20. juni: Vi ønsker å gjøre forumet mer attraktivt for våre brukere. Vennligst kom med innspill til hvordan vi kan forbedre det! Se i forumkategorien Tilbakemeldinger / info for å gi din mening.

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - albert

Sider: [1]
1
Generelt / Sv: Refleksjon: Hvorfor dere holder med NUFC
« på: 30. Juli 2010, 14:13 »
Jeg ser fram til svarene, og i et blaff av selvinnsikt skjønner jeg hva du mener med "tidvis reflektert". Hadde jeg satset tungt på stilkarakterene så er det mulig jeg hadde droppet NS sammenligningen :)

I forhold til de andre spørsmål så var jeg også litt barnslig. Jeg hadde lagt en cunning plan for å framprovosere et svar fra deg slik som "AHA!!! Det var Man CIty som spilte på Maine Road og ikke United!!!"

Dette var et godt gammeldags lurespørsmål; United spilte en kort periode etter krigen kampene sine på Maine Road.

Det viktige i mitt innlegg var mer det som gikk på min oppfatning av at det er så mye som gjør engelske klubber fengslende og interessante for nordmenn og ikke bare titler. Det er klart at titler hjelper på tiltrekningskraften men det slett ikke eneste kriterie for valg av favorittklubb. Beviset for det ligger i det faktum som du stiller spørsmål til i ditt startinnlegg; hvorfor er det så mange i Norge uten geografisk tilknytning som holder med klubber som ikke vinner noe? ja en del av klubbene er faktisk direkte rævva sportslig så det må jo være mer. Jeg ser at du forklarer dette ved personlighetstrekket "credhunter" men det er å undervurdere alt det som gjør engelsk fotball spennende for nordmenn.

For en fullblods credhunter ville vel ikke NUFC vært det naturlige valget. Om man ønsker å støtte et lag som credhunter slik det er beskrevet i dine innlegg så ville det vel gitt mer cred å holdt med et lag fra Syria eller Laos. Hadde ikke det vært noe for en credhunter som er opptatt av å framstå som en som liker det rare og uvanlige?

Jeg tar det som gitt at du som Man U supporter kjenner til historien helt fra Newton Heath- tiden og at de første klubbfargene nå tas fram av ekte united-supportere for markere sin avsky for Glazer-regimet. Dette er et eksempel på at supportere drar fram klubbens historie som en viktig del av sin egen og klubbens identitet.

United  har alltid hatt en stor fanbase i Norge, men fakta er jo at laget hadde mange magre år før Fergusen tok over. Det faktum at klubben likevel var populær i Norge vitner jo også om at selv United har en kultur og historie som har appelert til nordmenn i tider da trofeer var sjelden kost.


2
Generelt / Sv: Refleksjon: Hvorfor dere holder med NUFC
« på: 30. Juli 2010, 12:47 »
Spørsmål til trådstarter:

Hvor går grensen mellom det å være genuint interessert og det å være kredsanker?

Hvilke lag kan jeg holde med og hvilken musikk skal jeg høre på for ikke å være kredsanker men få stempel som genuint interessert?

HVor lenge har du holdt med Man U?

Valgte du favorittlaget (siden du beskriver det som sosialt trygt og akseptert) utelukkende på grunn av gode resultater eller har andre kriterier vært utslagsgivende?

Kan du din klubbs historie og kulturen rundt?

Grunnen til at jeg spør om dette er at jeg tror at dersom du hadde vært genuint interessert (slik jeg definerer det) i engelsk fotball så hadde du kjent din klubbs historie og kultur. Om du hadde hatt et nært forhold til disse momentene tror jeg ikke du hadde skrevet innlegget ditt, fordi tankene dine ligger  langt fra det man kan forvente fra en som har et minimum av forståelse av engelsk fotball og det som ligger rundt. Vi har folk i Norge som holder med Barnet og Rochdale, og det sier noe om at lagene (med tilhørende kultur og historie) har en appell som gjør at folk i Norge føler tilknytning til lagene. Fantastisk!!!

Fotballelskere forstår dette og behøver ikke skrive innlegg slik du gjør; de vet svarene på det du spør om og trenger ikke spørre.

Vet du hvorfor David Beckham bar gult og grønt skjerf da han var på Old Trafford med Milan tidligere i år?

Kan du fortelle noen morsomme anekdoter fra hjemmekampene på gamlestadion Maine Road?

hadde det ikke strengt tatt vært kjedelig om alle holdt med Man u og hørte på Alexander Rybak??

Har ikke du selv jaktet kred ved å ta et sikkert valg da du bestemte deg for å holde med Man U? Det virker som ditt behov for konformitet er veldig stort.

Om det er slik at du bestemte deg for å holde med United i løpet av de siste 15 år på bakgrunn av sikker tilførsel av trofeer så er det i mine øyne like ærefullt som det var å melde seg inn i  Nasjonal Samling  10. april 1940.


3
Spillere og ledere / Sv: Michael Owen
« på: 01. Okt. 2008, 12:45 »
Vi kan stole på at Owen vil gjøre jobben sin og være den kapteinen som forventes av ham, men dersom klubben ikke får samlet seg innen rimelig til (fra første januar bør sysakene være ryddet opp) frykter jeg at Owen og flere vil ønske seg bort fordi forutsetningene for å lykkes med NUFC er borte.

Slik situasjonen nå er så fortjener både spillere og supportere bedre enn den skandalen klubben er inne i. Jeg håper Basjley får solgt seg ut fortere enn svint og at Dennis Wise får fyken eller finner seg andre klubber å plage.

På sikt tror jeg Owen kan bli i klubben om ting kommer på stell. King Kev og Owen sammen med nye eiere er drømmeløsningen her, men selv de vil trenge tid til å bygge opp et lag som kan konkurrere om europacup plassene.

Men ting må skje rimelig kvikt; mister vi Owen tror jeg det blir vanskelig å få inn store navn senere.

Sider: [1]