Manchester Utd 3-1 Newcastle

Oppdatert: 26. December 2014

Uniteds stjernegalleri ble for sterke for et skadepreget Newcastle lag.

Etter tre strake tap og 9 baklengs var presset tilbake på Pardews skuldre. Seier og laget er for fullt med i Europa-kampen. Tap og laget er i ingenmannsland.

Første omgang starter bra for Newcastle, hvor de fort kunne fått straffe etter 13 minutter da Gouffran blir løpt ned innenfor sekstenmeteren av Mata. Uheldigvis for Newcastle vinker dommer Michael Jones spillet videre. Ikke uventet for Newcastle – vi må faktisk til fjorårets Boxing Day for å finne sist de svarte og hvite fikk straffe i Premier League.

Janmaat er nære ved å score etter 19 minutter, når han fosser mot mål og fyrer av. Men De Gea redder som vanlig mesterlig.

Adam Armstrong startet sin første kamp på topp, og ble med det tidens yngste Newcastle spiller i Premier League. En prestasjon av unggutten, som til tider viste gode takter på Old Trafford.

Likevel er det nettopp Armstrong som blir involvert i kampens første baklengsmål for Newcastle. I det 23 spilleminutt kontrer United etter at ungguttens skudd blir blokkert. Ballen havner hos Rooney, som spiller til Mata, som legger den elegant over forsvaret til Falcao. Han sklitakler ballen inn til Rooney som enkelt kan dytte den i mål.

Etter baklengs målet tar United mer initiativ i kampen. 36 minutter er spilt når Colback glemmer å følge Rooney, noe Mata ser og spiller til Rooney, som enkelt alene med keeper gjør 2-0.

Newcastle er spillemessig med hele omgangen, men en frisk og leken Ayoze Perez klarer aldri helt å true De Gea i United buret og Pardew må se laget gå til pause med 2 under.

Colback og Anita

Colback og Anita appluderer for fansens støtte etter tapet.

Andre omgang starter med at Newcastle har mye ball uten å skape noen farligheter.

Wayne Rooney som ikke hadde puttet på fem møter mot Newcastle så ikke preget ut av det, og er nok en gang medvirkende til lagets tredje mål.

Rooney slår en vakker langpasning til Van Persie. Nederlenderen har løpt seg fri og header ballen i det lengste hjørnet fra åtte meter! Her kunne nok Taylor og Janmaat kommunisert bedre. 53 minutter og 3-0.

Newcastle prøver å svare med en gang, men United forsvarer seg mesterlig og innleggene blir klarert hver gang.

58 minutter er spilt når Colback slår inn, Rooney header ballen ut og Armstrong fyrer på volley fra 16 meter. Dessverre for Newcastle går forsøket hans noen meter utenfor!

Pardew tar grep når timen er spilt, og tar ut Dummet og Armstrong. Inn kommer Cabella og Cisse.

Byttene gir ingen umiddelbar effekt og kampen ser ut til å ebbe ut i 3-0, før Colback blir felt innenfor sekstenmeteren og dommer Jones peker på straffemerket. Cisse tar straffen og setter den utagbart oppe i høyre hjørne for De Gea. Newcastle har nå 3 minutter pluss tillegg på å få noe ut av oppgjøret.

Det klarer de imidlertid aldri og Manchester United tar en fortjent 3-1 seier, mens Newcastle må se lagene foran seg stikke i fra.