjerte, men jeg kommer heller aldri til å forsvare MBS bare fordi han er på eiersiden(om det blir oppkjøp).
Derimot forbeholder jeg meg retten til å være glad for sportslige ambisjoner uavhengig av eierskapet
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN26. April 2020, 12:50
Pontare. Syns du går langt overstreken med kommentaren om Tommyok.
Foreslår at du leser hva han skriver en gang til. Vi er alle er enige i at Saudi er noe skit, men vi velger ikke boikotte og  forlate klubben vår. Vi velger å se det positive med sportslig fremgang, arbeidsplasser osv i Newcastle. Er stor forskjell på det og sette et arabisk flagg på profilbilde liksom. Skal være litt forsiktig med å dra sånne konklusjoner.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN26. April 2020, 12:56
Dere som nå skal slutte å heie på klubben, dere om det. Jeg kommer til å heie på denne klubben uansett. Noen går fra kjæreste til kjæreste igjennom livet, noen holder seg til en.

Det får være opp til en hver hva man ønsker å gjøre.

Er dette starten på flere avskaffelser: (?)

https://www.nrk.no/urix/saudi-arabia-avskaffer-pisking-1.14995340

Jeg syns jo dette er det som er feil i verden. Politikk/region skal da på ingen måte trumfe kjærlighet. Ikke rart det er krig i verden.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare26. April 2020, 13:40
Jeg er enig i at det er ganske kraftig å kalle noen en nyttig idiot. I dette tilfellet er det nesten for mildt, men jeg vil ikke såre noens følelser så jeg sparte meg for hva jeg egentlig mener...

Sitat fra: Tommyok
Jeg ønsker araberne velkommen, klubb etter klubb har blitt overtatt av rikinger og i senere tid tvilsomme nasjoner, ref City. samtidig har Newcastle hatt en eier som ikke ønsker annet enn det å være en reklame plakat uten sportslige ambisjoner. Jeg velger å takke ja til araberne pga. de kommer til å pumpe inn olje penger.
Tommyok er klar på at penger inn i klubben er alt som betyr noe. Ærlig sak, så lenge man holder seg til det og ikke går til angrep på andre fans som kritiserer Saudi Arabia.

Sitat fra: Tommyok
Noen som har telling på hvor mange ganger Norge er dømt i menneskerettighetsdomstolen de siste året for brudd på menskerettighetene til barn? Og det svært alvorlige brudd....

Vi har svinn nok her hjemme, hvor er protestene? Hvor er hylekoret?
Tommyok prøver å diskreditere kritikk mot et av verdens ondeste regimer, Saudi Arabia, fordi... Norge er dømt i Haag?

Sitat fra: Tommyok
Feil arena, dette må du finne ett annet sted å drive med, dette er ett fotball forum, ikke en arena for å spre politisk budskap. Alle brenner ikke for samme politiske sak som deg, vi er her for fotballen.. Meld deg inn i Amnesty eller noe..
Tommyok vil ha bort fans som vil aksjonere mot Saudi i fra forumet.

Tommyok er sikkert en topp fyr. Men jeg står fast på at han oppfører seg som en nyttig idiot for Saudi Arabia.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM26. April 2020, 14:22
Bred støtte blant fansen for saudisk eierskap:

https://www.google.no/amp/s/www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/newcastle-takeover-supporters-premier-league-saudi-arabia-a9483621.html%3famp

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Anders26. April 2020, 14:46
Liten oppfordring (bønn!!) fra min side her.

Diskuter gjerne politikken rundt Saudi-Arabia/Mohammed Bin Salman, men oppfør dere! Hold dere for god til personalangrep/kallenavn, kom med saklige begrunnelser til påstander, og oppfør dere som ordentlige folk.

Skal takle en god del, men dårlig oppførsel er ingen tjent på.

Ingen nevnt, ingen side tatt.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie26. April 2020, 15:10
Jeg har sagt det jeg har tenkt å si om emnet. Det er tydelig at enkelte har sementert sine oppfatninger og det tillegges meninger på andre som jeg synes det ikke er grunnlag for. Det er bedrøvelig at dette ikke kan debatteres og nyanseres, og da blir vi sittende med et polarisert forum som gir dårlig debattklima.

Til de som nå vasker sine hender for klubben så ønsker jeg dere lykke til videre. Til de som blir værende, men ikke kan skille på sportslig suksess og regimekritikk så skal det bli en spagat som det blir spennende å følge fremover.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok26. April 2020, 16:09
Jeg er enig i at det er ganske kraftig å kalle noen en nyttig idiot. I dette tilfellet er det nesten for mildt, men jeg vil ikke såre noens følelser så jeg sparte meg for hva jeg egentlig mener...

Sitat fra: Tommyok
Jeg ønsker araberne velkommen, klubb etter klubb har blitt overtatt av rikinger og i senere tid tvilsomme nasjoner, ref City. samtidig har Newcastle hatt en eier som ikke ønsker annet enn det å være en reklame plakat uten sportslige ambisjoner. Jeg velger å takke ja til araberne pga. de kommer til å pumpe inn olje penger.
Tommyok er klar på at penger inn i klubben er alt som betyr noe. Ærlig sak, så lenge man holder seg til det og ikke går til angrep på andre fans som kritiserer Saudi Arabia.

Sitat fra: Tommyok
Noen som har telling på hvor mange ganger Norge er dømt i menneskerettighetsdomstolen de siste året for brudd på menskerettighetene til barn? Og det svært alvorlige brudd....

Vi har svinn nok her hjemme, hvor er protestene? Hvor er hylekoret?
Tommyok prøver å diskreditere kritikk mot et av verdens ondeste regimer, Saudi Arabia, fordi... Norge er dømt i Haag?

Sitat fra: Tommyok
Feil arena, dette må du finne ett annet sted å drive med, dette er ett fotball forum, ikke en arena for å spre politisk budskap. Alle brenner ikke for samme politiske sak som deg, vi er her for fotballen.. Meld deg inn i Amnesty eller noe..
Tommyok vil ha bort fans som vil aksjonere mot Saudi i fra forumet.

Tommyok er sikkert en topp fyr. Men jeg står fast på at han oppfører seg som en nyttig idiot for Saudi Arabia.

Jeg blir litt trist på dine veier når du bevist prøver å trykke andre ned for å fremme din egen sak. Små feigt, spesielt når man gjemme seg bak en skjerm og er anonym.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM26. April 2020, 17:38
Man har tre alternativer her:

1) Støtt klubben og eierskapet
2) Støtt klubben samtidig som man motsetter seg eierskapet
3) Forlat klubben

Mesteparten av Newcastle-fanbasen faller inn under første kategori, som for mange av oss er en moralsk umulighet.

Om man presser medsupportere til å stilne kritikken av det nye eierskapet, skjermer saudierne for kritikk med whataboutism, eller åpent har preferanse for en morder over Ashley, slik som 97 prosent av fansen har, så er man dessverre der. Enda verre er det med dem som aktivt støtter opp om Saudi-Arabias propaganda eller vitser om Kashoggis parteringsdrap i sosiale medier.

Andre kategori var hvor jeg håpet fansen ville posisjonere seg, det virker så åpenlyst fornuftig å gjøre, men dette er nå en så liten minoritetsposisjon at dem som inntar dette standpunktet ikke føler seg veldig velkomne lenger. Og da mener jeg ikke på dette forumet. Prøv å argumentere med lokale Newcastle-supportere om dette og se hvordan det går.

Da føler man seg nærmest presset til å velge tredje alternativ, som bare føles så utrolig unødvendig.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie26. April 2020, 18:17
Man har tre alternativer her:

1) Støtt klubben og eierskapet
2) Støtt klubben samtidig som man motsetter seg eierskapet
3) Forlat klubben

Mesteparten av Newcastle-fanbasen faller inn under første kategori, som for mange av oss er en moralsk umulighet.

Om man presser medsupportere til å stilne kritikken av det nye eierskapet, skjermer saudierne for kritikk med whataboutism, eller åpent har preferanse for en morder over Ashley, slik som 97 prosent av fansen har, så er man dessverre der. Enda verre er det med dem som aktivt støtter opp om Saudi-Arabias propaganda eller vitser om Kashoggis parteringsdrap i sosiale medier.

Andre kategori var hvor jeg håpet fansen ville posisjonere seg, det virker så åpenlyst fornuftig å gjøre, men dette er nå en så liten minoritetsposisjon at dem som inntar dette standpunktet ikke føler seg veldig velkomne lenger. Og da mener jeg ikke på dette forumet. Prøv å argumentere med lokale Newcastle-supportere om dette og se hvordan det går.

Da føler man seg nærmest presset til å velge tredje alternativ, som bare føles så utrolig unødvendig.

Har du lest artikkelen du lenker til? Det er ikke 97% elsker Saudi-arabisk styresett. Det er til og med kommentert at det er "a number of members" som uttrykker bekymringer rundt regimet. Og om du ser på selve spørreundersøkelsen så er dette i et fritekstfelt der de som besvarer kan skrive en kommentar. Hadde det vært et direkte avkryssningsspørsmål så kunne vi fått tallet. Jeg tror det ikke ville vært ubetydelig, men kan selvsagt ikke vite. Som man spør får man svar gjerne.

Du er likevel såpass bastant i at dette er en vesentlig minoritet. Har du noe empiri utover dine opplevde munnhuggeri med lokale fans? Å diskutere i kommentarfelt og Twitter er dødfødt, og der er det langt mellom fornuften. Det er ikke et newcastle-spesifikt problem, men et samfunnsproblem.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie26. April 2020, 18:30
Tror de fleste Newcastle-fans er i gruppe 2 på den lista der.

Så er det alltid noen som drar det for langt den ene eller andre veien.

 
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok26. April 2020, 18:33
Man har tre alternativer her:

1) Støtt klubben og eierskapet
2) Støtt klubben samtidig som man motsetter seg eierskapet
3) Forlat klubben

Mesteparten av Newcastle-fanbasen faller inn under første kategori, som for mange av oss er en moralsk umulighet.

Om man presser medsupportere til å stilne kritikken av det nye eierskapet, skjermer saudierne for kritikk med whataboutism, eller åpent har preferanse for en morder over Ashley, slik som 97 prosent av fansen har, så er man dessverre der. Enda verre er det med dem som aktivt støtter opp om Saudi-Arabias propaganda eller vitser om Kashoggis parteringsdrap i sosiale medier.

Andre kategori var hvor jeg håpet fansen ville posisjonere seg, det virker så åpenlyst fornuftig å gjøre, men dette er nå en så liten minoritetsposisjon at dem som inntar dette standpunktet ikke føler seg veldig velkomne lenger. Og da mener jeg ikke på dette forumet. Prøv å argumentere med lokale Newcastle-supportere om dette og se hvordan det går.

Da føler man seg nærmest presset til å velge tredje alternativ, som bare føles så utrolig unødvendig.

Jeg tror de 97% meg selv inkludert gjør dette pga av pengene og suksessen som antageligvis vil følge med det. Det er enkleste og mest behagelige vei ut av dagens situasjon med tanke på Newcastle, og da velge en helt nøytrallinje i forhold til hva eierene måtte bedrive av andre aktiviteter, Menneskets svake natur, meg selv inkludert.
Jeg syns forresten det er veldig morsomt å registrere at noen kan mene noe om det etiske dilemmaet i denne saken, mens å påpeke andre etiske dilemmaer ikke har noen verdi selv om enkelte er like involverte i den saken, hvorfor skal noen få sitte å definere hva som skal belyses og ikke belyses, jo fordi det gagner akuratt den saken du bryr deg om, å du vil ikke miste fokuset på akuratt denne saken det er fair det, men ikke prøv å spark beina under andre fordi. Er jeg ett værre menneske enn deg, bare for at jeg ikke bryr meg om denne saken, men bryr meg om andre saker du ikke bryr deg om? Er det forventet at vi tar stilling til alt som forgår rundt oss i verden? Nei, og ikke ett menneske har kapasitet til det!
Men du skal ha ros for at du setter saken i lys og informerer om problemet, problemet er der, det skjønner de fleste. Det er dog uheldig at det fører til en konflikt som til tider eskalerer, men forhåpentlig så planter du ett lite frø hos oss alle, og vis dem fortsetter på samme måte så blir det enklere neste gang du prøver å belyse det og flere melder seg på.
Og de som eventuelt spøker om halshugging osv, det forteller jo veldig mye om de personene, det er mennesker vi ikke bør bruke noe tid på.
Når det kommer til å prøve å "stoppe" oppkjøpet med kampanjer osv, så blir man upopulær, mange har champagnen på kjøling og krysser fingrene for at alt går i boks, mange har gledet seg til denne dagen i årevis, der sier det seg selv at de vil bli møtt med stor motstand.

Jeg støtter en klubb, Newcastle.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie26. April 2020, 19:07
Tror de fleste Newcastle-fans er i gruppe 2 på den lista der.

Så er det alltid noen som drar det for langt den ene eller andre veien.

Dette.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM26. April 2020, 19:07
Har du lest artikkelen du lenker til? Det er ikke 97% elsker Saudi-arabisk styresett. Det er til og med kommentert at det er "a number of members" som uttrykker bekymringer rundt regimet. Og om du ser på selve spørreundersøkelsen så er dette i et fritekstfelt der de som besvarer kan skrive en kommentar. Hadde det vært et direkte avkryssningsspørsmål så kunne vi fått tallet. Jeg tror det ikke ville vært ubetydelig, men kan selvsagt ikke vite. Som man spør får man svar gjerne.

Du er likevel såpass bastant i at dette er en vesentlig minoritet. Har du noe empiri utover dine opplevde munnhuggeri med lokale fans? Å diskutere i kommentarfelt og Twitter er dødfødt, og der er det langt mellom fornuften. Det er ikke et newcastle-spesifikt problem, men et samfunnsproblem.

97 prosent av fansen i undersøkelsen var positive til det nye eierskapet, og da er det ikke helt urimelig å kategorisere det som en støtte til eierskapet. Om de faktisk var imot saudisk eierskap, ville de naturligvis ha sagt seg negative, og ikke positive, til en slik overtagelse.

Så også en annen poll som viste mer eller mindre det samme, med bare to prosent som favoriserte Ashley. Jeg kommer tilbake til at hvis man foretrekker saudierne over Ashley, så er det ikke mye seriøsitet over motstanden. Faktisk er det vanskelig å kalle det motstand overhodet.

Merk deg at å støtte eierskapet selvsagt ikke er ensbetydende med å gi åpen støtte til alle Saudi-Arabias tvilsomme bedrifter. Det er ikke hva jeg sier her. Noe slikt ville bare være unyansert.

Jeg må selvsagt forholde meg til den empirien som er tilgjengelig, og den kommer fra spørreundersøkelser og stemningen i internettets kriker og kroker. Om du sitter med motstridende informasjon, så er det bare å legge den på bordet, for jeg håper virkelig at du har rett.

Det er forståelig at supporterne er ekstatiske når man etter 13 deprimerende år ser konturene av Champions League-fotball, leser rykter om en sensasjonell Kevin Keagan-retur, og ser hva slags spillere vi allerede er linket til. Jeg klandrer ingen for det.

Ikke prøver jeg å plassere meg på en moralsk kjepphest heller. Å være kritisk til Saudi-Arabias innkjøp er en veldig enkel posisjon å ta, og koster meg personlig absolutt ingenting. Desto mer utrolig er det, imidlertid, at Newcastle-fans ikke er villige til å gjøre det...

Om det bare var snakk om en arabisk forretningsmann, ville situasjonen ha vært helt annerledes. Her er det derimot snakk om det saudiske regimet, som ønsker å bruke Premier League som arena for myk krigføring, og som allerede oversvømmer sosiale medier med propagandakontoer som utgir seg for å være Newcastle-fans.

Det er det veldig vanskelig å svelge. At det nærmest er kontroversielt å pushe tilbake mot en slik utvikling, er i seg selv ganske rart. Igjen og igjen vil Newcastle-fans si "selvsagt er vi imot X, Y eller Z", noe som er flott å høre, men hvorfor da diskutere mot oss som er kritiske til å begynne med?Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie26. April 2020, 20:51
97 prosent av fansen i undersøkelsen var positive til det nye eierskapet, og da er det ikke helt urimelig å kategorisere det som en støtte til eierskapet. Om de faktisk var imot saudisk eierskap, ville de naturligvis ha sagt seg negative, og ikke positive, til en slik overtagelse.

Så også en annen poll som viste mer eller mindre det samme, med bare to prosent som favoriserte Ashley. Jeg kommer tilbake til at hvis man foretrekker saudierne over Ashley, så er det ikke mye seriøsitet over motstanden. Faktisk er det vanskelig å kalle det motstand overhodet.

Merk deg at å støtte eierskapet selvsagt ikke er ensbetydende med å gi åpen støtte til alle Saudi-Arabias tvilsomme bedrifter. Det er ikke hva jeg sier her. Noe slikt ville bare være unyansert. Jeg tror det er her man snakker litt forbi hverandre.

Jeg må selvsagt forholde meg til den empirien som er tilgjengelig, og den kommer fra spørreundersøkelser og stemningen i internettets kriker og kroker. Om du sitter med motstridende informasjon, så er det bare å legge den på bordet, for jeg håper virkelig at du har rett.

Det er forståelig at supporterne er ekstatiske når man etter 13 deprimerende år ser konturene av Champions League-fotball, leser rykter om en sensasjonell Kevin Keagan-retur, og ser hva slags spillere vi allerede er linket til. Jeg klandrer ingen for det.

Ikke prøver jeg å plassere meg på en moralsk kjepphest heller. Å være kritisk til Saudi-Arabias innkjøp er en veldig enkel posisjon å ta, og koster meg personlig absolutt ingenting. Desto mer utrolig er det, imidlertid, at Newcastle-fans ikke er villige til å gjøre det.

Om det bare var snakk om en arabisk forretningsmann, ville situasjonen ha vært helt annerledes. Her er det derimot snakk om det saudiske regimet, som ønsker å bruke Premier League som arena for myk krigføring, og som allerede flommer sosiale medier med propagandakontoer som utgir seg for å være Newcastle-fans.

Det er det veldig vanskelig å svelge.

Enten så misforstår du, eller velger å tolke alt i verste mening. Jeg føler at jeg har sagt mitt og tror de fleste skjønner budskapet mitt.

Jeg har forøvrig ikke sagt jeg sitter på empiri, det er du som hevder å vite forholdstallene. Jeg bare stiller meg tvilende til dine slutninger. Grunnlaget for din dom over fansen er kommentarfeltkrigere som du sier er utvannet av falske propagandakontoer, en ukjent poll, og en spørreundersøkelse (med premiss om at fansen ikke kan holdes til ansvar for eiers bedrifter og dette dermed ikke nevnes i undersøkelsen) der svaret er at en rekke fans likevel har avgitt kommentar med kritikken du mener er fraværende.

Siden du er av den oppfatning av at du har et grunnlag til å trekke de slutninger du gjør så ser jeg ikke på dette som særlig fruktbart.

Jeg er imidlertid enig med deg i at å støtte eierskifte ikke er det samme som å støtte Saudiarabiske menneskerettsbrudd. Det vil også være vanskelig å svelge saudiarabisk eierskap for meg personlig, og jeg gruer meg til å se idioter utkledd som sjeiker på match day.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie26. April 2020, 21:10
Enten så misforstår du, eller velger å tolke alt i verste mening.

For ordens skyld så gjør sikkert jeg det samme.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM26. April 2020, 21:59
De «kritiske» du sikter til er dem som nettopp har svart på en meningsmåling at de er i favør saudisk overtagelse?

Tror vi har litt ulike oppfatninger av hva «kritisk» innebærer.

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie26. April 2020, 22:15
De «kritiske» du sikter til er dem som nettopp har svart på en meningsmåling at de er i favør saudisk overtagelse?

Tror vi har litt ulike oppfatninger av hva «kritisk» innebærer.

Man trekker fram en liten del av en undersøkelse, hvor et spørsmål viser at 97% ønsker Staveley & Co fremfor Ashley.

Svar kan tolkes i huet å rævva, men vil selv tro at mange bare er drit lei Ashley og tar nesten hva som helst før de får tenkt seg om. I nøden spiser fanden fluer osv.......

Jeg svarte på den undersøkelsen, og den er mer omfattende enn som så. Her er kommentaren fra resultatene i undersøkelsen rundt dette spørsmålet : A massive 96.7% of fans approve of a takeover. Only 3.3% of fans did not approve, however a number of comments were received expressing concern regarding our potential new owners in answer to question 7. These responses are summarised below in response to question 7.

Her er resultatene fra hele undersøkelsen: https://nufctrust.co.uk/wp-content/uploads/2020/04/NUFC-Trust-Member-Survey-April-2020-Results-Report.pdf

Tror nok veldig mange er glad for at det endelig kan bli et skifte av eier, og en eier som antagelig er ambisiøs. Men mange er og veldig usikre på veien videre og hva de skal tenke rundt det hele. Disse personene sitter vanligvis ikke å hyler sterke og polariserende meldinger på forum eller Facebook. 

Syns noen fremstiller dette for svart/hvitt og enkelt. Er ikke slik at 97% er ukritisk. Er ikke noe enten eller her for mange, meg selv inkludert. 

Er veldig spent på hva denne eiergruppen kan få til av sportslige og økonomiske fremganger for klubben og byen, men også redd for hva det vil bety av negativ oppmerksomhet og påvirkning.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN26. April 2020, 22:40
De «kritiske» du sikter til er dem som nettopp har svart på en meningsmåling at de er i favør saudisk overtagelse?

Tror vi har litt ulike oppfatninger av hva «kritisk» innebærer.

Man trekker fram en liten del av en undersøkelse, hvor et spørsmål viser at 97% ønsker Staveley & Co fremfor Ashley.

Svar kan tolkes i huet å rævva, men vil selv tro at mange bare er drit lei Ashley og tar nesten hva som helst før de får tenkt seg om.

Jeg svarte på den undersøkelsen, og den er mer omfattende enn som så. Her er kommentaren fra resultatene i undersøkelsen rundt dette spørsmålet : A massive 96.7% of fans approve of a takeover. Only 3.3% of fans did not approve, however a number of comments were received expressing concern regarding our potential new owners in answer to question 7. These responses are summarised below in response to question 7.

Her er resultatene fra hele undersøkelsen: https://nufctrust.co.uk/wp-content/uploads/2020/04/NUFC-Trust-Member-Survey-April-2020-Results-Report.pdf

Syns noen fremstiller dette for svart/hvitt og enkelt. Er ikke slik at 97% er ukritisk.

Tror nok veldig mange er glad for at det endelig kan bli et skifte av eier, og en eier som antagelig er ambisiøs. Men mange er og veldig usikre på veien videre og hva de skal tenke rundt det hele. Disse personene sitter vanligvis ikke å hyler sterke og polariserende meldinger på forum eller Facebook. 

Er ikke noe enten eller her for mange.

Godt oppsummert. For meg er det ikke svart/hvitt. Man er bevisst på hva som skjer der nede , og støtter på ingen måte handlingene. På andre siden gleder man seg over rike eiere som kan gi laget i mitt hjerte sportslig fremgang.

Helt ærlig syns jeg det er mye «rarere» å kutte bånd til klubben fordi vi får eiere Fra saudi Arabia enn å syns dette er topp pga sportslig fremgang.

Vi får ikke gjort noe med eierne. 13 år i helvete er vel bevis nok.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie26. April 2020, 22:49
De «kritiske» du sikter til er dem som nettopp har svart på en meningsmåling at de er i favør saudisk overtagelse?

Tror vi har litt ulike oppfatninger av hva «kritisk» innebærer.

Du har åpenbart ikke lest den meningsmålingen du viser til. Vi har absolutt ulik oppfatning av hva kritisk betyr, nettopp demonstrert av din egen kildekritikk.

Du har gjort deg opp din mening. Du lytter ikke til hva jeg sier, og hører bare det du mener. Som sagt, dette er ikke fruktbart og vi kommer oss ingen vei.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen26. April 2020, 23:25
Jeg tenker det er alt for tidlig å spå hvordan fansen kommer til å reagere (da snakker jeg om de som bor i Newcastle). Men at det kommer til å bli noen voldsom motstand, har jeg mine tvil om. Man har jo ikke sett det blant City-fansen f.eks. Og jeg skjønner veldig godt om mange supportere, som etter tiår med økonomisk marginalisering i det forblåste nordøst, griper denne oppturen med begge henda. Endelig vil noen satse på byen deres! Selvfølgelig håper jeg på det motsatte. At man kan finne en måte å støtte klubben på, uten å blindt godta å bli brukt som et politisk virkemiddel for saudiene. Kjedelig å si, men time will show.

