20. juni: Vi ønsker å gjøre forumet mer attraktivt for våre brukere. Vennligst kom med innspill til hvordan vi kan forbedre det! Se i forumkategorien Tilbakemeldinger / info for å gi din mening.

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Frode

Sider: 1 [2] 3 4 ... 388
16
2 timer til kampstart og dønn stille her.
De 2 neste kampene for Watford er Arsenal og ManCity. Taper de denne kan det bli en meget tøff start for dem.

17
Ny kamp på St James Park da Watford kommer på besøk. Vår motstander her har startet fryktelig og står med 3 strake tap i PL. En liten opptur hadde de i midtuka da Coventry ble slått 3-0 hjemme på Vicarage Road. Troy Deeney er eneste spiller som er ute for dem.
Watford hadde statistikken 6-5-8 på bortebane forrige sesong. Fikk også flest gule kort med sine 77. Tilsvarende oppgjør endte med 1-0 til NUFC med Ayoze Perez som matchvinner.

Newcastle sliter litt mer på skadefronten. Nå sist ned Matt Ritchie som ble stemplet ut for 2 mnd etter en grusom takling. Videre er ASM, Gayle, Lejune og Yedlin definitivt ute med skader. Kampen kommer også for tidlig for Carroll.
Krafth, Willems, Lascelles, Joelinton og Almiron sliter også med småskader/smeller men kan rekke kampen.......
Aldri har jeg vært mer fornøyd med en landslagspause......


Så, klarer Newcastle å gjenta forrige sesongs seier og dermed påføre Watford ditt 4. strake tap i PL?

18
Ny kamp i League Cup hjemme mot Leicester. Mange som er tvilsomme til denne. ASM, Yedlin, Lejune, Carroll og Gayle er definitivt ute. Lascelles, Schar, Atsu, Joelinton og Almiron fikk alle seg en smell i kampen mot Tottenham.

Håper de som trenger det får hvile i denne. Troppen vår er ikke veldig stor. Kan allikevel mønstre spillere som Darlow, Dubravka, begge Longstaffene, Hayden, Shelvey, Manquillo, Muto, Clark, Dummett, Ritchie, Willems, Fernandez, Ki + kanskje noen ukjente unggutter.

Blir veldig tynt fremover. Forsvaret, midtbanen og vingbackene er sterke selv med omrokkeringer.
Hvordan løser Bruce dette?

20
Kamper / Sv: Tottenham - Newcastle 25.08-19, kl 17.30
« på: 23. Aug. 2019, 11:41 »
Jeg tipper denne lagoppstillingen da:

                            Joelinton - Almiron


                       Hayden - Shelvey - Longstaff

     Ritchie                                                        Krafth

                     Dummett - Lascelles - Schar

                                     
                                     Dubravka

21
Kamper / Tottenham - Newcastle 25.08-19, kl 17.30
« på: 23. Aug. 2019, 11:13 »
Søndags og TV vist kamp mot Tottenham på Tottenham Hotspur Stadium. Vår første kamp der. Vi står med 4 strake tap, både hjemme og borte mot dem. De 2 siste bortemøtene har endt med 0-1 i sekken, selvfølgelig. De 3 bortekampene før der vant vi, sist under Steve McClaren, 2-1, Mitrovic og Ayoze. Vi vant der også de siste 2 gangene under Pardew, først 2-1 (Shola, Ayoze), så 1-0 ved Loic Remy.

For Tottenham er Foyth, Ben Davies og Ryan Sessegnon definitivt ute. Dele Alli kan rekke kampen mens Son returnerer.

For Newcastle er Carroll, Yedlin og Lejune ute. ASM, Joelinton og Gayle kan være med igjen etter småskader. Atsu står også med potensiell retur til denne på physioroom.com.

Om Steve Bruce velger å stå fast ved 3-5-2 eller om han bytter formasjon gjenstår å se. Mange ønsker og alternativer.

Synes ikke Tottenham har startet så veldig bra spillemessig. Står allikevel med 4 poeng. Meget heldige mot ManCity. I første kamp mot Aston Villa synes jeg Villa ga dem god kamp. 2 sene mål innenfor de siste 4 minuttene reddet dem imidlertid resultatmessig.

