Kampreferat: Newcastle – Hellas Verona 2-0

Newcastle spilte søndag sin siste kamp i årets pre-season, da Hellas Verona sto på motsatt banehalvdel.

De sorte og hvite viste tidvis gode takter mot italienerne, men kan nok vente seg mye tøffere motstand når Premier League sparkes i gang neste uke.

Rafael Benitez er nok smertelig klar over at laget fortsatt kan trenge enkelte forsterkninger før overgangsvinduet stenger ved utgangen av august. Likevel kan han nok si seg greit fornøyd med sesongoppkjøringen, der kun én av seks kamper har endt med tap. Det er dog ikke til å legge skjul på at laget er særdeles sårbart med tanke på eventuelle skader. Med Dwight Gayle ute med et hamstring-problem, er ikke Benitez mer enn en skade eller to til unna å være i seriøse problemer offensivt.

United hadde likevel ingen store problemer med å slå Fabio Pecchias Hellas Verona på St James’ Park.

Newcastle startet kampen friskt, og tok ledelsen allerede etter fire minutter, da Javier Manquillos innlegg traff Ayoze Perez som sendte ballen forbi italienernes keeper.

Bare 8 minutter senere sendte Jonjo Shelvey Christian Atsu alene med keeper med en lang ball. Ghaneseren hadde ingen vansker med å overliste keeper Nicholas, og stillingen var 2-0.

I etterkant hadde både Aleksandar Mitrovic og Matt Ritchie sjansen til å øke ledelsen ytterligere for hjemmelaget, som nok egentlig burde ha vunnet kampen med noe større sifre.

Hellas Verona var ikke helt ufarlige utover omgangen, men så ut til å slite med å skape de helt store sjansene. I tillegg var bortelagets fysioterapeut hyppig ute på banen for å bistå italienerne, som lot seg frustrere av Newcastles tøffe taklinger.

Rett før pause prøvde Shelvey seg med et dristig skudd fra egen banehalvdel, men Hellas Veronas målvakt klarte med nød og neppe å avverge.

Benitez gjorde ingen endringer i pausen.

Bortsett fra et par småfarlige avslutninger fra Shelvey og Isaac Hayden, var det ikke mye å bite seg merke i i begynnelsen av andre omgang.

Med 26 minutter igjen på kampuret gjorde Benitez en rekke endringer på laget, da han byttet ut hele 8 spillere. Darlow, Gámez, Lascelles, Mbemba, Merino, Aarons, Murphy og Diamé ble erstattet av Elliot, Manquillo, Lejeune, Clark, Dummett, Shelvey, Atsu og Mitrović.

Etter 71 minutter sendte Ritchie avgårde et lavt skudd, som bortekeeperen avverget med fingertuppene. Samme mann fikk sjansen på et frispark mot slutten av kampen, men forsøket gikk til side for mål.

Med to minutter igjen prøvde Siem De Jong seg med en suser, men heller ikke han klarte å overliste Silvestri i Verona-målet.

Newcastle avsluttet pre-season med seier, men om mannskapet er godt nok forberedt for Premier League gjenstår å se.