Men ideen om at dette oppkjøpet på noen måte skal BEDRE situasjonen i Saudi, fordi det blir mer fokus på regimet, tror jeg bare vi skal glemme med en gang. La oss se på Qatar; tror dere de tenker netto gevinst etter å ha kjøpt PSG og blitt tildelt VM? Jeg mener svaret gir seg selv. Det er naturligvis blitt skrevet om i media, men oftest i aviser som Independent og Guardian. Her hjemme er det jo i all hovedsak Josimar som har fremmet kritikken, og hvor mange leser den blekka liksom (flere burde:) Og hvilket press er blitt lagt på regimet fra høyere hold enn media? Er vel ikke fra så mange andre enn the usual suspects; Amnesty og HRW

Til syvende og sist kommer vel dette til å handle om hva man selv er komfortabel å leve med som supporter. Jeg har full respekt for alle som lander på at vi ikke har noe vi skulle ha sagt. Men når noen kommenterer at politikk og sport ikke hører sammen, at man bør melde seg inn i Amnesty istedetfor, vitner vel ikke det akkurat om samme takhøyde andre veien. At sport og politikk er et salig samrøre, blir vel dette oppkjøpet fort leksikondefinisjonen på.


Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Anders27. April 2020, 01:06
Steve Wraith, lokal skuespiller, er en som tydeligvis har mistet det helt. Eventuelt har blitt kjøpt opp for å lovprise Mohammad Bin Salman.
Er dette jeg frykter skal skje med flertallet. Hver kveld legger han ut bilder på Twitter hvor han hyller MBS langt oppi skyene, bruker han som en poster boy.

Jeg kom med en liten bekymring rundt den glorifisering av MBS, og Wraith blokkerte meg sporenstreks. Mange tusen som har blitt blokkert av vedkommende, uten å verken kritisere Wraith noe spesielt, eller påstå noe om MBS /Saudi-Arabia som ikke har blitt tatt opp mange ganger før.

Sjekk ut Twitter-kontoen hans (@stevewraith) så vil nok mange skjønne hva jeg mener. Det må kunne gå an å være positiv til oppkjøpet, uten at man søker om Saudi-Arabisk pass og kler seg ut som Ben Reddik Fy Fasan med en gang.
Folk skal få gjøre hva de vil, men jeg personlig vil be norske supportere om å ikke hylle MBS og Saudi-Arabia.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie27. April 2020, 01:17
Er forsåvidt enig Lefsen. Jeg tror imidlertid at situasjonen i Saudi-Arabia (og Qatar for den del) kan bedre seg. Ikke pga. eierskap i en fotballklubb isolert sett, men ved at disse regimene åpner seg opp økonomisk og kulturelt mot mer stuerene samfunn.

Jeg har også tro på den jobben HRW, Amnesty International og forsåvidt FN-organene gjør med å rette fokus på overgrepene. Jeg tror det har en effekt, men det er klart at så lenge USA og andre krefter holder en klam hånd over regimet, og kongefamilien sitter der med enorm global økonomisk makt så fungerer det som gode bremseklosser for fremgang.

Det er imidlertid lenge til vi nærmer oss friskmelding, sannsynligvis ikke noe jeg får oppleve i min tid. Og det er på ingen måte noe jeg kan trøste meg med som Newcastle-fan når jeg legger meg om kvelden.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM27. April 2020, 01:46
De «kritiske» du sikter til er dem som nettopp har svart på en meningsmåling at de er i favør saudisk overtagelse?

Tror vi har litt ulike oppfatninger av hva «kritisk» innebærer.

Du har åpenbart ikke lest den meningsmålingen du viser til. Vi har absolutt ulik oppfatning av hva kritisk betyr, nettopp demonstrert av din egen kildekritikk.

Du har gjort deg opp din mening. Du lytter ikke til hva jeg sier, og hører bare det du mener. Som sagt, dette er ikke fruktbart og vi kommer oss ingen vei.

Jeg synes det er litt billig å anklage meg for dårlig kildekritikk, når jeg på ingen måte har misrepresentert eller feilsitert funnene av spørreundersøkelsen.

At *noen* av de 97 prosentene har gitt uttrykk for visse motforestillinger, endrer ikke faktumet at *ingen* av de 97 prosentene hadde tilstrekkelige motforestillinger til å gjøre annet enn å stemme FOR det nye eierskapet. Da lander man jo helhetlig sett på den pro-saudiske siden!

Stemmer man i favør av et eierskap man er imot? Er man kritisk til Saudi-Arabias eierskap når man åpent prefererer deres blodpenger over Ashley? Er ikke det omtrent like logisk som å kalle seg motstander av en politisk kandidat man selv aktivt stemmer på, fordi man samtidig erkjenner at kandidaten ikke er perfekt?

Det virker som at din definisjon av en kritiker, er enhver som ikke er komfortable med alt Saudi-Arabia foretar seg politisk. Det er i så fall en veldig bred definisjon. Min definisjon er enhver som er imot at de kjøper opp Newcastle, fordi det tross alt er konteksten for hele diskusjonen.

Åpenlyst støtter ikke 97 prosent Saudi-Arabias henrettelsesmetoder, terrorfinansiering, Jemen-krigføring, Kashoggi-drapet, undertrykkelse osv., det er ikke hva jeg prøver å si. Hva jeg prøver å si, er at 97 prosent har sett på alt dette, og *til tross for det* gir tommelen opp til at dette regimet kjøper Newcastle.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Milford27. April 2020, 10:12
I utgangspunktet er det en besnærende tanke å bare se bort fra eierskapet. "Klubben for meg er det som skjer på matta, ikke hvem som sitter med pengene." Men hvor tette skott vil det bli mellom idretten og politikken her?

La oss som eksempel si at Newcastles speidere snuser på en åpent homofil klassespiller. Vil de arabiske eierne motsette seg kjøpet? Eller behøver de engang det? Vil ryggmargsrefleksen hos de som styrer spillerlogistikken være å droppe slike spillere av radaren for å unngå hele problemstillingen?

Konsekvensen av dette eierskapet kan fort bli feigt lederskap. Tiden vil vise.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie27. April 2020, 11:17
Du har valgt tre kunstige uttømmende handlingsalternativ og sier at 97% åpent støtter en morder over Ashley, at medsupportere presses til å stilne kritikken av det nye eierskapet, og at saudiene skjermes for kritikk. Dette baserer du på ett spørsmål i en spørreundersøkelse, en poll og hva du leser i kriker og kroker på nettet. Dette har jeg behov for å nyansere, og jeg synes heller ikke at det er billig å kritisere den kildebruken.

Jeg mener at man kan si man støtter eierskiftet, men er kritisk til sider ved de saudiske eierne. Det er ikke gjensidig utelukkende slik jeg ser det.

Sitat
Er ikke det omtrent like logisk som å kalle seg motstander av en politisk kandidat man selv aktivt stemmer på, fordi man samtidig erkjenner at kandidaten ikke er perfekt?

Det virker som at din definisjon av en kritiker, er enhver som ikke er komfortable med alt Saudi-Arabia foretar seg politisk. Det er i så fall en veldig bred definisjon. Min definisjon er enhver som er imot at de kjøper opp Newcastle, fordi det tross alt er konteksten for hele diskusjonen.

Så din definisjon er konteksten til hele diskusjonen? Dette er i ferd med å bli en semantisk hengemyr, jeg er uenig i din definisjon og kontekst for å si det slik.

Eksempelet ditt er uansett en god illustrasjon. Jeg stemmer parti A, men er kritisk til deres håndtering av krise Y. Å ta dette til inntekt for støtte av håndteringen av krise Y er spesielt. Logisk må man nesten se på årsakssammenhengen i tillegg.

Man må gjerne stemme for å fjerne musikken til Michael Jackson fra radio eller slutte å støtte Newcastle. Jeg har forståelse for at det for enkelte er denne åskammen de skal dø på. Jeg synes imidlertid at det blir feil å tillegge andre meninger/handlinger de demonstrerbart ikke har ytret/utført, kritisere ting de alene ikke kan påvirke, eller på kunstig vis definere at kritikk ikke kan forekomme sammen med aksept.

Jeg har ikke konkludert med hvor jeg lander enda. Det er mulig dette er begynnelsen på slutten for Newcastle og meg, men det får tiden vise.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: nufc4life27. April 2020, 11:38
Hadde eier og klubbtilhørighet hatt sammenheng hadde jeg hoppa av for flere år siden. Sikkert mange av klubbene i sumpa som tar imot dere med åpne armer, som Brighton, Villa, Fulham og Sunderland. Jeg støtter spillerne som er på matta, og vil fortsette å gjøre det, uavhengig av sponsorer og sjeiker på tribunen. HWTL!!
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare27. April 2020, 12:37
Jeg blir litt trist på dine veier når du bevist prøver å trykke andre ned for å fremme din egen sak. Små feigt, spesielt når man gjemme seg bak en skjerm og er anonym.
Jeg synes det er langt over streken å be andre fans slutte å engasjere seg mot oppkjøpet på dette forumet, det er ordbokdefinisjonen på å oppføre seg som en nyttig idiot. Når vi får så kontroversielle eiere så må det være stor takhøyde for å engasjere seg mot dem. Du hadde vel ikke reagert på en underskriftkampanje for å få Ashley ut av klubben?

PM for navn, tar gjerne en øl i anledning neste tv-sendte Newcastle-match.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie27. April 2020, 13:26
I utgangspunktet er det en besnærende tanke å bare se bort fra eierskapet. "Klubben for meg er det som skjer på matta, ikke hvem som sitter med pengene." Men hvor tette skott vil det bli mellom idretten og politikken her?

La oss som eksempel si at Newcastles speidere snuser på en åpent homofil klassespiller. Vil de arabiske eierne motsette seg kjøpet? Eller behøver de engang det? Vil ryggmargsrefleksen hos de som styrer spillerlogistikken være å droppe slike spillere av radaren for å unngå hele problemstillingen?

Konsekvensen av dette eierskapet kan fort bli feigt lederskap. Tiden vil vise.

En liten "fun fact" er at Reuben-brødrene er jøder. Betyr tydeligvis ikke så mye for Saudi-folket, selv om jøder og muslimer sjelden er noen god mix.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Milford27. April 2020, 13:29
Og en dame som frontfigur i Amanda! Kanskje Newcastle blir mangfoldighetens, likestillingens og toleransens høyborg?  ;D
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie27. April 2020, 13:34
Og en dame som frontfigur i Amanda! Kanskje Newcastle blir mangfoldighetens, likestillingens og toleransens høyborg?  ;D
Hehe, tviler. Tipper de fleste ser gjennom fingrene med mye om det er penger, eller noe annet å tjene. Da er ikke politikk og religion så mye å bry seg med lenger.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen27. April 2020, 13:38
Sikkert mange av klubbene i sumpa som tar imot dere med åpne armer, som Brighton, Villa, Fulham og Sunderland. Jeg støtter spillerne som er på matta, og vil fortsette å gjøre det, uavhengig av sponsorer og sjeiker på tribunen. HWTL!!

Sånne må stikk irriterer meg. Som om det er alternativ å bytte klubb! Samtidig får du liksom vist at du er mer lojal enn alle som sitter på gjerdet. Du har tatt ditt valg, flott, full respekt. Det holder å melde det.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN27. April 2020, 14:52
Sikkert mange av klubbene i sumpa som tar imot dere med åpne armer, som Brighton, Villa, Fulham og Sunderland. Jeg støtter spillerne som er på matta, og vil fortsette å gjøre det, uavhengig av sponsorer og sjeiker på tribunen. HWTL!!

Sånne må stikk irriterer meg. Som om det er alternativ å bytte klubb! Samtidig får du liksom vist at du er mer lojal enn alle som sitter på gjerdet. Du har tatt ditt valg, flott, full respekt. Det holder å melde det.

Her syns jeg du hårsår😎 er jo ingen som tvinger noen til å forlate klubben vår. Jeg kjenner jeg blir provosert av at folk tenker på å kutte med Newcastle. Man kutter ikke med fotballklubb, unger eller blod. Uansett. Dette er forhold man har livet ut.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM27. April 2020, 15:07
Jeg mener at man kan si man støtter eierskiftet, men er kritisk til sider ved de saudiske eierne. Det er ikke gjensidig utelukkende slik jeg ser det.

Noe jeg har medgitt i tydelige ordelag i nesten alle innleggene mine, også det du her responderer på, så å gjenta dette fremstår litt stråmannaktig.

Sitat
Så din definisjon er konteksten til hele diskusjonen? Dette er i ferd med å bli en semantisk hengemyr, jeg er uenig i din definisjon og kontekst for å si det slik.

Men Hughie... uenigheten her dreier seg ikke om man er for eller imot Kashoggi-drapet  - vi er alle enige der - men om man støtter Saudi-Arabias eierskap i klubben eller ikke. Dét er hva hele diskusjonen går ut på! Da er det vel heller ikke så rart om man forholder seg til nettopp det? 

Faller man på den saudi-kritiske siden av en slik skillelinje om man stiller seg positiv til at de tar over klubben? Åpenlyst ikke.

Det er tilsynelatende mange Newcastle-supportere som støtter et eierskap de er imot og er imot et eierskap de støtter. Det er selvsagt deres valg, men for meg blir det en øvelse i mental gymnastikk.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen27. April 2020, 16:09
Sikkert mange av klubbene i sumpa som tar imot dere med åpne armer, som Brighton, Villa, Fulham og Sunderland. Jeg støtter spillerne som er på matta, og vil fortsette å gjøre det, uavhengig av sponsorer og sjeiker på tribunen. HWTL!!

Sånne må stikk irriterer meg. Som om det er alternativ å bytte klubb! Samtidig får du liksom vist at du er mer lojal enn alle som sitter på gjerdet. Du har tatt ditt valg, flott, full respekt. Det holder å melde det.

Her syns jeg du hårsår😎 er jo ingen som tvinger noen til å forlate klubben vår. Jeg kjenner jeg blir provosert av at folk tenker på å kutte med Newcastle. Man kutter ikke med fotballklubb, unger eller blod. Uansett. Dette er forhold man har livet ut.

Men allikevel blir du provosert. Haha. Hvorfor i all verden? Jeg har holdt med denne klubben siden 1995, om det nå er slutt (som jeg ikke vet om det er, snakker generelt), hvem er noen til å si om det er rett eller galt? Det er vel helt åpenbart at alle valg bør respekteres. Blir overhodet ikke støtt av folk som fortsatt vil støtte klubben og nyte suksessen som sikkert kommer!
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie27. April 2020, 16:28
Jeg mener at man kan si man støtter eierskiftet, men er kritisk til sider ved de saudiske eierne. Det er ikke gjensidig utelukkende slik jeg ser det.

Noe jeg har medgitt i tydelige ordelag i nesten alle innleggene mine, også det du her responderer på, så å gjenta dette fremstår litt stråmannaktig.

At *noen* av de 97 prosentene har gitt uttrykk for visse motforestillinger, endrer ikke faktumet at *ingen* av de 97 prosentene hadde tilstrekkelige motforestillinger til å gjøre annet enn å stemme FOR det nye eierskapet. Da lander man jo helhetlig sett på den pro-saudiske siden!

Det er ikke en stråmann når du tar to steg tilbake og igjen ensretter positiv innstilling til nytt eierskap med helhetlig støtte for pro-saudisk side. Jeg mener at mitt og ditt sitat over ikke er forenlige med hverandre.

Men Hughie... uenigheten her dreier seg ikke om man er for eller imot Kashoggi-drapet  - vi er alle enige der - men om man støtter Saudi-Arabias eierskap i klubben eller ikke. Dét er hva hele diskusjonen går ut på! Da er det vel heller ikke så rart om man forholder seg til nettopp det?

Jeg vet at du snakker til meg OlavDM. Diskusjonen i tråden er slik jeg forstår det om hvordan man forholder seg til de nye eierne MBS/PIF. Du har konstruert et kunstig premiss om at kritikk kun kan eksistere hånd i hånd med helhetlig motstand. Støtte med motforestilling eksisterer ikke, kun helhetlig pro-saudi. Så trekker du frem noen kilder og håndplukker det som passer i narrativet ditt for å presentere en slags sannhet om at 97% ubetinget hyller "en morder over Ashley". Det mener jeg er unyansert og du serverer i beste fall en halv sannhet slik jeg ser det.

Faller man på den saudi-kritiske siden av en slik skillelinje om man stiller seg positiv til at de tar over klubben? Åpenlyst ikke.

Det er tilsynelatende mange Newcastle-supportere som støtter et eierskap de er imot og er imot et eierskap de støtter. Det er selvsagt deres valg, men for meg blir det en øvelse i mental gymnastikk.

Her har vi igjen din katolske tolkning av kritikk som et synonym av absolutt motstand. Hvorfor er total motstand og kritikk det samme? Den siste setningen skjønner jeg at du sliter med, for den er konstruert i ditt eget hode med ditt pussige premiss hvor gråtoner ikke kan eksistere. Dersom man kun kan velge A eller B, uten form for kvalitativ nyanse så blir det fort vrient. Hadde dette vært en avstemning, eller hadde vi hatt en reell påvirkningskraft så synes jeg kanskje årsakssammenhengen din hadde vært mer tydelig, presentasjonen til tross.

For andre er det forenlig å støtte et eierskifte samtidig som man er kritiske til at det er nettopp disse som blir den nye eieren. Det har til og med et navn, elsk/hat. Det er ikke mye mental hjernegymnastikk bak dette for ikke-fundamentalister. Så får man se hvordan dette arter seg etter hvert.

Jeg føler jeg har sagt mitt. Jeg skjønner jo hvor du vil hen, og er ikke helt uenig med deg. Jeg er bare uenig i presentasjonen/premisset og respekterer at andre er uenige med både meg og deg. Jeg tar et blad fra boken til Pontare og spanderer en øl om det skulle passe seg en gang, så tenker jeg at vi nok ikke er så langt unna hverandre som det kan virke.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM27. April 2020, 17:00
Summa summarum er det en vesensforskjell mellom å si seg positiv og si seg negativ til saudisk eierskap. Det er også hva jeg legger i hvor man lander «helhetlig sett» (ikke at man støtter Saudi-Arabia helhetlig, som er en stråmann jeg tydeligvis må bortfeie i alle mine innlegg).

Du snakker om gråsoner, som jeg på ingen måter avviser, men problemet er at du prøver å røyklegge den nevnte differansen.

Du sier at jeg anklager de 97 prosent for å «ubetinget hylle» mordere. Det er grovt misvisende. Jeg har sagt at de 97 prosentene har preferanser for en morder over Ashley som eier av Newcastle United, et urokkelig faktum. De 97 prosentene er jo nettopp kjennetegnet som gruppe av å ha stemt i favør av det nye eierskapet.

Videre gjør du *igjen* et nummer av at man kan ha motforestillinger til et eierskap man støtter. Jeg har sagt til det kjedsommelige at fansen har motforestillinger - men at disse ikke er *tilstrekkelige* for å være imot eierskapet, eller at man *til tross* for disse fortsatt støtter eierskapet.

Man er ikke mye kritisk til at saudierne eier klubben om man er i favør dette - der er jeg helt katolsk, ja. Om noen vil kalle seg motstander av saudisk eierskap samtidig som de støtter saudisk eierskap, så vær så god, men beklager om det får meg til å stusse litt.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Hughie27. April 2020, 17:40
Det forundrer meg hvor mye du vil piske denne hesten. Ditt urokkelig faktum er en halv sannhet i din kunstige avgrensning basert på en spørreundersøkelse med et gitt premiss. Jeg er som sagt uenig i dine betraktninger og særlig presentasjon av dem. Det får du bare tolerere, eller ikke. At du stusser over dette får så være, jeg har påpekt det jeg vil om saken.

Du må åpenbart misforstå med vilje når det gjelder det ekkokammeret du kjører om støtte saudiske eierskap / motstander saudisk eierskap. Det er den virkelige stråmannen som du bare ikke klarer å gi slipp på.

Jeg vet hvor du står og er ferdig med disse kveruleringene.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok27. April 2020, 17:54
Jeg blir litt trist på dine veier når du bevist prøver å trykke andre ned for å fremme din egen sak. Små feigt, spesielt når man gjemme seg bak en skjerm og er anonym.
Jeg synes det er langt over streken å be andre fans slutte å engasjere seg mot oppkjøpet på dette forumet, det er ordbokdefinisjonen på å oppføre seg som en nyttig idiot. Når vi får så kontroversielle eiere så må det være stor takhøyde for å engasjere seg mot dem. Du hadde vel ikke reagert på en underskriftkampanje for å få Ashley ut av klubben?

PM for navn, tar gjerne en øl i anledning neste tv-sendte Newcastle-match.

Ja forstår fullt ut hva du mener, men å bruke meg i 3. Person og samtidig kalle meg for nyttigidiot er faktisk ikke greit.
Jada takhøyde og alt det der, men vi bør prøve å holde oss ett lite hakk over kommentator feltet på vg.no hvertfall. Skal ta selvkritikk for alt som har rast ut av meg på dette forumet ikke heller altid har vært særlig gjennomtenkt i forhold til hvordan eventuell mottaker tolker det. Det er fort gjort å gå over streken når det ikke sitter en fysisk person foran.
Jeg er med på tv kamp når corona tidene er over, faktisk lenge siden jeg har vært på noe Newcastle pub treff..

Skal bare legge til at det ser ut til at det er flere som hadde hatt godt av en luftetur etter 6 uker isolasjons skader..
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: steppe27. April 2020, 22:55
Uansett hva vi måtte mene om Saudi Arabia må det gå ann å ha en litt hyggeligere tone oss i mellom her inne. Jeg er nok ikke den som har mest aktiv her inne, mye pga jeg er småsenil og glemte passordet mitt ei stund.😂. Men må si etter å ha lest de siste dagers tone her inne må jeg si det frister lite å ta ordet her inne. Kan vi ikke bare være enig i at vi ønsker det beste for klubben alle sammen?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Kristoffer28. April 2020, 09:29
Kjenner jeg har blitt små svett av hele diskusjonen her :P

Det jeg tror vi kan si er at det å benytte kommentarfelt/SoMe som empiriske fakta for hvordan Newcastle-fansen stiller seg til Saudi Arabia blir en vanskelig øvelse. Akkurat som det er vanskelig å skulle definere den jevne FrPer ut fra kommentarfeltene til Sylvi Listhaug. De fleste moderate stemmer drukner/forsvinner i slike ekkokammer.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lgrinde28. April 2020, 10:06
Og Mike Ashley er framleis eigar...
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: navimer28. April 2020, 11:00
Kjenner jeg har blitt små svett av hele diskusjonen her :P

Det jeg tror vi kan si er at det å benytte kommentarfelt/SoMe som empiriske fakta for hvordan Newcastle-fansen stiller seg til Saudi Arabia blir en vanskelig øvelse. Akkurat som det er vanskelig å skulle definere den jevne FrPer ut fra kommentarfeltene til Sylvi Listhaug. De fleste moderate stemmer drukner/forsvinner i slike ekkokammer.

Godt poeng, kommentarfeltkrigere skaper ofte et feil inntrykk av hvordan folkesjela egentlig er.

Tror ikke det kommer noe godt ut av bastante meninger, må være lov å være uenig med hverandre uten at det blir dårlig stemning.

Som lgrinde sier, Ashley er fortsatt eier så vi får holde hodet kaldt frem til mbs eventuelt er inne offisielt
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andy3528. April 2020, 11:50
Jeg skjønner ikke så mye av hva som skjer egentlig..

Kommer vi til å få nye eiere nå eller er det igjen bare mediene som hauser opp og ashley som igjen vinner.

jeg tenker at hvis partene har blitt enige og signert papirer og at ting skal være i boks, at hvorfor det skal drøye så lenge før man kan bekrefte at dette er i boks?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Kjottbolle28. April 2020, 12:02
Det som blir rapportert er vel at avtalen er i boks mellom partene (Ashley og PIF & co), men at det avventes godkjennelse for salget fra Premier League sin side.

Så er vel og Saudi Arabia kjent for å ikke gå offisielt med noe før absolutt alt er i boks, men en får bare vente å se. Føler jeg har sett datoen 9. mai som en deadline dato for PL's avgjørelse.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN28. April 2020, 13:01
Det som blir rapportert er vel at avtalen er i boks mellom partene (Ashley og PIF & co), men at det avventes godkjennelse for salget fra Premier League sin side.

