Mangel på kvalitet ble avgjørende

Oppdatert: 07. March 2011

Everton tok turen til St.James Park lørdag, og med begge lag uten sine største profiler ble det en jevn kamp der bortelaget trakk det lengste strået.

Everton måtte klare seg uten både Fellaini og Cahill, mens Newcastle fremdeles var uten Barton.

RØFF START
Kampen startet med høy tenning, noe som bar preg av mange taklinger og frispark. Kampens første mulighet kom til Everton. En kontring ender hos Arteta som drar med seg ballen innover i 16-meteren og avfyrer et skudd i retning hjørnet, men Harper varter opp med et tigersprang og redder til corner.

Noen minutter senere er det Newcastle som utfordrer målet. Gutierrez finner Williamson inne i boksen som igjen finner Nolan på cirka 5 meter. Han avfyrer skudd som Howard ikke får gjort annet enn å dytte videre, der befinner Best seg som enkelt header inn 1-0 til hjemmelaget.
I sin iver etter målet blir Newcastle like etter kontret i senk av Everton, Arteta mottar ballen nok en gang på venstresiden, men finner denne gangen Osman inne i boksen. Han har få problemer med å utligne for Everton.
Få minutter senere får Everton frispark fra venstre. Baines viser frem sin livsfarlige venstrefot da han curler ballen mot bakre der Jagielka venter, han setter foten til og plutselig har Everton snudd kampen. Som om ikke dette var ille nok må Enrique forlate banen med skade. Inn kommer Ameobi med sin nylig anskaffet ansiktsmaske.
Like før pause får Newcastle en siste mulighet, men Williamson får ikke guidet ballen mot mål etter et innlegg fra Jonas.

FRISK AMEOBI
Andre omgang startet med et Ameobi-press. Han presenterte seg etter skade med å sette Howard på prøve, men uten at det resulterte i tellende resultat. Everton var også farlig frempå, da bare en finger fra Harper hindret scoring fra Beckford. Kampen bølget frem og tilbake der ingen store muligheter ble skapt. De få mulighetene som førte frem ble stoppet av heroisk forsvarsspill.
Fem minutter før slutt får Newcastle frispark på 17 meter. Best kliner til og ballen treffer muren og er på retning mot mål, men en uheldig Nolan kommer i veien for skuddet. Kampen ebber ut med Everton-seier, en kamp Newcastle godt kunne fortjent et poeng.

KAMPFAKTA:

• 1-0 Best 23 min
  • 1-1 Osman 31 min
  • 1-2 Jagielka 36 min

LAGOPPSTILLINGER:

NEWCASTLE UNITED: Steve Harper; Steven Taylor (Ferguson), Mike Williamson, Fabricio Coloccini, Jose Enrique (Ameobi), Danny Simpson, Kevin Nolan, Cheik Tiote, Jonas Gutierrez, Leon Best (Kuqi), Peter Lovenkrands

EVERTON: Tim Howard; Tony Hibbert, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Leighton Baines, Phil Neville (Heitinga), Jack Rodwell, Mikel Arteta, Leon Osman (Coleman); Jermaine Beckford (Anichebe), Louis Saha

SPILLERRATING:

Harper 7
Redder oss flere ganger med gode redninger.
Taylor 6
Brukbare offensive raid i første omgang, men litt vill spillestil
Williamson 5
Gjør mange rare ting med ball, ikke sin beste kamp.
Coloccini 6
En brukbar kamp, presterer stabilt. Viktig for laget.
Enrique  5
Mister sin markering før andre målet, av skadet.
Simpson 5
Kom aldri med i kampen fra sin høyrekant, straks mer komfortabel på høyreback
Nolan 6
Gode løp inn i boks, mer synlig enn på lenge offensivt. Sterkt delaktig i målet,
Tiotè 7
Nok en gang en av våre beste. Viktig ballvinner og god ballfordeler
Jonas 7
Fått bedre sving på innleggene sine, en konstant trussel.
Løvenkrands 4
Touchet satt ikke, og ble for veik. Offer for skaden til Enrique, flyttet mye rundt.
Best 6
Nok en gang på scoringslista, ser at han har sjøltillit.
Ameobi 6
Brukbart innhopp, kommer til sjanser. Litt veikere i duellene, mulig på grunn av skaden i ansiktet.