Kan vi få noe ut av denne kampen?

22
Spillere og ledere / Sv: Steve Bruce
« på: 23. Aug. 2019, 10:29 »
                    Joelinton

Almiron                               ASM

          Shelvey          Longstaff
                     Hayden

Jetro/Dummett  Schar Lascelles  Manquillo

                    Dubravka

Noe slikt kunne kanskje funka, men ikke borte mot Spurs? Der parkerer vi bussen, og setter de 2 kjappeste på topp.

Shelvey er i mine øyne ingen indreløper. Kun Longstaff som kan funke der av de spillerne vi har på midten. Vi har en del rivjern og ballfordelere på midten.
Faktisk litt for mange spillertyper sentralt som passer Benitez sin 4-2-3-1/4-5-1 formasjon med 2 defensive midtbanespillere veldig godt.

Personlig er jeg litt mer fan 4-3-3/4-5-1 med kun én defensiv midtbanespiller og 2 indreløpere. Er jo også den som er mest kjent for oss nordmenn både under landslagets storhetstid og igjennom klubbfotballen her hjemme, sammen med 4-4-2. Men også 4-4-2 kan bli spilt med 1 defensiv, 1 offensiv og 2 indreløpere på midten og 2 offensive backer. Er jo slik Ajax og Nederland spiller og spilte i en årrekke.


Et forslag kan være Ritchie som venstre indreløper.
Altså:
Dubravka
Krafth - Schar - Lascelles - Dummett
Longstaff - Hayden - Ritchie
ASM - Joelinton - Almiron
23
Spillere og ledere / Sv: Steve Bruce
« på: 22. Aug. 2019, 15:25 »
Det er i mine øyne den sentrale midtbanen som vi i første rekke må få i gang motoren på. Både servicen til angrep og forsvar er for dårlig. Er så mange forskjellige variasjoner og muligheter at jeg lurer litt selv på hva som er best. Om ikke Bruce løser dette problemet, enten 2 eller 3 sentralt, så blir det meget lang sesong.
I utgangspunktet synes jeg at Longstaff og Hayden pr dags dato er soleklare valg. Hvor skal vi sette Shelvey for å få det beste ut av han? Ki er en grei/ok backup, men det er vel egentlig bare de 4 vi har. For tynt er jeg redd.

Vi har sett at spisser som bøtter inn mål i Championship de seneste årene også scorer jevnt og trutt i PL. Diogo Jota, James Maddison, Glenn Murray, Andre Gray, Charlie Austin, Callum Wilson, Troy Deeney og nå sist Teemu Pukki, Billy Sharp og Neil Maupay.
Vi har kanskje den spissen, ihvertfall en av dem, som har levert flest mål i Championship totalt sett over de siste sesongene i Gayle. Kan det være en ide og spille med 2 spisser f.eks. Joelinton - Gayle....... evt Muto

Personlig er jeg veldig lysten på å prøve ut Almiron - Joelinton - ASM fra start. Men kan det funke å prøve ut Joelinton - Gayle/Muto, med Almiron - ASM rett bak på kant. Longstaff - Hayden sentralt....... Blir nok litt for offensivt dette.........

24
Trur du alle navnene du nevner over der var Benitez' førstevalg?
Når det gjelder Pardieux vs Benitez er det to vidt forskjellige typer spillere dei har rådet over: Ben Arfa, Ba, Cisse, Cabaye, Nolan, Barton, Sissoko, Remy, Santon
Vs
Atsu, Daryl Murphy, Joselu, Colback, S. De Jong, Saivet, Anita, Slimani, Jesus.

Selvfølgelig satt helt på kanten for å provosere litt😁, men poenget er spillerne dei to managarene har hatt til rådighet, der meiner Pardew har hatt bedre klasse over hele fjøla.
I tillegg har Benitez utviklet spillere som Perez, Hayden, Dummet(Pardewed anyone?), Longstaff, Lascelles, Merino(sjølv om han va god når han ankom).

