Oppdatert: 16. January 2012

Mange spår oss nord og ned uten Tiote og Ba i lagoppstillingen, mot QPR dro vi allikevel i land en viktig tre-poenger.

Simpson hadde brukbar kontroll på SWP søndag formiddagUten Ba og Tiote fikk Guthrie og Shola Ameobi muligheten til å vise seg frem. Hos QPR manglet viktige folk som Barton og Faurlin.

FRANSKMANN UT OG FRANSKMANN INN
QPR gikk rett i strupen på hjemmelaget og satte inn et høyt press som igjen førte til noen få farligheter de første par minuttene. Etter seks minutter fyrer Buzsaky av et flakkende skudd, men Krul får slått ballen unna. Ti minutter senere får ikke Ryan Taylor klarert ballen og den spretter til Shaun Whright-Phillips på kanten av 16-meteren, på halv-volley kliner han til og ballen kysser tverrliggeren og går over. Like etter kommer en situasjon som forandrer kampbildet. Shaun Derry går inn i en susende takling på Cabaye som mildt sagt blir forbanna, i tillegg skader Cabaye ankelen sin slik at Ben Arfa må byttes inn. Derry slipper unna med gult kort.
Ben Arfa går inn inn i en slags fri høyre kantrolle, noe som gir oss litt mer uforutsigbarhet,  vår potet Ryan Taylor går inn sentralt.
Etter byttet tar Newcastle helt over, og QPR havner stadig på feil side noe som resulterer i mange frispark vår vei. Etter 36 minutter er det Ryan Taylor som tester skuddfoten fra 25 meter, men Paddy “Pubspiller” Kenny slår ballen ut til hjørnespark.
Like etter kommer scoringen som til slutt avgjør kampen.
Jonas vinner ballen i mellomrommet og får slått en ball til Shola Ameobi som igjen legger igjen til Ryan Taylor, han får snublet ballen til Best som med en liten skuddfinte kommer seg vekk fra Luke Young. Han tar et lite hjelpetouch før han legger ballen rolig i lengste hjørne, noe som gjør at Newcastle går til pause med ledelse.

KONTROLLERT
Man ser tydelig hva taktikken til Newcastle er i andreomgang, ved å legge seg kompakt får QPR meget lite rom, og som et resultat av lite kreativt kraft vil de skape få sjanser. Etter 52 minutter kommer derimot scorings-vaksinerte Jay Bothroyd til en mulighet da han får en ball på halv-volley inne i 16-meteren i meget god posisjon, han fyrer ballen uinspirert over. Like etter blir han spilt igjennom og får denne gangen skuddet på mål, men Krul redder til hjørnespark. Etter dette skaper QPR lite, og det er Newcastle som holder i gang ballen med fint pasningsspill. Etter 72 minutter drar Ben Arfa seg forbi et par spiller før han nydelig spiller igjennom Best, han prøver igjen å finne Ameobi, men sett i ettertid burde han skutt selv.
Kampen ebber ut med 1-0, og Newcastle vinner med bare ett skudd på mål, ganske effektivt.

En brukbar kamp fra vår side, da vi er heldige med at QPR ikke kan stille med sitt sterkeste mannskap. Etter at Arsenal gikk på tap ligger vi nå på delt 5.plass, surrealistisk.