Slaktet av Stoke

Oppdatert: 20. March 2011

Newcastle lakk som en sil bakover, og fikk lite til å stemme offensivt. Dermed endte det med 0-4 og braktap mot tabellnabo Stoke. Walters, Pennant, Higginbottam og Fuller scoret målene for vertene.

Grunnet store skadeproblemer hadde Pardew en vanskelig jobb i å komponere en slagkraftig startellever. Manageren valgte en utradisjonell 5-3-2-formasjon med Campbell, Williamson og Coloccini som stoppere, Enrique og Simpson som vingbacker, Barton, Tioté og Nolan sentralt på midten, samt Ameobi og Løvenkrands på topp.

Det tok bare drøyt 20 minutter før Enrique måtte gi seg. Spanjolen var usikker før kampen, og ble byttet ut med unggutten Ferguson da han kjente skaden igjen.

Like etterpå gikk Stoke opp i ledelsen på sin første sjanse i kampen. Pennant slo inn på en forholdsvis umarkert Walters som headet ballen i mål på fantastisk vis bak en sjanseløs Harper.
Newcastle hevet seg etter scoringen, men sviktet alltid i den avgjørende biten.

Bare minuttet etter at lagene kom ut på banen igjen til 2. omgang, glapp det igjen for Pardews mannskap. Harper fikk et tilsynelatende enkelt tilbakespill i beina, men klusset det til da han ble presset av Kenwayne Jones, og forærte motstanderen ballen. Det hele endte opp med at Pennant styrte inn det påfølgende innlegget uten problemer, og 2-0 til hjemmelaget var et faktum.

Og som om ikke det var nok: Før 50 minutter var spilt fikk Stoke et billig frispark i farlig posisjon. Higginbottam var nådeløs og banket ballen rett i nettmaskene. Harper hadde ikke tid til å løfte på en eneste finger, og måtte konstatere at vertene hadde scoret sitt tredje mål på sin tredje målsjanse i kampen.

Derfra og ut ble veien svært tung for et rystet og skadeplaget Newcastle, som likevel skapte noen farligheter. Shane Ferguson, som var ett av få lyspunkt, hadde et fantastisk raid på venstrekanten som nesten endte med scoring. Talentet rundet tre Stoke-forsvarere, men avslutningen med høyrefoten ble for svak.

På overtid utnyttet Stoke nok en gang et hull i Newcastles bakre ledd, og Fuller gjorde ydmykelsen komplett med sin 4-0-scoring. Dette var klubbens andre seier mot Newcastle denne sesongen, etter at de viste lignende utenomjordisk effektivitet og vant 2-1 på SJP i september.

De andre resultatene gikk heller ikke Newcastles vei. Wolverhampton og Wigan vant, mens WBA, West Ham og Blackpool tok overraskende poeng mot sterkere motstandere. De sort-hvite fra Tyneside ligger nå på en 11. plass med 36 poeng – fire poeng over nedrykksstreken. Neste kamp er en klassisk sekspoengskamp hjemme mot Wolverhampton om to uker.