20. juni: Vi ønsker å gjøre forumet mer attraktivt for våre brukere. Vennligst kom med innspill til hvordan vi kan forbedre det! Se i forumkategorien Tilbakemeldinger / info for å gi din mening.

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Alan

Sider: 1 2 [3] 4 5 6
31
Transfers / Sv: Transfersommeren 2018
« på: 09. Aug. 2018, 15:32 »
Om ikke annet så må dette vinduet være Ashley sitt siste forsøk på å gjøre regnskapet mer attraktivt for kjøpere. Solgt flere spillere og "nesten" bare lån inn + tv penger vil gjøre klubben fint på papiret.

Det ikke Ashley skjønner er at det er ingen garanti for at klubben holder seg i PL ( Benitez kan f.eks stikke i morgen)

Kommer ingen vei med disse lånene annet enn at en forskyver problemene foran seg. Neste sommer rykker vi mange steg tilbake igjen når både Kenedy, og Rondon må erstattes.

Ryktene om oppkjøp begynte vel først i september i fjor etter at vinduet var stengt? Lov å håpe at det kommer nye rykter på den fronten snart.


En liten avsporing, men dette har jeg tenkt litt på også. Jeg ser at det snakkes en del om at manglende investeringer osv. kan være et tegn på at Ashley ønsker å forberede klubben på salg. Nå er ikke jeg noen økonomiekspert, men fremstår Newcastle virkelig så attraktiv som man skal ha det til?

Ja, vi har en sunn økonomi/fått orden på økonomien (slik jeg har oppfattet det) og ingen store heftelser i form av fremtidige avdrag fra spillerkjøp. Men dette vil jo naturligvis drive prisen opp også, noe som er ønskelig for Ashley. Men samtidig som økonomien på papiret ser bra ut, så er jo klubben strippet for verdier over hele fjølen. Troppen er tynn og i beste fall middelmådig jevnt over. I stedet for å bygge videre på fundamentet Benitez har lagt til nå, så må vi nærmest starte på scratch igjen hver sommer.

Man har ikke investert i akademiet, og så vidt meg bekjent, er det ikke noen utsikter for at det vil bli skapt verdier av særlig betydning her med det første heller. I tillegg trenger treningsanlegget å oppgraderes.

Altså, i tillegg til selve kjøpssummen trengs det en solid dose investeringer på flere fronter for en fremtidig kjøper (hvis målet er å satse litt mer enn Ashley gjør). At klubben er strippet for verdier skal jo i utgangspunktet gjenspeiles i salgsprisen, men jeg er redd Ashley overvurderer verdien av en, på papiret, sunn økonomi, kontra verdiene som er i klubben (spillermateriale osv). Og fare for nedrykk vil også gjøre det mindre attraktivt for en kjøper.

Så, hva er det som gjør Newcastle så attraktiv sammenlignet med andre, kanskje billigere PL-klubber? Potensialet? Eller er verdien av underinvesteringer over lang tid, i bytte mot en, på papiret, sunn økonomi, virkelig så attraktivt?

32
Spillere og ledere / Sv: Florian Lejeune
« på: 08. Aug. 2018, 21:26 »
Fra twitter:
@BenDinnery
Lejeune. #NUFC

The club refuse to give a timescale, but an average RTP for the 121 players I hold data for is around 278 days which would effectively rule him out of 2018/19.

Quickest - 102 days
Longest - 558 days
Defenders on average - 301 days
Aged 25-28 years - 278 days

33
Transfers / Sv: Transfersommeren 2018
« på: 08. Aug. 2018, 09:20 »
Spoiler (hover to show)

Har vinduet vært så tragisk da?

Ut Gayle -inn muto
Ut mitro - inn Rondon
Ut Merino- inn KI
Inn dub( klassekeeper)
Ut mbemba- inn Sveits stopperen
Kenedy inn ( klasseving)

Egentlig ganske fornøyd jeg. Vi er klart forsterket både ift sesongstart i fjor og sesongavslutning i år.