Så er vel og Saudi Arabia kjent for å ikke gå offisielt med noe før absolutt alt er i boks, men en får bare vente å se. Føler jeg har sett datoen 9. mai som en deadline dato for PL's avgjørelse.

Tror datoen var 7. Mai. Mener å ha lest det et sted.
Tror du mikser med datoen 9. April.
9. April var datoen pl hadde fått alle papirer de trengte.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavDM28. April 2020, 14:51
Hughie: Vi forstår begge hvor hverandre står, så da blir en videre diskusjon om hvordan man skal ordlegge det bare en semantisk øvelse, ja.

Så skal jeg si meg enig i at hva som skrives i SoMe ikke alltid er like representativt - heldigvis. Står allikevel fast på at det kan være en indikator, og at det er enda mer sant for nær konsensus i spørreundersøkelser.

Man kan jo håpe at det blir en viss synlig motstand på St. James Park om overtakelsen blir et faktum, eksempelvis i form av Kashoggi-plakater, men jeg holder ikke pusten.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen28. April 2020, 15:30
https://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/saudi-arabia-avskaffer-dodsstraff-for-mindrearige/3423959153.html (https://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/saudi-arabia-avskaffer-dodsstraff-for-mindrearige/3423959153.html)

Var plutselig mye fra den fronten. Så får vi se om dette bare er ren propaganda.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lgrinde28. April 2020, 21:59
https://www.themag.co.uk/2020/04/after-trying-to-block-newcastle-takeover-bein-sports-boss-now-faces-trial-in-tv-rights-corruption-case-newcstle-united/

«After trying to block Newcastle takeover, beIN Sports boss now faces trial in TV rights corruption case»

Må jo berre le😂

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok29. April 2020, 18:11
https://www.themag.co.uk/2020/04/after-trying-to-block-newcastle-takeover-bein-sports-boss-now-faces-trial-in-tv-rights-corruption-case-newcstle-united/

«After trying to block Newcastle takeover, beIN Sports boss now faces trial in TV rights corruption case»

Må jo berre le😂

Det som er trist er at fotballen har blitt pill råtten, er snart på høyde med finansmarkedet. Skal man peke på noen så må det være toppene i UEFA, FIFA og de øvrige lederne i ligaene som bare lar dette skje mot en kompensasjon.

Beste hadde vært en ny vår med nye ligaer dannet av supporter unioner, for å bli kvitt både FIFA, UEFA, PL og gjerne en gjeng agenter også.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lgrinde29. April 2020, 18:35
Endå meir humor...(dette er ikkje noko forsvar av vår nye 80% eigar).

https://www.themag.co.uk/2020/04/manchester-united-funded-by-saudi-arabia-in-part-for-12-years-with-deals-wheres-the-outrage-newcastle-united/

«Manchester United funded by Saudi Arabia in part for 12 years with deals – Where’s the outrage?»

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare30. April 2020, 12:09
Ja forstår fullt ut hva du mener, men å bruke meg i 3. Person og samtidig kalle meg for nyttigidiot er faktisk ikke greit.
Jada takhøyde og alt det der, men vi bør prøve å holde oss ett lite hakk over kommentator feltet på vg.no hvertfall. Skal ta selvkritikk for alt som har rast ut av meg på dette forumet ikke heller altid har vært særlig gjennomtenkt i forhold til hvordan eventuell mottaker tolker det. Det er fort gjort å gå over streken når det ikke sitter en fysisk person foran.
Jeg er med på tv kamp når corona tidene er over, faktisk lenge siden jeg har vært på noe Newcastle pub treff..

Skal bare legge til at det ser ut til at det er flere som hadde hatt godt av en luftetur etter 6 uker isolasjons skader..
Jeg tror ikke noen er dårlige personer på grunn av valgene de tar i forbindelse med denne overtakelsen. Beklager at det gikk over styr, jeg er enig i at vi skal kunne diskutere sak uten at det blir personlig.

Sånn forøvrig, og helt uavhengig av diskusjonene på forumet her, er jeg bekymret for hvordan mange Newcastle-fans angriper alle som våger å kritisere regimet og oppkjøpet. Miguel Delaney gjør jobben sin som kritisk journalist, og får fram alle de tvilsome sidene ved et slikt oppkjøp. Det er utrolig å se hvordan fans anrgriper han på Twitter for å påpeke faktiske forhold som kan være ubehagelig. Not a good look... For balansens skyld, gi han en follow og hold dere opplyst https://twitter.com/MiguelDelaney
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Kristoffer30. April 2020, 12:51
Endå meir humor...(dette er ikkje noko forsvar av vår nye 80% eigar).

https://www.themag.co.uk/2020/04/manchester-united-funded-by-saudi-arabia-in-part-for-12-years-with-deals-wheres-the-outrage-newcastle-united/

«Manchester United funded by Saudi Arabia in part for 12 years with deals – Where’s the outrage?»


Det ville vært akkurat like mye styr, om ikke mer, dersom det var ManU som hadde blitt kjøpt opp av Saudi nå, og ikke vi.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: plebUTG02. Mai 2020, 13:12
Kan varmt anbefale (på generelt grunnlag) fotballpodcasten til Bernt Hulsker kalt "Foppall".

Men i siste avsnitt bruker han 6-7 minutter på å diskutere Newcastle og det mulige oppkjøpet. :)
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eikelanden02. Mai 2020, 20:37
Høyrde ingenting om newcastle på siste podcasten deira  :-\
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Thomas Beckheim03. Mai 2020, 00:40
Koker vel ut til ingenting dette også.
Ashley er nok eier når sesongen 20/21 starter opp.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: snkz04. Mai 2020, 14:00
Koker vel ut til ingenting dette også.
Ashley er nok eier når sesongen 20/21 starter opp.

Vi har vel sett den regla før?  ::) >:(
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok04. Mai 2020, 17:26
Koker vel ut til ingenting dette også.
Ashley er nok eier når sesongen 20/21 starter opp.

Vi har vel sett den regla før?  ::) >:(

Joda, men nå har dette prosjektet kommet milevis lengere enn de tidligere forsøkene.. Den offisielle nyheten kommer denne uka, slapp av og hold ølen kald så lenge.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN04. Mai 2020, 18:08
Koker vel ut til ingenting dette også.
Ashley er nok eier når sesongen 20/21 starter opp.

Vi har vel sett den regla før?  ::) >:(

Ser dere spøkelser nå? 😂
Er nok i orden dette.. bare å smøre seg med tålmodighet.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Kristoffer05. Mai 2020, 09:52
https://www.reuters.com/article/uk-soccer-england-new-saudi/saudi-plans-for-newcastle-may-not-be-on-scale-of-man-city-transformation-idUKKBN22G0UZ

For de av dere som forventer at vi skal bli det nye Shitty, er det ikke sikker at araberne kommer til å kaste penger etter oss.

Sitat
Newcastle supporters, however, are mostly excited at the prospect of major investment in their team, which has not featured in the Champions League since 2004 and has not won the English title since 1927 or FA Cup since 1955, despite claiming one of the country’s largest fan bases.

The timing of the bid, though, is far from ideal — the Premier League is currently suspended due to the coronavirus pandemic. On Friday, Moody’s Investors Service cut Saudi Arabia’s outlook to “negative” from “stable”, saying the oil price crash has raised fiscal risks for the Gulf nation.

“It is a relatively risky undertaking at a time when it looks like the kingdom will need a lot of liquid assets to finance deficits and maintain its currency peg,” says Steffen Hertog, Associate Professor in Comparative Politics at the London School of Economics.

IMPROVING INFLUENCE
Hertog, like a number of observers, believes the Saudi involvement is aimed at improving the country’s influence and image outside of its borders but says economic realities may limit PIF’s ambitions.

“It definitely is part of an Abu Dhabi style soft power strategy, but I am not sure how much extra money they will pour into the club. Given current fiscal developments and the travails of some of the PIF’s other assets, there are likely to be constraints to Saudi generosity,” he said.

Manchester City’s UAE owners have been closely involved in the major decision-making at the club with Khaldoon Al Mubarak chairman since September 2008 but that path may not be followed by the Saudis.

“PIF does not have the experience or capacity to be ‘hands on’ so would likely take a back seat,” says Neil Quilliam, CEO of Gulf-focused consultancy Castlereagh Associates.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare05. Mai 2020, 11:25
https://www.reuters.com/article/uk-soccer-england-new-saudi/saudi-plans-for-newcastle-may-not-be-on-scale-of-man-city-transformation-idUKKBN22G0UZ

For de av dere som forventer at vi skal bli det nye Shitty, er det ikke sikker at araberne kommer til å kaste penger etter oss.

Sitat
Newcastle supporters, however, are mostly excited at the prospect of major investment in their team, which has not featured in the Champions League since 2004 and has not won the English title since 1927 or FA Cup since 1955, despite claiming one of the country’s largest fan bases.

The timing of the bid, though, is far from ideal — the Premier League is currently suspended due to the coronavirus pandemic. On Friday, Moody’s Investors Service cut Saudi Arabia’s outlook to “negative” from “stable”, saying the oil price crash has raised fiscal risks for the Gulf nation.

“It is a relatively risky undertaking at a time when it looks like the kingdom will need a lot of liquid assets to finance deficits and maintain its currency peg,” says Steffen Hertog, Associate Professor in Comparative Politics at the London School of Economics.

IMPROVING INFLUENCE
Hertog, like a number of observers, believes the Saudi involvement is aimed at improving the country’s influence and image outside of its borders but says economic realities may limit PIF’s ambitions.

“It definitely is part of an Abu Dhabi style soft power strategy, but I am not sure how much extra money they will pour into the club. Given current fiscal developments and the travails of some of the PIF’s other assets, there are likely to be constraints to Saudi generosity,” he said.

Manchester City’s UAE owners have been closely involved in the major decision-making at the club with Khaldoon Al Mubarak chairman since September 2008 but that path may not be followed by the Saudis.

“PIF does not have the experience or capacity to be ‘hands on’ so would likely take a back seat,” says Neil Quilliam, CEO of Gulf-focused consultancy Castlereagh Associates.
Det er ingen kilder med noe som helst inside i hva Saudi Arabia vil med klubben i artikkelen. Bare en professor som påpeker det helt åpenbare i at en fallende oljepris er dårlig for Saudi Arabia.

Om de vil bygge verdens største fotballklubb så har de mer en nok penger til det selv om oljeprisen skulle falle til fem dollar fatet, det kommer an på hva slags mål de har med oppkjøpet (økonomisk eller politisk). Du kan sikkert finne en annen professor som argumenterer for at det blir viktigere enn noensinne for Saudi Arabia å ha en høy profil i vesten dersom de mister masse oljeinntekter.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie05. Mai 2020, 11:37
Om Saudi Arabia vil ha høyere oljepris, så kan de som en av verdens største produsenter av olje påvirke oljeprisen opp eller ned når de vil.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN05. Mai 2020, 13:01
Tviler at Prinsen vil være nr2 av noe som helst.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen05. Mai 2020, 13:53
Den saken der var tynn suppe
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen05. Mai 2020, 15:21
Ja de er nok lutfattige nå på grunn av oljeprisene. ;D Over 10 ganger så rike som City eierne.. Tror ikke akkurat det blir noen Mike Ashley vinduer..
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Thomas07. Mai 2020, 11:18
Jeg vil heller ikke bli det nye City. Da blir vi en plastikk-klubb.  Jeg er veldig fornøyd om St. James blir pusset skikkelig, og aller helst utvidet. Dvs. at det fæle parkeringshuset, som er integrert i tribuna, på baksiden av stadion har blitt fjernet og omgjort til butikker mm. Det området rundt kunne for eksempel også kanskje blitt omgjort til park mm. I tillegg ønsker jeg selvsagt premium treningsfasiliteter og personell som gjør at vi blir enda flinkere til å kjøpe talent og videreutvikle dem er det supert. Hvis vi til slutt også får penger til å konkurrere om de gode talenter (jeg tenker ikke Haaland og lignende som vil koste en millard) er det  magisk. Hvis vi til slutt også kan få penger til å betale våre beste spillere slik at de ikke blir solgt er jeg ultrafornøyd.

Gjør vi disse grepene tror jeg vi lett går tilbake til det glade 90-tall med 40 000 på venteliste for sesongkort. Hvis du i tillegg har en stadion bestående av 75 000 gærne supportere som lager mest liv i landet, ja da tror jeg det i seg selv vil være en så stor tilstrekningskraft at en del spillere vil finne seg i å bo så langt nord.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN07. Mai 2020, 12:51
Jeg vil heller ikke bli det nye City. Da blir vi en plastikk-klubb.  Jeg er veldig fornøyd om St. James blir pusset skikkelig, og aller helst utvidet. Dvs. at det fæle parkeringshuset, som er integrert i tribuna, på baksiden av stadion har blitt fjernet og omgjort til butikker mm. Det området rundt kunne for eksempel også kanskje blitt omgjort til park mm. I tillegg ønsker jeg selvsagt premium treningsfasiliteter og personell som gjør at vi blir enda flinkere til å kjøpe talent og videreutvikle dem er det supert. Hvis vi til slutt også får penger til å konkurrere om de gode talenter (jeg tenker ikke Haaland og lignende som vil koste en millard) er det  magisk. Hvis vi til slutt også kan få penger til å betale våre beste spillere slik at de ikke blir solgt er jeg ultrafornøyd.

Gjør vi disse grepene tror jeg vi lett går tilbake til det glade 90-tall med 40 000 på venteliste for sesongkort. Hvis du i tillegg har en stadion bestående av 75 000 gærne supportere som lager mest liv i landet, ja da tror jeg det i seg selv vil være en så stor tilstrekningskraft at en del spillere vil finne seg i å bo så langt nord.

👍

Er faktisk utrolig deilig å kunne kjøpe talenter, og om de slår igjennom klarer vi beholde dem. Gleder meg veldig til p se Asm med bedre spillere rundt seg. Tror han vil blomstre og bli en kanonbra spiller. Og nå klarer vi kanskje beholde han. Tror han kan bli verdensstjerne og elsker personligheten hans.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen07. Mai 2020, 12:57
Verdt en titt. "Digital town hall" om oppkjøpet

https://www.youtube.com/watch?v=st6oA6umFV4
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Kristoffer07. Mai 2020, 13:30
Jeg vil heller ikke bli det nye City. Da blir vi en plastikk-klubb.  Jeg er veldig fornøyd om St. James blir pusset skikkelig, og aller helst utvidet. Dvs. at det fæle parkeringshuset, som er integrert i tribuna, på baksiden av stadion har blitt fjernet og omgjort til butikker mm. Det området rundt kunne for eksempel også kanskje blitt omgjort til park mm. I tillegg ønsker jeg selvsagt premium treningsfasiliteter og personell som gjør at vi blir enda flinkere til å kjøpe talent og videreutvikle dem er det supert. Hvis vi til slutt også får penger til å konkurrere om de gode talenter (jeg tenker ikke Haaland og lignende som vil koste en millard) er det  magisk. Hvis vi til slutt også kan få penger til å betale våre beste spillere slik at de ikke blir solgt er jeg ultrafornøyd.

Gjør vi disse grepene tror jeg vi lett går tilbake til det glade 90-tall med 40 000 på venteliste for sesongkort. Hvis du i tillegg har en stadion bestående av 75 000 gærne supportere som lager mest liv i landet, ja da tror jeg det i seg selv vil være en så stor tilstrekningskraft at en del spillere vil finne seg i å bo så langt nord.

Enig med deg.

Jeg syns tiden på 90-tallet og første del av 00-tallet er drømmescenario. Vi henta veldig mange gode, stjerner fra andre land som ble skikkelige kulthelter (Ginola, Robert, Asprilla, Solano, etc) - samtidig som vi også kunne konkurrerer og hente store, talenter som slo gjennom hos oss (Dyer, antakeligvis vært en av de store midtbanespillerne uten skadene, Jenas, Viana selv om det endte skuffende, Woodgate...).  Jeg minnes enda hvor ekstremt morsomt det var den januaren vi henta Jonathan Woodgate. For et kjøp og for en fantastisk stopper det var når han kunne spille.  Så er det ikke til å stikke under en stol at det var utrolig morsomt at vi signerte Michael Owen, selv om det gikk som det gikk i etterkant. Jeg vil uansett se at vi begrenser kjøp av for mange aldrende stjerner hvis motivasjon kan betviles og karrierepiler peker nedover. Bør ikke være for løssluppen der for stjerner som er ute etter en last big payday.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok08. Mai 2020, 00:12
Ja de er nok lutfattige nå på grunn av oljeprisene. ;D Over 10 ganger så rike som City eierne.. Tror ikke akkurat det blir noen Mike Ashley vinduer..

Særlig med tanke på de "kontrollerer" oljemarkedet ved å kjøre masse olje inn i markedet for å "hjelpe" det enda lavere ned, for å investere i aksjer på billig salg pga markedene kollapser.. De er i ferd med å se ut som de største vinnerne av corona krisen rent økonomisk og olje prisen kommer de til å reglurer opp igjen når de er ferdig med handlinga..

"Oil Prices, Stocks Plunge After Saudi Arabia Stuns World With Massive Discounts Oil prices dropped as much as 30% following the unexpected Saudi decision to cut prices and boost production. The move reflects the uncertainty surrounding the coronavirus and its economic effects"
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Thomas08. Mai 2020, 06:45
Jeg vil heller ikke bli det nye City. Da blir vi en plastikk-klubb.  Jeg er veldig fornøyd om St. James blir pusset skikkelig, og aller helst utvidet. Dvs. at det fæle parkeringshuset, som er integrert i tribuna, på baksiden av stadion har blitt fjernet og omgjort til butikker mm. Det området rundt kunne for eksempel også kanskje blitt omgjort til park mm. I tillegg ønsker jeg selvsagt premium treningsfasiliteter og personell som gjør at vi blir enda flinkere til å kjøpe talent og videreutvikle dem er det supert. Hvis vi til slutt også får penger til å konkurrere om de gode talenter (jeg tenker ikke Haaland og lignende som vil koste en millard) er det  magisk. Hvis vi til slutt også kan få penger til å betale våre beste spillere slik at de ikke blir solgt er jeg ultrafornøyd.

Gjør vi disse grepene tror jeg vi lett går tilbake til det glade 90-tall med 40 000 på venteliste for sesongkort. Hvis du i tillegg har en stadion bestående av 75 000 gærne supportere som lager mest liv i landet, ja da tror jeg det i seg selv vil være en så stor tilstrekningskraft at en del spillere vil finne seg i å bo så langt nord.

Enig med deg.

Jeg syns tiden på 90-tallet og første del av 00-tallet er drømmescenario. Vi henta veldig mange gode, stjerner fra andre land som ble skikkelige kulthelter (Ginola, Robert, Asprilla, Solano, etc) - samtidig som vi også kunne konkurrerer og hente store, talenter som slo gjennom hos oss (Dyer, antakeligvis vært en av de store midtbanespillerne uten skadene, Jenas, Viana selv om det endte skuffende, Woodgate...).  Jeg minnes enda hvor ekstremt morsomt det var den januaren vi henta Jonathan Woodgate. For et kjøp og for en fantastisk stopper det var når han kunne spille.  Så er det ikke til å stikke under en stol at det var utrolig morsomt at vi signerte Michael Owen, selv om det gikk som det gikk i etterkant. Jeg vil uansett se at vi begrenser kjøp av for mange aldrende stjerner hvis motivasjon kan betviles og karrierepiler peker nedover. Bør ikke være for løssluppen der for stjerner som er ute etter en last big payday.

Ja den perioden var det magisk å være supporter. Huske jeg fikk hakeslepp da jeg så Woodgate spile for første gang. Fy faen så god han var. Selv om vi ikke hadde den beste forsvaslinja på den tiden ble alle gode da de spilte med Woodgate, Titus Bramble ble en ny mann. En Leeds-kompis av meg var mer rasende vi kjøpe Woodgate enn da Leeds solgte Ferdinand til ManU, både fordi vi fikk Woodgate billig, 7 millioner pund, men også fordi han mente Woodgate var bedre. Jeg er helt sikker på at han hadde vært bankers på landslaget hvis det ikke hadde vært for skadene, for han hadde alt det Terry hadde, dvs. duellkraft, ekstremt god på hodet og meget god posisjonering. Woodgate hadde derimot også fart, som Terry manglet. Ferdinand hadde fart, men han fikk kritikk av og til for sin posisjoneringevne.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Frode19. Des. 2020, 14:24
https://www.dagbladet.no/nyheter/sendte-ti-mystiske-menn-til-norge/73149739

Hvordan er ståa i denne evige saken om nye eiere?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen06. Okt. 2021, 17:19
https://twitter.com/CraigHope_DM/status/1445755282819223560 (https://twitter.com/CraigHope_DM/status/1445755282819223560)

It's that time of the year.. Påtide å bli skuffet igjen, lenge siden sist!

Kom også over denne fra 7 dager siden:

https://www.skysports.com/football/news/11678/12421445/newcastle-united-owner-mike-ashleys-case-against-premier-league-over-with-judgement-to-follow (https://www.skysports.com/football/news/11678/12421445/newcastle-united-owner-mike-ashleys-case-against-premier-league-over-with-judgement-to-follow)

Sitat
He criticised the Premier League, saying they got their 'decision' wrong, but added that "if they came to their senses and reversed their decision tomorrow, we hope and prepare to go forward on similar terms."

In his evidence, Mr Jowell also referenced an earlier "threat" from the Premier League to ban Newcastle from playing top-flight football during the takeover saga, and claimed the PL were influenced by both BeIn Sports and other PL clubs.

Ganske utrolig om det siste stemmer. Rimelig syk påstand dersom det ikke stemmer hvertfall.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen06. Okt. 2021, 21:22
BBC melder at approval fra PL kan skje de neste 24 timene.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geir06. Okt. 2021, 21:42
Dette er jo helt sykt! Kanskje jeg kan begynne å følge klubben igjen. Har til en viss grad prøvd å holde meg unna i flere år, etter at Ashley drepte hele klubben for meg.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN06. Okt. 2021, 21:49
Dette er jo helt sykt! Kanskje jeg kan begynne å følge klubben igjen. Har til en viss grad prøvd å holde meg unna i flere år, etter at Ashley drepte hele klubben for meg.

Ja tror det er mange som kommer ut av dvale om dette går i orden. BBC og skysports er jo bra kilder også. Pete graves ++ også
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen06. Okt. 2021, 22:41
Dersom dette går gjennom kan man fort undre seg om det er presset fra Ashleys advokater i saken mot PL som gjør at de gir etter. Kanskje PL ikle hadde alt på det rene likevel.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen06. Okt. 2021, 23:26
Herregud, så er vi tilbake her igjen. Det verste er at ettersom mitt Newcastle-engasjement er på sitt laveste på de atten årene jeg har fulgt klubben så fikk jeg litt buzz av å se den overskriften. Tok meg tid til å lese gjennom tråden igjen, mye gode betraktninger rundt saken. Og da ble jeg igjen minnet på at dette fader ikke er noe bedre enn det vi har. Det er sjukt mye verre. Men samtidig sjukt mye bedre (sportslig naturligvis). Herregud. For en suppe. (skrevet i affekt)
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Martin07. Okt. 2021, 08:39
Virker å være legit denne gangen. Jeg er all in!

Synd at det ikke kunne skje før sesongen så vi kunne fått Benitez med på gjenoppbyggingen. Gleder meg til å kunne være litt optimist igjen
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Benson07. Okt. 2021, 09:51
Veit ein at Saudi forsatt er interessert? Koker ein ikke bare suppe på spiker igjen her no ?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag07. Okt. 2021, 10:18
Dette gjør meg egentlig bare kvalm. Ashely er ille jada, men denne gjengen er jo på et helt annet nivå.

Er et uomtvistelig faktum at vi blir del av et stygt politisk spill som er større enn Newcastle. En trist dag om dette går igjennom.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind07. Okt. 2021, 10:44
Vi får se da om det kommer bekreftelse idag.

https://www.skysports.com/football/news/11678/12427926/newcastle-takeover-all-parties-hopeful-saudi-led-consortiums-deal-can-be-announced-on-thursday

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN07. Okt. 2021, 11:00
Helt sjokka over at dere kan tenke at dette er negativt. Sportslig blir jo dette helt sinnsykt. Og er jo det som teller for oss som elsker klubben. Det politiske aspektet skyggelegger jo litt, MEN om Saudi ønsker å fremme seg selv ved å pøse inn penger i vår klubb sier jeg ja takk😎
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Martin07. Okt. 2021, 11:37
Caulkin og Keith (skysports) melder at takeoveren er i boks og alt som gjenstår er en joint statement fra begge parter.