Det å sammenlige Pardew og Benitez er drøyt.

Jeg vet ikke om Benitez fikk sine førstevalg, sikkert ikke. Men han fikk nok et budsjett han måtte holde seg innenfor og handle utifra det. Som sagt så synes jeg ikke han har hentet veldig mye spennende. Noen ja, men i bunn og grunn safe trygge valg som nesten alle andre NUFC managere ville fått passet sitt påskrevet for, ihvertfall britiske managere.

Jeg kan være enig i at Pardew hadde et bedre lag i en liten kort periode. Men den varte ikke en hel sesong engang.

Det som også er litt viktig og som jeg påpekte lenger oppe her er at jeg ikke sammenligner merittlista til Benitez og Pardew. Den er jo milevis sterkere hos førstnevnte.

Det jeg derimot sammenlignet var periodene de hadde i NUFC. Der hadde de samme vilkår, nesten. Benitez bestemte mer selv av spillere som kom inn enn hva Pardew gjorde. Pardew hadde vel ikke kontroll på verken kjøp eller salg.
I NUFC var begge to i min 3.5 sesonger. Under samme eier og styreformann. Hva du klarer å få til med de ressurser som er der i form av spillermateriale og økonomisk i forhold til overganger.
Da Pardew gikk til Crystal Palace i slutten av desember var NUFC trygt plassert på 9. plass med 26 poeng.
Vi var egentlig aldri i nærheten av nedrykk med Pardew. Selv ikke sesongen vi spilte Europa League og endte på 16. plass i PL. Vi hadde heller ikke på den tiden sprengt noen overgangsrekord.

Jeg skjønner at folk flest er skuffet over at Benitez forsvant. Det er jeg selv også. Det jeg derimot ikke forstår meg på er hvorfor Steve Bruce får så mange stikk mot seg om både det ene og det andre. Benitez spilte/eller spiller heller ikke så fartsfylt fotball. Kjøpene han gjorde var ikke så utrolig spennende.
Med Benitez fikk vi trygghet. Vi visste at klubben ikke ville rykke ned. Vi visste at han ville hente rutinerte spillere som hadde levert i PL tidligere osv.

Og forresten, angående Dummett og Pardewed. Er vel ikke en eneste NUFC spiller som får flere stikk enn han, både her på forumet og ellers andre steder. Lenge siden Pardew nå, men den gutten får fremdeles så det holder. Så før noen bruker dette mot Pardew må de nok se på hva de selv har ment om han.....

25

Jeg synes heller ikke flere av transfer dealene han gjorde var spesielt spennende. Joselu, Manquillo, Slimani, Diame, Ki, Fernandez, Muto.

Blir feil å dømme Rafa på de der syns jeg, rene nødkjøp de fleste fordi Ashley ikke ville bruke penger, var på "ferie", eller skulle "selge klubben".

Skulle vært interessant å se hva Rafa hadde henta hadde han fått 60-70 mill pund til disposisjon?

Poenget er vel at Benitez og NUFC var på kollisjonskurs når det gjaldt rekruttering av spillere. Sels, Gayle, Hayden, Ritchie var over £30 mill.
Hanley, Atsu, Lazaar, Daryl Murphy, Clark, Yedlin og Diame var ytterligere £30 - £35 mill.
I tillegg kommer summene av Lejune, Joselu, Manquillo, Jacob Murphy, Muto, Dubravka, Schar, osv. + en del lånespillere.

Vet ikke hvor mye som ble solgt og kjøpt for i denne perioden. Poenget er at jeg tror de fleste av disse kjøpene var Benitez sine valg. Veldig ulikt klubben å signere flesteparten av dem.

26
Hadde et poengsnitt på 1,17 siden retur til PL.
Ellers skal du få lov og mene det, men jeg mener du er helt fullstendig ute på viddene. Han fikk ikke bruke penger på laget, mens alle klubber rundt han investerte. Bragd å klare topp 10.

+1

Alle skal få lova meina det dei vil, men tykkjer og det er heilt ute på viddene.