Gayle/mitro har bevist at de ikke har pl nivå, mbemba spilte ikke, Merino spilte litt. Vi har altså ikke mistet noen fra vår første 11er.
Men vi har signert hvertfall 3 som vil være i vår 1. 11er

Ja, jeg vil si vinduet har vært en vits, av flere grunner:
 • Allerede før vinduet åpnet var Benitez tydelig på hva som trengtes og hvem han ville ha. Likevel må vi vente helt til siste liten med å få inn erstattere, noe som bl.a hemmer pre-season
 • Stallen er syltynn og vi er bare noen skader ifra fullstendig krise (i hvert fall i forsvar). At vi bytter ut en spiller mot en annen hjelper ikke på bredden.
 • Vi sparer oss til fant og evner ikke å få inn førstevalgene til Benitez (innenfor gitte rammer så klart). Ki er sikkert en fornuftig spiller å få inn, men jeg tipper det stod noen andre navn høyere på listen over erstattere for Merino.
 • De fleste lag er også vesentlig forsterket, noe som gjør at vi egentlig har tapt enda mer terreng, sammenlignet med andre lag
 • Nok en gang viser vi null ambisjoner, annet enn å gjøre akkurat nok for å holde oss i PL
 • Generelt, at Rafa ikke er fornøyd, at han går offentlig ut og sier at han er svært bekymret for manglende forsterkninger og at han ikke aner hvem som er på vei inn eller ut, det vitner om et overgangsvindu som har vært en vits. Og dette står sterkt i kontrast til forventningen om at Rafa skal få ha kontroll over spillere inn/ut og løftene om at hver krone generert av klubben er til rådighet. I tillegg er Benitez er på en utgående kontrakt og han vil ikke skrive under på en ny kontrakt før han får skikkelige løfter om at vi ønsker å satse, at han får midler til forsterkninger osv. Dette overgangsvinduet var Ashley sin mulighet til å vise at han mener alvor, men Ashley har ikke gjort en eneste ting for å overbevise Benitez om at han skal skrive under ny kontrakt. Snarere tvert imot!

34
Generelt / Premier League 18/19
« på: 07. Aug. 2018, 18:43 »
Newcastle får en knalltøff start med lag som Tottenham, Chelsea, Manchester City, Arsenal og Manchester United i runde nr. 1, 3, 4, 5 og 8. Jeg har vært litt frem og tilbake på betydningen av det tøffe programmet i starten.

Positivt:
 • Mange av spillerne på disse lagene har vært opptatt med VM i sommer og er gjerne ikke helt match-fit ennå
 • Dette har også ført til en noe amputert pre-season (for noen mer enn andre)
 • Chelsea og Arsenal har fått ny trener og det tar gjerne litt tid før ting begynner å sette seg 
 • Lang periode med antatt svakere motstand etter disse kampene. Muligheter for å spille på seg selvtillit og sanke mange poeng
Negativt:
 • Ikke negativt i seg selv, men disse lagene har såpass god dekning og kvalitet i stallen at de som eventuelt erstatter slitne VM-spillere også er veldig god
 • Mange tap og få poeng kan skape en negativ trend som er vanskelig å komme ut av
 • Ligger vi på nedrykksplass etter f.eks 8 kamper, så kommer det til å bli et vanvittig press på spillerne og alle de involverte, noe som kan forsterke den negative trenden ytterligere
Ellers kom jeg over en tabell fra forrige sesong som er justert for flaks/dommerfeil (http://www.espnluckindex.com/adjusted-league/). I følge denne ble vi "snytt" for 4 poeng og vi ville endt på en 8. plass etter at alle lag har blitt justert. Jeg mener at vi overpresterte i fjor og er redd vi ikke klarer å gjenta det i år, men i så måte er dette en liten trøst, da den viser at vi egentlig burde fått enda mer uttelling forrige sesong.

Hva tenker dere om terminlisten og Newcastles muligheter for sesongen? Kjør debatt!

35
Transfers / Sv: Transfersommeren 2018
« på: 07. Aug. 2018, 14:43 »
Spoiler (hover to show)
Men det som er fullstendig fallitt er MA insisterer på å betale alt med en gang når vi kjøper spillere, mens de øvrige lagene driverne nedbetaling. Ja de vi kjøper blir litt billigere, og klubbens bøker ser bedre ut, men en gigantisk ulempe er at vi selv sitter igjen med lite penger når vi skal erstatte en spiller som er solgt med en nedbetalingplan.

Dette vil være en ulempe i starten, men når vi har holdt på slik i flere år skal jo man i utgangspunktet ha en jevn flyt av penger som kommer inn fra tidligere år, slik at dette til en viss grad jevner seg ut. Dette forutsetter selvsagt at det selges spillere av en viss verdi også. Men om vi faktisk ser noe til disse pengene igjen i form av investering i spillere er jo en annen sak. Hvis ikke hjelper det ikke mye.

I tillegg kan det jo nevnes at hvis markedsprisene stiger veldig fra år til år (noe det har gjort de senere årene), så vil vi få mindre for pengene på det tidspunktet vi mottar pengene enn da salget ble gjennomført.

