Newcastle United > Generelt

"Project Big picture"

(1/3) > >>

navimer:
https://www.tv2.no/a/11703148/

Hva tenker folk om dette? Hvordan vil det kunne skade/bedre situasjonen for Newcastle?

Det var en ting jeg la spesielt merke til, og det var forslaget om at topp 6 klubbene skal få Veto-rett til å stanse oppkjøp av rivaliserende klubber   :o
Jeg kan ikke forstå hvorfor de skal få det? Det er jo for å beholde eget forsprang, men hvordan kan det forsvares?

Geordie:
Å gi topp 6 klubbene så mye makt, tror jeg rett og slett vil drepe hele PL, samt ødelegge markedsverdien på klubbene utenfor "det gode selskap". Tviler på de "mindre" klubbene i PL er særlig interessert i dette.

Kutt ut liga-cupen, maks pris på bortebilletter, samt strømme noe mer midler nedover i ligasystemet er vel få av tingene jeg er enig i.

Kjenner jeg i bunn og grunn blir drit forbanna på dette forslaget. De minste klubbene i ligasystemet, som sliter med økonomien og selv innser de aldri kommer til å nå PL uansett, vil jo gladelig la seg kjøpe av forslaget og være happy med dette. Mellomstore klubber, som Newcastle, Aston Villa, Leeds m.fl. vil jo ha alt å tape. Eierne til de mellomstore klubbene vil jo og se at markedsverdien forsvinner, da nye pengesterke eiere mest sannsynlig vil bli avslått av de 6 store. Om en eller annen riking vil kjøpe f.eks. Leeds og prøve å gjøre samme som City/Chelsea, vil de store 6 bare le av vedkommende, og nekte oppkjøpet. Korrupt som fy!

Ser flere og nå legger to og to sammen, og påstår dette forslaget er bakgrunnen for at Staveley og Co aldri fikk noen avgjørelse på sin overtakelse av Newcastle? For en gangs skyld heier jeg på Ashley, og håper han knuser hele PL i retten!

Syns Shearer oppsummerer greit her: https://www.nufcblog.com/2020/10/13/373301/

Alan:
Jeg synes dette er usmakelig (med unntak av noen punkter, som Geordie påpeker). Det har vært jobbet med dette siden 2017 og nå ser man plutselig sitt snitt til å utnytte hele corona-situasjonen for å få dette gjennom, i det man prøver å fremstille det som at hele ligasystemet er avhengig av dette og at disse klubbene gjør alle en tjeneste. Men det skinner vel ganske greit gjennom at intensjonen er å styrke egen makt og kontroll, mer enn veldedighet.

navimer:
Virker som amerikansk eierskap i Liverpool og Manchester United har ført til at de arbeider for en type organisering som de har i amerikansk idrett med Franchise-eierskap.

Kanskje de sitter med en våt drøm om at toppklubber skal ha sin egen liga uten opprykk og nedrykk slik som NFL uten at noen kan konkurrere de ut? Var jo mye en slik organisering de ønsket med den såkalte "Europeiske Superligaen"...  håper virkelig de klarer å stoppe en slik utvikling, for klubber som Newcastle har ALT å tape på dette

Alan:
Hvordan skal de få gjennom Project Big Picture?

"FA chairman Greg Clarke was involved in initial talks about Project Big Picture but withdrew after he said the main aim of the proposals "became concentration of power and wealth in the hands of a few clubs".

Mr Clarke said that a breakaway league was mooted as a possible threat to gain support for the plans, which have been driven by Manchester United and Liverpool, alongside the chairman of the football league, Rick Parry."

https://news.sky.com/story/top-premier-league-clubs-threaten-to-break-away-unless-radical-changes-to-english-football-are-backed-12103649

Det er visstnok et møte i dag hvor representanter for alle klubbene i PL deltar. I EFL er man mer positivt innstilt.

Og en liten avsporing:
Det har vært påstander om at opp til flere klubber har hatt innvendinger mot oppkjøpet av Newcastle, med Liverpool og Tottenham blant dem. Richard Master har kategorisk avfeid disse påstandene/at det har påvirket prosessen, men med de siste dagers avsløringer er jeg ikke overrasket om det kan være en sammenheng. Det er jo åpenbart at toppklubbene ikke uten videre ønsker økt konkurranse velkommen. Men her ser vi tydelig at de aktivt jobber for å befeste sin egen posisjon og hvilke midler de er villige til å ta i bruk for å forhindre økt konkurranse.

Navigering

[0] Oversikt

[#] Neste side

Skift til full visning