(https://vinhona.files.wordpress.com/2013/12/champagne-toast.jpg?w=640)
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: smiro07. Okt. 2021, 11:59
Dette har både gode og dårlige sider,,jeg vil berømme dem supporterne som har stått med klubben i disse tøffe tider, vi vil nå få masse folk som kommer pga sportslig suksess, jeg ser ikke på dem som hel toonere , dem som virkelig elsker denne klubben har vert her hele tiden,,

Derfor en stor klem og takk til alle som har stått gjennom dette, Ashley reddet klubben våres og når fører han den videre,, håper virkelig ikke Benitez kommer
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Kristoffer07. Okt. 2021, 12:28
Benitez er jo i Everton, så du kan roe reka.
Men førstepri for en ny eier må være å sparke jævla Bruce og få inn et menneske som kan være manager i en PL-klubb anno 2021.

Ellers - det er som mange av dere sier, dette er sykt forvirrende. Jeg er ekstremt negativ til Saudi, ekstremt positiv til ambisjoner - og sjukt klare for at de forbanna "topp six" ikke kan få sitter på toppen og verne om sine interesser og trusler fra andre klubber.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag07. Okt. 2021, 12:33
Helt sjokka over at dere kan tenke at dette er negativt. Sportslig blir jo dette helt sinnsykt. Og er jo det som teller for oss som elsker klubben. Det politiske aspektet skyggelegger jo litt, MEN om Saudi ønsker å fremme seg selv ved å pøse inn penger i vår klubb sier jeg ja takk😎

Må være ærlig å si at om det var sportslig suksess det sto på så hadde jeg nok neppe blitt Newcastle-fan  ;)

Folk må selvsagt få være uenige, men for meg er det viktigere å kunne holde med et lag jeg er stolt av, enn et med sportslig suksess. Og nei, har ikke vært mye stolthet under Ashley, men dette blir mye verre i min bok.

Nå skal vi altså få eiere fra en autoritær stat med en helt horribel historie når det kommer til menneskerettigheter.
Newcastle blir nå en del av deres forsøk på å få fokuset bort fra det.

Herlig dobbeltmoralistisk når mange Newcastle fans protesterte mot hvordan Ashley behandlet sine ansatte i Sports Direct, og så er visst over 90% positive til denne takeoveren. Må igjen si at jeg blir litt kvalm.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind07. Okt. 2021, 12:53
Vi slipper i hvert fall Audun Lysbakken som supporter fremover.

Jeg elsker klubben og derfor er det et ikke-tema og boikotte, uansett hva som skjer.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen07. Okt. 2021, 13:26
Vi slipper i hvert fall Audun Lysbakken som supporter fremover.

Jeg elsker klubben og derfor er det et ikke-tema og boikotte, uansett hva som skjer.

Og det er liksom bra? Spetalen bryter nok ikke med klubben. Kjernekar.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen07. Okt. 2021, 13:29
Jeg tenker mest at dersom vi ikke blir kvitt Ashley nå, når skal vi noensinne bli kvitt han? Interessen min for Newcastle har bare forsvunnet mer og mer under Ashley, nå blir det hvertfall etter all sannsynlighet noe å glede seg over sportslig en gang fremover. Blir også litt spenning under overgangsvinduene. Er utrolig lenge siden jeg har hatt noe som helst forventninger til et overgangsvindu. Er mange City fans som gratulerer oss og snakker om hvordan vi kommer til å elske den nye tilværelsen, spesielt med tanke på alt eierne deres har gjort for byen deres. Jeg tror fort at moral blir glemt litt med tiden, ikke bare av oss men også delvis av andre fans. Snakkes ikke like mye om visse andre eiere lengre. Merker forøvrig at majoriteten av de mest negative kommentarene til dette oppkjøpet kommer fra fans av klubber som Liverpool og Man Utd. De liker vel ikke at det kan bli en ny stormakt over tid som kan være med å kjempe om plassene. Har sett fans av mange andre klubber snakke om hvordan Newcastle og fansen fortjener sportslig suksess.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie07. Okt. 2021, 13:31
For min del håper jeg bare på ambisiøse eiere som kan gjøre det morsomt å være supporter igjen. Politikken for andre ta seg av.

Ut med Bruce, inn med Conte, så får man håpe på noen kvalitetssigneringer på nyåret.

HOWAY!

Mest redd for at klubben nå får en haug med plastikkfans fra fjern og nær, samt at det blir møkkadyrt å komme seg på kamp. Kan vel kanskje håpe på direktefly fra Oslo?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN07. Okt. 2021, 14:38
For min del håper jeg bare på ambisiøse eiere som kan gjøre det morsomt å være supporter igjen. Politikken for andre ta seg av.

Ut med Bruce, inn med Conte, så får man håpe på noen kvalitetssigneringer på nyåret.

HOWAY!

Mest redd for at klubben nå får en haug med plastikkfans fra fjern og nær, samt at det blir møkkadyrt å komme seg på kamp. Kan vel kanskje håpe på direktefly fra Oslo?

Helt enig.
Siterer en engelsk supporter:
I never knew so many of my non-toon supporting friends were such humanitarians .😂😂 Mye sjalusi 😎
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andy3507. Okt. 2021, 14:41
Vettu hva asså jeg blir så jæææævla forbanna og irritert på dere som er her inne og som er supportere av denne fantastiske klubben at når noen av dere faktisk ønsker ashley videre i stede for saudi som kan komme inn med masse nytt. jeg blir kvalm av deg som sa selv at jeg blir kvalm av dette. jeg er faktisk veldig glad nå om dette nå skulle fra skysports bekrefte at dealen er i boks så kan vi si farvel til ashley som ikke har gjort noe for denne klubben i det heletatt. jeg tror nok nye eierne vil hjelpe med investeringer til nye spillere men kanskje ikke like som city var og har vært, men jeg ønsker en klubb som drives riktig og som kan ta klubben vår til nye høyder enn 14 år med ashley... jeg tror ihvertfall vi nå kan bli en klubb som kan kjempe om titler og topp 6 igjen i PL. Jeg tror dette kan bli bra jeg... at dere er negative gjør meg irritert og kvalm. når vi nå alle har ønsket ashley bort leeeenge . så er dere enda ikke fornøyde, herrlighet.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Kristoffer07. Okt. 2021, 14:56
Jeg finner det, mildt sagt, svært spesielt at en ikke en gang har en forståelse for de som ser skyggesidene ved det etiske her. Det er prat om et av de jævligste regimene i verden. Du trenger ikke være veldig langtenkt for å kunne reflektere rundt at mange vil være skeptiske.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag07. Okt. 2021, 15:05
Vettu hva asså jeg blir så jæææævla forbanna og irritert på dere som er her inne og som er supportere av denne fantastiske klubben at når noen av dere faktisk ønsker ashley videre i stede for saudi som kan komme inn med masse nytt. jeg blir kvalm av deg som sa selv at jeg blir kvalm av dette. jeg er faktisk veldig glad nå om dette nå skulle fra skysports bekrefte at dealen er i boks så kan vi si farvel til ashley som ikke har gjort noe for denne klubben i det heletatt. jeg tror nok nye eierne vil hjelpe med investeringer til nye spillere men kanskje ikke like som city var og har vært, men jeg ønsker en klubb som drives riktig og som kan ta klubben vår til nye høyder enn 14 år med ashley... jeg tror ihvertfall vi nå kan bli en klubb som kan kjempe om titler og topp 6 igjen i PL. Jeg tror dette kan bli bra jeg... at dere er negative gjør meg irritert og kvalm. når vi nå alle har ønsket ashley bort leeeenge . så er dere enda ikke fornøyde, herrlighet.

I alle dager da. Helt greit at folk er uenige. Om jeg gjør deg kvalm får det så være.

Det er helt lov å være glad for nye eiere, og uansett er ingenting som skjer nå fansen sin feil. Jeg må allikevel få lov å mene at om det er penger vi får indirekte fra de Saudiske styresmaktene som fører til at klubben nå kan "drives riktig" som du sier, så ville jeg nok heller vært dem foruten.

Jeg har aldri tatt til orde for at man burde boikotte, og jeg er ikke bare forbannet over Newcastle spesifikt heller. Min største skuffelse er over PL som nå snur og tillater denne handelen å gå igjennom. At den endringen også kommer som et resultat av geopolitikk i Midtøsten gjør det bare enda mer tydelig for meg hvilket motbydelig spill denne fine klubben nå blir dratt inn i.

Og selv om man har ønsket Ashley ut betyr ikke det at hva som helst ville vært bedre. Det er lov å stikke fingeren i jorda her og innse at det er vesensforskjell på en kynisk businessmann og disse folka her.

PS: Hvis du forøvrig VIRKELIG vil kjenne på kvalme anbefaler jeg noen raske googlesøk om menneskerettighetsbrudd, kvinnerettigheter og avstraffelsesmetoder i Saudi-Arabia.

Jeg vil helst ikke se fotballklubben jeg er glad i linket til det på noen som helst måte. Ihvertfall ikke med fondet som finansierer all jævelskapen på brystkassa. Sportslig suksess er ikke verdt den bismaken i mine øyne.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen07. Okt. 2021, 15:31
Vettu hva asså jeg blir så jæææævla forbanna og irritert på dere som er her inne og som er supportere av denne fantastiske klubben at når noen av dere faktisk ønsker ashley videre i stede for saudi som kan komme inn med masse nytt. jeg blir kvalm av deg som sa selv at jeg blir kvalm av dette. jeg er faktisk veldig glad nå om dette nå skulle fra skysports bekrefte at dealen er i boks så kan vi si farvel til ashley som ikke har gjort noe for denne klubben i det heletatt. jeg tror nok nye eierne vil hjelpe med investeringer til nye spillere men kanskje ikke like som city var og har vært, men jeg ønsker en klubb som drives riktig og som kan ta klubben vår til nye høyder enn 14 år med ashley... jeg tror ihvertfall vi nå kan bli en klubb som kan kjempe om titler og topp 6 igjen i PL. Jeg tror dette kan bli bra jeg... at dere er negative gjør meg irritert og kvalm. når vi nå alle har ønsket ashley bort leeeenge . så er dere enda ikke fornøyde, herrlighet.

I alle dager da. Helt greit at folk er uenige. Om jeg gjør deg kvalm får det så være.

Det er helt lov å være glad for nye eiere, og uansett er ingenting som skjer nå fansen sin feil. Jeg må allikevel få lov å mene at om det er penger vi får indirekte fra de Saudiske styresmaktene som fører til at klubben nå kan "drives riktig" som du sier, så ville jeg nok heller vært dem foruten.

Jeg har aldri tatt til orde for at man burde boikotte, og jeg er ikke bare forbannet over Newcastle spesifikt heller. Min største skuffelse er over PL som nå snur og tillater denne handelen å gå igjennom. At den endringen også kommer som et resultat av geopolitikk i Midtøsten gjør det bare enda mer tydelig for meg hvilket motbydelig spill denne fine klubben nå blir dratt inn i.

Og selv om man har ønsket Ashley ut betyr ikke det at hva som helst ville vært bedre. Det er lov å stikke fingeren i jorda her og innse at det er vesensforskjell på en kynisk businessmann og disse folka her.

PS: Hvis du forøvrig VIRKELIG vil kjenne på kvalme anbefaler jeg noen raske googlesøk om menneskerettighetsbrudd, kvinnerettigheter og avstraffelsesmetoder i Saudi-Arabia.

Jeg vil helst ikke se fotballklubben jeg er glad i linket til det på noen som helst måte. Ihvertfall ikke med fondet som finansierer all jævelskapen på brystkassa. Sportslig suksess er ikke verdt den bismaken i mine øyne.

Skal nevnes at det kan virke som at PL avslo/ikke ga svar i første omgang etter stort press fra topp 6 klubbene og BeIN Sports, og de skal visstnok tilogmed ha arrangert møte med Whitehall.. Ashely presset på for at PL skulle gå med på å offentliggjøre prosessen, men PL ønsket ikke dette. Det ryktes tilogmed om trusler om å kaste Newcastle ut av Premier League. Selv om PL sikkert ikke ønsket at oppkjøpet skulle gå gjennom er det nok en lettelse for de å slippe en juridisk prosess hvor alt kommer frem. Er vel ganske skuffende det også, dersom det er slik at PL gir etter for topp 6 klubbene sitt press om hvem som får lov til å kjøpe opp mindre klubber og hvem som ikke får lov. Topp 6 klubbene har nok makt fra før av, ligaen blir enda mer konkurransedyktig av at andre lag kan kjempe om plasseringene (uten at jeg skal drømme for mye om det allerede, det vil hvertfall ta tid i så fall). Poenget er at grunnen til at PL nå gir etter kan være fordi de ikke hadde sitt på det rene in the first place. Det kan også oppleves som skuffende i seg selv.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag07. Okt. 2021, 15:39
Ihvertfall påfallende at dette nå går i orden samtidig som denne overtagelsen :-X :-X

https://www.aljazeera.com/news/2021/10/6/qatars-bein-sports-says-saudi-arabia-to-lift-ban-on-channels
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen07. Okt. 2021, 16:05
Det var nok press fra begge sider, begge måtte vel gi litt av seg selv for å komme til en enighet. Passer vel også PL bra at det er dette som blir den store "grunnen" til at oppkjøpet går gjennom, og at det er lite fokus på prosessen og presset fra Newcastle. Mens Ashley og PIF er fornøyde etter som oppkjøpet går gjennom. Alle parter blir fornøyde. ;) Er selvsagt bare teorier men jeg synes det virker for meg litt som at PL gir etter for presset her og at de også skjuler noe bak kulissene.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen07. Okt. 2021, 17:45
https://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-10069399/Saudi-takeover-allow-Newcastle-United-spend-200M-squad-without-breaching-FFP.html (https://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-10069399/Saudi-takeover-allow-Newcastle-United-spend-200M-squad-without-breaching-FFP.html)

REVEALED: Saudi takeover will allow Newcastle United to spend over £200MILLION on their squad WITHOUT breaching financial fair play rules because Mike Ashley will leave club in good shape, say analysts

Financial Fair Play rules  limit losses over a three-year period to £105 million
Club's financial health, spending on infrastructure and community projects  and new commercial income means Newcastle could spend twice that figure
Financial experts also anticipate that new owners will spend in January
Analysts predict Newcastle will push for Champions League spots in four years
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind07. Okt. 2021, 18:12
Tror vi lett kommer til å bruke mer enn £ 200 Mill. over de neste tre årene.

Keith Downie
Skysports:
BREAKING: Major development as the shares & funds have been transferred from Mike Ashley’s company to the PIF consortium. Just awaiting the official statement which should follow shortly  #NUFCTakeover
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen07. Okt. 2021, 18:22
Keith Downie

DEAL DONE. TAKEOVER COMPLETE. Premier League Statement has landed #NUFCTakeover
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind07. Okt. 2021, 18:25
TAKEOVER COMPLETE

A Premier League statement read: "The Premier League, Newcastle United Football Club and St James Holdings Limited have today settled the dispute over the takeover of the club by the consortium of PIF, PCP Capital Partners and RB Sports & Media.

"Following the completion of the Premier League's Owners' and Directors' Test, the club has been sold to the consortium with immediate effect."
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen07. Okt. 2021, 18:40
Commenting on the agreement, His Excellency Yasir Al-Rumayyan, Governor of PIF, said: "We are extremely proud to become the new owners of Newcastle United, one of the most famous clubs in English football.

"We thank the Newcastle fans for their tremendously loyal support over the years and we are excited to work together with them."
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie07. Okt. 2021, 18:43
Howay! Endelig kan man begynne å følge med i PL igjen! :)

Noen som vet hvordan jeg kan få streamet kamper? TV2 er uaktuelt!
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN07. Okt. 2021, 18:52
Helt vilt!!!!! Så deilig!
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen07. Okt. 2021, 19:50
Uansett hvor fornøyd jeg er med dette synes jeg det er forkastelig å se så mange britiske fans putte et Saudi flagg bak navnet deres på twitter..
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Stangi07. Okt. 2021, 19:54
Deeeeeeeeeeilig!!!!  :-* :-* :-* :-* :-*
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Jonny07. Okt. 2021, 20:08
Dette var gledelige nyheter, :-* Endelig er Ashley ute av klubben, sjølve roten til at klubben er å finne på nedre del av tabellen år etter år  :'( Dette trur eg betyr ein opptur for klubben og fansen til Newcastle United  :)
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Sogning07. Okt. 2021, 20:24
Så var Ashley vekke... og eg tilbake. Ikkje akkurat upreblematiske eigere vi har fått inn, og det blir nok viktig å ta eit tydelig standpunkt rundt dette som supportere. Men det virker som om dei virkelig er innstilt på å investere i klubben og Newcastle som by. Sportslig sett kunne det vel ikkje blitt bedre. Spent på kor lang tid det tar før Bruce er vekke.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok07. Okt. 2021, 20:34
Å fy fader så deilig, jeg hadde tatt hva som helst! Dagens fotball er skitten fra a til å, så jeg tar de værste når vi først er igang!
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok07. Okt. 2021, 21:20
https://youtu.be/jEp-wgthcWU

Amanda Staveley om fremtiden. Hørt mer fra dagens eiere på ett par timer enn vi har hørt igjennom 14år med Mike.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN07. Okt. 2021, 22:08
Er det nå jeg skal si : «jeg visste det!!» 😂😂
Er så deilig å se intervjuet av Amanda og ikke minst keith på utsiden av st.James. Han blir rørt til tårer men prøver holde seg proff❤️
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Benson07. Okt. 2021, 22:08
Haha har det skjedd?!  ??? Sykt ???
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN07. Okt. 2021, 22:12
Haha har det skjedd?!  ??? Sykt ???

 :-* :-*
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: NUFranC07. Okt. 2021, 22:31
Ashley ute, Frank tilbake. Det moralske får jeg ta etter 14 år. ENDELIG!! Må skifte Avatar :)
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag07. Okt. 2021, 22:44
Uansett hvor fornøyd jeg er med dette synes jeg det er forkastelig å se så mange britiske fans putte et Saudi flagg bak navnet deres på twitter..

Viser jo bare hvor smertelig effektivt sportsvasking er.

Gjelder jo å ikke ha noen illusjoner her, denne gjengen kjøper Newcastle av EN eneste grunn, for å forbedre imaget til dette grusomme regimet. Når folk som Shearer og andre hyller det har de fått en kanonstart.

Ikke bra for fotballen dette, og jeg tror ikke det blir bra for Newcastle.

«We’ve got our club back»…. Tipper vi spiller på Aramco stadium eller noe sånt innen to år.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen07. Okt. 2021, 23:14
Uansett hvor fornøyd jeg er med dette synes jeg det er forkastelig å se så mange britiske fans putte et Saudi flagg bak navnet deres på twitter..

Viser jo bare hvor smertelig effektivt sportsvasking er.

Gjelder jo å ikke ha noen illusjoner her, denne gjengen kjøper Newcastle av EN eneste grunn, for å forbedre imaget til dette grusomme regimet. Når folk som Shearer og andre hyller det har de fått en kanonstart.

Ikke bra for fotballen dette, og jeg tror ikke det blir bra for Newcastle.

«We’ve got our club back»…. Tipper vi spiller på Aramco stadium eller noe sånt innen to år.

Enig i at det blir for dumt. Er forståelig at mange er lykkelige over at Ashley er borte og over sportslige ambisjoner. Men jeg ser folk stå utenfor St. James Park med Saudi flagg og frykter det samme på kampene fremover. Det kommer ikke akkurat til å se bra ut. Det er lov å være fornøyd, men å plutselig skulle hylle Saudi Arabia er å gå langt over grensa for min del.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Benson07. Okt. 2021, 23:14
Letteste fansen å villede også da..men usikker på om det er noe Saudi har analysert set fram til
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag07. Okt. 2021, 23:19
Blir også spennende å se hvor mange lokale fans som får råd til sesongbilletter om noen år.

De som tror på det oppgulpet om hvor viktige og fine fansen er nå har virkelig sovet i timen de siste 20 årene.

Prøver å være litt glad over at Ashley er borte, men dette her finner jeg så flaut atte hjælp. Blir et jævla PR-skip for Saudi.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN08. Okt. 2021, 00:27
Jeg for min del syns det er møkka kjedelig lese om det politiske rundt oppkjøpet.
Ja behandling av homofile og kvinner osv i saudi er forferdelig. Men kan vi ikke legge den død nå.
Her kan vi kose oss med Newcastle fotballklubb. Redde verden kan man vel gjøre et annet sted😎
Det med at saudi flagget nå dukker opp her og der ligger det nok ikke mer i enn at de er glade for oppkjøpet.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen08. Okt. 2021, 00:45
https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/mike-ashley-newcastle-takeover-offer-25165370 (https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/mike-ashley-newcastle-takeover-offer-25165370)

ASHLEY SPEAKS 🗣

“I would like it to be known that I received a higher offer for the club than the one that I accepted.But I felt the bid that we accepted from the current new owners would deliver the best for Newcastle United."
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lgrinde08. Okt. 2021, 08:57
I`m back! Etter 14 mnd med pause frå NUFC kjenner eg det er på tide å gjere comeback 8)
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavE08. Okt. 2021, 09:04
Her kan vi kose oss med Newcastle fotballklubb. Redde verden kan man vel gjøre et annet sted😎
Det med at saudi flagget nå dukker opp her og der ligger det nok ikke mer i enn at de er glade for oppkjøpet.

Vel, saudierne gir sannsynligvis like mye faen i klubben og fansen som det Ashley gjorde. Forskjellen er at de vil bruke penger for å sportsvaske det gjennområtne regimet deres. Og Newcastle blir et verktøy for dette. Og at fansen er glade for å bli kvitt Ashley, skjønner jeg meget godt. Men de skal være passe nedsnødd og totalt blåst for å gå rundt med saudiarabiske flagg. De som gjør dette er komplette idioter.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag08. Okt. 2021, 09:12
Jeg for min del syns det er møkka kjedelig lese om det politiske rundt oppkjøpet.
Ja behandling av homofile og kvinner osv i saudi er forferdelig. Men kan vi ikke legge den død nå.
Her kan vi kose oss med Newcastle fotballklubb. Redde verden kan man vel gjøre et annet sted😎
Det med at saudi flagget nå dukker opp her og der ligger det nok ikke mer i enn at de er glade for oppkjøpet.

Det skal du selvfølgelig få lov til å kose deg med videre, men så må det også være lov å være dypt kritisk til dette og det siste noen bør gjøre er å legge den død! Da har sportsvaskingen fungert allerede. Den siste linja der viser hvor effektivt dette er. Selv før de har investert en krone i sportslig suksess så er folk fans.

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind08. Okt. 2021, 09:13
Velkommen tilbake, alle gamle forum deltagere  :)

Våknet opp nå nettopp og min første tanke var: "Newcastle United - Verdens rikeste klubb".  ??? ;D

Skjønner godt at det er flere som sitter med blandede følelser, men la oss håpe at kanskje dette oppkjøpet gir et bedre samarbeid mellom Saudi og vesten. At det legger mer press på Saudi, deres forhistoriske politikk og grums.

Håp:

- Bruce får fyken og blir erstattet.
-At vi får inn noen nye sponsoravtaler. (Ny stadium sponsor er i hvert fall ønskelig).
- At vi i løpet av det kommende januar/sommer vinduet svir av £ 200 Mill. på nye kjøp. Haaland for Euro 75 Mill. hadde vært drømmen.
- At klubben kommuniserer med fansen. Dette ble tatt godt i mot i går.

Kjøpte meg FM i går formiddag og skal bli gøy å prøve seg igjen.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag08. Okt. 2021, 09:16
… At det legger mer press på Saudi, deres forhistoriske politikk og grums.

Beklager, men denne tankegangen blir vel litt i overkant naiv?

Dette hadde nok best blitt oppnådd ved å stoppe dette kjøpet i utgangspunktet… Nå oppnår de jo nettopp det motsatte, distraksjoner fra dette.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen08. Okt. 2021, 09:30

Skjønner godt at det er flere som sitter med blandede følelser, men la oss håpe at kanskje dette oppkjøpet gir et bedre samarbeid mellom Saudi og vesten. At det legger mer press på Saudi, deres forhistoriske politikk og grums.


Det hadde vært no! Samarbeidet mellom UK og Saudi er jo allerede tett. Nå bidrar klubben til enda tettere bånd. Med negativt fortegn vel og merke!