36
Spillere og ledere / Sv: Mike Ashley
« på: 07. Aug. 2018, 11:04 »
Ved tidligere anledninger har protester o.l. virket å prelle av, men nå begynner jeg å øyne et håp om at dette er et lite svakhetstegn og at han endelig begynner å innse at det er tid for å skille lag. Men på den andre siden, så lenge Ashley faktisk mener at han har støttet Benitez og at han gjør det beste for klubben, så fremstår han, dessverre, sta nok til å kunne fortsette.

37
Transfers / Sv: Transfersommeren 2018
« på: 04. Aug. 2018, 20:36 »
Edit: Ser ut som West Brom har opsjon på 1 år til på Rondon. Eller ikke? Mye rart ute og går nå

Jeg vil tro det stemmer at de har opsjon på 1 år til. Hvis ikke er det jo en veldig rar manøver. Å låne ham bort med kun 1 år igjen er jo som å gi ham bort (mot Gayle på lån i 1 år). Da ville det vært mer naturlig å selge i år, selv til en lav pris.

38
Transfers / Sv: Transfersommeren 2018
« på: 04. Aug. 2018, 15:49 »
Jeg fant en artikkel fra Januar med oversikt over de best betalte i hver enkelt klubb. Der står Shelvey oppført med 80 000 pund/uke, mens Carroll er best betalt hos West Ham med sine 90 000 pund/uke. Dette kan jo være annerledes nå, men la oss anta at Max Meyer eller Bernard hadde krevd 150 000 i uken, da er det en merkostnad på 70 000/uke, sammenlignet med lønnstaket vårt. Dette tilsvarer en merkostnad på 3,6 millioner pund i året. La oss videre anta at vi hadde solgt videre etter 3 år i klubben, da tilsvarer dette en ekstra lønnskostnad totalt på nesten 11 millioner pund, som ikke er allverden, tatt i betraktning at spilleren er på free transfer (man må nok legge til en del i sign on-fee også).

Med mindre jeg overser noe opplagt, burde det altså være mulig å tiltrekke seg spillere med lønnskrav over lønnstaket vi opererer med, gitt at kostnadene ved signering ikke er for høye.

39
Transfers / Sv: Transfersommeren 2018
« på: 02. Aug. 2018, 17:54 »
Spoiler (hover to show)

Tror Charnley er en slik luring. Kler seg riktig, sier de rette ordene, oppfører seg korrekt rundt Ashley. Rett og slett lurer han. Men egentlig er Charnley en forbanna klovn.🤪😎😂
Spar dere for motargumentasjon, dere vet det er sånn 😂
God jul. Ønsker meg både Ashley og Charnley langt ut på en øde øy😎

Hvorfor ønsker du Ashley ut da, når det helt åpenbart bare er Charnley som lurer ham? Ikke at jeg tviler på din bedømmelse altså, for du innehar jo tydeligvis sannheten.

40
Transfers / Sv: Transfersommeren 2018
« på: 02. Aug. 2018, 17:44 »
Sett at ting ordner seg og vi får inn de spillerene Benitez ønsker før vinduet stenger. Hadde jeg vært i Benitez sin posisjon hadde jeg nok likevel pakket sakene mine og funnet på noe bedre. Det holder ikke å si at det gikk bra til slutt, all den tid Benitez tidligere har sagt at han ønsker spillerne inn/ut tidlig, sånn at de kan være med i oppkjøringen også. I intervjuet i går er han også veldig tydelig på at han allerede for 2 måneder siden sa ifra om hva som var nødvendig inn/ut. Det er greit nok at det er flere parter i forhandlingene og at ting kan være kompliserte, men det burde være unødvendig å ende i denne situasjonen gang på gang, rett før vinduet stenger.

Men ikke nok med det, Benitez virker jo å være helt i villrede over hva som skjer av spillere ut/inn for tiden. Bare det i seg selv, at all kontroll er overlatt til personer som gang på gang har vist seg å ikke være til å stole på og at Benitez ikke blir oppdatert fortløpende, kunne vært nok til å pakke sakene og gå. Poenget er, Benitez må jo være tålmodigheten selv. Jeg fatter ikke at vi fremdeles er i besittelse av en av verdens beste managere, når man ser hvilke klovner som styrer klubben.

