20. juni: Vi ønsker å gjøre forumet mer attraktivt for våre brukere. Vennligst kom med innspill til hvordan vi kan forbedre det! Se i forumkategorien Tilbakemeldinger / info for å gi din mening.

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Hughie

Sider: [1] 2 3 ... 129
1
Generelt / Sv: Newcastle til salgs
« på: 20. Mai 2020, 10:10 »
Forøvrig så begynner også jeg å bli utålmodig...

Kvir meg til sommeren med transferrykter. Vet ikke hva som er verst, totalt fravær av spennende overgangsrykter i 13 år eller totalt fravær av realistiske overgangsrykter i 13 uker. Håper ny administrasjon viser vilje og evne til å få ting "over the line" i starten slik at vi kjapt blir ferdige.

2
Generelt / Sv: Newcastle til salgs
« på: 20. Mai 2020, 10:07 »
Vil si med 76% sikkerhet at denne typen overføringer skjer øyeblikkelig.. Vil med 86% sikkerhet si at disse gutta har en helt annen service i "bankene" en det vi vanlige folk har...

Har dette fra en troverdig kilde jeg desverre ikke kan oppgi..

Du og jeg kan også få direkteremittert penger på tvers av grenser så lenge man betaler. Mest sannsynlig her så er store deler av transaksjonen allerede gjennomført og remburser e.l. ligger klappet og klar. Det tar nok litt mer tid enn at Staveley/Reubens/MBS ringer banken også står det noen milliarder på kontoen til Ashley i løpet av dagen. Selve overførselen er likevel "triviell" om du har forberedt deg godt og sørget for at diverse antihvitvaskmekanismer er tilfredsstilt. Det kommer jo penger fra flere kanter her, så blir kanskje en god blanding av betalingsmidler.

Dette er uansett ikke en sydenreise som betales, men et oppgjør der flere instanser enn bank spiller inn. Ny eierbrøk skal registreres og tinglyses. Selv om Standard Chartered står på pinne så spørs det om den engelske stat er like raske på pletten. Jeg tror med 79,97% sikkerhet at det går noen dager fra grønt lys til ferdigstillelse, men regner med at det likevel kan pressemeldes når den siste godkjenningen er på plass (klientkonto/escrow)? Eller var det noe med at disse saudiene hadde en kulturell greie om at de ikke gjør slikt før alt er 100% done and dusted?

3
Generelt / Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
« på: 27. April 2020, 17:40 »
Det forundrer meg hvor mye du vil piske denne hesten. Ditt urokkelig faktum er en halv sannhet i din kunstige avgrensning basert på en spørreundersøkelse med et gitt premiss. Jeg er som sagt uenig i dine betraktninger og særlig presentasjon av dem. Det får du bare tolerere, eller ikke. At du stusser over dette får så være, jeg har påpekt det jeg vil om saken.

Du må åpenbart misforstå med vilje når det gjelder det ekkokammeret du kjører om støtte saudiske eierskap / motstander saudisk eierskap. Det er den virkelige stråmannen som du bare ikke klarer å gi slipp på.

Jeg vet hvor du står og er ferdig med disse kveruleringene.

4
Generelt / Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
« på: 27. April 2020, 16:28 »
Jeg mener at man kan si man støtter eierskiftet, men er kritisk til sider ved de saudiske eierne. Det er ikke gjensidig utelukkende slik jeg ser det.

Noe jeg har medgitt i tydelige ordelag i nesten alle innleggene mine, også det du her responderer på, så å gjenta dette fremstår litt stråmannaktig.

At *noen* av de 97 prosentene har gitt uttrykk for visse motforestillinger, endrer ikke faktumet at *ingen* av de 97 prosentene hadde tilstrekkelige motforestillinger til å gjøre annet enn å stemme FOR det nye eierskapet. Da lander man jo helhetlig sett på den pro-saudiske siden!

Det er ikke en stråmann når du tar to steg tilbake og igjen ensretter positiv innstilling til nytt eierskap med helhetlig støtte for pro-saudisk side. Jeg mener at mitt og ditt sitat over ikke er forenlige med hverandre.

Men Hughie... uenigheten her dreier seg ikke om man er for eller imot Kashoggi-drapet  - vi er alle enige der - men om man støtter Saudi-Arabias eierskap i klubben eller ikke. Dét er hva hele diskusjonen går ut på! Da er det vel heller ikke så rart om man forholder seg til nettopp det?

Jeg vet at du snakker til meg OlavDM. Diskusjonen i tråden er slik jeg forstår det om hvordan man forholder seg til de nye eierne MBS/PIF. Du har konstruert et kunstig premiss om at kritikk kun kan eksistere hånd i hånd med helhetlig motstand. Støtte med motforestilling eksisterer ikke, kun helhetlig pro-saudi. Så trekker du frem noen kilder og håndplukker det som passer i narrativet ditt for å presentere en slags sannhet om at 97% ubetinget hyller "en morder over Ashley". Det mener jeg er unyansert og du serverer i beste fall en halv sannhet slik jeg ser det.