Jeg må si at reaksjonen blant folk i Newcastle er fullt forståelig. Alle vi som har vært der vet hvor mye folk der sliter, hvor viktig klubben er, hvor dritt det har vært under Ashley. Kanskje er litt ovenfra-og-ned og tenke at de ikke setter seg inn i politikken rundt det hele men det tror jeg de fleste fans gir ganske faen i. Nå. Så får vi se hvilken utvikling dette tar etterhvert, hvor sammenviklet klubben blir med Saudi på sikt.

For vår del, som sitter her på god avstand og tross alt ikke er i nærheten av å samme forhold til byen og klubben, mener jeg det er en fordømt plikt å ha et meget kritisk blikk på dette oppkjøpet. Jeg feller seff ingen moralsk dom over de som ikke bryr seg men jeg må si at jeg synes det er litt merkelig. All informasjon ligger der ute lett tilgjengelig.

En meget god tekst: https://www.theguardian.com/football/blog/2021/oct/07/premier-league-newcastle-saudi-arabia-takeover-morality-collapse
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind08. Okt. 2021, 09:39
Jeg har sagt mitt ang. Saudi Arabia. Ønsker ikke gå inn i noen diskusjon. Det får dere som vil gjøre.  ;)

Jeg har vært supporter av denne klubben i 28 år, jeg klarer å skille mellom klubben jeg elsker og eierne.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag08. Okt. 2021, 09:49

En meget god tekst: https://www.theguardian.com/football/blog/2021/oct/07/premier-league-newcastle-saudi-arabia-takeover-morality-collapse

"In this light the comparison with Ashley, the assumption that Newcastle has finally found its prince, seems to involve a degree of cognitive dissonance. Infuriating tracksuit vendor v blood-stained dictatorship. Zero-hours sport-shop contracts v beheading 37 people in a single day. Hiring Dennis Wise v bombing Yemen. Is it really obvious that one of these – the beheading one – is so much more desirable than the other?"

Vanskelig å være uenig i dette altså.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen08. Okt. 2021, 09:51
Jeg har sagt mitt ang. Saudi Arabia. Ønsker ikke gå inn i noen diskusjon. Det får dere som vil gjøre.  ;)

Jeg har vært supporter av denne klubben i 28 år, jeg klarer å skille mellom klubben jeg elsker og eierne.

Full respekt for det. Jeg har fulgt klubben i 28 år selv, men å skille klubb fra eier synes jeg har aldri vært enkelt, føler det har vært et visst fokus på Mike Ashley de siste 14 årene:)

Ganske forstemmende fra en norsk ekspert på Saudi: https://www.idrettspolitikk.no/2021/10/08/debatt-newcastle-fansen-er-det-eneste-hapet/
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lgrinde08. Okt. 2021, 10:27
Det er vel berre å sjå på City og deira "eigar" MBZ, for å konkludera med at denne "sportsvasking-strategien" fungerar. Ser ingen kritiske røyster mot City lengre. Har vel heller aldri vore nokon spelara som har nekta gå til City pga. av eigarane... Lite med kritiske og flammende taler frå Wikestad og Thorsvedt i Tv2-studio om City-eigaren osv.

Eg har vel fulgt Newcastle frå 94, men etter 13 år med Ashley hadde eg nesten slutta følge med. No er eg tilbake for fullt, med ein viss bismak. Kjem til å fokusera på klubben og det sportslege, så får eg heller tole at folk kallar meg ein supportar utan moralske skrupler...

Ser begge sider sine argument og folk må få lov å gjere som dei vil.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind08. Okt. 2021, 10:45
Jeg har sagt mitt ang. Saudi Arabia. Ønsker ikke gå inn i noen diskusjon. Det får dere som vil gjøre.  ;)

Jeg har vært supporter av denne klubben i 28 år, jeg klarer å skille mellom klubben jeg elsker og eierne.

Full respekt for det. Jeg har fulgt klubben i 28 år selv, men å skille klubb fra eier synes jeg har aldri vært enkelt, føler det har vært et visst fokus på Mike Ashley de siste 14 årene:)

Ganske forstemmende fra en norsk ekspert på Saudi: https://www.idrettspolitikk.no/2021/10/08/debatt-newcastle-fansen-er-det-eneste-hapet/

Hehe, jeg måtte bare lære meg å skille mellom klubb og eier etter noen år med Ashley, ellers så hadde jeg endt opp på Gaustad.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: AHN08. Okt. 2021, 11:49
Dette er et minefelt for supportere, skjønner godt at det oppstår uenighet og diskusjon. Jeg tror likevel det er flere sentrale poeng vi er enig om:
- Alle er glad for å være kvitt Ashley.
- Alle er glad for at det satses på klubben og byen.
- Alle synes Premier League burde stoppet oppkjøpet (også City) og hatt en bedre Owners and Directors test.
- Alle synes Saudi-Arabia er et forferdelig regime, og kjøper klubben med ett mål: Sportswashing.
- Alle skulle ønske klubben ble like rik, men at kjøperne ikke var like forferdelige som SA.

Det er derfor naturlig å være positiv til sportslig satsing, samtidig som man er negativ til de nye eierne. Jeg tror uenigheten oppstår fordi vi har forskjellig grense for hvor positiv man tillater seg å være. For noen er oppkjøpet i seg selv dråpen. Noen tillater seg å se nyansert på saken og være glad og skuffet på samme tid. Noen klarer/ønsker ikke fokusere på de negative aspektene ved oppkjøpet og kler seg opp i full Saudi kit. Her må vi bare erkjenne at folk er forskjellige, og ikke moralisere hverandre eller ha et mål om at alle skal være enige.

Jeg tenker på Bobby Robson sitt "What is a club in any case" og klamrer meg til håpet om at fotballen en dag blir renere og føres tilbake til fansen. Eiere kommer og går, forhåpentligvis raskere enn de siste 14 år med lidelse. I mellomtiden vil jeg klare å nyte at jeg (endelig!) er interessert i det som skjer rundt klubben igjen, samtidig som all eventuell sportslig suksess vil komme med en bismak.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: nemo08. Okt. 2021, 13:38
Velkommen tilbake, alle gamle forum deltagere  :)

Våknet opp nå nettopp og min første tanke var: "Newcastle United - Verdens rikeste klubb".  ??? ;D

Skjønner godt at det er flere som sitter med blandede følelser, men la oss håpe at kanskje dette oppkjøpet gir et bedre samarbeid mellom Saudi og vesten. At det legger mer press på Saudi, deres forhistoriske politikk og grums.

Håp:

- Bruce får fyken og blir erstattet.
-At vi får inn noen nye sponsoravtaler. (Ny stadium sponsor er i hvert fall ønskelig).
- At vi i løpet av det kommende januar/sommer vinduet svir av £ 200 Mill. på nye kjøp. Haaland for Euro 75 Mill. hadde vært drømmen.
- At klubben kommuniserer med fansen. Dette ble tatt godt i mot i går.

Kjøpte meg FM i går formiddag og skal bli gøy å prøve seg igjen.

Takk!
Er også endelig tilbake i forumet etter en laaang tid med dvale og lav interesse for å diskutere om Newcastle.

Gir også tommel opp for AHNs kommentar rett før min her.

Dypt inne er vi alle supportere av selve fotballklubben og så lenge vi klarer å skille mellom det å støtte klubben og politikken/ideologien til majoritetseieren i klubben så ser jeg ingen grunn til å skille lag med klubben i mitt hjerte.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen08. Okt. 2021, 14:26
Veldig bra skrevet AHN. Blir forøvrig irritert av å være på twitter og ser alle Liverpool og United fans som sitter på sin høye hest å dømmer fansen for å være glad for et bytte. Tror mange hadde jublet nærmest uansett hvem som kom inn for Ashley. Det handler nødvendigvis ikke kun om at de nye eierne er søkk rike. I tillegg skriver flere av de at folk burde slutte å holde med klubben? Er vel lett for de å si slik som har vært i topp 6 nærmest hvert år siden PL ble til. Dersom de hadde hatt en eier som pisset på klubben og fansen mens laget deres var å finne på nedre halvdel i 14 år til det punktet at de mister interessen hadde nok mange av de vært ganske fornøyd selv. Det er mange der ute som ikke har peilibg på omfanget av hvor jævli disse 14 årene under Ashley var, og da burde de helst la være å uttale seg slik. "Nå er vi hvertfall kvitt han gamle engelskmannen som ikke brukte like mye penger som Qatar, så da driter vi i menneskerettigheter" er eksempler av kommentarer fra supportere av topplag der ute.. Lett å si når du har levd med gode forventninger til hver sesong og hvert overgangsvindu gjennom hele din levetid.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavE08. Okt. 2021, 14:37
Veldig bra skrevet AHN. Blir forøvrig irritert av å være på twitter og ser alle Liverpool og United fans som sitter på sin høye hest å dømmer fansen for å være glad for et bytte. Tror mange hadde jublet nærmest uansett hvem som kom inn for Ashley. Det handler nødvendigvis ikke kun om at de nye eierne er søkk rike. I tillegg skriver flere av de at folk burde slutte å holde med klubben? Er vel lett for de å si slik som har vært i topp 6 nærmest hvert år siden PL ble til. Dersom de hadde hatt en eier som pisset på klubben og fansen mens laget deres var å finne på nedre halvdel i 14 år til det punktet at de mister interessen hadde nok mange av de vært ganske fornøyd selv. Det er mange der ute som ikke har peilibg på omfanget av hvor jævli disse 14 årene under Ashley var, og da burde de helst la være å uttale seg slik. "Nå er vi hvertfall kvitt han gamle engelskmannen som ikke brukte like mye penger som Qatar, så da driter vi i menneskerettigheter" er eksempler av kommentarer fra supportere av topplag der ute.. Lett å si når du har levd med gode forventninger til hver sesong og hvert overgangsvindu gjennom hele din levetid.

Det er meget god grunn til å være fornøyd med at Ashley forsvinner, men samtidig må det gå an å skille snørr og bart i debatten, og opptre på en nyansert måte.

- Supporterne bør evne å kritisere om de nye eierne forsøker å drive sportsvasking gjennom Newcastle.
- Man bør prøve å unngå og relativisere og bruke whataboutism over en lav sko. Det finnes andre tvilsomme eiere i fotballen også, men det er ganske mange gradsforskjeller mellom en litt tvilsom forretningsmann og et av de mest råtne regimene på planetene.
- Når pengene begynner å renne inn, bør det gå an å stille spørsmålstegn ved visse deler av pengebruken og ikke ukritisk hylle alle kjøp og enorme lønninger som renner ut. Husker f.eks Citys kjøp av typer som Robinho og Adebayor. Helt åpenbart spillere som utelukkende var ute etter pengene og hadde minimal motivasjon for yte mye i klubben over flere år.
- Og ingen NUFC-supportere bør støtte eierne og SA-regimet direkte gjennom bruk av f.eks flagg, bannere, etc.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag08. Okt. 2021, 14:44
Amen OlavE.

Uansett hvor mye vi kritiserer andre klubber nå, så klarer jeg ikke å se at det finnes noen eiere i fotballen i dag som er verre en våre fra et moralsk perspektiv. Det sier en god del, for som flere påpeker, det er ikke snille gutter i de andre klubbene heller, men våre er desidert værst.

Så jeg tror vi skal være uhyre forsiktige med sånn whataboutism, for den leken taper vi fort ti av ti ganger nå.

Mannen som nå sitter med den største makten i vår kjære klubb var mest sannsynlig mannen som beordret drapet på en journalist. Det klarer jeg egentlig ikke å få huet mitt rundt helt...
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: OlavE08. Okt. 2021, 14:56
Amen OlavE.

Uansett hvor mye vi kritiserer andre klubber nå, så klarer jeg ikke å se at det finnes noen eiere i fotballen i dag som er verre en våre fra et moralsk perspektiv. Det sier en god del, for som flere påpeker, det er ikke snille gutter i de andre klubbene heller, men våre er desidert værst.

Så jeg tror vi skal være uhyre forsiktige med sånn whataboutism, for den leken taper vi fort ti av ti ganger nå.

Mannen som nå sitter med den største makten i vår kjære klubb var mest sannsynlig mannen som beordret drapet på en journalist. Det klarer jeg egentlig ikke å få huet mitt rundt helt...

Det skal også bli interessant å se hva som skjer i de kommende transfervinduer, og hva "tonen" blant supporterne blir om det ikke helt står til forvetningene. Hva om den nye ledelsen bestemmer seg for å bygge opp over litt tid, og kjøpene i første omgang blir av typer som Bissouma, Ivan Toney, James Tarkowski og et par spennende unggutter? Blir dette nok for folk som har ventet på langt større navn?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen08. Okt. 2021, 15:04
Veldig bra skrevet AHN. Blir forøvrig irritert av å være på twitter og ser alle Liverpool og United fans som sitter på sin høye hest å dømmer fansen for å være glad for et bytte. Tror mange hadde jublet nærmest uansett hvem som kom inn for Ashley. Det handler nødvendigvis ikke kun om at de nye eierne er søkk rike. I tillegg skriver flere av de at folk burde slutte å holde med klubben? Er vel lett for de å si slik som har vært i topp 6 nærmest hvert år siden PL ble til. Dersom de hadde hatt en eier som pisset på klubben og fansen mens laget deres var å finne på nedre halvdel i 14 år til det punktet at de mister interessen hadde nok mange av de vært ganske fornøyd selv. Det er mange der ute som ikke har peilibg på omfanget av hvor jævli disse 14 årene under Ashley var, og da burde de helst la være å uttale seg slik. "Nå er vi hvertfall kvitt han gamle engelskmannen som ikke brukte like mye penger som Qatar, så da driter vi i menneskerettigheter" er eksempler av kommentarer fra supportere av topplag der ute.. Lett å si når du har levd med gode forventninger til hver sesong og hvert overgangsvindu gjennom hele din levetid.

Det er meget god grunn til å være fornøyd med at Ashley forsvinner, men samtidig må det gå an å skille snørr og bart i debatten, og opptre på en nyansert måte.

- Supporterne bør evne å kritisere om de nye eierne forsøker å drive sportsvasking gjennom Newcastle.
- Man bør prøve å unngå og relativisere og bruke whataboutism over en lav sko. Det finnes andre tvilsomme eiere i fotballen også, men det er ganske mange gradsforskjeller mellom en litt tvilsom forretningsmann og et av de mest råtne regimene på planetene.
- Når pengene begynner å renne inn, bør det gå an å stille spørsmålstegn ved visse deler av pengebruken og ikke ukritisk hylle alle kjøp og enorme lønninger som renner ut. Husker f.eks Citys kjøp av typer som Robinho og Adebayor. Helt åpenbart spillere som utelukkende var ute etter pengene og hadde minimal motivasjon for yte mye i klubben over flere år.
- Og ingen NUFC-supportere bør støtte eierne og SA-regimet direkte gjennom bruk av f.eks flagg, bannere, etc.

Er helt enig i alt du skriver, og det med flagg skriver jeg om lengre oppe her selv. Og jeg håper også virkelig at vi ikke handler spillere som kun kommer for penger fra starten av. Mange snakker om at vi må følge modellen til City og bygge sten for sten, men de gjorde noen svært dårlige kjøp helt i starten.

Jeg snakker mer om kommentarer som bagatelliserer Mike Ashley sin tid i Newcastle uten kunnskaper om noe som helst og mener at det er umoralsk å fortsette å følge klubben sin. Jeg har holdt ut med 14 år med elendighet. Det er selvsagt normalt uansett hvem du holder med å synes dette er trist, men at medgangssupportere krever at vi skal slutte å følge klubben vår på grunn av eieren. Jeg sluttet ikke å holde med Newcastle under Mike Ashley, selv om jeg mistet interessen for ikke bare Newcastle men også fotball generelt. Da slutter jeg ikke nå heller. Det kan ikke noen som er vandt med sportslige resultater og store ambisjoner hver eneste sesong fortelle meg at jeg skal gjøre.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind08. Okt. 2021, 16:28
Staveley's words https://www.thetimes.co.uk/article/newcastle-takeover-sportswashing-isnt-buying-a-club-in-relegation-zone-says-amanda-staveley-w0znjjtkg

 

When some of those violations are against women, how does a British woman get past that to work with the Saudis in the first place?

 

“I get the question a lot,” she said. “Well I’m a woman running a football club, which is a pretty brave thing to do for a supposedly misogynistic society. I just wouldn’t be in the job if that was the case.

 

“I’ve had so much support from the PIF. You can’t imagine the fight we’ve had to get to here today. I’m just really honoured and proud to work with them.”

Is this not simply sportwashing? “Absolutely not,” she said. “If that was the intention we would have bought a major franchise in the US; not a football club currently sitting in the relegation zone in the Premier League. This is about business investment and doing something special with a fantastic football club with the best fans in the world.”
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok08. Okt. 2021, 17:07
Dette er et minefelt for supportere, skjønner godt at det oppstår uenighet og diskusjon. Jeg tror likevel det er flere sentrale poeng vi er enig om:
- Alle er glad for å være kvitt Ashley.
- Alle er glad for at det satses på klubben og byen.
- Alle synes Premier League burde stoppet oppkjøpet (også City) og hatt en bedre Owners and Directors test.
- Alle synes Saudi-Arabia er et forferdelig regime, og kjøper klubben med ett mål: Sportswashing.
- Alle skulle ønske klubben ble like rik, men at kjøperne ikke var like forferdelige som SA.

Det er derfor naturlig å være positiv til sportslig satsing, samtidig som man er negativ til de nye eierne. Jeg tror uenigheten oppstår fordi vi har forskjellig grense for hvor positiv man tillater seg å være. For noen er oppkjøpet i seg selv dråpen. Noen tillater seg å se nyansert på saken og være glad og skuffet på samme tid. Noen klarer/ønsker ikke fokusere på de negative aspektene ved oppkjøpet og kler seg opp i full Saudi kit. Her må vi bare erkjenne at folk er forskjellige, og ikke moralisere hverandre eller ha et mål om at alle skal være enige.

Jeg tenker på Bobby Robson sitt "What is a club in any case" og klamrer meg til håpet om at fotballen en dag blir renere og føres tilbake til fansen. Eiere kommer og går, forhåpentligvis raskere enn de siste 14 år med lidelse. I mellomtiden vil jeg klare å nyte at jeg (endelig!) er interessert i det som skjer rundt klubben igjen, samtidig som all eventuell sportslig suksess vil komme med en bismak.

Kunne ikke vært mer enig:)
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy08. Okt. 2021, 17:15
Hadde kritikken vert like stor om de nye eierne hadde lagt seg på en litt mer moderat satsing? La oss si omtrent det samme som Ashley? Virker av og til som det er suksessen som blir kritisert.

Har ikke noe ønske om store navn, og dyre spillere til klubben. Vil bare at det satses som en normal PL klubb, akademi, speidernettverk og sponsorinnteker. Alt egentlig som Ashley har totalt visket bort.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag08. Okt. 2021, 17:21
Is this not simply sportwashing? “Absolutely not,” she said. “If that was the intention we would have bought a major franchise in the US; not a football club currently sitting in the relegation zone in the Premier League. This is about business investment and doing something special with a fantastic football club with the best fans in the world.”

For noe forbanna tull. PL har millarder av fans verden over. Ingenting i USA har det nedslagsfeltet. I amerikansk idrett er du heller ikke garantert suksess om du pumper inn nok penger med alle lønningsreglene de har.

Slike forhåndsinnøvde svar får bare dette til å se verre og verre ut. Noen som virkelig tror på hun Staveley? Hun brukte visst 30 min på å bli forelsket i klubben og byen. Spar meg.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen08. Okt. 2021, 18:57
Hadde kritikken vert like stor om de nye eierne hadde lagt seg på en litt mer moderat satsing? La oss si omtrent det samme som Ashley? Virker av og til som det er suksessen som blir kritisert.

Har ikke noe ønske om store navn, og dyre spillere til klubben. Vil bare at det satses som en normal PL klubb, akademi, speidernettverk og sponsorinnteker. Alt egentlig som Ashley har totalt visket bort.

De fleste er ikke engang klar over hvem som eier Sheffield United.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy08. Okt. 2021, 19:05
Jeg er ikke for eller i mot noe av denne problemstillingen, er bare en lettelse å bli kvitt Ashley. Synes bare det er en litt interessant tanke. Er det greit for usmakelige personer å eie en klubb så lenge pengene ikke går over styr? 
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lgrinde08. Okt. 2021, 21:28
City sin eigar er no framleis like ille som han alltid har vore. På linje med SA vel. Kvifor verte det aldri snakka om? City er jo tydlegvis heilt stovereine dei no. Eg meinar ikkje at det derfor er heilt greit at PIF med SA bak seg kjøper Newcastle og ein skal late att augene. Tykkjer berre det er veldig rart at det har vore og er heilt stille rundt dei.
Om nokre år er det vel slik med Nufc og då…
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag08. Okt. 2021, 23:14
Nei dessverre Igrinde, UAE er ikke på linje med Saudi-Arabia. Ikke noen trivelig gjeng det heller, men våre er myye verre.

Igjen, all form for whataboutism her vil vi tape, for våre eiere er de verste i klassen. Det kommer vi ikke unna. Karen med mest makt i klubben vår er altså mest sannsynlig skyldig i å ha beordret drapet på en journalist.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind09. Okt. 2021, 09:48
Spent på når den første nye sponsor avtalen presenteres.

Newcastle har vel de siste årene hatt rundt $ 15 Mill. pr. År i totale sponsor inntekter.

Til sammenligning har Man Utd $ 220 Mill.

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Benson09. Okt. 2021, 10:27
City sin eigar er no framleis like ille som han alltid har vore. På linje med SA vel. Kvifor verte det aldri snakka om?

Litt som at det er omtrent ingen som bryr seg om Kina skal arrangerer OL.. men VM i Qatar det skal alle snakke om.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lgrinde09. Okt. 2021, 11:21
Nei dessverre Igrinde, UAE er ikke på linje med Saudi-Arabia. Ikke noen trivelig gjeng det heller, men våre er myye verre.

Igjen, all form for whataboutism her vil vi tape, for våre eiere er de verste i klassen. Det kommer vi ikke unna. Karen med mest makt i klubben vår er altså mest sannsynlig skyldig i å ha beordret drapet på en journalist.


Hmm eg har ikkje tid til å lese meg so mykje opp, men av det eg fann so verka det mykje likt.
Eg lyte berre stole på deg når det gjeld akkurat det.
Du tykkjer ikkje det er rart at ingen har snakka og snakkar om City?

https://www.josimar.no/artikler/the-men-behind-manchester-city-the-dark-side/5040/

«The ruler of Abu Dhabi, Mohamed bin Zayed (MBZ), and the ruler of Saudi Arabia, Mohamed bin Salman (MBS), are the Gulf’s gruesome twosome»

Whataboutism, for eit forferdeleg ord ;D Ver so snill finn eit norsk ord for det.

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy09. Okt. 2021, 13:17
Er vel som alt annet lgrinde..ferskvare. Få som snakker om krisen i Yemen, Syria, at Taliban har tatt over Afghanistan, flyktningkrisen osv. Om en stund så er det ikke mange som nevner dette her heller.

Jeg forstår at enkelte organisasjoner reagerer, men at PL klubbene nå vil ha krisemøte for at brandet blir ødelagt blir ren komedie. Det bryr de seg fint faen om. Kun penger! Åjada vi sitter i samme båt selv, men at det blir rokket litt opp i systemet er bare fortjent. Uansett fotballen er nå så langt ute å kjøre, stappfull av korrupsjon, penger og makt..
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen09. Okt. 2021, 14:01
Jeg føler jeg stadig leser saker, og hører podkaster om både City og PSG og de problematiske aspektene. Men det avhenger jo av hvilke kilder man søker. Guardian, Independent, Athletic etc. Tror de nevnte kommer til å opprettholde ganske sterkt trykk her og. Så kan Chronicle og Lee Ryder få spille rollen som de nye eiernes fanboys og nyttige idioter. En klassisk fra den kanten: Vi har simulert Newcastle i Football Manager! Herregud, det er så svakt. https://www.chroniclelive.co.uk/sport/football/football-news/newcastle-uniteds-next-five-seasons-21804493

En ting vi vel kommer til å se ganske snart er noen saftige sponsorsavtaler med ymse saudiske selskaper. De er avhengige av å få opp klubbens omsetning, og løser det vel på akkurat samme vis som PSG og City, ved å lage kunstig store avtaler med selskaper som til syvende og sist er eid av de samme folka. Har de litt vett lar de stadionnavnet være i fred men tipper den skifter navn om ikke lenge. Aramco Park eller no.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag09. Okt. 2021, 14:11
Nei dessverre Igrinde, UAE er ikke på linje med Saudi-Arabia. Ikke noen trivelig gjeng det heller, men våre er myye verre.