41
Transfers / Sv: Transfersommeren 2018
« på: 02. Aug. 2018, 11:43 »
Vi har Gayle, som gjorde sakene bra i Championship, men etter opprykket var det nødvendig å forsterke. Vi klinker til med kjøp av Joselu, som dessverre viser seg å ikke være så god likevel. Ettersom hverken Gayle eller Joselu er gode nok, trenger vi nok en gang forsterkning på topp. Hva gjør vi? Jo, la oss dra storfisken Kiese Thelin opp av hatten, spilleren som var på utlån sist sesong og ikke er ønsket av egen klubb engang.

42
Spillere og ledere / Sv: Rafael Benitez
« på: 31. Juli 2018, 14:10 »
Det påstås at vi har tilbudt Benitez da Spania sparket treneren rett før VM startet. Det høres merkelig ut.

Fra Chronicle:
"Bizarre claims from Spanish federation president Luis Rubiales this morning. He says Newcastle offered him the chance to appoint Rafa..."

“When I sacked Julen I immediately called Hierro and told him I didn’t want to make any changes. Two days later a letter arrived from Newcastle saying ‘Are you interested in our coach? He’s at your disposition.’ We said thanks but no,” Rubiales told Spanish radio station Cadena COPE on Tuesday.

“We would have never done that, we couldn’t hire Benitez because it would have been acting in the same way for which we reproached Julen.”

43
Transfers / Sv: Transfersommeren 2018
« på: 31. Juli 2018, 14:07 »
Max Meyer skal nærme seg en overgang til Palace på free transfer. Her burde vi absolutt vært med i kampen. Han er akkurat en slik spillertype vi trenger i en offensiv midtbanerolle.

44
Transfers / Sv: Transfersommeren 2018
« på: 31. Juli 2018, 11:05 »
Jeg er helt enig, Kristoffer. Som en annen påpekte tidligere, jeg synes det er fantastisk når vi kjøper en spiller billig, som viser seg å være et kupp og som blir en kjempehit. Og det har vi jo hatt en del av under Ashley. Men jeg synes det er tilsvarende begredelig når vi skal spare oss til fant og vi sitter med middelmådige spillere som viser seg å ikke være gode nok. Og disse har det jammen meg vært mange av også, uten at jeg har tall på det. Og så resulterer det i at vi har en spiller som ikke er god nok og som vi har problemer med å kvitte oss med. Er vi heldig kan vi få en liten sum for spilleren og kvitte oss med lønnsutgiften, mens i andre tilfeller går spilleren ut kontrakten, og vi sitter igjen uten noen ting, bare glad for å være kvitt lønnsutgiftene.

I neste omgang bør vi forsterke, fordi spilleren vi kjøpte sist ikke er god nok. Men denne gangen har vi ikke råd til å betale så mye, for vi brukte deler av budsjettet på en middelmådighet, så da ender vi opp med nok en middelmådighet, og vi har det gående.

Jeg setter det litt på spissen nå, men det er bare for å illustrerer at det ikke nødvendigvis alltid er best å spare når man skal handle. Og da har jeg ikke nevnt risikoen for nedrykk engang.

Jeg mener ikke at vi skal bli et nytt kjøpelag, men tenk om Benitez hadde fått brukt litt ekstra penger på noen spillere, kombinert med noen smarte, rimeligere signeringer og fått styrket akademiet. Jeg tror ikke vi hadde blitt kjørt i avgrunnen økonomisk av den grunn og på sikt ville man forhåpentligvis kommet bra fra det med gode spillere opp fra akademiet og eventuelle videresalg av spillere. Og ikke minst, det hadde vært mye gøyere for samtlige supportere.

45
Transfers / Sv: Transfersommeren 2018
« på: 31. Juli 2018, 01:00 »
Nå kjenner ikke jeg til denne Limbombe, men jeg ser at både vi, Southampton og Huddersfield har vært linket til ham tidligere i sommer. Prisen som var nevnt da var 13M£.

Hvis det skulle ligge noe i det, så er i hvert fall jeg positiv til at vi får inn Limbombe og selger Atsu. Det er alltid en risk med spillere som ikke har PL-erfaring, så sånn sett er det tryggere å beholde Atsu, da vi vet hva vi får. Men av hva jeg ser er Limbombe høyt ansett og han fikk debuten sin på det belgiske landslaget tidligere i år. Han ble riktignok ikke tatt ut til VM-troppen, men skal jo også litt til med de spillerne Belgia har å ta av. Han virker som en spennende spiller og han kan visstnok spille spiss også. Men det spørs om han ikke blir for dyr for oss da. Vi har jo ikke for vane å kaste oss inn i en budkrig.

Sider: 1 2 [3] 4 5 6