Er helt enig i at Benitez gjorde en god jobb. Spesielt ved opprykket. NUFC var laget alle ville slå i Championship. Sterkt uansett å rykke opp da.
Men uansett hvordan vi vrir og vender på det så er Benitez en ultradefensiv manager. Det har han alltid vært.
Jeg synes heller ikke flere av transfer dealene han gjorde var spesielt spennende. Joselu, Manquillo, Slimani, Diame, Ki, Fernandez, Muto. Helt greie men ikke noe overveldende. Dubravka, Merino, Schar og Lejune derimot synes jeg er av en annen klasse.
Nå var det jo også slik at Benitez kvittet seg med forholdsvis spennende unge spillere som Thauvin, Cabella, Mitrovic, Mbemba, osv og erstattet dem med erfaring og rutine. Lurt det, men er jo også på kollisjonskurs med klubben på det området.

Alan Pardew spilte defensivt og kjip fotball mente mange NUFC supportere. Med han som sjef kom NUFC på 12. plass (3 poeng unna 8. plass, kom jo midtveis i sesongen da), 5. plass, 16. plass og 10. plass. Vi scoret i snitt rett over 50 mål med Alan Pardew som manager. Ikke veldig mye, men helt greit.
Alan Pardew ble bortimot kjeppjaget ut av klubben. Det gikk på hva han sa til hva slags fotball han fikk laget til å spille, osv.
For all del, merittlista til Benitez er jo milevis over Pardew sin. Men som NUFC managere har begge 2 ganske like stats, eller hva?
Selvfølgelig, Benitez er jo kjempenavn og egentlig altfor god til å ta over en klubb som NUFC. Derfor fikk han nok litt mer arbeidsro og respekt.

Alan Pardew hadde noen spesielle siste måneder i klubben. Begynte sesongen dårlig. Fansen protesterte voldsomt mot han. Sackpardew.com og flyers ble delt ut. I november gikk NUFC på en rekke med 6 strake seire, 2. gang Pardew gjorde det i NUFC. 6. desember vinner NUFC mot Chelsea og påfører de sesongens første tap på St James Park. Pardew blir kåret til mnd manager. Neil Warnock får fyken i Palace senere i desember. De får lov å prate med Pardew og ansetter han som ny manager dagen etter. NUFC ansetter John Carver som erstatter. På de 20 PL kampene Carver ledet NUFC ble det med 3 seire, 4 uavgjort og13 tap. Holdt til 15. plass på sluttabellen med 39 poeng.

PS! Verdt å merke seg at Leicester kom på plassen forran (altså 14. plass) Newcastle sesongen 2014/15. Sesongen etter vant de PL......


Håper Steve Bruce også kan få det. Vi trenger virkelig et løft nå for å få maskineriet til å gå. Jeg synes første kamp mot Arsenal er bra/godkjent, men det blir det ikke poeng av. Mot Norwich er det bare fullstendig mangel på absolutt alt.

27
At mye har endret seg siden Rafa var i LFC er jeg enig i.
Men desto mer lurer jeg virkelig på om du mener Steve Bruce har klart å henge med i timen i like stor grad som Rafa Benitez har?
Jeg anser Rafa som en framoverlent, fleksibel manager i stand til å spille ut fra de styrkene han har til rådighet.

Steve Bruce er derimot kjent som en manager som ikke har vært spesielt opptatt av å ta i bruk nye metoder, han har fått et rykte på seg som en manager som ikke evner endre taktikk underveis når det trengs.

At enkelte (igjen) faller for en manager som lover mer spennende, offensiv fotball syns jeg er merkelig. Det har vi jo brent oss på før med svake, britiske managere.

Først av alt, mye har endret seg og fotballen er jo stadig i endring. Har jo med alt fra pengene som florerer til hva slags fotballfilosofi som er "inn" i øyeblikket. Går vi 10 år tilbake i tid, kanskje lenger var det Barcelona og Spania sin "tiki taka" filosofi som herjet og var på alles lepper. Til og med Norges landslag skulle spille sånn.....