Faller man på den saudi-kritiske siden av en slik skillelinje om man stiller seg positiv til at de tar over klubben? Åpenlyst ikke.

Det er tilsynelatende mange Newcastle-supportere som støtter et eierskap de er imot og er imot et eierskap de støtter. Det er selvsagt deres valg, men for meg blir det en øvelse i mental gymnastikk.

Her har vi igjen din katolske tolkning av kritikk som et synonym av absolutt motstand. Hvorfor er total motstand og kritikk det samme? Den siste setningen skjønner jeg at du sliter med, for den er konstruert i ditt eget hode med ditt pussige premiss hvor gråtoner ikke kan eksistere. Dersom man kun kan velge A eller B, uten form for kvalitativ nyanse så blir det fort vrient. Hadde dette vært en avstemning, eller hadde vi hatt en reell påvirkningskraft så synes jeg kanskje årsakssammenhengen din hadde vært mer tydelig, presentasjonen til tross.

For andre er det forenlig å støtte et eierskifte samtidig som man er kritiske til at det er nettopp disse som blir den nye eieren. Det har til og med et navn, elsk/hat. Det er ikke mye mental hjernegymnastikk bak dette for ikke-fundamentalister. Så får man se hvordan dette arter seg etter hvert.

Jeg føler jeg har sagt mitt. Jeg skjønner jo hvor du vil hen, og er ikke helt uenig med deg. Jeg er bare uenig i presentasjonen/premisset og respekterer at andre er uenige med både meg og deg. Jeg tar et blad fra boken til Pontare og spanderer en øl om det skulle passe seg en gang, så tenker jeg at vi nok ikke er så langt unna hverandre som det kan virke.

5
Generelt / Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
« på: 27. April 2020, 11:17 »
Du har valgt tre kunstige uttømmende handlingsalternativ og sier at 97% åpent støtter en morder over Ashley, at medsupportere presses til å stilne kritikken av det nye eierskapet, og at saudiene skjermes for kritikk. Dette baserer du på ett spørsmål i en spørreundersøkelse, en poll og hva du leser i kriker og kroker på nettet. Dette har jeg behov for å nyansere, og jeg synes heller ikke at det er billig å kritisere den kildebruken.

Jeg mener at man kan si man støtter eierskiftet, men er kritisk til sider ved de saudiske eierne. Det er ikke gjensidig utelukkende slik jeg ser det.

Sitat
Er ikke det omtrent like logisk som å kalle seg motstander av en politisk kandidat man selv aktivt stemmer på, fordi man samtidig erkjenner at kandidaten ikke er perfekt?

Det virker som at din definisjon av en kritiker, er enhver som ikke er komfortable med alt Saudi-Arabia foretar seg politisk. Det er i så fall en veldig bred definisjon. Min definisjon er enhver som er imot at de kjøper opp Newcastle, fordi det tross alt er konteksten for hele diskusjonen.

Så din definisjon er konteksten til hele diskusjonen? Dette er i ferd med å bli en semantisk hengemyr, jeg er uenig i din definisjon og kontekst for å si det slik.

Eksempelet ditt er uansett en god illustrasjon. Jeg stemmer parti A, men er kritisk til deres håndtering av krise Y. Å ta dette til inntekt for støtte av håndteringen av krise Y er spesielt. Logisk må man nesten se på årsakssammenhengen i tillegg.

Man må gjerne stemme for å fjerne musikken til Michael Jackson fra radio eller slutte å støtte Newcastle. Jeg har forståelse for at det for enkelte er denne åskammen de skal dø på. Jeg synes imidlertid at det blir feil å tillegge andre meninger/handlinger de demonstrerbart ikke har ytret/utført, kritisere ting de alene ikke kan påvirke, eller på kunstig vis definere at kritikk ikke kan forekomme sammen med aksept.

Jeg har ikke konkludert med hvor jeg lander enda. Det er mulig dette er begynnelsen på slutten for Newcastle og meg, men det får tiden vise.

6
Generelt / Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
« på: 27. April 2020, 01:17 »
Er forsåvidt enig Lefsen. Jeg tror imidlertid at situasjonen i Saudi-Arabia (og Qatar for den del) kan bedre seg. Ikke pga. eierskap i en fotballklubb isolert sett, men ved at disse regimene åpner seg opp økonomisk og kulturelt mot mer stuerene samfunn.

Jeg har også tro på den jobben HRW, Amnesty International og forsåvidt FN-organene gjør med å rette fokus på overgrepene. Jeg tror det har en effekt, men det er klart at så lenge USA og andre krefter holder en klam hånd over regimet, og kongefamilien sitter der med enorm global økonomisk makt så fungerer det som gode bremseklosser for fremgang.

