20. juni: Vi ønsker å gjøre forumet mer attraktivt for våre brukere. Vennligst kom med innspill til hvordan vi kan forbedre det! Se i forumkategorien Tilbakemeldinger / info for å gi din mening.

Skrevet av Emne: TV-tråden  (Lest 89982 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

boris.

  • Kaptein
  • *****
  • Innlegg: 7981
    • Vis profil
Sv: TV-tråden
« Svar #1185 på: 07. April 2018, 17:04 »
Har sett de tre første sesongene. TV/film av aller ypperste kvalitet på sitt beste, veldig, veldig underholdende på sitt svakeste.

Går for San Junipero og Hated in the Nation som series beste, Fifteen Million Merits, White Bear og Be Right Back som seriens neste beste og The Waldo Moment som seriens svakeste. Men seriens svakeste, The Waldo Moment, er en veldig bra episode målt opp mot andre serier. Den er bare ikke veldig bra målt opp mot de andre episodene i de tre første sesongene.

San Junipero, som kanskje er den aller, aller beste, er også den som skiller seg ut mest. Hele serien er bygget rundt relativt mørke, negative og dystre temaer, med et veldig grått miljø. San Junipero derimot er en superpositiv, up-beat og ekstremt fargerik episode med en helt nydelig visuell stil.

Er veldig svak for White Bear også. Har et enormt folk-horror preg og jeg nekter å tro at episoden ikke er inspirert av klassisk folk-horror som The Wicker Man og Kill List, for episoden oser av det.

Gleder meg veldig til å begynne på sesong 4. Må bare se ferdig tre andre serier jeg er i gang med. Og de seriene er:


Black Lightning - Noe av det bedre som har kommet på superheltfronten de siste åra. Serien kan ikke måle seg med de ekstremt gjennomførte martial arts-scenene i Daredevil, brutaliteten til The Punisher, den gode, klassiske blaxploitation-feelingen i Luke Cage eller den deilige neo-noir stemningen i Jessica Jones. Den tilfører ikke sjangeren noe spesielt nytt, men selve settingen føles langt mer ekte og naturlig, den har gode, dype karakterer og en jævlig fet villain.

Og hvis man skal se på serien som mer enn bare underholdning, noe jeg sjeldent gjør, så er den veldig relevant og den får i tillegg femten ekstra poeng for å ha en svart, lesbisk superhelt. For det i seg selv er jo veldig kult!

Synd at serien ikke er i nærheten av og få den oppmerksomheten den fortjener.


The Night Stalker - En ordentlig kultklassiker fra 70-tallet. Det hele startet med to latterlig gode filmer, og selv om serien egentlig aldri kommer helt opp til filmene, er den glimrende lell. Andre gangen jeg pløyer meg gjennom hele greia, og det er topp stemning hele veien. Det her er egentlig X-Files før X-Files, og skaperne av X-Files har aldri lagt skjul på at X-Files eksistere pga. av denne serien. Jævlig bra!

Street Hawk - Mid-80's superhelt serie på linje med Knight Rider, Automan og The Six Million Dollar Man. Veldig cheesy og veldig kult. Digg stemning!


Har laget meg ei lita liste for hva jeg skal se i tiden fremover og i hvilken rekkefølge jeg skal se de i. Ser ut til å bli sånn:

Black Mirror sesong 4
Ash vs. Evil Dead sesong 3
Jessica Jones sesong 2
A Series of Unfortunate Events sesong 2
Dirk Gently's Holistic Detective Agency sesong 2
Dark
Wild Wild Country
Kindred the Embraced

Ash vs. Evil Dead er vel kanskje den jeg gleder meg mest til. Elska sesong 1, men den hadde store mangler. Men sesong 2 derimot var helt fantastisk og den gjorde egentlig sesong 1 langt bedre, da det ble lettere og forstå hvorfor de har gjort det ene og det andre i sesong 1. Samt at effektene var på et helt annet nivå. Mer praktiske og gode, gamle effekter.
Nei.