Igjen, all form for whataboutism her vil vi tape, for våre eiere er de verste i klassen. Det kommer vi ikke unna. Karen med mest makt i klubben vår er altså mest sannsynlig skyldig i å ha beordret drapet på en journalist.


Hmm eg har ikkje tid til å lese meg so mykje opp, men av det eg fann so verka det mykje likt.
Eg lyte berre stole på deg når det gjeld akkurat det.
Du tykkjer ikkje det er rart at ingen har snakka og snakkar om City?

https://www.josimar.no/artikler/the-men-behind-manchester-city-the-dark-side/5040/

«The ruler of Abu Dhabi, Mohamed bin Zayed (MBZ), and the ruler of Saudi Arabia, Mohamed bin Salman (MBS), are the Gulf’s gruesome twosome»

Whataboutism, for eit forferdeleg ord ;D Ver so snill finn eit norsk ord for det.

Har ikke sagt et øyeblikk at jeg ikke synes det er feil og skuffende hvor lite fokus det har vært på eierskapet til city nei. Enig i at det også må få fokus og la oss håpe Newcastle-fansen er bedre her enn City-fansen har vært!

UAE er bedre enn Saudi-Arabia på det meste fra henrettelser, tortur og kvinnerettigheter. SA henrettelser ligger på rundt 120 henrettelser pr år de siste fem årene (185 i 2019). UAE hadde sin siste i 2017 (for drap og voldtekt av et barn).

Det betyr selvfølgelig ikke at det er en herlig gjeng, men tall betyr en del her altså.

Enig ang. whataboutism  ;) men sliter med å finne et godt beskrivende uttrykk på norsk.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lgrinde09. Okt. 2021, 17:34
Ok, men som ein kan lesa i Josimar driver då altso eigarane av City blandt anna med barne-slaveri for å bruke dei som «jockey» i kamelløp. Perfekt «jockey» skal vera under 20kg og barna det er snakk om er 4-6 år gamle.
Det var eit kjapt søk om City-eigarane.
Du har sikkert rett om talet på henrettelser, men eg er framleis i tvil om dei to landa er so forskjellige som du framstiller dei som.
Det er heilt rett at det skal kome kritikk mot dette oppkjøpet. Likevel er det litt rart høyre alle moglege folk i media og på sosiale media kome no med sin kritikk av oppkjøpet av Nufc. Kor har dei vore siste 10 åra medan City har vunne PL-titlar, cupar og spelt i CL sesong etter sesong.
Og no skal same gjengen i TV2-studio, som sit kvar helg hyllar City og Guardiola, sitje kritisera Newcastle sine nye eigara. Eg kan sjå det føre meg.

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind09. Okt. 2021, 18:29
Nei dessverre Igrinde, UAE er ikke på linje med Saudi-Arabia. Ikke noen trivelig gjeng det heller, men våre er myye verre.

Igjen, all form for whataboutism her vil vi tape, for våre eiere er de verste i klassen. Det kommer vi ikke unna. Karen med mest makt i klubben vår er altså mest sannsynlig skyldig i å ha beordret drapet på en journalist.


Hmm eg har ikkje tid til å lese meg so mykje opp, men av det eg fann so verka det mykje likt.
Eg lyte berre stole på deg når det gjeld akkurat det.
Du tykkjer ikkje det er rart at ingen har snakka og snakkar om City?

https://www.josimar.no/artikler/the-men-behind-manchester-city-the-dark-side/5040/

«The ruler of Abu Dhabi, Mohamed bin Zayed (MBZ), and the ruler of Saudi Arabia, Mohamed bin Salman (MBS), are the Gulf’s gruesome twosome»

Whataboutism, for eit forferdeleg ord ;D Ver so snill finn eit norsk ord for det.

Har ikke sagt et øyeblikk at jeg ikke synes det er feil og skuffende hvor lite fokus det har vært på eierskapet til city nei. Enig i at det også må få fokus og la oss håpe Newcastle-fansen er bedre her enn City-fansen har vært!

UAE er bedre enn Saudi-Arabia på det meste fra henrettelser, tortur og kvinnerettigheter. SA henrettelser ligger på rundt 120 henrettelser pr år de siste fem årene (185 i 2019). UAE hadde sin siste i 2017 (for drap og voldtekt av et barn).

Det betyr selvfølgelig ikke at det er en herlig gjeng, men tall betyr en del her altså.

Enig ang. whataboutism  ;) men sliter med å finne et godt beskrivende uttrykk på norsk.

Hvor får du tallene dine fra? i 2020 lå SA på 27 henrettelser. Godt bak Kina, Iran, Irak og Egypt. Selvfølgelig er det en dif. På antall innbyggere. Land som Nord-Korea, Vietnam,Syria, Oman og Sør-Sudan har ikke gitt opplysninger til Amnesty

https://www.fn.no/Statistikk/henrettelser

Her i Norge er det fortsatt lovlig med bla. Pelsoppdrett farmer som er så hinsides. Dyr som lider for djevelen. Myndighetene aksepter Halhal kjøtt som blir bedøvet under slakt når mattilsynet er på besøk, men hvem vet hva som skjer når de ikke er på besøk. I iht. Koranen skal ikke dyrene bedøves før slakt.

Kvinnesynet i SA har blitt noe bedre, slik jeg har forstått, etter at Mohammed bin Salaman tok over etter sin far, Kong Salaman. Er vel aldri bekreftet at SA beordret drap på journalisten, men det kan godt hende, ikke første gang en stat har gjort det. Vesten har vel beordret drap de også. Samme som Qatar og Abu Dhabi.

Verden er jævlig og dirty. Ikke kun SA som er dirty. Her et møte med Donald Trump og Mohammed bin Salaman:

https://www.youtube.com/watch?v=yhw37reiFj0&t=329s
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag09. Okt. 2021, 19:20
Helt riktig i 2020 (derfor jeg sa snitt siste 5). I 2020 satt de i presidentskapet i G20 som gjorde at de holdt seg litt i skinnet.

https://www.aljazeera.com/news/2021/8/3/saudi-arabia-ramped-up-executions-in-first-half-of-2021-amnesty

Vær så god.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind09. Okt. 2021, 19:40
Helt riktig i 2020 (derfor jeg sa snitt siste 5). I 2020 satt de i presidentskapet i G20 som gjorde at de holdt seg litt i skinnet.

https://www.aljazeera.com/news/2021/8/3/saudi-arabia-ramped-up-executions-in-first-half-of-2021-amnesty

Vær så god.

Helt enig at henrettelser og tortur aldri skulle funnet sted. Ser det er 40 henrettelser av et innbyggertall på 35 millioner i SA, ut i fra din artikkel hittil i år.

Det jeg vil frem til er at det er ikke bare SA som driver med dette. Det er mange nasjoner fremdeles som fører forhistorisk galskap som bure vært avsluttet ved ape-alderen.

Før man kaster lyskasteren over på andre, burde man først og fremst se på seg selv. .
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Panserfauzt09. Okt. 2021, 20:15
Hei og takk for sist   8)

Endelig litt happy days i klubben igjen. Kan vel oppsummere kjøpet med at jeg har fått masse piss fra folk jeg ikke har hørt fra på 10 år+. Det er bedre at vi holder med en klubb ingen liker, enn en klubb ingen bryr seg om. Sånn det har vært i alt for mange år. Det betyr bare at de ser på oss som en trussel som kommer til å skvise ut noen fra de 6 store. Det tar jeg bare som et kompliment.

Fotballen har endret seg mye på 20år, pengedoping er ikke noe nytt. Tror litt av grunnen til at de kjøpte nettopp oss er at det er en klubb med stolt historie og kultur og fantastiske fans, men som ikke forventer sølvfat etter et år. Her kan de bygge nøkternt og skikkelig over tid, jeg tror dette blir veldig bra. Gratulerer alle sammen, vi har bitt i det sure gresset lenge nok.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag09. Okt. 2021, 20:38
Før man kaster lyskasteren over på andre, burde man først og fremst se på seg selv. .

Er nettopp dette jeg ønsker å si. Newcastle-fans må være først i denne fighten.

At City-fans er hyklerske og kritiserer oss før egen klubb bør ikke bli en unnskyldning for å oppføre oss på samme måte. Særlig ikke da vi tross alt har de verste eierne og ikke vil vinne noen «sammenligningskonkurranse».

Newcastle-fans har nå det største ansvaret for å forhindre at dette blir en sportsvasking-suksess.

De burde ikke hatt det, men PL har sviktet totalt, dessverre.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andy3510. Okt. 2021, 00:19
Men tror dere at i og med at mange nå klager og ikke liker dette oppkjøpet, tror dere at premier league kan stoppe og blokkere avtalen igjen da. pga nå er jo klubben blitt solgt og pengene og alt er jo i bank osv...

Jeg er enig i en god del av denne overtakelsen, men tar man til det sportslige så vil og bør jo dette bli bra for klubben på sikt, Mike Ashley ønsket ikke å redde denne klubben, han brydde seg ikke. Det var flere som ville kjøpe klubben men Ashley ønsket bare å selge til Saudi. Jeg er sikker på at Amanda Staveley som ligger mye bak og som har en del av ansvaret i klubben nå, vet at klubben vil bli drevet på en fin og god måte og Saudi vil jo ikke være så mye med i selve det sportslige. Vil nok ikke få se Bin Salam på kamper. Jeg tror helt sikkert mange hadde sagt det samme om den som kjøpte  PSG  eller Man city at dem ville sagt det samme da også, pga dem har mye negativt bak seg dem også... Men jeg liker absolutt ikke dette med som blir nevt negativt etter overtakelsen, men sportslig og økonomisk vil dette bli bra for klubben.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Thomas10. Okt. 2021, 20:11
Dette er et kjøp med en særdeles sterk bismak. Egentlig er jeg  trist fordi det viser seg at de på toppen kun bryr seg om penger og makt, på bekostning av miljø og menneskerettigheter. Som lederen for Amnesty Norge sa, det er lite tvilsomt at kongen av SA gjennom prinsen som leder oljefondet kommer til å få innflytelse på det som gjøres i Newcastle.  Gleden over suksess kan medføre at supportere tar klubben og regimet i forsvar.  Det skjedde for eksempel da en journalist stilte kritiske spørsmål til Pep om hans manglede kommentarer rundt rettighetene som brytes i Emiratene. Det er mao sportsvasking på sitt beste.

Nå kjenner jeg at jeg nesten har lyst å gi opp klubben som jeg har heiet på 92.  Jeg kommer ikke til å glede meg noe særlig over noen pokaler likevel.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag11. Okt. 2021, 09:47
Jeg er sikker på at Amanda Staveley som ligger mye bak og som har en del av ansvaret i klubben nå, vet at klubben vil bli drevet på en fin og god måte og Saudi vil jo ikke være så mye med i selve det sportslige.

Hvordan i all verden kan du være sikker på dette? Det jeg har hørt fra Staveley er de samme ordene alle nye eiere bruker pluss et håpløst tullete forsøk på å si at dette ikke er sportsvasking.

Hun svarte også følgende ang. kvinnerettigheter i Saudi-Arabia:

When some of those violations are against women, how does a British woman get past that to work with the Saudis in the first place?
“I get the question a lot,” she said. “Well I’m a woman running a football club, which is a pretty brave thing to do for a supposedly misogynistic society. I just wouldn’t be in the job if that was the case."

Helt utrolig å svare slikt, og et stort svik mot de kvinnene som nå sitter i fengsel i Saudi for å kjempe for sine rettigheter.

Kan ikke si jeg har fått et veldig fint førsteinntrykk av Staveley.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Mack11. Okt. 2021, 15:40
Jeg er også veldig skeptisk til oppkjøpet samtidig som jeg er opprømt med tanke på hva vi kan få til sportslig. Jeg velger uansett å fortsette å være supporter for klubben i mitt hjerte. Kjærligheten for klubben kan ingen ta fra meg  :-* Jeg har tenkt mye på fordeler og ulemper med et oppkjøp og rangert disse. Har også tenkt at noen av de ulempene er så store at det vil være vanskelig å tolerere oppkjøpet. Men jeg får ikke gjort noe med det, og kan derfor bare gjøre noe med mitt eget forhold til klubben. Dersom jeg skulle slutte som supporter ville det vært et svik mot klubben i mitt hjerte. I tillegg ville det ikke hatt noen betydning for noe eller noen andre enn meg selv. Klubben kommer garantert til å få mange nye supportere, og da blir det viktigere for meg å fortelle de om verdiene, historien, kulturen osv. Fortelle om Jackie Milburn for eksempel. Ta vare på det!

Klubben har overlevd mange eiere og mange epoker, og det vil klubben fortsatt gjøre. Jeg har valgt å støtte klubben, selv om jeg ikke er enig med eierne. Jeg klarte det med Ashley, og jeg skal klare det nå. Og jeg skal også klare det med neste eier.

Så når alt dette er sagt, så skal jeg glede meg over pengene de bruker på treningsanlegg, stadion, spillere osv. Og jeg håper det vil gi sportslig suksess. Suksess som klubben vil eie, ikke eierne av klubben. Og alle de pengene de svir av på klubben i vårt hjerte skal jeg ta imot.

Uansett vil det bli veldig spennende å følge med fremover. Jeg må innrømme at jeg gleder meg litt  ;)

HOWAY THE LADS!
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: chickenman11. Okt. 2021, 15:52
Tenker egentlig veldig mye det samme.  :)

Spent på hva som skjer de kommende dagene/kommende uken nå.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Pontare12. Okt. 2021, 22:00
Kjempefin og balansert podcast med Lars Sivertsen og en ekspert på Midt-Østen https://podcasts.apple.com/gb/podcast/pl-kvarteret-181-nicholas-mcgeehan-om-saudi-arabia/id1472205621?i=1000538346239
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Benson15. Okt. 2021, 15:16
Klopp sutrer over ein ny supermakt. Men Newcastle var ein supermakt når Roman kjøpte Chelsea og pengene endret maktbalansen i fotballen..
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind15. Okt. 2021, 16:36
Klopp sutrer over ein ny supermakt. Men Newcastle var ein supermakt når Roman kjøpte Chelsea og pengene endret maktbalansen i fotballen..

Tommel opp!
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy15. Okt. 2021, 18:02
Som sagt forstår godt at mange organisasjoner reagerer på oppkjøpet. Helt fair det. Gir også blanke katta i om denne klubben noen gang vinner en pokal, men at enkelte klubber føler seg truet er bare fint. Man ser jo nå at visse klubber har altfor mye innflytelse på hvordan PL styres. Trodde det var fri konkurranse i PL jeg? Er tydelig at noen ikke liker det når man blir utfordret både økonomisk og sportslig. At noen klubber aktivt går inn for å stoppe hva slags sponsorinntekter denne klubben skal ha er jo helt bak mål uansett hvor uenig man er i oppkjøpet. Er ingen regler som har blitt brutt ifølge PL, så hvordan klubber i samme liga skal blande seg borti hvordan klubben drives finner jeg veldig merkelig
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen15. Okt. 2021, 18:07
Dette krisemøtet klubbene ønsket eller hadde (?) skulle handle eller handlet om at klubbene ikke fikk vite noe før oppkjøpet gikk gjennom og at de ikke ble advart? Jeg forstår ikke helt hvorfor de absolutt skulle vite dette i forkant? Skulle de liksom stoppe det? Det er jo ikke slik at andre klubber skal bestemme hvem som kan kjøpe oss opp..
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Roblee15. Okt. 2021, 19:08
Skulle ønske man kunne drevet på en normal måte uten stater som styrer klubber, det gir jo en skikkelig bismak. Men tenker litt i de banene at man kan bidra til å gjøre disse landene bedre. Kanskje en kan rette litt kritiske røster mot landet når de nå eier av verdens vakreste klubber. Hva tjener man på isolere seg helt fra disse landene, blir forholdene da bedre for homofile og kritikere av regimet? Vanskelig på mange måter dette, men kommer til å følge kampene til Newcastle enn så lenge.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag18. Okt. 2021, 14:34
Et spørsmål som må stilles er jo hva som vil skje ved et evt. nedrykk. Vi er nok en gang i en nedrykkskamp, og det er ingen automatikk i at en ny manager og 2-3 januarsigneringer klarer å snu det. Lag som som år etter år kjemper i sumpa rykker til slutt ned.

Ei er det noen automatikk i direkte opprykk igjen. Som vi (og mange andre) vet er Championship beinhardt. Vi har vel slått oddsen ganske så solid med to direkte opprykk de siste tiåret (drøyt).

Vi burde selvfølgelig klare å holde oss og komme oss opp ved et evt. nedrykk, men er interessant å spørre seg selv om interessen hos eierne er like stor om vi skulle ha to katastrofale år nå. Og hvor typisk oss ville det ikke være å ha nettopp to slike år nå...
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: TooN18. Okt. 2021, 17:40
Et spørsmål som må stilles er jo hva som vil skje ved et evt. nedrykk. Vi er nok en gang i en nedrykkskamp, og det er ingen automatikk i at en ny manager og 2-3 januarsigneringer klarer å snu det. Lag som som år etter år kjemper i sumpa rykker til slutt ned.

Ei er det noen automatikk i direkte opprykk igjen. Som vi (og mange andre) vet er Championship beinhardt. Vi har vel slått oddsen ganske så solid med to direkte opprykk de siste tiåret (drøyt).

Vi burde selvfølgelig klare å holde oss og komme oss opp ved et evt. nedrykk, men er interessant å spørre seg selv om interessen hos eierne er like stor om vi skulle ha to katastrofale år nå. Og hvor typisk oss ville det ikke være å ha nettopp to slike år nå...

Den problematikken er jo like sannsynlig som at Messi og Ronaldo kommer inn i januar.😎
Verden og fotballen bygges opp av penger. Vi er nå den klart største gutten i klassen der. Vi vil hente en verdensklasse manager og sikkert signere 5-6 gode spillere i januar. Så at vi rykker ned i år ser jeg på som helt urealistisk. Tipper vi blir nr 12-10.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen19. Okt. 2021, 00:23
https://www.theguardian.com/football/2021/oct/18/premier-league-clubs-vote-to-block-newcastle-sponsorship-deals-at-emergency-meeting (https://www.theguardian.com/football/2021/oct/18/premier-league-clubs-vote-to-block-newcastle-sponsorship-deals-at-emergency-meeting)

Sitat
The hostility among Premier League clubs to the Newcastle United takeover was underlined on Monday when they voted through legislation designed to prevent the Saudi owners from striking lucrative sponsorship deals.

Newcastle made it clear at the emergency meeting of all 20 clubs that they considered the rule change, which will temporarily ban commercial arrangements that involve pre-existing business relationships, to be anti-competitive. They were represented by Lee Charnley, the incumbent managing director, rather than Amanda Staveley, the director and minority stakeholder, who is now responsible for running the club on a day-to-day basis. Charnley is understood to have made it clear that his club had legal advice to say that the amendment was unlawful.

But the clubs pressed on with the vote and it was passed with 18 votes in favour and only Newcastle against. Manchester City abstained. It is believed that they did so on the basis of legal advice that the process was unlawful. City, who are owned by the Abu Dhabi United Group, have had deals that are known as related party transactions. An example was the one that saw Etihad Airways, the Abu Dhabi government-owned carrier, sponsor them.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen19. Okt. 2021, 00:54
Må si jeg støtter de andre PL-lagene her. Er ikke akkurat vanntette skott i businessverdenen i Saudi. De kan kjøre på med noen helt helt elleville sponsoravtaler fra hvilket selskap det skulle være. Det hadde MBS lett fikset.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag19. Okt. 2021, 10:34
Ser jo ikke veldig bra ut at vi og City er de to eneste som ikke stemmer for. Hadde vel foretrukket å ikke være i samme båt som den klubben.

Bra av de andre klubbene.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind19. Okt. 2021, 10:56
Er mange sponsoravtaler man kan slette da i PL. Man Utd, City, Chelsa, Liverpool og Arsenal har vel flere de også.

Dobbeltmoralsk spør du meg.

Tror dog aldri dette vil gå i gjennom.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag19. Okt. 2021, 11:03
Er mange sponsoravtaler man kan slette da i PL. Man Utd, City, Chelsa, Liverpool og Arsenal har vel flere de også.

Dobbeltmoralsk spør du meg.

Tror faktisk ikke akkurat dette gjelder så mange. De klubbene du nevner der (utenom City, som avsto fra å stemme) har vel ikke sponsorer fra firmaer med samme eier som dem? Jeg har ikke oversikt over alle sponsorer altså, men de ville vel ikke stemt for om det var tilfelle?

Uansett virker jo dette som en prinsippielt ryddig regel å ha?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Kristoffer19. Okt. 2021, 11:13
Veldig grei regel ja, da det motsatte tilfellet er en ekstremt lite tilslørt måte å omgå et FFP-regelverk på.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen19. Okt. 2021, 12:12
Er mange sponsoravtaler man kan slette da i PL. Man Utd, City, Chelsa, Liverpool og Arsenal har vel flere de også.

Dobbeltmoralsk spør du meg.

Tror dog aldri dette vil gå i gjennom.

Her må du nok komme med noen eksempler, for det tror jeg ikke stemmer. Bortsett fra City da. Som sammen med PSG har holdt på med dette. Er jo en hovedårsak til at FFP har funket dårlig når noen klubber kan booste sine inntekter på falskt grunnlag.

Problemet til våre eiere er jo at få saudiske selskaper har noen særlig internasjonal reach bortsett fra Aramco. Jamført med f.eks Etihad og Qatar Airways. Så en sponsoravtale med et saudisk selskap vil uansett i all hovedsak måtte være rettet mot innenlandsmarked. Og da er det svært begrenset hvor stor den kan være.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind19. Okt. 2021, 13:00
Man Utd skrev tilbake i tid en avtale med Chevrolet til nærmere NOK 6 000 000 000,- Nå en ny avtale med TeamViewer til NOK 3 000 000 000,- over 4 år.  Mammoth sponsor til en sum av NOK 11 000 000 000,- over ti år.

Chelsea skrev en fin avtale med Nike til 10 000 000 000,- over 10 år. I tillegg får de ca. NOK 2 500 000 000,- av sin draktsponsor Three over 3 år.

Arsenal har sponsoravtale med Adidas på NOK 3 500 000 000,- over 5 år. Nesten NOK 3 000 000 000,- over 5 år Med Emirates. I tillegg en liten avtale med Visit Rewanda.

Her er bare eksempler. At eiere av PL klubber ikke har mindre eie poster/har kontakter innad i div. Bedrifter som sponser, for å få lukrative sponsoravtaler, har jeg liten tro på. Ingen fasit selvfølgelig, men dette er selskaper man kan kjøpe seg inn i på stock markedet.

Tror ikke dette går igjennom, men gjør det det, så finnes det andre måter å spytte inn penger på. Blir advokat mat.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen19. Okt. 2021, 13:14
Det eneste du viser her er at klubber har sponsorer. Det vet vi. Skjønner ikke helt poenget?

Man Utd får den avtalen med Chevrolet fordi det er verdens største klubb med flest fans. At dette har skjedd fordi Glazers kjenner noen i GM-konsernet tror jeg deres eiere hadde tatt som et hån mot deres businessteft.

På sikt kommer naturligvis Newcastle til å bli attraktivt for store internasjonale selskaper men er jo ikke i nærheten av de lagene i dag
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag19. Okt. 2021, 14:43
Man Utd skrev tilbake i tid en avtale med Chevrolet til nærmere NOK 6 000 000 000,- Nå en ny avtale med TeamViewer til NOK 3 000 000 000,- over 4 år.  Mammoth sponsor til en sum av NOK 11 000 000 000,- over ti år.

Chelsea skrev en fin avtale med Nike til 10 000 000 000,- over 10 år. I tillegg får de ca. NOK 2 500 000 000,- av sin draktsponsor Three over 3 år.

Arsenal har sponsoravtale med Adidas på NOK 3 500 000 000,- over 5 år. Nesten NOK 3 000 000 000,- over 5 år Med Emirates. I tillegg en liten avtale med Visit Rewanda.

Her er bare eksempler. At eiere av PL klubber ikke har mindre eie poster/har kontakter innad i div. Bedrifter som sponser, for å få lukrative sponsoravtaler, har jeg liten tro på. Ingen fasit selvfølgelig, men dette er selskaper man kan kjøpe seg inn i på stock markedet.

