Kampreferat: Manchester City – Newcastle 3-1

Oppdatert: 22. January 2018

Det var kanskje sesongens vanskeligste bortekamp som ventet Newcastle lørdag kveld, da Manchester City sto på motsatt banehalvdel på Etihad.

Newcastle startet kampen med følgende 11 (4-5-1):

Darlow – Manquillo, Lascelles, Clark, Dummett – Murphy, Shelvey, Diamé, Hayden, Atsu – Joselu.

Gjestene sparket kampen i gang da klokken slo 18.30, og var ikke all verden fra å sette en real støkk i de lyseblå kun to minutter ut i kampen. Clark fikk stå umarkert og sendte avgårde en volley, men Ederson var våken i City-buret, og reddet forsøket uten store problemer.

Etter dette var det meste som forventet på gressmatta i Manchester. Hjemmelaget styrte spillet, mens gjestene forsøkte å ligge kompakt i forsvar. Etter 18 minutter satte de blå ballen i mål for første gang for kvelden, men Sterlings scoring ble annullert for offside.

Newcastle fortsatte å forsvare seg godt, og vertene slet faktisk til tider med å skape de store sjansene. Men etter 34 minutter fikk City dessverre hull på byllen da Kevin de Bruyne slo inn et vakkert innlegg som Sergio Agüero fikk et par hårstrå på. 1-0 til de suverene serielederne.

Vertene fortsatte som ventet å styre spillet også etter scoringen, og De Bruyne var nære ved å doble ledelsen da han fyrte av et skudd med venstreslegga etter 40 minutter. Heldigvis var Karl Darlow med på notene, og reddet komfortabelt.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0.

I løpet av andre omgangs første ti minutter gikk både Diame, Otamendi og Fernandinho ned for telling etter dueller, men ingen av dem fant det nødvendig å forlate banen.

Etter 62 minutter fikk City straffespark etter at Sterling ble felt innenfor 16-meteren. Agüero gjorde ingen feil fra 11-metersmerket, og satte ballen sikkert i mål på tross av at Darlow gikk riktig vei.

Et par minutter senere blåste gjestene liv i kampen igjen da Jacob Murphy  tok vertene fullstendig på senga og fikk en halv banehalvdel på å lure Ederson. Murphy chippet ballen elegant over vertenes målvakt, og plutselig var Newcastle inne i kampen igjen.

Like etterpå fulgte to City-sjanser av det virkelig store slaget, og både Agüero og Sterling burde nok ha punktert kampen for vertenes del. Men ingen av de klarte å overliste Karl Darlow, og håpet levde fortsatt for gjestene.

Etter 73 minutter kunne Newcastle virkelig ha sjokkert serielederne da Ederson måtte gi retur to ganger på rappen. Dessverre maktet hverken Diame eller Perez å sette ballen i nettmaskene, og stillingen var stadig 2-1.

Etter 83 minutter ble det derimot slutt på spenningen da Agüero puttet inn sin tredje nettkjenning for kvelden etter et solid forarbeid av Leroy Sane.

Dermed endte det som forventet med 0 poeng på Etihad.