Det er imidlertid lenge til vi nærmer oss friskmelding, sannsynligvis ikke noe jeg får oppleve i min tid. Og det er på ingen måte noe jeg kan trøste meg med som Newcastle-fan når jeg legger meg om kvelden.

7
Generelt / Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
« på: 26. April 2020, 22:49 »
De «kritiske» du sikter til er dem som nettopp har svart på en meningsmåling at de er i favør saudisk overtagelse?

Tror vi har litt ulike oppfatninger av hva «kritisk» innebærer.

Du har åpenbart ikke lest den meningsmålingen du viser til. Vi har absolutt ulik oppfatning av hva kritisk betyr, nettopp demonstrert av din egen kildekritikk.

Du har gjort deg opp din mening. Du lytter ikke til hva jeg sier, og hører bare det du mener. Som sagt, dette er ikke fruktbart og vi kommer oss ingen vei.

8
Generelt / Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
« på: 26. April 2020, 21:10 »
Enten så misforstår du, eller velger å tolke alt i verste mening.

For ordens skyld så gjør sikkert jeg det samme.

9
Generelt / Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
« på: 26. April 2020, 20:51 »
97 prosent av fansen i undersøkelsen var positive til det nye eierskapet, og da er det ikke helt urimelig å kategorisere det som en støtte til eierskapet. Om de faktisk var imot saudisk eierskap, ville de naturligvis ha sagt seg negative, og ikke positive, til en slik overtagelse.

Så også en annen poll som viste mer eller mindre det samme, med bare to prosent som favoriserte Ashley. Jeg kommer tilbake til at hvis man foretrekker saudierne over Ashley, så er det ikke mye seriøsitet over motstanden. Faktisk er det vanskelig å kalle det motstand overhodet.

Merk deg at å støtte eierskapet selvsagt ikke er ensbetydende med å gi åpen støtte til alle Saudi-Arabias tvilsomme bedrifter. Det er ikke hva jeg sier her. Noe slikt ville bare være unyansert. Jeg tror det er her man snakker litt forbi hverandre.

Jeg må selvsagt forholde meg til den empirien som er tilgjengelig, og den kommer fra spørreundersøkelser og stemningen i internettets kriker og kroker. Om du sitter med motstridende informasjon, så er det bare å legge den på bordet, for jeg håper virkelig at du har rett.

Det er forståelig at supporterne er ekstatiske når man etter 13 deprimerende år ser konturene av Champions League-fotball, leser rykter om en sensasjonell Kevin Keagan-retur, og ser hva slags spillere vi allerede er linket til. Jeg klandrer ingen for det.

Ikke prøver jeg å plassere meg på en moralsk kjepphest heller. Å være kritisk til Saudi-Arabias innkjøp er en veldig enkel posisjon å ta, og koster meg personlig absolutt ingenting. Desto mer utrolig er det, imidlertid, at Newcastle-fans ikke er villige til å gjøre det.

Om det bare var snakk om en arabisk forretningsmann, ville situasjonen ha vært helt annerledes. Her er det derimot snakk om det saudiske regimet, som ønsker å bruke Premier League som arena for myk krigføring, og som allerede flommer sosiale medier med propagandakontoer som utgir seg for å være Newcastle-fans.

Det er det veldig vanskelig å svelge.

Enten så misforstår du, eller velger å tolke alt i verste mening. Jeg føler at jeg har sagt mitt og tror de fleste skjønner budskapet mitt.

Jeg har forøvrig ikke sagt jeg sitter på empiri, det er du som hevder å vite forholdstallene. Jeg bare stiller meg tvilende til dine slutninger. Grunnlaget for din dom over fansen er kommentarfeltkrigere som du sier er utvannet av falske propagandakontoer, en ukjent poll, og en spørreundersøkelse (med premiss om at fansen ikke kan holdes til ansvar for eiers bedrifter og dette dermed ikke nevnes i undersøkelsen) der svaret er at en rekke fans likevel har avgitt kommentar med kritikken du mener er fraværende.

Siden du er av den oppfatning av at du har et grunnlag til å trekke de slutninger du gjør så ser jeg ikke på dette som særlig fruktbart.

Jeg er imidlertid enig med deg i at å støtte eierskifte ikke er det samme som å støtte Saudiarabiske menneskerettsbrudd. Det vil også være vanskelig å svelge saudiarabisk eierskap for meg personlig, og jeg gruer meg til å se idioter utkledd som sjeiker på match day.

10
Generelt / Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
« på: 26. April 2020, 19:07 »
Tror de fleste Newcastle-fans er i gruppe 2 på den lista der.

Så er det alltid noen som drar det for langt den ene eller andre veien.