Tror ikke dette går igjennom, men gjør det det, så finnes det andre måter å spytte inn penger på. Blir advokat mat.

Ingen av disse eksemplene er relevante for denne problemstillingen. Som Lefsen påpeker er dette vanlige sponsoravtaler uten noen som helst bevis for interessekonflikter.

For de fleste eiere i PL vil det ikke gi mening en gang å eie OG sponse klubben. Kun noen få som Ashley som eide butikkjeder etc. ville fått tilbake på dette via reklame (samme som City gjengen og vår vil nå). De fleste andre eierne har vel ikke bygget opp sine formuer med en så konkret merkevare (tipper her), og da tar de heller sponsorinntekter fra andre.

Eneste dobbeltmoralismen jeg kan se er om vi plutselig skal være for dette etter å ha iritert oss grønne på all SportsDirect drittet som ble tapetsert på St.James' under Ashley.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind19. Okt. 2021, 15:08
Man Utd skrev tilbake i tid en avtale med Chevrolet til nærmere NOK 6 000 000 000,- Nå en ny avtale med TeamViewer til NOK 3 000 000 000,- over 4 år.  Mammoth sponsor til en sum av NOK 11 000 000 000,- over ti år.

Chelsea skrev en fin avtale med Nike til 10 000 000 000,- over 10 år. I tillegg får de ca. NOK 2 500 000 000,- av sin draktsponsor Three over 3 år.

Arsenal har sponsoravtale med Adidas på NOK 3 500 000 000,- over 5 år. Nesten NOK 3 000 000 000,- over 5 år Med Emirates. I tillegg en liten avtale med Visit Rewanda.

Her er bare eksempler. At eiere av PL klubber ikke har mindre eie poster/har kontakter innad i div. Bedrifter som sponser, for å få lukrative sponsoravtaler, har jeg liten tro på. Ingen fasit selvfølgelig, men dette er selskaper man kan kjøpe seg inn i på stock markedet.

Tror ikke dette går igjennom, men gjør det det, så finnes det andre måter å spytte inn penger på. Blir advokat mat.

Ingen av disse eksemplene er relevante for denne problemstillingen. Som Lefsen påpeker er dette vanlige sponsoravtaler uten noen som helst bevis for interessekonflikter.

For de fleste eiere i PL vil det ikke gi mening en gang å eie OG sponse klubben. Kun noen få som Ashley som eide butikkjeder etc. ville fått tilbake på dette via reklame (samme som City gjengen og vår vil nå). De fleste andre eierne har vel ikke bygget opp sine formuer med en så konkret merkevare (tipper her), og da tar de heller sponsorinntekter fra andre.

Eneste dobbeltmoralismen jeg kan se er om vi plutselig skal være for dette etter å ha iritert oss grønne på all SportsDirect drittet som ble tapetsert på St.James' under Ashley.

Deg om det. De siste 10 årene har vel vi fått ca. £ 200.000 Årlig for Sports Direct reklamen på St. James. Hadde vi fått £ 100 Mill. Årlig slik som Arsenal så hadde det vært noe helt annet. Newcastle har i dag ca. £ 12 Mill. Årlig i sponsor inntekter. Er vi virkelig 20-30 gangeren bak de større klubbene i PL??
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag19. Okt. 2021, 15:10
Det er prinsippet jeg snakker om. Jeg likte ikke at Ashley brukte klubben vår som en stor reklameplakat for seg selv og egen business, og det vil jeg heller ikke at de nye eierne skal gjøre.

Det er selvfølgelig helt legitimt å mene at dette er greit så lenge klubben får penger for det, men med den erfaringen vi har hatt tidligere tror jeg det er sunt for PL om dette ikke blir lov.

Og ja, vi er nok rundt 20-30 ganger bak Arsenal som internasjonalt merkenavn (og mye mer enn det sammenlignet med andre), en kjapp titt på følgere på sosiale medier alene viser det tydelig i mine øyne.

Hadde du vært businessmann hadde du vel ikke betalt typ 30 millioner pund for å sponse Newcastle under Ashley? Hvor mange Newcastle-kamper vises egentlig årlig utenfor Storbritannia og Norge?

En artig og viktig diskusjon å ta, men jeg ønsker ikke en eier som Ashley på noen annen fotballklubb, derfor er jeg meget positiv til en sånn regel.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen19. Okt. 2021, 15:46
Man Utd skrev tilbake i tid en avtale med Chevrolet til nærmere NOK 6 000 000 000,- Nå en ny avtale med TeamViewer til NOK 3 000 000 000,- over 4 år.  Mammoth sponsor til en sum av NOK 11 000 000 000,- over ti år.

Chelsea skrev en fin avtale med Nike til 10 000 000 000,- over 10 år. I tillegg får de ca. NOK 2 500 000 000,- av sin draktsponsor Three over 3 år.

Arsenal har sponsoravtale med Adidas på NOK 3 500 000 000,- over 5 år. Nesten NOK 3 000 000 000,- over 5 år Med Emirates. I tillegg en liten avtale med Visit Rewanda.

Her er bare eksempler. At eiere av PL klubber ikke har mindre eie poster/har kontakter innad i div. Bedrifter som sponser, for å få lukrative sponsoravtaler, har jeg liten tro på. Ingen fasit selvfølgelig, men dette er selskaper man kan kjøpe seg inn i på stock markedet.

Tror ikke dette går igjennom, men gjør det det, så finnes det andre måter å spytte inn penger på. Blir advokat mat.

Ingen av disse eksemplene er relevante for denne problemstillingen. Som Lefsen påpeker er dette vanlige sponsoravtaler uten noen som helst bevis for interessekonflikter.

For de fleste eiere i PL vil det ikke gi mening en gang å eie OG sponse klubben. Kun noen få som Ashley som eide butikkjeder etc. ville fått tilbake på dette via reklame (samme som City gjengen og vår vil nå). De fleste andre eierne har vel ikke bygget opp sine formuer med en så konkret merkevare (tipper her), og da tar de heller sponsorinntekter fra andre.

Eneste dobbeltmoralismen jeg kan se er om vi plutselig skal være for dette etter å ha iritert oss grønne på all SportsDirect drittet som ble tapetsert på St.James' under Ashley.

Deg om det. De siste 10 årene har vel vi fått ca. £ 200.000 Årlig for Sports Direct reklamen på St. James. Hadde vi fått £ 100 Mill. Årlig slik som Arsenal så hadde det vært noe helt annet. Newcastle har i dag ca. £ 12 Mill. Årlig i sponsor inntekter. Er vi virkelig 20-30 gangeren bak de større klubbene i PL??

Ashley var en gniten businessmann som skulle tjene penger. Denne avtalen gagnet Sports Direct mer enn Newcaste (vil jeg anta). Det var tross alt derfor han tapetserte stadion. Det er et helt annet ball game enn det vi står ovenfor nå. Om saudiske selskaper skal sponse klubben er ikke det for å styrke egen merkevare men for å omgå FFP. De nye eierne har ingen planer om å tjene penger på dette, de vil finne raskeste vei til å gjøre klubben til en storklubb. Denne eventuelle regelendringen vil bli kunne bli et betydelig hinder for hvor fort det lar seg gjøre.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy19. Okt. 2021, 16:49
Nå har jeg ikke satt meg skikkelig inn i denne saken, og er forsåvidt enig at overdrevne sponsoravtaler er en uting, men jeg skjønner ikke helt at Manu skal få drive på akkurat som de vil fordi det er en større klubb og har mer fans. Det skal egentlig ikke ha noe å si. Hva er grensen for hva som ikke er lov her og hva er lov? Mulig jeg tolker dette helt feil, men er vel ingen som har lagt seg bort i Manu sine sponsoravtaler (som også er saudiske)?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind19. Okt. 2021, 17:12
Topp 6 lagene har sponsorinntekter på mellom £ 100-300 Mill. Pr. Sesong, Newcastle, som sagt rundt £ 12 Mill.

Er disse lagene så opptatt av sponsorinntektene til Newcastle og FFP så kan man jo heller sette et maks tak på F. Eks. £ 50 Mill. i årlige sponsorinntekter. Da hadde pipa fått en annen lyd blant disse sutre lagene, garantert.

Det hadde virkelig vært FFP. Med et tak på £ 50 Mill. Så hadde fort City, Man Utd, Arsenal, Chelsea, Liverpool og Tottenham blitt på samme str. Som de andre klubbene.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy19. Okt. 2021, 17:17
Det er det jeg ikke forstår helt her. Hva er grensen? Skal der vere en grense? Er det helt i orden at Manu har ti ganger mer enn andre? Hvorfor er det lov? Er det greit for Wolves å ha sponsorinntekter fra Kina, all den tid eierne der har tette bånd langt opp i systemet. Er det greit for Abramovitch å ha russiske sponsorinntekter all den tid han har tette bånd til Putin? Må vere en klar linje her eller så er det jo helt bak mål..
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind19. Okt. 2021, 17:26
Det er det jeg ikke forstår helt her. Hva er grensen? Skal der vere en grense? Er det helt i orden at Manu har ti ganger mer enn andre? Hvorfor er det lov? Er det greit for Wolves å ha sponsorinntekter fra Kina, all den tid eierne der har tette bånd langt opp i systemet. Er det greit for Abramovitch å ha russiske sponsorinntekter all den tid han har tette bånd til Putin? Må vere en klar linje her eller så er det jo helt bak mål..

Så vidt jeg vet så finnes det ingen grense. City og PSG har blitt etterforsket i evigheter, uten noen form for dom Tror heller ikke det kommer. PSG med sine £ 550 Mill. i årlige sponsor inntekter.

Ikke bare Newcastle som har svinn på skogen, som du nevner. 
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie19. Okt. 2021, 17:30
Finnes ingen grense for hvor mye klubbene kan tjene på "commercial income"

"Artig" at ingen av de andre klubbene brydde seg om at Mike Ashley og Sports Direct "sponset" Newcastle når han var eier. Lurer på om Newcastle fikk noen lommepenger på tampen for alle Sports Direct plakatene? Ellers var det lite å hente for klubben....

Leicester eies og sponses av King Power, en av de største aktørene innen tax-free handel. Tydeligvis helt greit for de andre klubbene.

Og at 8 av 20 klubber har gamblingselskaper som draktsponsor, er tydeligvis ikke noe problem.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen19. Okt. 2021, 17:55

Leicester eies og sponses av King Power, en av de største aktørene innen tax-free handel. Tydeligvis helt greit for de andre klubbene.

Og at 8 av 20 klubber har gamblingselskaper som draktsponsor, er tydeligvis ikke noe problem.

Og King Power eies av klubbens eier ja. Helt enig i at dette også burde slåes ned på. Og med alle gamblingsponsorene så blir argumentet om andre årsaker enn  rent økonomiske fort litt tynne.

Jeg er også enig i at det er problematisk med særlig kinesiske eiere, men det er nå en gang sånn at saudi (i likhet med UAE) er i ganske unik posisjon mtp hvor ikke-eksisterende skillet mellom stat og næringsliv er. Jeg kan forstå at mange klubber reagerer men enig i at det da også bør gjelde flere enn Newcastle.

At storklubbene kan tjene mer på akkurat sponsorpenger er vel relativt legitimt. Misforstå meg rett, synes det er kjipt at storklubbene har kunnet bli så mye rikere enn alle andre, men det er snakk om klubber som har supportere over hele verden og som har vunnet titler i mange år. Den store debatten om økonomisk skjevhet i fotballen er vel kanskje et større spørsmål, akkurat der har vi nylig fått en cheat code:)
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy19. Okt. 2021, 18:23
Jeg er ikke enig i den i det hele tatt Lefsen. At en klubb har mange flere supportere, og er en større klubb gir dem ikke rett i å legge ned veto for andre klubber, samtidig som man kan drive rundt akkurat som en vil sjøl. Blir helt feil. Hva er en stor klubb? Aston Villa har vel snart mer inntekter enn Juventus? Skal Juve legge ned veto fordi de har langt flere pokaler enn Villa? Gir jo ingen mening. Som sagt dette kunstige opplegget er jeg helt enig at må vekk, men det kan ikke vere slik at enkelte klubber kan rase rundt akkurat som de vil samtidig som andre blir stående igjen og blir tråkket på.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen19. Okt. 2021, 18:39
Storklubbene (bortsett fra City) har tjent egne penger over flere år og overholdt FFP. Se på Mænju. Jeg liker ikke den klubben men de har gjort en helsikes jobb med sponsoravtaler med alt fra nudler til kjøleskap. Vi får eventuelle sponsorpenger nå injisert, som en konsekvens av at en stat vil eie en storklubb på sikt. Det er en vesensforskjell.

I det større bildet er jeg helt enig med deg! Fotballen burde blitt regulert mye strammere, fra høyere hold. Men jeg kan forstå at flere klubber reagerer nå.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy19. Okt. 2021, 18:47
Som jeg skrev bak her. Da må reglene vere klare, og for ALLE. Skulle Boeing ønske å sponse oss for flere milliarder så er det helt i orden så lenge det ikke kommer fra Saudi?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind19. Okt. 2021, 19:01
Det er prinsippet jeg snakker om. Jeg likte ikke at Ashley brukte klubben vår som en stor reklameplakat for seg selv og egen business, og det vil jeg heller ikke at de nye eierne skal gjøre.

Det er selvfølgelig helt legitimt å mene at dette er greit så lenge klubben får penger for det, men med den erfaringen vi har hatt tidligere tror jeg det er sunt for PL om dette ikke blir lov.

Og ja, vi er nok rundt 20-30 ganger bak Arsenal som internasjonalt merkenavn (og mye mer enn det sammenlignet med andre), en kjapp titt på følgere på sosiale medier alene viser det tydelig i mine øyne.

Hadde du vært businessmann hadde du vel ikke betalt typ 30 millioner pund for å sponse Newcastle under Ashley? Hvor mange Newcastle-kamper vises egentlig årlig utenfor Storbritannia og Norge?

En artig og viktig diskusjon å ta, men jeg ønsker ikke en eier som Ashley på noen annen fotballklubb, derfor er jeg meget positiv til en sånn regel.

Svar på dine to spm:  :)
Hadde aldri sponset Newcastle under Ashley, det hadde vært det samme som å dra ned pengene i do, banne i kirka osv. Derimot, om jeg hadde eid klubben selv hadde det vært gledelig å sponse klubben. Jeg tror det er eneste mulighet for å ta igjen noen av topp 6 klubbene i PL uten felles reguleringer som gjelder for alle.

Det vil nok etter hvert bli vist hopetall med Newcastle kamper etter overtagelsen, også utenfor Norge/Storbritannia  :)
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen19. Okt. 2021, 19:43
Finnes ingen grense for hvor mye klubbene kan tjene på "commercial income"

"Artig" at ingen av de andre klubbene brydde seg om at Mike Ashley og Sports Direct "sponset" Newcastle når han var eier. Lurer på om Newcastle fikk noen lommepenger på tampen for alle Sports Direct plakatene? Ellers var det lite å hente for klubben....

Leicester eies og sponses av King Power, en av de største aktørene innen tax-free handel. Tydeligvis helt greit for de andre klubbene.

Og at 8 av 20 klubber har gamblingselskaper som draktsponsor, er tydeligvis ikke noe problem.

Akkurat dette tenkte jeg også. Ingen brydde seg om at Ashley brukte Newcastle for gratis reklame. Nå som vi har mulighet for å dra stor utnytte av det derimot, da var det krise.. Ikke at jeg synes regelendringen er helt gal i seg selv, men det er åpenbart at mange klubber misliker hovedsaklig det faktum at vi er blitt rike. Betyr regelendringen at de andre klubbene må avbryte sine avtaler med sponsorene som eies av klubbens eiere?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag19. Okt. 2021, 21:44
Topp 6 lagene har sponsorinntekter på mellom £ 100-300 Mill. Pr. Sesong, Newcastle, som sagt rundt £ 12 Mill.

Er disse lagene så opptatt av sponsorinntektene til Newcastle og FFP så kan man jo heller sette et maks tak på F. Eks. £ 50 Mill. i årlige sponsorinntekter. Da hadde pipa fått en annen lyd blant disse sutre lagene, garantert.

Det hadde virkelig vært FFP. Med et tak på £ 50 Mill. Så hadde fort City, Man Utd, Arsenal, Chelsea, Liverpool og Tottenham blitt på samme str. Som de andre klubbene.

Fordi de (i de fleste tilfellene) har gjort seg fortjent til de inntektene gjennom tiår med gode prestasjoner. Spiller laget bra og mange vil se dem, fortjener de og får flere sponsorer. Penger tjent gjennom prestasjoner på banen må jo være lov. Spiller vi bra de neste 10 årene vil vi få de vi også. Problemet er at våre eiere vil skippe den delen (og ffp) og bare pumpe inn penger nå.

Alle er selvsagt enige i at den «usportslige» økonomiske skjevheten er blitt for stor, men der er ikke vårt eksempel nå løsningen akkurat. Finnes ikke et statlig oljefond for alle lag i verden.

Du skriver også som om dette er topp 6 mot oss, men det er jo feil. I PL har hvert lag en stemme og her var det 18-1. At vi er på samme side som City her er vel et rødt flagg i seg selv.

Dette forslaget tror jeg bare er sunt, så får det bare være at det burde kommet for lenge siden.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen20. Okt. 2021, 00:13
Som jeg skrev bak her. Da må reglene vere klare, og for ALLE. Skulle Boeing ønske å sponse oss for flere milliarder så er det helt i orden så lenge det ikke kommer fra Saudi?

Ja, fordi Boeing er ikke direkte styrt av regjeringen i USA. Som heller ikke eier en klubb i PL.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy20. Okt. 2021, 15:19
Så det er altså ikke summene som er en del av problemet. Bare hvor de kommer i fra?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen20. Okt. 2021, 15:23
Sitat
#NUFC is kindly asking supporters to refrain from wearing traditional Arabic clothing or Middle East-inspired head coverings at matches if they would not ordinarily wear such attire.

No-one among the new ownership group was in any way offended by the attire of the fans who chose to celebrate in this way, however there remains the possibility that dressing this way is culturally inappropriate and risks causing offence to others.

Takk gud for at de sier ifra om dette. Synes det var flaut å se på
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: jonni_e20. Okt. 2021, 16:05
Sitat
#NUFC is kindly asking supporters to refrain from wearing traditional Arabic clothing or Middle East-inspired head coverings at matches if they would not ordinarily wear such attire.

No-one among the new ownership group was in any way offended by the attire of the fans who chose to celebrate in this way, however there remains the possibility that dressing this way is culturally inappropriate and risks causing offence to others.

Takk gud for at de sier ifra om dette. Synes det var flaut å se på

Bra at de legger ut dette. Hjelper jo ikke i positiv retning når en andel på tribunen kler seg med Kefije/Agal-lignende plagg. Så kan en nok trygt innrømme at de som gjør det neppe bryr seg all verdens om hva som skjer i Saudi Arabia heller, men spent på å se om de er like ivrige i klesveien ved neste hjemmekamp.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag20. Okt. 2021, 16:07
Så det er altså ikke summene som er en del av problemet. Bare hvor de kommer i fra?

Det er jo sånn det nødvendigvis må være. Burde jo strengt tatt vært sånn når det kommer til eierskap også. En som har tjent milliarder på ærlig og moralsk vis bør få disponere de slik personen ønsker innenfor lovlige rammer. Folk som ikke har gjort det, burde ikke få ta over fotballklubber. (Dette er ikke kritikk av Newcastle, men av PL).

Det ville jo strengt tatt vært urimelig om Liverpool ikke kunne fått mer sponsorpenger enn oss, når de har spilt så mye bedre.

Da nærmer vi jo oss et amerikansk idrettsystem hvor gode resultater ikke hjelper deg langsiktig. Det ville vært skadelig i et pyramidesystem som fotballen er, hvor muligheten til å vokse som klubb er linket tett sammen med det du gjør på banen. Et opprykk til PL kan drive en klubb som brentford i mange år om de skulle rykke ned igjen, grunnet de sponsorpengene de får. Så kan man selvfølgelig si at det som skjer med de store klubbene er så astronomisk at noe burde gjøres, men realistisk sett kan jeg ikke se noen realistik løsning på dette som ikke ville fått negative konsekvenser nedover i ligasystemene.

Et øvre tak måtte isåfall vært ekstremt høyt om man skulle fortsatt se en motiverende faktor ved at gode prestasjoner på banen = høyere sponsorinntekter for alle lag fra League 2 til toppen av PL.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy20. Okt. 2021, 17:52
Er enig i at sportslige prestasjoner bør belønnes, så er vel litt uenig med meg selv der. Denne gjengen har jo kontakter både øst og vest, og bør vere mulig å få inn langt mer inntekter enn tidligere uansett.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie20. Okt. 2021, 19:06
Er enig i at sportslige prestasjoner bør belønnes, så er vel litt uenig med meg selv der. Denne gjengen har jo kontakter både øst og vest, og bør vere mulig å få inn langt mer inntekter enn tidligere uansett.

Burde være stort potensiale for å bedre sponsorinntektene betraktelig, selv om saudiene ikke skulle få bruke sine egne firmaer til dette. Ser King Power betaler Leicester 4 mill pund i året f.eks. Er jo det Mike Ashley og SD burde betalt Newcastle, og viser vel hva Newcastle kunne solgt reklameplassen for. Har tidligere skrevet noe om at folk innen bransjen har anslått verdien av reklamen til SD lå på rundt 5 mill pund i året. Ingen enorm sum, men kunne betalt årslønna til et par bedre spillere, eller store deler av lønna til en kvalitetsmanager. Vi hadde i sin tid en av de største avtalene Adidas hadde med noen klubb, ryktene gikk på at avtalen var like god eller bedre enn den Bayern Munchen hadde. Adidas trakk seg pga. all dårlig publisitet Mike tiltrakk seg. Tipper vi kunne hatt en langt fetere draktavtale i dag under andre forhold enn den vi nå har med Castore.

Tipper uansett saudiene ordner biffen, og enten får PL til å gå bort fra vedtaket som er gjor om sponsing av eget lag, ellers har de nok noen venner som betaler en heftig avtale mot diverse motytelser.

Investeringer i fasiliteter som akademi, treningsanlegg, stadionanlegg m.m. er uansett unntatt fra FFP, så her kommer det nok uansett til å pløyes inn store summer.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind20. Okt. 2021, 19:31
Tror dog de fleste eiere i PL ville blitt kastet "på hue og ræva" ut av ligaen om man skal se på de moralske og ærlige perspektivene/og satt regler iht. Inntjening av penger og hvor pengene egentlig kommer fra. PL tenker neppe så mye på dette, de er opptatt av å opprettholde sin posisjon i fotball verden. Det håper jeg de fleste kan enes om. PL har signert en ny tv avtale til over £ 5 Milliarder, topp 6 klubbene er i harnisk fordi de ikke kan få mer av denne pakka enn de andre klubbene i PL. Skulle ikke forundre meg om også her PL gir etter tilslutt.

Derimot, om FFP skulle fungert optimalt i PL, så burde det vært satt et tak på sponsor inntekter som i dag varierer ekstremt fra klubb til klubb. Konklusjonen hadde blitt at vi hadde fått en mye jevnere liga. Resultatet hadde blitt at vi hadde fått en masse flukt fra England som stor nasjon innenfor fotball, og noen andre hadde tatt over herredømme PL.

Jeg avventer dette med Sponsor inntekter frem til dette blir klart, men jeg tror det blir vanskelig å finne hjemmel for å nekte eiere å spytte inn penger via sponsor inntekter fra egne bedrifter. Juridisk sett så ser jeg på det som en svak sak, selv om 18 klubber nå har stemt for dette. Selvfølgelig skjelver disse klubbene. Om det skjer så vil uansett finans kontakter og forretningsforbindelser, slik som andre klubber har, føre til at det sprøytes langt mer penger inn i Newcastle enn pr. I dag.

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Tommyok20. Okt. 2021, 20:10
Kommer vell inn ett statlig selskap fra Kina og spytter inn milliardene etter at olje måleren har vært ute av drift ett par minutter....
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind15. Des. 2021, 08:36
https://www.bbc.com/sport/football/59657255

Ingen bombe akkurat at forslaget ble forkastet.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie15. Des. 2021, 09:03
Godt nytt, og helt håpløst å skulle blokkere sponsoravtaler fra såkalte relaterte firmaer.

Det mest spennende er denne: The Premier League board will decide what is "fair market value".

