Pinlig exit

Oppdatert: 09. January 2011

Tenningen var aldri til stede, og det var fullt fortjent at Stevenage fra League Two tok seg videre i FA-cupen med en 3-1 seier.

Hos Newcastle kom Krul, Perch, Williamson, Smith og Routledge inn fra vår forrige Premier League-kamp.

ALLTID PÅ ETTERSKUDD
Newcastle startet kampen med å slå mye langt mot Best, noe som var barnemat for Stevenage sine midtstoppere, de lille farlighetene Newcastle skapte i første omgang var da Routledge utfordret på fart på sin kant. Etter halvtimen kommer den første store sjansen da Bostwick fyrer av fra 20 meter. Ballen blir godt reddet av Krul til corner. Til pause står det 0-0.

I pausen takket Best for seg og Ranger gikk på topp. Pardew la om til 4-5-1, mye på grunn av lite ballinnehav på midtbanen i første omgang.
Etter fem minutter ut i andre omgang drar Long seg innover i banen for Stevenage, hans skudd er på vei utenfor, men treffer hodet til Williamson og fyker inn ved nærmeste stolpe. Ikke ufortjent ledelse for League Two-laget.
Nolan svarer nesten umiddelbart like etter, men skuddet blir fistet over tverrliggeren av keeper Day. Stevenage går rett i angrep og denne gangen treffer Bostwick bedre enn i første omgang, skuddet fra 20 meter lurer seg inn via stolpen, utagbart for Krul.

Et av grepene Pardew gjør fra sidelinjen er å sette inn Tiote for Smith. Etter 70 minutter går det fra vondt til verre for Newcastle. Tiote hopper inn i en takling og tar ballen. Dommeren mener taklingen er “reckless” og sender Tiote i dusjen.
På overtid dunker Barton inn et skudd fra 30 meter, men Stevenage utnytter lite menn i forsvar og legger på til 3-1 like før slutt.

Stevenage går videre og møter Reading i neste runde, Newcastle må nå fokusere mot derbyet mot Sunderland.

KAMPFAKTA:

• 1-0 Williamson (O.G) 50 min
  • 2-0 Bostwick 55 min
  • 2-1 Barton 92 min
  • 3-1 Winn 94 min

LAGOPPSTILLINGER:
STEVENAGE: Chris Day, Jon Ashton, Ronnie Henry, Mark Roberts, Scott Laird, Stacy Long, John Mousinho, Lawrie Wilson, Michael Bostwick, Chris Beardsley, Peter Winn

NEWCASTLE UNITED: Tim Krul, Fabricio Coloccini, Mike Williamson, James Perch, Danny Simpson, Joey Barton, Alan Smith (Tiote), Kevin Nolan, Leon Best (Ranger), Peter Lovenkrands (Airey), Wayne Routledge

SPILLERRATINGER:

Krul 6
Ikke sjangs på noen av målene, fin redning i førsteomgang. Slurvete med pasninger
Simpson 5
Treffer på èn av fire innlegg. Blir for lett vendt bort på første målet.
Coloccini 6
Farta hans er god å ha, rydder opp i farlige situasjoner.
Williamson 5
Uheldig på første målet, feilplassert på siste målet.
Perch 3
Ukomfortabel på venstreback. Bommer på alt for mange oppspill, ingen følelse i det hele tatt.
Routledge 5
Starter friskt, kommer til gode situasjoner. Blir borte i andre omgang.
Nolan 5
Anonym.
Smith 4
Kommer ikke inn i kampen. Får sitt obligatoriske gule kort.
Barton 6
Starter bra med gode langpasninger. Blir etterhvert mer og mer borte på venstrekant. Fint mål.