Dette.

11
Generelt / Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
« på: 26. April 2020, 18:17 »
Man har tre alternativer her:

1) Støtt klubben og eierskapet
2) Støtt klubben samtidig som man motsetter seg eierskapet
3) Forlat klubben

Mesteparten av Newcastle-fanbasen faller inn under første kategori, som for mange av oss er en moralsk umulighet.

Om man presser medsupportere til å stilne kritikken av det nye eierskapet, skjermer saudierne for kritikk med whataboutism, eller åpent har preferanse for en morder over Ashley, slik som 97 prosent av fansen har, så er man dessverre der. Enda verre er det med dem som aktivt støtter opp om Saudi-Arabias propaganda eller vitser om Kashoggis parteringsdrap i sosiale medier.

Andre kategori var hvor jeg håpet fansen ville posisjonere seg, det virker så åpenlyst fornuftig å gjøre, men dette er nå en så liten minoritetsposisjon at dem som inntar dette standpunktet ikke føler seg veldig velkomne lenger. Og da mener jeg ikke på dette forumet. Prøv å argumentere med lokale Newcastle-supportere om dette og se hvordan det går.

Da føler man seg nærmest presset til å velge tredje alternativ, som bare føles så utrolig unødvendig.

Har du lest artikkelen du lenker til? Det er ikke 97% elsker Saudi-arabisk styresett. Det er til og med kommentert at det er "a number of members" som uttrykker bekymringer rundt regimet. Og om du ser på selve spørreundersøkelsen så er dette i et fritekstfelt der de som besvarer kan skrive en kommentar. Hadde det vært et direkte avkryssningsspørsmål så kunne vi fått tallet. Jeg tror det ikke ville vært ubetydelig, men kan selvsagt ikke vite. Som man spør får man svar gjerne.

Du er likevel såpass bastant i at dette er en vesentlig minoritet. Har du noe empiri utover dine opplevde munnhuggeri med lokale fans? Å diskutere i kommentarfelt og Twitter er dødfødt, og der er det langt mellom fornuften. Det er ikke et newcastle-spesifikt problem, men et samfunnsproblem.

12
Generelt / Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
« på: 26. April 2020, 15:10 »
Jeg har sagt det jeg har tenkt å si om emnet. Det er tydelig at enkelte har sementert sine oppfatninger og det tillegges meninger på andre som jeg synes det ikke er grunnlag for. Det er bedrøvelig at dette ikke kan debatteres og nyanseres, og da blir vi sittende med et polarisert forum som gir dårlig debattklima.

Til de som nå vasker sine hender for klubben så ønsker jeg dere lykke til videre. Til de som blir værende, men ikke kan skille på sportslig suksess og regimekritikk så skal det bli en spagat som det blir spennende å følge fremover.

13
Generelt / Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
« på: 25. April 2020, 23:58 »
Uten å vite noe som helst, vil jeg tippe dette er en slags backup hvis det skulle skjære seg med PIF. Alt ligger på bordet for kjøper (uavhengig av hvem), så en ny gruppe kan bare komme inn og ta over.

Tar da for gitt at en ny gruppe har gjennomført due dilligence, og aksepterer betingelsene.

Det er en interessant teori.

14
Generelt / Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
« på: 25. April 2020, 23:57 »
Jeg er mer enig med deg enn uenig, selv om jeg synes du rasjonaliserer en del for å få oppkjøpet til å bli mer spiselig moralskt.

Det er ikke intensjonen min å gjøre Saudi-arabia til et moralsk spiselig regime, så beklager om det er slik det fremstår. Jeg er bare ikke overbevist om at boikott/eksklusjon er den mest effektive motoren for bedring i Saudi-arabia, og jeg mener det er behov for å nyansere den absolutte årsakssammenhengen mellom menneskerettighetsbrudd og det å være newcastlesupporter dersom dette går gjennom. Da må man i tilfelle regne dette helt hjem på flere arenaer.

Samtidig er det viktig at vi ikke får blår i øynene av PR-forsøket og opprettholder kritikken, derfor ønsker jeg debatten velkommen. Det er også dette Amnesty International ser når de rasler med sablene. Her er det en mulighet til å rette fokuset på det som foregår og den griper de. Det er jeg udelt positiv til. Samtidig så tror jeg at selv om dette er en åskam noen er villige til å dø på, så må den ikke være det for alle.

15
Generelt / Sv: Nye eiere: Mohammed bin Salman og PIF
« på: 25. April 2020, 22:52 »
Aner ikke hvordan denne prosessen er og hvor rettidig dette er. Om det er hold i det og det lar seg gjøre så skal jeg alltids gjøre meg noen tanker. Inntil dess så tenker jeg at dette ikke betyr så mye, Edwards virker jo litt forvirret selv.

Sider: [1] 2 3 ... 129