Jeg vil uansett ikke si at Mourinho sin filosofi, Benitez sin, van Gaal sin eller hvem det måtte være, er for gammeldags og ikke funker. For 2 sesonger siden kom Mourinho på 2. plass med ManU, van Gaal vant FA cupen med dem for 3-4 sesonger siden, Benitez gjorde det godt i NUFC, osv.
Sir Alex Ferguson dominerte jo i ManU i nærmere 30 år. Wenger var jo også nyskapende da han kom til Arsenal og tok PL med storm.
Det handler vel mer om hva de gjør eller endrer når de møter nytenkende og yngre managere som Klopp, Guardiola, Pochettino, osv
Er jo ikke snakk om å finne opp fotballen på nytt. Er jo heller snakk om små justeringer i det taktiske, større krav til spillere i forhold til trening og kosthold, osv


Så til Steve Bruce og om han evner å henge med og ta i bruk nye metoder. Han var vel en av de første som kom med en 3 backs forsvar når han var i Hull. Han er ikke en manager som står fast og bestemt på én formasjon og en måte å spille på slik jeg ser det. Har jo brukt flere formasjoner fra tradisjonelle 4-4-2 til 4-2-3-1 og 3-5-2. Om det skyldes vingling i motgang vet jeg ikke, men han har heller aldri kunne hente spillere fra de 4-5 øverste hyllene..........


Ja, vi NUFC supportere har hatt noen særdeles svake britiske managere. Gidder ikke å nevne navn, men det er mange. Men vi har også hatt noen gode britiske managere, og noen utrolig meritterte britiske managere som ikke fikk det til i NUFC av forskjellige grunner, som f.eks Kenny Dalglish.

Òg, om man ser litt stort på det så er det ikke dermed sagt at en merittert manager fra en av de andre store nasjonene vil bringe med seg suksess. Tottenham har prøvd alt fra Juande Ramos, Jacques Santini, Andre Villas Boas, Martin Jol og Pochettino, alle innenfor de siste 14-15 årene. Traff bra med sistenevnte. Han var bra i Southampton også.

28
Benitez sitt Liverpool scoret mest mål av samtlige i ligaen når Han nesten tok ligagull. Det gjør en ikke nødvendigvis som en defensiv manager. Det å spille med enslig spiss er ikke et argument for at en spiller defensiv fotball. Da er det mange svært underholdende lag siste tiåret som må stemples som defensive.
At han bygger opp lag bakfra derimot med et safety first-mantra, der er jeg enig.

Jose Mourinho sine lag har også vært mestscorende i PL. Uten at jeg vil kalle han en offensiv anlagt manager.
Samme med Roberto Mancini, mannen som har uttalt at han liker 1-0 seire og ble kritisert i britisk presse for sin defensive stil ble også mestscorende i PL med sitt ManCity lag.

"I like 1–0 wins. When you don't concede a goal and you have players like Edin Džeko, Carlos Tevez or David Silva, you win 90%. I prefer we are boring for two to three matches and we win 1–0. If you watch teams that won titles, they conceded very few goals."

29
Hadde vært ein våt drøm å spille meir offensiv fotball, men eg trur desverre ikkje me har spillermateriall til det.

Eg trur Rafa som alle andre liker å score mål og spille offansivt. Men han snakker alltid om at balanse kommer i første rekke, du kan ikkje spille angrepsfotball uten å vær trygg bak først.
Rafa fekk aldri spillermaterialet han ønsket i Newcastle så me fekk aldri sjå ka fotball han står for, han tilpasset seg.
Blir frustrert øve folk som kaller han dinosaur(e veldig innovativ) og trur alt kan løysast med ein meir angrepsvillig manager.

Først av alt, vi vet jo alle hva slags fotball Benitez står for. Det er av den defensive sorten med én enslig spiss uansett hva. Han er rutinert og har vært med i gamet lenge. Har ledet flere klubber i forskjellige toppligaer, så på dette området bør det være lite overraskelser. Når de høye herrer i NUFC signerte Benitez så burde de visst om totalpakken, både måten hans lag pleier å fremstå og hvordan Benitez selv er å ha på lag. Det burde ikke vært noen overraskelser her.