Hvor rigid vil dette håndheves?
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen15. Des. 2021, 09:33
Tipper dette blir ny hovedsponsor. Umulig å sette markedsverdi:)

https://en.wikipedia.org/wiki/Neom
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind15. Des. 2021, 11:37
Godt nytt, og helt håpløst å skulle blokkere sponsoravtaler fra såkalte relaterte firmaer.

Det mest spennende er denne: The Premier League board will decide what is "fair market value".

Hvor rigid vil dette håndheves?

Om Newcastle f. Eks. Ordner flere sponsor avtaler på til sammen £ 100 Mill. årlig, Man Utd klager dette inn til PL, PL viser til at Man Utd har rundt £ 200 mill. og at Newcastle sine avtaler er "Fair Marked Value".
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie15. Des. 2021, 11:45
Godt nytt, og helt håpløst å skulle blokkere sponsoravtaler fra såkalte relaterte firmaer.

Det mest spennende er denne: The Premier League board will decide what is "fair market value".

Hvor rigid vil dette håndheves?

Om Newcastle f. Eks. Ordner flere sponsor avtaler på til sammen £ 100 Mill. årlig, Man Utd klager dette inn til PL, PL viser til at Man Utd har rundt £ 200 mill. og at Newcastle sine avtaler er "Fair Marked Value".

Tipper Man U da vil hevde at de er en langt større klubb, og at det er unaturlig for Newcastle å ha så store avtaler. Her blir det garantert bråk.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie07. Feb. 2022, 17:36
https://www.bbc.com/sport/football/60281161

Ser det ut til at Amanda og Co har funnet sin nye DOF. Virker å være en solid ansettelse.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag07. Feb. 2022, 19:06
Det der var meget lovende lesning! Virker å ha gode kunnskaper når det kommer til utvikling av unge spillere, noe akademiet vårt sårt trenger!
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind13. Feb. 2022, 19:45
Hadde vært litt interessant å høre hva folket synes om den nye eier strukturen til nå?

I starten ble vi jo sendt direkte til helvette av "alle", men synes det har blitt stille den siste tiden. Dommeravgjørelsene som gikk i mot oss gang på gang i starten har nå blitt nyansert. Vi opplever ikke de samme brølere utført fra dommerpanel eller VAR.

I mitt syn synes jeg vi har har blitt en helt ny klubb. Gløden er tilbake for fult. Vi har Amanda Staveley/ Mehrdad Ghodoussi i forkant og Reuben Brothers i "bakgrunn", og PIF helt i det fjerne. Frontfigurene kommuniserer med fansen på en helt annen måte enn under Ashley. Virker som de er stolte av å eie Newcastle United og hva det innebærer. Penger spyttes inn alt fra små lokale bidrag til større ting. Newcastle som by vil fort også oppleve en stor oppsving de neste årene, ikke bare via fotballen.

Så kan man jo fortsatt diskutere PIF, men når man ser på hvordan Emmanuel Macron, Justin Trudeau, Italia, Østerrike, Australia bla. tar fra folk menneskerettigheter så kan man jo stille spørsmål, ikke bare til Østen. Store deler av verden trenger en skikkelig oppvask. Er ikke ment å lage en stor debatt, men vil bare frem til at menneskerettigheter er viktig.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag14. Feb. 2022, 02:18
Skjønner ikke helt poenget ditt angående dommeravgjørelser og hva nytt eierskap skulle hatt å gjøre med det.

Dessverre viser vel alle dine følgende poenger hvor effektivt sportsvasking er. Sportsfans er lette å få med på laget, litt investeringer her og der og så har du dem (nekter ikke for at jeg selv tar meg i å bli revet med til tider naturligvis). Nettopp dette rettighetsorganisasjoner advarte mot. De visste at om salget gikk igjennom så ville det etterhvert bli godtatt, og vipps er nok en negativ standard satt.

Tror ikke vi skal være under noen illusjoner om at ikke Staveley, Ghoudoussi og resten driver med en meget gjennomtenkt PR-plan nå i starten. Ashley sto jo på tribunen med fansen i starten selv.

Vi må ikke være naive her. Dette er kyniske businessfolk dette også som jobber i lag med et grusomt regime som har som mål å drive PR for landet sitt.

PIF i bakgrunnen? Var vel akkurat på treningsleir i Saudi-Arabia... Helst ikke et sted jeg vil se klubben i mitt hjerte, om det ikke følger med noe forsøk på å ta opp noen viktige menneskesaker (innser her at dette er naivt fra min side selvfølgelig, men dog).

Om dette blir en sportslig suksess etterhvert vil det nok også dukke opp mer skal du se. En eventuell fronting av PIF i CL for eksempel vil være relativt "fremme".

At dette ville være bra for klubben og byen var vel aldri i tvil, og aldri poenget heller. Poenget var hva man er villig til å lukke øynene for for å få alt dette.

Sammenlikninger mellom Saudi og vestlige stater når det kommer til menneskerettigheter er i mine øyne helt bak mål.

Personlig må jeg si at det er gledelig med glød igjen rundt klubben, men jeg kjenner at det er en bismak her jeg ikke blir kvitt. Vil understreke at den først og fremst er rettet mot Premier League som institusjon og ikke klubben, men hadde jo håpet (og tror) at vi kunne fått den gløden tilbake med også litt mindre rike og grusomme eiere.

Men veldig godt det blir tatt opp! Viktig at oss fans ikke slutter å diskutere og tenke over dette!
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Kristoffer14. Feb. 2022, 08:26
I det øyeblikket corona-restriksjoner innført blant verdens mest fungerende demokratier settes opp mot ondskapen i Saudi Arabia, så mister du meg altså.

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind14. Feb. 2022, 09:53
I det øyeblikket corona-restriksjoner innført blant verdens mest fungerende demokratier settes opp mot ondskapen i Saudi Arabia, så mister du meg altså.

Jeg synes det er verdt og nevne at "Verdens mest fungerende demokratier" nå bøtelegger uvaksinerte. Bruker barn som sier de skal ringe politiet om de møter uvaksinerte i debattprogrammer. Tar fra folk foreldrerett fordi de er uvaksinerte, og truer med høye bøter (Opptil NOK 50 000,-) og førerkort beslag i 3 år om man demonstrerer (Convoy).

Nei, jeg sammenligner ikke disse landene med SA, men er mange land jeg mener er på feil vei om dagen.

Det er det jeg har å si om det.

Til Andymag:

Synes du tar opp mange viktige punkter, som er greit å ha i bakhode.

Synes etter overtagelsen at vi fikk mange håpløse dommer/Var avgjørelser i mot oss. Dette ble til og med klagd inn.

Glemte treningsleiren som jeg syntes kunne funnet en annen plass. Ellers synes jeg PIF har holdt seg i skyggen med kun 2 besøk av Yasir Al-Rumayyan på St. James Park.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag14. Feb. 2022, 10:14
I det øyeblikket corona-restriksjoner innført blant verdens mest fungerende demokratier settes opp mot ondskapen i Saudi Arabia, så mister du meg altså.

Jeg synes det er verdt og nevne at "Verdens mest fungerende demokratier" nå bøtelegger uvaksinerte. Bruker barn som sier de skal ringe politiet om de møter uvaksinerte i debattprogrammer. Tar fra folk foreldrerett fordi de er uvaksinerte, og truer med høye bøter (Opptil NOK 50 000,-) og førerkort beslag i 3 år om man demonstrerer (Convoy).

Nei, jeg sammenligner ikke disse landene med SA, men er mange land jeg mener er på feil vei om dagen.

Det er det jeg har å si om det.

Nå må du huske at rett til helse også inngår i menneskerettighetskonvensjonene, og at det i en pandemi ikke er rart om dette blir prioritert.

Men trenger vel ikke ta denne noe videre i et fotballforum  ;)
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie14. Feb. 2022, 10:27
Jamie Reuben og Staveley/Ghoudoussi har gjort mye riktig etter sin inntreden. Opptrådd slik eiere av en fotballklubb skal opptre etter mitt skjønn. Håper de fortsetter trenden med å bygge en veldrevet fotballklubb, være åpne mot fansen, støtte lokalmiljøet.

PIF har heldigvis holdt en relativt lav profil, bortsett fra turen til Saudi. Kommer nok mer derfra etter hvert, tiden får vise.

Saudi er et møkkaland, på lik linje med Emiratene og Qatar og fryktelig mange andre land i den samme regionen. De lever jo på mange måter i middelalderen fortsatt, med null respekt for bl.a. menneskerettigheter. Men å tre det moralske ansvaret for hvordan disse landene opptrer nedover hodet på fotballfans som tilfeldigvis heier på klubbene disse landene eier? Blir helt feil for meg.
Det sagt, kommer ikke til å hylle disse landene, drive med framsnakking, unnskylde de fordi de bidrar positivt i fotballklubben jeg heier på. Kommer aldri til å sette min fot i noen av disse landene.

Håper derimot at den økte oppmerksomheten disse landene nå får, gjør at forholdene der kan bedre seg.   
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen14. Feb. 2022, 10:51
Sammenlikningen mellom Saudi og Covid-politikk i Europa er så ute at jeg har nesten ikke ord. No offense.

Ellers enig med det Andymag skriver. At Saudiene har et litt tilbaketrukket rolle i starten er vel ikke annet enn en rasjonell plan mtp reaksjonene som kom da de kjøpte klubben. Tilstedeværelsen deres kommer nok til å bli mye mer synlig etterhvert
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind14. Feb. 2022, 11:19
Jamie Reuben og Staveley/Ghoudoussi har gjort mye riktig etter sin inntreden. Opptrådd slik eiere av en fotballklubb skal opptre etter mitt skjønn. Håper de fortsetter trenden med å bygge en veldrevet fotballklubb, være åpne mot fansen, støtte lokalmiljøet.

PIF har heldigvis holdt en relativt lav profil, bortsett fra turen til Saudi. Kommer nok mer derfra etter hvert, tiden får vise.

Saudi er et møkkaland, på lik linje med Emiratene og Qatar og fryktelig mange andre land i den samme regionen. De lever jo på mange måter i middelalderen fortsatt, med null respekt for bl.a. menneskerettigheter. Men å tre det moralske ansvaret for hvordan disse landene opptrer nedover hodet på fotballfans som tilfeldigvis heier på klubbene disse landene eier? Blir helt feil for meg.
Det sagt, kommer ikke til å hylle disse landene, drive med framsnakking, unnskylde de fordi de bidrar positivt i fotballklubben jeg heier på. Kommer aldri til å sette min fot i noen av disse landene.

Håper derimot at den økte oppmerksomheten disse landene nå får, gjør at forholdene der kan bedre seg.   

Godt skrevet! Helt enig.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag15. Feb. 2022, 10:47
Jamie Reuben og Staveley/Ghoudoussi har gjort mye riktig etter sin inntreden. Opptrådd slik eiere av en fotballklubb skal opptre etter mitt skjønn. Håper de fortsetter trenden med å bygge en veldrevet fotballklubb, være åpne mot fansen, støtte lokalmiljøet.

PIF har heldigvis holdt en relativt lav profil, bortsett fra turen til Saudi. Kommer nok mer derfra etter hvert, tiden får vise.

Saudi er et møkkaland, på lik linje med Emiratene og Qatar og fryktelig mange andre land i den samme regionen. De lever jo på mange måter i middelalderen fortsatt, med null respekt for bl.a. menneskerettigheter. Men å tre det moralske ansvaret for hvordan disse landene opptrer nedover hodet på fotballfans som tilfeldigvis heier på klubbene disse landene eier? Blir helt feil for meg.
Det sagt, kommer ikke til å hylle disse landene, drive med framsnakking, unnskylde de fordi de bidrar positivt i fotballklubben jeg heier på. Kommer aldri til å sette min fot i noen av disse landene.

Håper derimot at den økte oppmerksomheten disse landene nå får, gjør at forholdene der kan bedre seg.   

Tror ingen her har prøvd å legge det moralske ansvaret på fansen. Som jeg skriver er det Premier League jeg har blitt mest skuffet over i denne saken.

Når det er sagt, så skriver du jo selv at du håper dette vil bringe oppmerksomhet til disse problemene. Da er det vel strengt tatt hos oss fans dette må starte eller? PL var selvfølgelig klar over disse problemene og ga blanke, så hvor mener du denne oppmerksomheten skal komme fra?

Personlig tror jeg allered det er for sent og har liten tro på at dette vil bidra til noen bedring der borte. Oppmerksomheten dette har skapt sålangt har jo i stor grad blitt positiv etterhvert. Som igjen var nettopp det Amnesty (med flere) advarte mot. Sportsvasking funker, rett og slett.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind18. Feb. 2022, 19:56
Andymag: Synes ikke det må starte med vår fan base, det er overhode ikke vårt ansvar! Ser også du skriver det.

Jeg har overhode ingen intensjon å boikotte Newcastle United Football Club pga. Eiere. Jeg er nok ikke alene om det. Jo større Newcastle blir, jo større fan base, tror jeg. Ansvaret ligger langt over fansen av en klubb de har elsket i alle år.

Dette står jeg for 100 % og ville nok fått et tilsvar fra Justin Trudeau: "Swastika" eller "Emergencies Act".

Selvfølgelig satt på spissen fra min side ;)
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen11. Mars 2022, 12:32
https://twitter.com/KuperSimon/status/1502234487274577924

Den ubehagelige sannheten
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Kristoffer11. Mars 2022, 13:52
Jepp. Ubehagelig er vel mer beskrivende enn noe annet ord.

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie11. Mars 2022, 19:58
Er vel situasjonen i Yemen noe mer komplisert enn Ukraina - Russland, uten at jeg på noen som helst måte skal forsvare Saudi.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy11. Mars 2022, 20:09
En krig britene også støtter så mange som har blod på hendene her. Sier så absolutt ikke at Saudi er noe bra, for det er det ikke.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind11. Mars 2022, 20:17
Er vel situasjonen i Yemen noe mer komplisert enn Ukraina - Russland, uten at jeg på noen som helst måte skal forsvare Saudi.

USA, Storbritannia, Frankrike og andre – støtter den Saudi-Arabia-ledede koalisjonen med våpen m.m.

https://www.fn.no/Konflikter/Asia/jemen

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy11. Mars 2022, 20:29
So which Premier League owners are more culpable? The Saudis at Newcastle. For 7 years now, they have been fighting a war in Yemen that's as gruesome as the war in Ukraine, albeit that the world hardly cares.

Hele verdenssamfunnet bør jo skamme seg.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind11. Mars 2022, 20:30
Vet at mitt innlegg den 13.2. Ble feiltolket blant enkelte til at jeg sammenlignet SA med vestlige styresmakter. Ser selv i ettertid at det kan tolkes den vei. Det var overhode ikke min intensjon. Ber om en stor unnskyldning for det. Særlig til Andymag, Kristoffer og Lefsen som kommenterte.

Det jeg i hovedsak mente var at det bør rettes øyne, ikke bare til SA, men også til mange andre styresmakter i denne verden. Vi lever dessverre ikke i en perfekt verden, men noen er mye verre enn andre.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind11. Mars 2022, 20:38
So which Premier League owners are more culpable? The Saudis at Newcastle. For 7 years now, they have been fighting a war in Yemen that's as gruesome as the war in Ukraine, albeit that the world hardly cares.

Hele verdenssamfunnet bør jo skamme seg.

Helt enig!
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen11. Mars 2022, 21:38
Ingen hard feelings, oyvind😎 Jeg er helt enig i at verdenssamfunnet har sviktet her og UK er definitivt ekstremt hypokritisk all den tid forholdet til Saudi er så tett. Jemen-krigen er mer kompleks fordi det er flere parter men det er ingen tvil om hvem som er hovedaktøren i konflikten og det er Saudiene. Og det er staten som eier oss, som man kan lese i tråden er distansen fra Abramovich til Putin litt større.

Men som jeg også har skrevet før, jeg er hyklersk selv for jeg følger klubben fortsatt og koser meg med fremgangen! Men samtidig hadde jeg ikke blitt særlig trist om vi hadde fått nye eiere selv om det ikke hadde gitt CL i 2025
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy11. Mars 2022, 23:55
Forstår godt hva du mener. Føler litt det samme med twitter folkene som lirer av seg Saudi prekener om hva den og den supporteren bør føle. Samme nautet logger sikkert av telefonen etter at meldingen er sendt, og bestiller en pizza og vender det andre kinnet til som de aller fleste gjør. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, men når store organisasjoner og folk med makt som faktisk kan utgjøre en forskjell ikke løfter en finger da blir det hele litt...tja meningsløst.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag12. Mars 2022, 15:44
Får virkelig håpe at dette er punktet hvor PL eller britiske styresmakter tar til vettet og innfører restriksjoner på hvem som får eie fotballklubber. Om det betyr at vi mister Saudi-pengene så får det bare være.

G. Neville har jo lenge ønsket en uavhengig regulator av toppfotballen i UK. Vanskelig å være uenig i det med alt man ser nå.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen12. Mars 2022, 15:51
Får virkelig håpe at dette er punktet hvor PL eller britiske styresmakter tar til vettet og innfører restriksjoner på hvem som får eie fotballklubber. Om det betyr at vi mister Saudi-pengene så får det bare være.

G. Neville har jo lenge ønsket en uavhengig regulator av toppfotballen i UK. Vanskelig å være uenig i det med alt man ser nå.

Enig der, men det må være en ordning som er lik for alle og som ikke targeter håndplukkede klubber, slik som lovforslagene som ble lagt fram mot oss da Saudi tok over, som da kun ville ramme oss. Eller det vi ser nå med at kun Abramovic blir fryst ut, mens andre får holde på. Jeg hadde ikke begynt å gråte dersom vi mister eierne, men da må det ramme andre eiere som er litt i samme båt.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy12. Mars 2022, 16:16
Får virkelig håpe at dette er punktet hvor PL eller britiske styresmakter tar til vettet og innfører restriksjoner på hvem som får eie fotballklubber. Om det betyr at vi mister Saudi-pengene så får det bare være.

G. Neville har jo lenge ønsket en uavhengig regulator av toppfotballen i UK. Vanskelig å være uenig i det med alt man ser nå.
Britiske styresmakter kommer ikke til å fryse ut Saudi nå som olje blir enda mer viktig derifra. Blir også søkt om britiske styresmakter skal fryse ut et land de sender våpen til for milliarder. Ikke uenig med deg altså..
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag12. Mars 2022, 16:24
Får virkelig håpe at dette er punktet hvor PL eller britiske styresmakter tar til vettet og innfører restriksjoner på hvem som får eie fotballklubber. Om det betyr at vi mister Saudi-pengene så får det bare være.

G. Neville har jo lenge ønsket en uavhengig regulator av toppfotballen i UK. Vanskelig å være uenig i det med alt man ser nå.
Britiske styresmakter kommer ikke til å fryse ut Saudi nå som olje blir enda mer viktig derifra. Blir også søkt om britiske styresmakter skal fryse ut et land de sender våpen til for milliarder. Ikke uenig med deg altså..

Tap av en fotballklubb vil neppe få noen enorm påvirkning på oljepolitikken til Saudi. Særlig ikke med prisnivået vi ser i dag skal du se.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy12. Mars 2022, 16:27
Får virkelig håpe at dette er punktet hvor PL eller britiske styresmakter tar til vettet og innfører restriksjoner på hvem som får eie fotballklubber. Om det betyr at vi mister Saudi-pengene så får det bare være.

G. Neville har jo lenge ønsket en uavhengig regulator av toppfotballen i UK. Vanskelig å være uenig i det med alt man ser nå.
Britiske styresmakter kommer ikke til å fryse ut Saudi nå som olje blir enda mer viktig derifra. Blir også søkt om britiske styresmakter skal fryse ut et land de sender våpen til for milliarder. Ikke uenig med deg altså..

Tap av en fotballklubb vil neppe få noen enorm påvirkning på oljepolitikken til Saudi. Særlig ikke med prisnivået vi ser i dag skal du se.
Nå tenkte jeg det mer fra et britisk ståsted
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag12. Mars 2022, 16:43
Ja, men tror ikke det vil ha stort å si. Tror ikke frykt for å ikke få kjøpe saudisk olje er det som evt ville hindret britene i å steppe inn. Spørsmålet om de får det avhenger nok av langt viktigere ting enn en fotballklubb er mitt poeng.

Nå har jeg like lite tro som deg på at myndighetene vil gjøre noe da, bare så det er sagt. Blir nok med håpet.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Fluffy12. Mars 2022, 16:53
Nei klubben har nok fint lite å si. Poenget var at Saudi er en stor handelspartner til britene derav kommer de ikke til å foreta seg noe som du skriver.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen12. Mai 2022, 23:29
Da er vi i gang. For noe tøv.

https://twitter.com/CraigHope_DM/status/1524861098737942529
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen13. Mai 2022, 09:57
Det må vel være den styggeste Newcastle drakta jeg har sett. Og det er ingen tvil hva den refererer til. Helt sykt.
Det er alltid kaos med Newcastle..
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: lefsen13. Mai 2022, 10:20
Kan virke som de HELDIGVIS dropper det

https://twitter.com/lukeedwardstele/status/1525008554343682048?s=21&t=d9G_3_S3fA__HJlPYihQaQ&fbclid=IwAR1BfJ9MXo-yqR_sB3_F-G9DWdvxCYRsu3-Eik7rvo3p0jG2lLFOQMSPVz0
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Eriksen13. Mai 2022, 16:14
Majed Al Sorour, the chief executive of Golf Saudi, has been appointed as a director of Newcastle United #nufc
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag13. Mai 2022, 16:55
Det øyeblikket vi kommer til CL (kanskje EL også) blir nok St James' Park til Aramco Stadium også skal vi se.

Helt forventet dette. Selger man sjelen sin til djevelen osv...
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind13. Mai 2022, 17:19
Det øyeblikket vi kommer til CL (kanskje EL også) blir nok St James' Park til Aramco Stadium også skal vi se.

Helt forventet dette. Selger man sjelen sin til djevelen osv...

Tipper navnet i så fall vil bli "Aramco St. James Park". Amanda og Reuben Brothers er i god dialog med Newcastle fansen ang. Slike ting, etter hva jeg forstår. "Aramco St. James Park" med sponsor inntekter på £ 30 -40 Mill. årlig er jo for så vidt greit det, etter mitt syn.

Så kan det vel også hende at de nye eierne bygger et nytt Stadium, da kan det vel fort hende at det blir kun "Aramco Stadium".

Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Geordie13. Mai 2022, 20:29
Vi får nå se hva som skjer først i forhold til alt dette.

Joda, vi har en kontroversiell eier, lite poeng å skjule/motargumentere på det. MEN, finns nok av folk der ute som vil prøve å score billige poenger også. Den drakta er ikke bekreftet av noen, så vi får vente å se.

Fin drakt helt isolert sett den bortedrakta som har dukka opp, men med det bakteppet som er, så blir det jo tvilsomme greier om det blir den. 

Forventer ellers store ting når det gjelder sponsoravtaler i sommer, blir med skrekkblandet fryd.....
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: oyvind13. Mai 2022, 20:47
Der nevner du noe viktig, Geordie. Sponsor avtalene blir interessant. De må jo opp om vi skal kjempe om topp 6.

Ellers er det store planer på gang ift. Treningsanlegget og eierne ser på muligheten til å bygge ut St. James til maks kapasitet 65 000. Dette vil ikke påvirke FFP.
Tittel: Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
Skrevet av: Andymag13. Mai 2022, 21:45
Det øyeblikket vi kommer til CL (kanskje EL også) blir nok St James' Park til Aramco Stadium også skal vi se.

Helt forventet dette. Selger man sjelen sin til djevelen osv...

Tipper navnet i så fall vil bli "Aramco St. James Park". Amanda og Reuben Brothers er i god dialog med Newcastle fansen ang. Slike ting, etter hva jeg forstår. "Aramco St. James Park" med sponsor inntekter på £ 30 -40 Mill. årlig er jo for så vidt greit det, etter mitt syn.

Så kan det vel også hende at de nye eierne bygger et nytt Stadium, da kan det vel fort hende at det blir kun "Aramco Stadium".

Dette er noe man alltid hører tidlig i et eierskap. Fokus på fans, god dialog osv… Store testen på slikt kommer gjerne etter en del år, og da feiler de fleste (Ashley et prakteksemplar). La oss ikke rive med av fine ord nå i starten. Disse folkene vet hva de driver med, og hovedmålet er å skape et godt PR-skip.

Også: ser søren meg heller Aramco Stadium enn å skitne til St James’ Park med Aramco-navnet foran. Det ville jo faktisk vært verre rent PR/sportsvasking-messig.