At vi hadde vært tryggere med Benitez er jeg ikke i tvil om og jeg skulle gjerne hatt han med videre. En av de beste managerne og utrolig god taktisk.

Nå har jo fotballen utviklet seg veldig siden da men Kevin Keegan var jo overhodet ikke noen taktikker. SBR var jo heller ikke det. De berømte dobbel eller trippel byttene 15-20 min før slutt når det buttet litt imot var jo geniale, ihvertfall da. Vi gikk jo også på noen skikkelige karameller, spesielt under SBR, men også noen vanvittige og fantastiske seire. De turte, selv borte mot ManU, Leeds og Arsenal (som på den tiden var soleklare topplag)
vi hadde vår måte, eller de hadde sin måte som de ønsket laget skulle opptre på. Var ikke store variasjonene verken i formasjoner, laguttak, presshøyde, etc

Angående stallen og om den er god nok for offensiv fotball så velger jeg å tro det. Vi har offensive spillere som kanskje er litt ferske i PL, men likefullt gode. Vi har midtstoppere som kan ta med seg ballen fremover å skape noe (Schar og Lejune f.eks), vi har vinger med innleggsfot, tempo og work rate, vi har offensive spillere med massevis av forskjellige ferdigheter og spisskompetanse. Å ligge bakpå i 5-4-1 og ri på kontringer er nok ikke den eneste løsningen.
I hvert ledd har vi forskjellige type spillere med ferdigheter som også kan utnyttes offensivt.

Men man må våge, litt sånn som Norwich også våger. Selv på Anfield.

Er jo ikke sånn at vi har så utrolig mye dårligere lag/tropp enn andre lag på nedre halvdelen.
Jeg gir dette prosjektet tid og synes det er bra at Steve Bruce er dønn ærlig om prestasjonene. Ikke forsvarer han seg selv og ikke spillerne. Nå må de opp noen hakk.

30
Heilt elendig kamp i dag.
Da så skremme meg e da dårliga kollektivet, ingen plan eller organisering.
Du ser spelarane vett kje ka dei ska gjer og gir opp, vondt å sjå på.
Skjønne kje koffor Bruce ikkje fortsette med Rafa's 5-2-2-1, der kjem ASM og Almiron te sin rett.
Der kan Longstaff og Hayden sitta djupt å venta på å bryta.
Me har kje spelarmaterial te å gjør noko anna, da e så åpenbart!

Godt innlegg!
Har påpekt dette helt siden Brus overtok. Kommer ikke til å vinne en kamp med 3-5-2, med Joelinton og Almiron alene på topp.

Det var vel den formasjonen me slo City med. Elde 5-4-1🤔 Dette taktiske finner nok SB ut av, eg har høyrt han er slik ein fin og hyggeleg fyr!

Er uenig. Jeg håper at Bruce kan komme med noe mer offensivt enn hva Benitez gjorde. Den ultradefensive måten å spille på og 5-4-1 funket for Benitez, men jeg håper at NUFC kan spille litt mer offensivt og at Bruce kan finne tilbake til slik Birmingham spilte under hans ledelse.
Jeg synes ikke man skal prøve å kopiere forgjengeren. Nå er det nye spillere og nye muligheter........

For å heller prøve å lage en diskusjon rundt dette mener jeg at vi kan fortsette med 3 bak. Fremdeles vår sterkeste lagdel.
Forran dem kan vi ha en flat 4er. De 2 sentrale må dekke store rom og må ha løpskraft. Det samme med vingene/vingbackene.
På topp kan vi putte Joelinton, med ASM og Almiron rundt. Vi har litt dekning og muligheter her med Atsu, Carroll, Muto og Gayle.

Formasjoner og tall blir jo dette en slags 3-4-3. Kanskje en slags "kopi" av LFC med Firmino, Mane og Salah og ManU med Lingard, Rashford og Martial. Joelinton ligger sentralt mens ASM og Almiron vandrer rundt. Kan jo funke det om vi tørr å presse litt høyere i banen. Men har spillerne tempo og nok løpskraft og er de gode nok til det?


Sider: 1 [2] 3 4 ... 388